Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Albis

Lid
 • Aantal items

  32
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

21 Uitstekend

Over Albis

 • Titel
  Elementary prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Albis

  Zevenblad

  Dat jij er anders over denkt, is jouw keuze. Wat ik verder wel en niet eet, de mijne. 😉
 2. Albis

  Project HC

  Dat scheelt dat je in de buurt van de bunker woont. Dat is vaak niet het geval en dan wordt zo'n bunker leeggehaald (metaaldieven) en gesloopt. Zonde, want het is toch echt een stuk geschiedenis, al is het niet het fraaiste stukje geschiedenis.
 3. Albis

  Zevenblad

  Zeker was ik ze wel, maar net wat Zanzarra zegt. Bovendien vind ik het vies, groente eten waar ooit honden overheen hebbengeplast.
 4. Albis

  Zevenblad

  Zevenblad is eetbaar en wordt ook veel gegeten. Het is, zeker nu er nog weinig anders groeit, nu een mooie aanvulling. Vooral jonge bladen smaken. In de tuin wil je het echter niet hebben, je komt er niet meer vanaf. In een pot laten roeien raad ik ook af. Dan kan het wortelstelsel van zevenblad minder goed zich ontwikkelen. Je kunt het ook plukken in het wild, maar ik zou daar wel voorzichtig mee zijn, zeker als het in populaire hondenuitlaatgebieden staat.
 5. Ja, Rutte is wel tegen, maar gooi die grenzen eens dicht! In Duitsland mag je in een aantal regio's al niet meer naar je tweede (vakantie)huis en dan laat je ze wel naar Nederland komen? Woorden houden mensen niet tegen, daden wel.
 6. Wat mij verbaast is dat toeristen uit bijvoorbeeld Duitsland welkom zijn met de paasvakantie. Daar snap ik werkelijk niks van. Nederlanders moeten zoveel mogelijk thuis blijven, maar toeristen zijn nu wel welkom?
 7. Dat is aardig, maar ik ga er liever eerst zelf mee aan de slag. Heb de ketel gekregen van een dierbaar persoon en zou het persoonlijk wat ongepast vinden om die dan te verkopen. Dank voor het aanbod, maar een verkoop is niet aan de orde. Op Marktplaats staan wel regelmatig ketels en potten te koop, dat is denk ik ook een stuk dichterbij voor je, aangezien ik niet in NL woon.
 8. Heb de link naar de Duitse studie over een pandemie uit 2012 even uitgeschreven: http://dipbt.bundestag.de/dip21/btd/17/120/1712051.pdf Heb gelijk opgezocht of het geen nepbestand is, maar dat is het niet. Heb het bestand ook bijgevoegd aan dit bericht. Men gaat in dat rapport voor de Bundestag uit van een aantal rampen die Duitsland kunnen overkomen. Een van die rampen is een pandemie. Er is gekozen voor een SARS-variant en hoe dat zich ontwikkelt. In het document staat ook waarom er voor een nieuwe SARS-variant is gekozen en niet voor een ander virus. Kort samengevat komt het neer op het volgende: - De pandemie inclusief uitwerkingen zal zeker 3 jaar duren en verloopt in 3 golven. De eerste sterk en de laatste twee golven zijn kleiner - Het duurt 3 jaar voordat er een vaccin tegen dit virus ontwikkeld is en gebruikt kan worden - Het zorgstelsel wordt veel te zwaar belast en er zullen veel mensen sterven. Of dit allemaal uitkomt, geen idee. Sommige media-artikelen zeggen van niet, aangezien het sterftecijfer in Duitsland veel lager is dan voorspeld in dat rapport en dat het zorgstelsel nog niet overbelast is. Dat klopt in Duitsland NU ook wel, maar we zitten pas in het begin van deze pandemie. Het is mooi dat de ontwikkeling minder erg dan voorspelt is (tot nu toe!), maar of dat zo blijft, geen idee. De tijd zal het leren, al denk ik wel dat er meerdere jaren overheen gaan voordat dit virus definitief "verslagen" is. Bundestag_2012_Virusuitbraak_gevolgen_1712051.pdf
 9. Dank voor de tip @Hermanusb, maar ik heb alles om te wecken al in huis. Een pressure canner lijkt mij ook zeker briljant en nog praktischer ook, maar eerst maar eens gaan wecken. Anders is het ook zo zonde van de ketel en potten die hier niks staan te doen. Wie weet voor de toekomst, want wat ik erover lees en zie, is het wel makkelijker dan gewoon wecken.
 10. Hetzelfde aals voorheen, alleen nu zorg ik wel dat ik standaard voldoende mondkapjes in huis heb. En eindelijk eens gaan wecken.
 11. Op dit moment doe ik het volgende om mijn immuunsysteem te versterken: - Veel fruit eten, minimaal 3 stuks (appels, sinaasappels) - Extra vitamine C nemen - Veel in de zon buiten in de tuin zijn (voor de aanmaak van Vitamine D) - Goed slapen en rust houden - Gezond eten, geen chemische suiker en zoveel mogelijk zonder toevoegingen. - Lichamelijke beweging is hetzelfde gebleven, dat zou meer mogen zijn - Boodschappen met wegwerphandschoenen en hopelijk binnenkort ook met mondkapje Heb ook nog extra multivitamine en Vitamine D3 in huis gehaald, maar dat gebruik ik nu niet.
 12. Klopt, maar in China liggen de inkomsten en prijzen ook op een lager niveau dan in het Westen. Zodra de pandemie minder wordt, zal de prijs van mondkapjes wel dalen, maar dat duurt nog wel even.
 13. Albis

  Project HC

  Mooi project! Weet wel dat veel van dit soort bunkers uit de Koude Oorlog (en daarvoor) ook graag door urbexers bezocht worden. Hopelijk gebeurt dat niet met jouw bunker, want dan is je bunker in no time leeggehaald en vernield. In Frankrijk staan ook regelmatig bunkers te koop. Laatst nog een ondergronds voormalig NATO hoofdkwartier. Heel groot en mooi complex, maar wel flink vernield door de lokale hangjeugd en urbexers.
 14. Mondkapjes zijn nuttig om de verspreiding in te dammen, maar het WHO raadt het gebruik juist af. Waarschijnlijk om weer grip op de markt te krijgen, want mondkapjes zijn al maanden uitverkocht. Waar voor de coronacrisis een mondkapje 45 cent per stuk kostte, kosten ze nu 8 euro per stuk. Als je ze al kunt krijgen. Heb van alles in huis, maar mondkapjes dus niet. Is een leermoment dat zodra dit voorbij is, ik ook maar wat mondkapjes moet inslaan.
 15. Ik geloof niet dat de coronazorgen hem overweldigd hadden. Hij heeft met pupbliek geld heel veel risico's genomen, waardoor heel veel geld verloren is gegaan. Ik dacht even 7,5 miljoen, maar dat is inderdaad veel te laag ingeschat. Bron: https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/hessen-spekulationen-nach-selbstmord-thomas-schaefers-laesst-corona-derivatgeschaefte-platzen-a3200267.html Andere link, van voor zijn zelfmoord: https://www.fr.de/wirtschaft/milliarden-versenkt-13508318.html
×
×
 • Nieuwe aanmaken...