Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Sjuul

Lid
 • Aantal items

  30
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Sjuul won de laatste dag op 16 september

Sjuul had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

4 Neutraal

Over Sjuul

 • Titel
  Elementary prepper

Recente bezoekers van dit profiel

52 profielweergaven
 1. Een boel om te overwegen, het plan er achter was,om als ruilmiddel te kunnen gebruiken. Een bontjas heb ik helaas niet meer,kreeg te veel doodsbedreigingen op straat, vandaar En sieraden ben ik niet echt het type voor, Koop die goedkope rommel van de HEMA e.a. Gewoon voor de leuk! Niet als investering. Is misschien een overweging om dan gouden sieraden te kopen? @Meister Prepper, ik werk op beide terreinen, én voedsel/water en bedenken wat ik als ruilmiddel zou kunnen aanschaffen, vergaren..
 2. Walnoten zijn heerlijk, je moet er alleen niet té veel van eten, das niet zo gezond. Ik heb gelezen dat 5 per dag eten veilig is... Er zit een of ander stofje in, ben de naam vergeten.. sorry... wat niet zo goed voor je is. Is misschien iets om even naar te kijken....? Walnoot bomen in Zuid Nederland planten en noten ervan kunnen oogsten, wil nog wel, denk ik. In Noord Nederland is het niet zo succesvol, meestal te koud ,te vochtig, te weinig zon... De vruchten zijn te klein, of rotten aan de boom, is mijn ervaring.
 3. Oh, het zaad van brandnetel schijnt ook heel gezond te zijn, het heeft een beetje een nootachtige smaak, vind ik. Hondsdraf en dovennetel kan je ook in je salade gebruiken, ook de bloemen, vooral hondsdraf heeft een zeer eigen smaak, daar moet je van houden/ aan wennen, miss?
 4. Helaas zijn door de hitte deze zomer al mijn rozebottels verschrompeld, bloesem zat, maar nauwelijks bottels, helaas. Vroegah vond ik het heerlijk, rozenbottels snoepen. Van riet had ik nog nooit gehoord dat dat ook hoge doses vitamine C heeft, Gewoon uit de plaatselijke vijver trekken? Hoe kom ik aan riet? Prachtige foto`s, @martin!
 5. Sjuul

  Zevenblad

  Met alle zogenaamde on- kruiden, is het belangrijk dat je de allerjongste blaadjes eet, de zien er het frist licht groen uit. de oudere blaadjes zijn vaak al wel te bitter voor de nederlandse smaakpapillen. Zijn we niet meer gewend te eten. Ook, moet je uitkijken, als je wild wilt gaan plukken dat je dat niet doet in de buurt van fabrieken, (varkens?) boerderijen en snelwegen, schijtroutes van honden...;-) Je mag niet (overal?) wild plukken, daar staat een boete op. Ook brandnetel kan je plukken, (handschoenen aan! tenzij je masochistisch bent! ) doe
 6. Ik zit al een tijdje mee te lezen, de oudere topics dan. Ik vroeg me af, als armoedzaaier, is het raadzaam om dan zilveren munten te kopen? Ik bedoel, goud, zie ik mij nog niet kopen! Zilver is misschien net op te hoesten. Advies graag, en wáár koop ik zo iets? dank,!
 7. Nou moe! das nie eerlijk, niet! Tjemig zeg! We worden al dagelijks belazerd met wat we eten en drinken! En nu ook nog es met wijn! En ik let nog wel ZO goed op! ? (sommige dingen zetten ze ook niet op het etiket, he?) Als het minder dan een bepaald percentage is, heb ik begrepen...?
 8. Zó heel vochtig is mijn huisje niet, maar blijkbaar wel dusdanig dat er spontaan dingen gaan schimmelen. Zoals citroenen die ergens in de keuken op een schaaltje liggen. Zelfs als ik ze in de koelkast leg.....? De slaapkamers zijn boven, daar is niks aan de hand. Oh, ik heb ook in krotten gewoond, huisjesmelkersprojecten, so to say.? Maargoed, this is swamp country, what can you expect? ?
 9. Hallo Mevr.Grijpstra, Ik heb ze ook eerst in de buitenlucht laten drogen, in papierenzakjes van de groenteboer, daarna in blikken gedaan. Dat is ook zo. Ik heb een heel oud boek; Terug naar de natuur, van Reader's Digest, staan allerlei overlevingstips in, ook over voedsel. Helaas wordt het boek niet meer gedrukt. Het is uit 1985, uit het Duits vertaald. Het is een geweldig leerzaam boek.
 10. Red, Mijn huis is behoorlijk vochtig, ook al lucht ik me helemaal scheel.. dus of dan drogen werkt? ik heb wel zaden van planten, uit mijn tuin, in koektrommels te drogen liggen, ook nog es in een kast, waarvan de deur altijd op een kier staat, trommel een beetje open....
 11. Sjuul

  Machetes

  Kwakster, Guillotine? Whahah, een man/vrouw/ mens naar mijn hart! Geen eigen rechter gaan spelen he? ?
 12. Sjuul

  Machetes

  Als SHTF er is, denk ik niet dat wat er nog van de politie 'macht' over is, zich druk maakt over een machete, vooral als je het onder je jas/ kleding draagt. Dan rennen zij ook voor hun leven, of vechten voor hun leven, geheel afhankelijk van de situatie.
 13. Sjuul

  Machetes

  Als het er op aan komt, kan alles een wapen zijn/ worden, wat je maar voor handen komt zelfs je tandenborstel... dat jullie het maar weten, ?, Mooie machette! man! ?
 14. Sjuul

  Machetes

  Oh, gosh, dat ziet er geweldig mooi uit. Ik heb een absolute fascinatie voor allerlei type "messen". Hmm, hier wordt ik helemaal blij van, ☺, Waar te koop?
 15. Ooh? Gossie! das gewoon een dikke deken, dekbed idee... Hm! Houdt dat wel de warmte genoeg vast? Vraag ik me af? Voor zo ver ik me herinneren kan, hadden mijn pleegouders echt een kist met hooi er in, wat dan in een of andere sloop zat, ofzo... Lang, lang geleden, ;-). Slopen ben ik erg goed in, hout bewerken is weer een geheel ander verhaal, ??, Bedankt, ga op t web zoeken!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...