Ga naar inhoud

Crisis

Lid
 • Aantal items

  115
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Crisis

 1. Is dit niet gewoon weer een ander medicijn met X aantal bijwerkingen zodat nog een deel van de bevolking een heerlijke cocktail van geneesmiddelen kan slikken en de pharma financiert? /aluhoedje
 2. We hebben best een snelle scanner, maar het heeft me zo'n 1,5 uur gekost om deze ~120 pagina's te scannen. te scannen. Jouw methode is denk ik inderdaad sneller, zal het zeker onthouden voor de volgende keer.
 3. Als ik wist dat het zó lang zou duren om iets in te scannen... Maar, hopelijk hebben jullie er iets aan. Kopieën van een boek van ergens voor de tweede wereldoorlog met informatie over bepaalde materialen en recepten voor een drogist. Ziehier een download link (80mb!)
 4. M.a.w.: De appels die niet goed genoeg zijn voor 't "normale volk" in de supermarkten. Wat ik met een euro doe? Goh...ik kan we niks herinneren van wat ik voor één euro kocht.
 5. Geld dit niet tevens voor benzine, diesel en andere autobrandstoffen? Ik denk dat het belangrijkste verschil zal zijn dat er 'geen' aardolie aan te pas komt. Maar ik heb me dan nog niet erg diep in waterstof verdiept.
 6. Ach, die krengen. Saus drupt er uit, het 'deeg' breekt nog voordat ze je mond bereiken en het eten blijft er nagenoeg niet in liggen. Waarom maak je geen bloemtortilla? Heb je alleen 175g bloem, 1dl (lauw) water en een snufje zout voor 4 broodjes, of meer/minder als je ze kleiner/groter maakt, nodig . Smaakt misschien iets anders, maar werkt net zo goed?
 7. Crisis

  m2 tuin

  Het is misschien niet veel maar... ik ben afgelopen week begonnen met het (laten) groeien van cherrytomaatjes. Heb ze dit weekend buiten gezet tussen de bloemen (in de laatste m2 tuin die m'n moeder nog kon missen). En om een of andere reden krijg ik hier zo'n geweldig gevoel van dat ik het even moest delen.
 8. Dat is inderdaad een bepaalde ironie die in mijn verhaal aanwezig is. Toch is het voor mij de investering waard (zodra ik uit huis ben...).
 9. Zal tijd worden ook. Wereldwijd gooien we genoeg weg om alle derdewereldlanden te voeden...
 10. Ho maar. Stop maar. Ik hoor het al. *Doet zijn portemonnee open*
 11. Crisis

  Egels

  Insecten zijn een zeer goede bron van proteïnen(?).
 12. Ik ben geen technisch expert, maar kun je hem niet zandstralen?
 13. Neem de tijd. Een pauze is na al dat werk op z'n plek! Onder de champignonsoep ondervond ik trouwens hetzelfde probleem. Ideetje: Is het een idee om (in de toekomst) de wektijd en -temperatuur te benoemen voor producten die je kan wekken?
 14. Ik heb een niet werkende link gevonden; als je "HELDERE KIPPENSOEP" selecteert zit er een link in de tekst (rechtsonder) die naar de pagina "WITTE BONEN (opgeweekt in blik of glas)" moet gaan; echter werkt deze niet. De pagina werkt via het menu aan de linkerzijde wel.
 15. Ik weet niet of hier aan is gedacht; maar een andere handige methode is om niet je gehele huis te verwarmen. S'avonds in de winter b.v. alleen de woonkamer volledig, en aangrenzende ruimtes tot +/- 15 graden zodat je niet teveel warmteverlies hebt als je een deur open doet. Op de slaapkamer kun je dan een extra deken op je bed gooien om s'nachts warm te blijven.. Van de logeerpartijtjes bij mijn grootouders weet ik nog dat ik onder zo'n 4 lagen stof lag.
 16. Betreft aspartaam; is dit echt zo giftig? Zie nl: http://www.mkatan.nl/columns-en-kranten/nrc-columns/490-22-06-2013-zoete-verhaaltjes.html Nu heb ik het rapport uiteraard nog niet gezien, en weet ik niet of deze website betrouwbaar is.
 17. De insteek om dit via meetings te verspreiden had ik zelf idd ook al gemaakt. iig bedankt voor de reacties. @ Ronin Kogaratsu: Ik moet hier nog mee beginnen
 18. Op beterleven.nl een interessant link in een recent artikel waarvan ik dacht dat ik deze eens hier moest plaatsen; het is helaas wel in het Engels. Lees verder: http://www.nytimes.com/2013/05/26/opinion/sunday/breeding-the-nutrition-out-of-our-food.html?pagewanted=2&_r=0
 19. Hallo mede-budgetpreppers, Ik werk in een groothandel en met regelmaat zie ik wat er aan (deels vers) fruit en conservenblikken wordt weggegooid. Ik kreeg recent het idee om hier munt uit te slaan: opkopen van deze conserven (en later het fruit om het in te maken wanneer ik dit kan) om het dan aan andere preppers te kunnen verkopen voor weinig geld. Nu vroeg ik mij eerst af of hier interesse naar zou zijn?
 20. En het vochtgehalte in de lucht zou een houten stoel al in twee maanden kunnen wegvreten, laat staan hoe lang je andere spullen meegaan.
 21. 1: Economische ineenstorting (Euro/Europa/Dollar/Amerika of enige combinatie hiervan) 2: Wereldoorlog III 3: GMO's (lange termijn) 4: Grondstoffenschaarste 5: Fukushima
×
×
 • Nieuwe aanmaken...