Ga naar inhoud

drent

Lid
 • Aantal items

  413
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door drent

 1. WTF??!! Gezeik over mods en hun besluiten heb je op elk forum. Verschillen van mening is waar een forum op draait, zonder dat is er geen uitwisseling van ideeën en meningen mogelijk. Op een forum als dit waar kritisch zijn, zelfstandigheid en anders denken onderdeel is van de doelgroep is er gerommel. Als iedereen braaf ja en amen zou zeggen, dan was het hier een zooitje schapen waar een aantal juist zo tegen ageerd. Dat er gedreven mensen hier lid zijn en waren die door ongelukkige woordkeus ruzie veroorzaakten is imho geen reden om op te geven.
 2. Uurtje in koud water werkt ook, maar is meer van toepassing als het als veevoer gebruikt wordt of handig als je het klein moet snijden en geen handschoenen oid kan gebruiken. Irritatie door brandnetel kan je oplossen door erover heen te wrijven met weegbree, maar er op spugen en dan wrijven werkt ook.
 3. Is het niet handiger om op marktplaats te kijken naar zo'n cross/hardloop 3-wieler kinderwagen? Die moeten ook te doen zijn voor ongelijk terrein en als er een kind in past, zal zo'n tas ook wel lukken. Paar goede scheerlijnen erbij en ding zou ook nog wel eens een mooie tentstok kunnen zijn voor een tarp oid.
 4. Heel simpel qua nutsvoorzieningen: teveel mensen per km2 om het lokale ecosysteem alle uitgescheiden biomassa veilig te laten afbreken. Als er dan 1 iemand die weigert te gebruiken is er nog niet zoveel aan de hand, maar als meerderen dat gaan doen, vergiftigen ze gezamenlijk hun eigen habitat en dat van de buren met besmettelijke ziekten tot gevolg. Dat is meteen duidelijk als je ziet hoeveel er aan cholera, etc, uitbreekt bij een grote natuurramp.
 5. Begin eerst richting off off grid te kijken. Dus oplossingen die geheel geen stroom, etc. nodig hebben. Dat betekent o.a. dat je nieuwe huisje een goede kelder nodig heeft om voedsel koel te bewaren en dat de oriëntatie van ramen, etc. t.o.v. zon en wind een groot deel van je verwarmen/koelen doet (passive solar is de term hiervoor). http://www.off-grid.net/off-off-grid-by-michael-bunker/ en website schrijver : http://www.michaelbunker.com/ Alternatieve energie is kostbaar en vaak de reden om er niet aan te beginnen. Op uitgangspunt zonder beginnen is een stuk goedkoper en maakt de stap zelf financieel bereikbaar. Ook zijn moderne huizen absoluut niet op andere/ouderwetse manieren van dingen doen ingericht. Hoe je je huis ontwerpt is cruciaal in dit scenario, kies dus heel goed je architect.
 6. Is niet meteen problematisch, ik krijg via de supermarkt nog oude 10-tjes (laatste 2 maanden juist weer meer). Contant geld afschaffen zal de agrarische sector een rot klap geven, daar gaat heel veel contant. Andere groot slachtoffer is kleine kraampjes aan de weg (wat gebeurt er met al die extra groentes en fruit? Kliko hoogst waarschijnlijk ipv extraatje verdienen voor luxe) en wat denk je van de jaarlijkse vrijmarkt? Dat zijn heel wat kindertjes die de traditie niet meer kunnen voortzetten. Denk dat de handel in 2e hands spullen ook een forse klap gaat krijgen. Die dingen worden of weggegeven of verdwijnen naar de stort (milieubelasting en kapitaalvernietiging). Hoeveel BBP zal dat kosten?
 7. Standaard maat keuterboerderij was 4 hectare, waarvan 3-3.5ha weide/hooiland. Daar staat dan wel bv een smidse tegenover die aan 1/2ha genoeg heeft voor huis, werkplaats en groentetuin al zal die wel beschikking moeten hebben over bos (houtskool) of steenkool en metaal. Je kippen en konijnen zullen nog net op die 4000m2 van standaard gezin met 2 kinderen passen, maar al het grotere spul kan je vergeten. Schapen en geiten lusten zo 2500m2 in het groepje van 2-5 dieren die je al gauw hebt (enkel vrouwtjes en jongen), maar hooi voor de winter kan je dan vergeten. Koeien, varkens, paarden hebben allemaal veel meer ruimte nodig en mogelijk voer van buitenaf (kostbaar en ook extra grond nodig ergens anders). Bomen als walnoot, hazelaar en tamme kastanje kunnen een deel calorieën leveren en beschutting + voedsel voor je vee, maar voordat je er vruchten van hebt ben je zo 7-10 jaar verder. Grond die ongeschikt is voor moderne landbouwmachines en methodes is niet meteen onbruikbaar, begrazing en bosbouw kan er wel mogelijk zijn. Bovendien zal duurzaam hand in hand moeten gaan met biologisch en permacultuur omdat kunstmest, pesticiden en diesel voor de trekkers daat niet zijn. Dat vraagt niet alleen een andere manier van voedsel verbouwen, maar ook een verandering van dieet en dat kan wel eens shocking juist richting meer vlees gaan. In elk geval zal graan verbouwen lastiger worden en daarmee ons basis voedsel als brood schaarser worden.
 8. RT Live zegt IS claimt aanslag. Zorgen daar zijn dat dit als excuus gebruikt gaat worden voor nieuwe acties door VS/NAVO in Syrië als reactie op de successen van Rusland daar.
 9. Ik weet niet of BE al zo ver is, maar In NL kan je ook via sms 112 bereiken. Optie is zeker met een smartphone om vooraf een paar sms texten op te slaan, dan kan je rap versturen als er iets mis is.
 10. http://www.telegraaf.nl/binnenland/24719151/__Timmermans_somber_over_EU__.html Ik zeg ja graag eigenlijk. En hij is niet de enige die zich zorgen maakt
 11. Standaard zin, als je goed naar de brandweer? op het nieuws luistert, hoor je dat ze geen gevaarlijke doseringen hebben gemeten, er kan dus wel degelijk gevaarlijk spul vrijgekomen zijn, maar dat is genoeg verdund tegen de tijd dat het bij de huizen is om binnen de veilige waardes te vallen. Vandaar het geen gevaar verhaal, maar als je dit zo neerzet, dan geeft dat paniek, want mensen verstaan maar de helft.
 12. In de reacties op dit blog een nog simpelere uitleg van haar over het waarom van aflossen ipv hra "profijt".
 13. Als die dingen al niet probleemloos kunnen functioneren terwijl ze buiten gebruik zijn, hoe wil je dan ze veilig laten werken als ze wel stroom moeten leveren? En als die centrales al bijna een jaar stil liggen en in BE gewoon nog steeds het licht aan is, kan er kennelijk zonder genoeg stroom opgewekt worden.
 14. We kunnen dus eigenlijk zeggen : de waarheid is dood, lang leve de waarheid.
 15. Zijn die COA cijfers enkel gebaseerd op wat de vluchtelingen claimen te zijn of is het al zeker dat zij deze nationaliteit hebben?
 16. Is/wordt ebola dus een virus variant van lyme?!
 17. Wat, dat het FD voor valsmunterij is? Waar denk je dat zij hun inkomen vandaan halen dan?
 18. Vrije markt ... globalisering bedoel je eigenlijk? want het gevolg daarvan is heel bekend : lokale producten die te duur zijn voor de lokale markt met werkeloosheid en armoede als gevolg.
 19. Hoge schulden en geen werk kunnen vinden is waar nu de jonge generatie Amerikanen op stuk loopt door eisen werkgevers en veranderende economie, hier zien we op kleinere schaal net zulke problemen opduiken. Die schulden drukken de mensen richting lage inkomens/bijstand en de volgende generaties ook. Studie moet geen straf zijn, maar mensen mogelijkheden geven om bv uit bijstand te stappen. En ook om te zien dat de wereld groter is dan jouw inkomensgroep. Groter referentiekader dus en dat krijg je op je buurtschool niet zo makkelijk voor elkaar door het bij elkaar klitten van gelijkgestemden wat een menselijke gewoonte is.
 20. Je vergeet alleen even hoeveel ambtenaren, etc. het controleren hiervan kost. Denk dat het fors verlagen van de sociale huur een stuk meer gaat helpen om van subsidies (en bijbehorende fraudes en controles af te komen). Wil je selectief zijn qua wie je een onvoorwaardelijk! basisinkomen gaat geven, kies dan de groep langdurig werkelozen die vanuit bv werk/scheiding/oid in de bijstand gekomen zijn en er al 5 jaar of langer in zitten, 30+ zijn en gooi de hele wao/wia/wajong groep daar ook bij. Die groep komt op zijn zachtst gezegd moeilijk aan de slag, dan kan je die beter geheel vrij laten. Mensen die opgevoed zijn om bijstand aan te vragen, tja daar tijd in steken valt absoluut wat voor te zeggen. Eis dat ze goed Nederlands spreken ook, zeker omdat je geen aantrekkende werking wil vanuit het buitenland (Nederlanderschap hoeft/hoort geen gratis cadeautje te zijn enkel te krijgen door hier paar jaar te verblijven). Je vervangt dan een groot deel van het sociale vangnet met allerlei regeltjes voor 1 simpele regeling waarbij bijverdienen, vrijwilligerswerk, etc. interessant wordt omdat het geen inkomensrisico geeft. Waar ik wel absoluut voor ben is het afschaffen van de kinderbijslag en bijbehorende toeslagen, laat kinderen krijgen maar geld kosten ipv geld opleveren. Studieinkomen voor vast aantal jaren is dan wel weer interessant, want basisonderwijs is gratis, studie voor alle inkomens bereikbaar houden is noodzakelijk als je alle mensen wil vinden die ergens erg goed in blijken te zijn.
 21. Hazelnoot, walnoot kan ook, maar meer geschikt voor grote(re) tuinen. In het kader van bomen met eetbare vruchten zou ik ook tamme kastanje overwegen als alternatief meel, voedingswaarde ligt dicht bij rijst.
 22. Toevoeging: 3-de boel is zo complex en er zijn zoveel verschillende belangen dat een lange termijn plan maken onmogelijk is. Ik vermoed een mix van alle 3
 23. Sterker nog konijnenkeutels kan je zo direct mee de groentes bemesten, de meststof "brand" niet en het zijn al makkelijk te strooien korrels.
 24. Grrr. verkeerde knopje gedrukt. poging 2 Tabellen zullen er best zijn, maar ik hoor liever van ervaringsdeskundigen die zelf van hun keuzes afhankelijk zijn voor eten op tafel. En daarnaast ook wat de industrie kiest, want hoewel ze een ras makkelijk kapot fokken, is de basis qua maat, etc. hetzelfde aangezien je hetzelfde doel hebt nl zoveel mogelijk vlees voor zo min mogelijk voer. Je fixeren op meer vlees is ronduit riskant, variatie is naast genoeg calorieën wat je in leven houdt, vlees is belangrijk als onderdeel van een dieet, maar hoort qua hoeveelheid bijzaak en smaakmaker te zijn. http://preppers.nl/forum/threads/9017-Fokken-met-kleine-populatie-%281-vaderdier%29 Link naar topic en artikel met fokschema om genetische basis verbredend te fokken. Is opgezet voor schapen, maar met konijnen net zo goed te gebruiken (en sneller). De 4 voedsters uit dit schema geven je ook zat jongen om elke maand een nest slachtrijp te hebben (8-12 weken) op 3 nesten per jaar en ze kunnen zo lang bij mama blijven, mits je oplet met de mannetjes en die dus eerst slacht (=minder kooien nodig). Als je volgende generatie bewezen heeft vruchtbaar te zijn, kan de vorige de stoofpan in in dit schema of verkocht/geruild worden als fokkoppel. Rampen met inteelt kom je nog wel eens tegen als je de geschiedenis van sommige konijnenrassen gaat lezen (rex bv), en ook bij andere diersoorten komen problemen met vruchtbaarheid door inteelt veel voor. Het is iets wat je wil vermijden zo lang dat mogelijk is ook omdat als je een ras kiest je mogelijk/waarschijnlijk al met inteelt zit. Rasloos kan je goed voor verrassingen zetten qua nakomelingen en dat wil je ook niet als je met een doel fokt. Geen probleem als huisdier, wel als je er een (vlees)foklijn mee wil opzetten. Kleiner ras eet minder, pre dus in die kolom. In stresssituaties val je terug op gewoontes, kan dus heel goed dat je na shtf en stukke vriezer toch uit routine alles in een keer slacht met berg rottend vlees tot gevolg. Denk dus goed hoe je dan wil werken en maak die gewoontes je nu eigen. 1e dag stoofpot, 2e dag restjes stoofpot en 3e dag trek je soep van het karkas en kraak je de botten voor de merg, met genoeg groentes, etc. erbij kom je dan zelfs aan de 4 dagen "vlees" voor een klein gezin. Lang laten sudderen (4-6 uur of meer afhankelijk van diersoort) trekt ook mineralen en sporenelementen uit de botten en kraakbeen smelt (zit ook veel goeds in). Maat konijn is maar deel van hoeveelheid mensen die je er mee kan voeden, hoe je er mee kookt bepaald de rest. Plan trouwens niet voor een tijdelijk iets zoals je reacties hier aangeven, plan voor permanent. Aangezien we aan het einde komen van de grondstoffen waar alles op draait en een zo grote ramp op 1 of meerdere werelddelen wel eens zoveel kennisvernietiging kan opleveren dat wederopbouw naar niveau van voor de ramp niet mogelijk is. Om dezelfde reden kan het wel eens zijn dat we in moeten gaan leveren omdat de middelen om wat er nu is te vervangen gewoon niet beschikbaar zijn.
 25. Eieren zijn hoofdzaak van kippen houden, vlees is bijzaak. Kip geeft via de eieren veel meer kg's compleet eiwit/vet bron dan als stukje vlees. Nu is kip zeer veel gegeten, voor de bioindustrie was kip een zeer luxe product, want dat kost je zo 3-5 jaar aan eieren (150/jaar a 60 gram = 36000gram ei of je 2kg vlees in een keer) de jonge malse kip/haan van nu werd toen niet gegeten, wat je at was overschot aan hanen en kip die te oud was om te leggen, taaie kip dus die in de stoof ging, niet een stukje filet op je bord. Voordeel ook van kippen houden voor de eieren is dat je onder deze omstandigheden geen haan nodig hebt, eieren leggen doen ze zonder net zo goed. Haan is pas noodzakelijk als je kuikens wil en enige 2 voorwaardes aan die haan is vergelijkbare maat met je hennen en vruchtbaar. Mixen is simpel en kippen worden niet gecastreerd, iets wat met veel konijnen (ivm gezondheid en huisdier doel) wel gebeurt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...