Ga naar inhoud

Ron Doe

Lid niveau 2
 • Items

  240
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Overijssel
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Ron Doe's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

195

Reputatie

 1. Ik zag ineens dat ik aan het begin van deze serie even genoemd werd (zoek op Ron Doe)... Leuk om weer op het forum te komen trouwens... Ik zat op een finca van 20.000 m2 in de bergen in Noord-Spanje, maar dat huis (mijn BOL) heb ik onverwachts verkocht. Sinds 1 december woon ik in Ares in Galicia, niet ver van El Ferrol, de Spaanse marinehaven, zoiets als vroeger Den Helder. Ik woon in een vrij rustige omgeving en voor diegenen die het nog niet weten: we hebben hier een strook met een micro-klimaat danzij de warme golfstroom die heer langs de kust loopt. Er zijn hier palmbomen, cactussen, citroen- en olijfbomen, kortom wat je alleen zou verwachten aan de Middellandse Zee is ook hier te vinden. We hebben volop bossen hier, groen, rivieren vol vis en het is een van de goedkopere provincies van Spanje. Portugal is niet echt ver weg, trouwens. Houten chaletwoningen zijn hier populair en grond is redelijk goedkoop wanneer je iets verder van de kust wilt wonen. Wil je op een finca wonen aan de kust en zie je er niet tegenop om een oud huis te gaan verbouwen (en hoef je ook geen grote stad in de buurt) dan zijn er hier genoeg mogelijkheden. Greetz, Ron.
 2. Ik zal gelijk even reageren... ik ben de dag na de meeting op 4 oktober naar mijn BOL gereden en heb daar bijna 3 maanden gezeten. Ik ben pas geleden teruggekomen en ik zal zo eens het stuk van @FincaInSpanje door gaan lezen en dan zien of ik weer met wat waardevolle bijdragen kan komen. ik heb weer even de tijd, mijn volgende bezoek aan mijn BOL staat gepland voor april (als het een beetje weer is natuurlijk).
 3. @LogicSix Dat is hem... in vond de film helemaal geweldig, vooral met die gestoorde Gary Busey
 4. Ik ben de titel effe kwijt, maar ik vond die film geweldig met dat groepje mensen die een zwerver een baan aanbieden als natuurgids om er dan vervolgens op te gaan jagen... natuurlijk gaat dat de allerlaatste keer helemaal fout. Rutger Hauer speelt er ook (bijna onherkenbaar) in mee als de baas van het hele spul...
 5. Ik heb lang geaarzeld om hier deze reactie te geven: uit de inhoud blijkt wel waarom... Alhoewel ik goed kon / kan leren stak ik vooral (lees: alleen) energie in de vakken die ik leuk vond. Uiteindelijk was het zo dat ik dan in het voorjaar (met nog één rapport te gaan) er net niet goed genoeg voorstond. Dan ging ik mijn best doen en ging ik wel goed over (in die tijd was alleen het laatste rapport belangrijk). Dat heb ik eigenlijk mijn hele schooltijd volgehouden. De eerste vervolgopleiding keurig afgemaakt, met hoge cijfers, de tweede door omstandigheden niet. Die school werd gesloopt en hield op te bestaan. Ik heb steeds tegen werkgevers gezegd dat ik mijn diploma wel gehaald had, maar òf ze vroegen er niet naar, òf ik vertelde ze dat ik mijn diploma's was kwijtgeraakt bij een verhuizing, de school niet meer bestond en ik dus geen kopie kon opvragen. Omdat ik 'goed kan lullen' werd dat altijd geloofd. Later steeds 'gebluft' bij baanwisselingen dat ik hetgeen ze vroegen wel kon of er ervaring in had. Natuurlijk wel zo, dat ik dat ook wel kon waarmaken (op één keer na). Zo beetje bij beetje werkervaring opgedaan en toch nog goed terechtgekomen (weliswaar met de nodige mazzel, maar zonder geluk vaart niemand wel). Nu kom je daar niet meer mee weg. Studeer zo lang mogelijk, des te korter hoef je te werken en des te meer kun je verdienen. Wanneer je je uitgavenpatroon een klein beetje in de hand kunt houden, kun je geld overhouden en daarvan kun je spullen kopen waarvan jij vind dat je ze nodig hebt. De meeste prep-spullen kun je ook gebruiken wanneer je gaat kamperen, dus dan dient het een dubbel doel. Ik prep niet direct voor WO3, maar meer voor een situatie die vergelijkbaar zou zijn aan de chaos die uitbrak na orkaan Kathrina, of deze nu ontstaat door langdurige stroomuitval, overstromingen (waar ikzelf geen last van heb, want ik woon hoog en droog tegen de Duitse grens aan) of een vorm van maatschappelijke onrust. Daarnaast heb ik het verschrikkelijke geluk om een BOL te hebben in het buitenland, waar ik over 2,5 jaar voorgoed naar toe hoop te gaan. Ik zit hier nog niet zó lang, maar onbewust was ik wel al langer met het fenomeen preppen bezig en eerlijk gezegd vind ik het onbegrijpelijk dat niet meer mensen zich voorbereiden op wat eventueel komen gaat. Als je dus, zoals jij, nog jong bent en je begint er al mee, dan ben je in mijn ogen al prima bezig!
 6. Ook zonder zwangerschapsperikelen blijft het natuurlijk wel zo dat het bedrijven van de liefde ook wel een hoop troost kan bieden in een ADPU-situatie. Even de zinnen verzetten, zal ik maar zeggen...
 7. @Geert Ik vind dat zo'n mooi ding! Ik heb er jaren geleden eentje gezien en toen niet gekocht. Kan mezelf er nog om voor m'n kop slaan. Ik zal waarschijnlijk zoiets via Internet gaan bestellen. Ik wil echter ook een eigen ontwerp gaan maken als ik in Spanje zit straks. Ik zal foto's van het proces maken en als het een succes wordt, zal ik ze posten.
 8. @AWOL Dankjewel voor de wijze raad. Ik heb ook gekeken naar mechanische horloges die aan mijn wensen voldoen (Arabische cijfers, saffierglas, lichtgevende wijzers en robuust), maar die vielen op dit moment even buiten mijn begroting. Dus nog een jaar of 10 wachten... (of mijn wensen aanpassen, natuurlijk).
 9. Als het goed is kan ik vanmiddag mijn nieuwe klokje (horloge) ophalen. Nu is het er eentje met een batterijtje. Ik heb even ge-googled en ik zag dat een apparaat om zowel het horloge te fixeren als de achterkant van de kast eraf te draaien niet zo duur waren. Als ik dus een aantal batterijtjes op voorraad heb, zou ik in theorie zelf mijn batterijtjes kunnen verwisselen. Alleen is de waterdichtheid gegarandeerd tot 100 meter en ik ben er niet zeker van hoe dat zit. Weet iemand hier (wellicht een juwelier / horlogemaker) of het redelijk eenvoudig is om zelf een batterij te verwisselen en hoe zit het dan met de waterdichtheid? O ja, het gaat om een Hanowa Patriot en ik wil ook zelf een aangepaste 'band' maken om het horloge te beschermen (ondanks het saffierglas wat erop zit). http://www.horloges.nl/swiss-military-hanowa-patriot-06-4187-04-001?gclid=CIj5sYvA-cACFfMgtAodyyYAxg
 10. Ik vind het een prachtig ding! Direct de afbeelding gekopieerd. Zelf ben ik wat gemakzuchtiger en heb ik een kleine beugelzaag gekocht waar verschillende soorten zaagbladen (hout en ijzer) in passen. Die zaagbladen zitten weer in een stuk PVC-pijp met 2 einddopjes. Beschadigen mijn rugzak dus niet.
 11. Geweldig draadje is dit. Ik heb er direct al nieuwe tips uitgehaald. Ik ga zelf nóóit (nog niet eens naar de supermarkt) de deur uit zonder mijn Zwitsers zakmes. Zodra ik me 's morgens aankleed is het: sleutels in de kontzak, portemonnee in de linker-voorzak, smartphone, Zwitsers zakmes en wegwerpaansteker in de rechter-voorzak.
 12. Alhoewel ik het draadje erg interessant vind voor wat betreft de inhoud, ben ik persoonlijk van mening dat als er iemand of zelfs een organisatie met een drone met warmtezoekers op zoek is naar ondergetekende, het voor mij handiger is om even mijn BOL uit te gaan, naar het hek te lopen en te vragen waarmee ik ze van dienst kan zijn. Ik ben van mening dat ik niet gauw iets zou doen waardoor dit soort buitensporige acties nodig zijn en als 'ze' 'je' moeten hebben krijgen ze je toch wel. Het idee van mijn BOL is om in principe een veiliger plek te hebben, met als uitwijkmogelijkheid een oerbos van 20 x 30 km. over vrij moeilijk begaanbaar terrein (in elk geval onbegaanbaar voor voertuigen), dus lijkt dit niet echt iets om over wakker te liggen (imho).
 13. het boekje heb ik inmiddels... Ik heb ooit een zakelijke email gestuurd, waarna de geadresseerde mij belde en vroeg of ik op een leuk bedrijf werkte... Op mijn vraag waarom hij dat vroeg, zei hij: 'Kijk eens onder aan je mail'. Daar had ik getikt: Met vriendelijke grieten
 14. Ik heb een houtversnipperaar, ik heb een originele brikettenpers. Ik ben wel benieuwd of ik met hele dunne behangerslijm en heel veel gehakselde snippers goede briketten kan maken. Ik ga in oktober naar Spanje en dan beloof ik jullie dat ik dat eens ga proberen. Als het lukt heb ik gelijk een review, als het niet lukt, laat ik het jullie natuurlijk ook weten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...