Ga naar inhoud

drent

Lid
 • Aantal items

  413
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

drent won de laatste dag op 5 juni 2015

drent had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

drent's Achievements

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

392

Community reputatie

 1. WTF??!! Gezeik over mods en hun besluiten heb je op elk forum. Verschillen van mening is waar een forum op draait, zonder dat is er geen uitwisseling van ideeën en meningen mogelijk. Op een forum als dit waar kritisch zijn, zelfstandigheid en anders denken onderdeel is van de doelgroep is er gerommel. Als iedereen braaf ja en amen zou zeggen, dan was het hier een zooitje schapen waar een aantal juist zo tegen ageerd. Dat er gedreven mensen hier lid zijn en waren die door ongelukkige woordkeus ruzie veroorzaakten is imho geen reden om op te geven.
 2. Uurtje in koud water werkt ook, maar is meer van toepassing als het als veevoer gebruikt wordt of handig als je het klein moet snijden en geen handschoenen oid kan gebruiken. Irritatie door brandnetel kan je oplossen door erover heen te wrijven met weegbree, maar er op spugen en dan wrijven werkt ook.
 3. Is het niet handiger om op marktplaats te kijken naar zo'n cross/hardloop 3-wieler kinderwagen? Die moeten ook te doen zijn voor ongelijk terrein en als er een kind in past, zal zo'n tas ook wel lukken. Paar goede scheerlijnen erbij en ding zou ook nog wel eens een mooie tentstok kunnen zijn voor een tarp oid.
 4. Heel simpel qua nutsvoorzieningen: teveel mensen per km2 om het lokale ecosysteem alle uitgescheiden biomassa veilig te laten afbreken. Als er dan 1 iemand die weigert te gebruiken is er nog niet zoveel aan de hand, maar als meerderen dat gaan doen, vergiftigen ze gezamenlijk hun eigen habitat en dat van de buren met besmettelijke ziekten tot gevolg. Dat is meteen duidelijk als je ziet hoeveel er aan cholera, etc, uitbreekt bij een grote natuurramp.
 5. Begin eerst richting off off grid te kijken. Dus oplossingen die geheel geen stroom, etc. nodig hebben. Dat betekent o.a. dat je nieuwe huisje een goede kelder nodig heeft om voedsel koel te bewaren en dat de oriëntatie van ramen, etc. t.o.v. zon en wind een groot deel van je verwarmen/koelen doet (passive solar is de term hiervoor). http://www.off-grid.net/off-off-grid-by-michael-bunker/ en website schrijver : http://www.michaelbunker.com/ Alternatieve energie is kostbaar en vaak de reden om er niet aan te beginnen. Op uitgangspunt zonder beginnen is een stuk goedkoper en maakt de stap zelf financieel bereikbaar. Ook zijn moderne huizen absoluut niet op andere/ouderwetse manieren van dingen doen ingericht. Hoe je je huis ontwerpt is cruciaal in dit scenario, kies dus heel goed je architect.
 6. Is niet meteen problematisch, ik krijg via de supermarkt nog oude 10-tjes (laatste 2 maanden juist weer meer). Contant geld afschaffen zal de agrarische sector een rot klap geven, daar gaat heel veel contant. Andere groot slachtoffer is kleine kraampjes aan de weg (wat gebeurt er met al die extra groentes en fruit? Kliko hoogst waarschijnlijk ipv extraatje verdienen voor luxe) en wat denk je van de jaarlijkse vrijmarkt? Dat zijn heel wat kindertjes die de traditie niet meer kunnen voortzetten. Denk dat de handel in 2e hands spullen ook een forse klap gaat krijgen. Die dingen worden of weggegeven of verdwijnen naar de stort (milieubelasting en kapitaalvernietiging). Hoeveel BBP zal dat kosten?
 7. Standaard maat keuterboerderij was 4 hectare, waarvan 3-3.5ha weide/hooiland. Daar staat dan wel bv een smidse tegenover die aan 1/2ha genoeg heeft voor huis, werkplaats en groentetuin al zal die wel beschikking moeten hebben over bos (houtskool) of steenkool en metaal. Je kippen en konijnen zullen nog net op die 4000m2 van standaard gezin met 2 kinderen passen, maar al het grotere spul kan je vergeten. Schapen en geiten lusten zo 2500m2 in het groepje van 2-5 dieren die je al gauw hebt (enkel vrouwtjes en jongen), maar hooi voor de winter kan je dan vergeten. Koeien, varkens, paarden hebben allemaal veel meer ruimte nodig en mogelijk voer van buitenaf (kostbaar en ook extra grond nodig ergens anders). Bomen als walnoot, hazelaar en tamme kastanje kunnen een deel calorieën leveren en beschutting + voedsel voor je vee, maar voordat je er vruchten van hebt ben je zo 7-10 jaar verder. Grond die ongeschikt is voor moderne landbouwmachines en methodes is niet meteen onbruikbaar, begrazing en bosbouw kan er wel mogelijk zijn. Bovendien zal duurzaam hand in hand moeten gaan met biologisch en permacultuur omdat kunstmest, pesticiden en diesel voor de trekkers daat niet zijn. Dat vraagt niet alleen een andere manier van voedsel verbouwen, maar ook een verandering van dieet en dat kan wel eens shocking juist richting meer vlees gaan. In elk geval zal graan verbouwen lastiger worden en daarmee ons basis voedsel als brood schaarser worden.
 8. RT Live zegt IS claimt aanslag. Zorgen daar zijn dat dit als excuus gebruikt gaat worden voor nieuwe acties door VS/NAVO in Syrië als reactie op de successen van Rusland daar.
 9. Ik weet niet of BE al zo ver is, maar In NL kan je ook via sms 112 bereiken. Optie is zeker met een smartphone om vooraf een paar sms texten op te slaan, dan kan je rap versturen als er iets mis is.
 10. http://www.telegraaf.nl/binnenland/24719151/__Timmermans_somber_over_EU__.html Ik zeg ja graag eigenlijk. En hij is niet de enige die zich zorgen maakt
 11. Standaard zin, als je goed naar de brandweer? op het nieuws luistert, hoor je dat ze geen gevaarlijke doseringen hebben gemeten, er kan dus wel degelijk gevaarlijk spul vrijgekomen zijn, maar dat is genoeg verdund tegen de tijd dat het bij de huizen is om binnen de veilige waardes te vallen. Vandaar het geen gevaar verhaal, maar als je dit zo neerzet, dan geeft dat paniek, want mensen verstaan maar de helft.
 12. In de reacties op dit blog een nog simpelere uitleg van haar over het waarom van aflossen ipv hra "profijt".
 13. Als die dingen al niet probleemloos kunnen functioneren terwijl ze buiten gebruik zijn, hoe wil je dan ze veilig laten werken als ze wel stroom moeten leveren? En als die centrales al bijna een jaar stil liggen en in BE gewoon nog steeds het licht aan is, kan er kennelijk zonder genoeg stroom opgewekt worden.
 14. We kunnen dus eigenlijk zeggen : de waarheid is dood, lang leve de waarheid.
 15. Zijn die COA cijfers enkel gebaseerd op wat de vluchtelingen claimen te zijn of is het al zeker dat zij deze nationaliteit hebben?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...