Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Log in om dit te volgen  
frans81

Walnoten en hun houdbaarheid

Recommended Posts

Ik heb al via internet de info gevonden dat walnoten slechts beperkt houdbaar zijn?

http://www.de12ambachten.nl/document/voedselbewaren.php

Goed droog ruim1 jaar.

Nou heb ik nog enkele manden vol buiten onder de serre(openlucht) bewaard.

Als ik ze open zien ze er goed uit en zijn op slechts enkele na schimmelvrij.

 

Wie heeft de ervaring met het langer bewaren en weet of er een eventueel gevaar is voor de Gezondheid.

Hoe serieus moet ik de Info van deze site nemen.Ik zou het jammer vinden om ze op de composthoop te moeten gooien.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik vraag mij af waarom je zulke noten langer dan een jaar wilt bewaren . Elk jaar zijn er toch nieuwe . Of niet ?

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Ik vraag mij af waarom je zulke noten langer dan een jaar wilt bewaren . Elk jaar zijn er toch nieuwe . Of niet ?

 

Die noten komen vanuit het dorp.

Bomen zijn net na de laatste oogst omgezaagt.Dit wegens kans op omwaaien en verkeerd terecht komen.

Ik heb toen alles geraapt wat er op de grond terecht kwam.

Eerlijk gezegt zijn ze ook een beetje vergeten(Dat ze onder de Serre stonden)

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Eenmaal gepeld, zijn ze langer houdbaar, alles hangt af ven de luchtvochtigheid. Zolang er geen haar op staat of zwarte schimmelvlekjes en lekker smaken, zijn ze goed.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik wil het topic niet kapen maar weet iemand wat meer van walnootbomen en of ze ook in Spanje groeien. Het klimaat is vrij droog in de zomers, maar ik kan de bomen bevloeien.

 

Ik hou nl. erg van walnoten, maar ze zijn bijna onbetaalbaar tegenwoordig.:eek:

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

@ FincaInSpanje

 

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar bij ons in Spanje zijn de walnoten vrij goedkoop...er zijn namelijk heel veel bomen in de buurt. Ik heb zelf wel eens heel lang walnoten bewaard, maar die had ik gepeld en vervolgens op een stuk metalen horregaas op een ander rooster (hoog) boven de kachel gedroogd. Toen ze (in mijn optiek) kurkdroog waren heb ik ze in weckpotten gedaan en deze afgesloten weggezet, achter in de kast.

 

Daar heeft die pot keurig overwinterd en pas anderhalf jaar later heb ik die pot weer opengemaakt. Ik vond de noten een klein beetje 'slof' smaken en ze zijn niet zo knapperig meer, maar ik heb de rest in de vijzel in kleine stukjes gedraaid en ze daarna door een saus gedaan van crème fraiche en paddestoelen en ze smaakten heerlijk. Hopelijk heb je hier wat aan...

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
@ FincaInSpanje

 

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar bij ons in Spanje zijn de walnoten vrij goedkoop...er zijn namelijk heel veel bomen in de buurt. Ik heb zelf wel eens heel lang walnoten bewaard, maar die had ik gepeld en vervolgens op een stuk metalen horregaas op een ander rooster (hoog) boven de kachel gedroogd. Toen ze (in mijn optiek) kurkdroog waren heb ik ze in weckpotten gedaan en deze afgesloten weggezet, achter in de kast.

 

Daar heeft die pot keurig overwinterd en pas anderhalf jaar later heb ik die pot weer opengemaakt. Ik vond de noten een klein beetje 'slof' smaken en ze zijn niet zo knapperig meer, maar ik heb de rest in de vijzel in kleine stukjes gedraaid en ze daarna door een saus gedaan van crème fraiche en paddestoelen en ze smaakten heerlijk. Hopelijk heb je hier wat aan...

 

Ok, dat wist ik niet. Ik wilde nl een veldje vol zetten met Walnootbomen om de oogst grotendeels te verkopen. Ik zie het straks nl. niet zitten te concurreren met de grote producenten als La Coma en een paar rotcenten te beuren voor bijv. perziken of sinaasappelen. Ik wil wat olijven (veelal ook eigen gebruik) en kersen bomen, maar zoek nog naar andere soorten die commercieel aantrekkelijk zijn.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

@FincaInSpanje

Wellicht zijn ze alleen bij ons goedkoper dan in 'de rest van Spanje', bij ons in de buurt staan heel veel walnotenbomen. Je hebt bij ons in de buurt ook een verwaarloosde 'hazelnotenboomgaard/struikgaard' en omdat de laatste eigenaren al jaren geleden zijn overleden halen de omwonenden daar als de tijd rijp is (en de noten ook) zakken vol noten weg. Meestal ben ik dan net weer in NL, maar dit jaar dus niet. Heb je zelf al eens gedacht aan amandelen?

Wanneer je van plan bent om voor eigen gebruik een (kleine) boomgaard aan te planten heb ik daar wel ideeën over. Ik ga dat waarschijnlijk zelf ook doen omdat dat het minste werk met zich meebrengt.

 

Wat bij ons echt veel geld opbrengt zijn de kleine voorjaarspaddestoelen. Die kun je zo verkopen aan de restaurants, maar wanneer die er zijn, zit ik meestal nog in NL en het ook zo, dat je nogal wat moet lopen om er een hoop te vinden. Maar die leveren ook gerust € 80,00 kilo op.

 

Ik heb trouwens je foto's gezien bij een ander topic (SC) en ik moet zeggen dat je het al mooi voor elkaar hebt man. Gefeliciteerd!

Ik ben nog niet helemaal klaar met verbouwen en ook ik ben een luxe-prepper, dus het duurt nog even (net echt heel lang mee, maar goed).

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Persoonlijk vind ik pecans lekkerder en die hebben wat meer warmte nodig. In NL redden die het net niet (al wordt er wel naar toe gekweekt dacht ik).

Verschillende soorten is aan te raden ivm verschillende ritmes (goede en slechte jaren oogst) en resistentie tegen ziektes, want hoe meer variatie hoe minder plagen er vat krijgen op je bomen.

 

Voor verkoop is kraampje aan de weg misschien stuk makkelijker, maar ik weet niet hoe je zit qua toegankelijkheid.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Als prepper gooi je de walnoten natuurlijk niet weg als er teveel zijn, maar bewaar je ze voor op het vuur om dat flink aan te wakkeren.

De olie in de walnoten branden prima. Ook als er al wat schimmel op staat.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
@FincaInSpanje

Wellicht zijn ze alleen bij ons goedkoper dan in 'de rest van Spanje', bij ons in de buurt staan heel veel walnotenbomen. Je hebt bij ons in de buurt ook een verwaarloosde 'hazelnotenboomgaard/struikgaard' en omdat de laatste eigenaren al jaren geleden zijn overleden halen de omwonenden daar als de tijd rijp is (en de noten ook) zakken vol noten weg. Meestal ben ik dan net weer in NL, maar dit jaar dus niet. Heb je zelf al eens gedacht aan amandelen?

Wanneer je van plan bent om voor eigen gebruik een (kleine) boomgaard aan te planten heb ik daar wel ideeën over. Ik ga dat waarschijnlijk zelf ook doen omdat dat het minste werk met zich meebrengt.

 

Wat bij ons echt veel geld opbrengt zijn de kleine voorjaarspaddestoelen. Die kun je zo verkopen aan de restaurants, maar wanneer die er zijn, zit ik meestal nog in NL en het ook zo, dat je nogal wat moet lopen om er een hoop te vinden. Maar die leveren ook gerust € 80,00 kilo op.

 

Ik heb trouwens je foto's gezien bij een ander topic (SC) en ik moet zeggen dat je het al mooi voor elkaar hebt man. Gefeliciteerd!

Ik ben nog niet helemaal klaar met verbouwen en ook ik ben een luxe-prepper, dus het duurt nog even (net echt heel lang mee, maar goed).

 

Amandelen zie je bij ons ook veel. Ik heb volgens mij een paar amandelbomen staan, maar ik weet niet of er nog productie vanaf komt. Het mooite is als ik verschillende gewassen kan planten, dat s ook makkelijker met oogsten in verschillende tijden van het jaar. Bijv eerst perziken, dan kersen, dan noten en aan het einde van het jaar de olijven.

 

PS bij mij moet er ook nog heel veel gebeuren en doordat ik het met wat hulp van bekenden zelf doe, gaat het heel langzaam. Daarnaast speelt natuurlijk ook het budget. Dus beetje bij beetje en hopen dat de wereld pas over 3 jaar instort.:(

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Persoonlijk vind ik pecans lekkerder en die hebben wat meer warmte nodig. In NL redden die het net niet (al wordt er wel naar toe gekweekt dacht ik).

Verschillende soorten is aan te raden ivm verschillende ritmes (goede en slechte jaren oogst) en resistentie tegen ziektes, want hoe meer variatie hoe minder plagen er vat krijgen op je bomen.

 

Voor verkoop is kraampje aan de weg misschien stuk makkelijker, maar ik weet niet hoe je zit qua toegankelijkheid.

 

Kraampje langs de weg wordt moeilijk, er komt misschien 1 auto per dag langs gemiddeld.;)

 

Maar ik denk dat er wel wegen zijn om ook in het klein af te zetten. Zo heb ik wat dwerg papegaaien en die krijgen af en toe jongen. Die verkoop ik aan de lokale dieren winkel of aan een handelaar op de markt.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...