Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 04/22/14 in alle zones

 1. In het kader van de Nederlandse informatievoorziening tegenover de burgers wil ik graag van jullie weten of er een werkelijke behoefte is aan een radiozender die 24/7 uitzend en voorziet in belangrijke nieuws items die er werkelijk toe doen. Hierbij denk ik aan LIVE verslaggeving bij Nationale belangrijke gebeurtenissen. (brand die uit de hand loopt, chemische rampen, overstromingen etc...) Maar natuurlijk ook Internationale gebeurtenissen die voor ons van belang kunnen zijn (aardbevingen, tsunami's, vulkaan uitbarstingen). Zodra er dan nieuws binnenkomt wordt dit meteen vermeldt in de uitzending. Als de Wereld iets rustiger is, biedt deze zender ook een mooi platform voor bepaalde webshops om te adverteren, of live reviews te laten doen, interviews af te nemen. Het mooie van radio-interviews is dat het makkelijker is om de anonimiteit te waarborgen. Denk bijvoorbeeld aan een interview tijdens een SC, niks persoonlijks, maar gewoon om de sfeer een beetje door te kunnen geven. Live webseminars geven, of een workshop via de radio. De mogelijkheden zijn legio! Om dit op een professionele en legale manier aan te pakken zijn er uiteraard kosten mee gemoeid. In het eerste jaar zullen deze kosten omstreeks de €1500,- zijn. Voor het opzetten van de website, en het regelen van de benodigde vergunningen. Het gaat hier natuurlijk om een INTERNET radio station. De verwachtte kosten in de jaren daar op zullen daar niet veel van afwijken. De insteek is om dit bedrag terug te verdienen via sponsors en adverteerders; (survival webshops, kampeerwinkels, cbradio, georganiseerde evenementen, etc,). Hier zijn uiteraard meerdere personen voor nodig om te realiseren; - Meerdere DJ's om elkaar te kunnen aflossen. - Redactie om het ingekomen nieuws te verifiëren - Technische dienst om de zender 24/7 stabiel in de lucht te houden. Het is vooralsnog onhaalbaar om op een betaalbare en legale manier de radio ook via de ether te beluisteren. Als de poep dan toch ooit de ventilator raakt en die regeltjes niet meer te beheren zijn, komt dit uiteraard wel aan bod Zou dit een haalbaar plan zijn, en wat zijn jullie meningen hier over?
  2 punten
 2. @lewieke Ik ben net verhuisd, dus de moestuin en de rest van de tuin is net opgestart. Het grote deel is al aangeplant, maar we hebben nog veel werk met ons tuintje. Alle materialen zijn gerecycleerd die we nu gebruiken. De moestuin meet 4 meter op 90 cm. En is verdeeld in 2 rijen van 10 vakken. Ik gebruik dus het principe van de vierkante meter tuin, maar dan op een lang stuk. Het is erg puzzelen geweest, want ik heb maar 4 hoeken om groenten te laten overhangen. (Courgetten, meloen, kolen,... die nemen gemakkelijk 4 plantvakken in) Ik heb dus gekozen voor 'kleinere' groeten in de tuin en omvangrijke groenten in de hoeken of in potten. Een foto van mijn voorlopige moestuin (ik had het anders gewild, nl 3 m2 bakken. maar ik heb helaas een compromis moeten sluiten met de echtgenoot) De moestuin staat de hele middag en avond in volle zon. Hierdoor kan ik experimenteren met echte zonneaanbidders zoals paprika en meloen. Ook heb ik een druivelaar tegen de muur gezet, helemaal links op de foto. Die moet nog een lattenwerk krijgen, en de klimplant die er nu is vervangen. De kindjes hebben mee mogen zaaien en planten, daardoor staat niet alles netjes in rijtjes, en sommige dingen veel te dik. Het net hangt er over voor de kat. Die was m'n ajuien gaan opgraven. Ook vond ze die zachte grond ideaal als kattenbak. Bij de kippen staat een rode bessenstruik en tegen de draad komen aalbessen en gele en rode frambozen (onze kinderen zijn er gek op). De frambozen staan nog klein omdat de kippen blijkbaar de blaadjes opeten. Dus de stekjes goed beschermen tot ze groot genoeg zijn. In de schaduw heb ik bosaardbeien staan als bodembedekker en in de zon staan er verschillende soorten met grote vruchten. Ik ben nog op zoek naar andere eetbare bodembedekkers. Ook stond er eerst in de moestuin warmoes, maar die kon de hitte niet verdragen, daarom maar in de schaduw gezet. Heb er dit voorjaar al 2 keer goed van kunnen eten (te gebruiken zoals spinazie, aanstoven of stamppot). De plant overwintert als het niet té koud is. Als alles wat groeit kan ik nog een foto nemen, nu zie je nogal weinig merk ik. (sorry voor de grote foto's, ik krijg ze niet kleiner -> computerleek )
  2 punten
 3. Hoezo 'misselijkmakend'? Hoe kun je dat zeggen terwijl je het stuk niet gelezen hebt? Komt op mij een beetje over als zeuren om het zeuren .... Ik heb de column wel gelezen, ik heb een abonnement op de Volkskrant, en ik vond hem wel aardig. Niet haar beste column ever - en ze schrijft soms gewéldig! - maar wel herkenbaar. Het stukje is waarschijnlijk geschreven op basis van Amerikaanse sites die Witteman heeft bezocht en daar heeft ze inderdaad wat voorbeelden van extreme redneck-preppers gevonden waarover ze mild-ironisch schrijft. Is dat fout? Ik weet niet wie er dan fout is. Op dit forum is genoeg onzin te vinden om een heel vreemd beeld te krijgen van preppers. Ligt dat aan de lezer of de journalist?
  2 punten
 4. Iedereen krijgt ooit wel te maken met pesten. Ikzelf vroeger, mijn kinderen recenter. Mijn leerlingen dagelijks. (Niet dat ik hen pest hoor.) De enige manier om daar mee om te gaan is door zélf te veranderen. Je mag niet uitstralen dat je een mogelijk slachtoffer bent. Er is niet alleen de verantwoordelijkheid van de pester maar ook die van de gepeste. Toen mijn dochter thuiskwam met het verhaal dat ze flink gepest werd (ze was toen 10) hebben we maatregelen genomen. - Ten eerste hebben we er elke dag over gepraat. Maanden aan een stuk, minstens een kwartier per dag. - We hebben samen gekeken hoe de sociale structuur van de klas in elkaar zat. Dat hadden we binnen de week door. - Intussen heb ik haar weerbaar gemaakt door haar (tegen mijn principes in) een aantal gevechtstechnieken aan te leren. - We hebben tijdens het weekend rollenspellen gedaan om haar te leren hoe ze moest reageren. Dat leer je niet vanzelf. Als je het niet kent moet het aangeleerd worden. - De groep laat ook niet zomaar toe dat je een andere positie gaat aannemen. Die moet je verdienen ! En je bewijzen. Telkens opnieuw. - Daarnaa heeft ze de meelopers aangepakt. Eén voor één. En daarbij zijn klappen gevallen. - Toen ze gepest werd in de klas gaf ik haar de raad om luidop en kordaat in de klas te zeggen dat het genoeg was, om een reactie van de leerkracht te krijgen. - De leerkracht ondersteunde de pester. - Waarna ik mijn dochter adviseerde de pester letterlijk uit de bank te stampen. Wat ze ook deed. - Die pester is er mee opgehouden. - Daarna heeft ze de leiders van de klas aangepakt. Eerst de laagste in 'rang'. Gewoon, klappen gegeven. - 's Anderendaags nummer twee, een discussie, ze gaf 'm klappen en kreeg plots de steun van de nr 1. - Daarna is ze judo gaan volgen. Intussen zijn we 4 jaar verder. Ze wordt nooit meer gepest. Wie het waagt krijgt lik op stuk. Onmiddellijk, liefst verbaal, desnoods fysiek. Ze weet dat ze nooit als eerst mag beginnen maar als ze een klap krijgt gaat ze keihard en zonder terughoudendheid in het offensief. Dat ze intussen een oranje gordel judo heeft is alleen maar positief. Tijdens de trainingen leert ze incasseren, orders en instructies uitvoeren, haar karakter is gesterkt. In uiterste nood kan ze van zich afbijten. Het heeft veel moeite gekost. Maar het heeft gewerkt. Ze heeft voor zichzelf besloten dat ze nooit meer gepest zal worden. Het is een vaardigheid die je moet aanleren. Desnoods zoek je hulp want als gepeste zie je niet hoe de situatie écht in elkaar zit. Mijn idee is dan ook om de gepeste bij te staan door er psychologen en opvoeders bij te halen. Assertiviteit is de allereerste voorwaarde om te vermijden dat je gepest wordt. Dat is iets wat je gelukkig wel kan leren.
  2 punten
 5. en durf je acab ook in mijn gezicht zeggen? wat ik ermee bedoel is dat er iets moet gedaan worden want ouders voeden hun kinderen niet meer op discipline is iets wat je nodig hebt in het dagelijkse leven tenzij iemand heel zen leven een werkloze pummel wil zijn die niks heeft en niks bereikt als je even gaat rondlopen in een grote stad kun je niet ontkennen dat het slecht gaat met de jeugd van tegenwoordig en de maatschappij in het algemeen kwa biele regeltjes enzo
  1 punt
 6. Daar heeft de mens andere 'oplossingen' voor. Oorlogen, ontwikkelde ziektekiemen, gifstoffen en repressieve regulering...
  1 punt
 7. Lastig. Wie is verantwoordelijk voor wat? Ik denk dat het om de extremen gaat. Preppers in camo-outfit met een kruisboog maken in Nederland een rare indruk en journalisten grijpen dat aan om het hele prepgebeuren belachelijk te maken. Een 'gewone' meneer of mevrouw die komt vertellen dat een waterfilter belangrijk is bij een langdurige stroomstoring of rivierdijkdoorbraak wordt wat serieuzer genomen. Van een columnist moet je wat dat betreft echter niet te veel verwachten. Witteman - ik schrijf dit nu uit mijn hoofd - beschrijft in die column onder andere dat zij als onhandige dikkige mevrouw waarschijnlijk weinig overlevingskansen heeft en bij een shtf waarschijnlijk opgegeten gaat worden door haar zoontje. Ook al was volgens haar het villen van een konijn heel simpel - daar had ze dan weer wel ervaring mee, waarschijnlijk vanuit de periode dat ze in Rusland woonde en werkte. Columnisten als zij schrijven echter over alles met enige ironie. Een probleem blijft dat het hele prepgebeuren moeilijk serieus te nemen is als je je niet voor kunt stellen dat deze georganiseerde samenleving erg kwetsbaar is. Als je niet beter weet dan dat water uit de kraan komt, dat groente altijd in de winkel ligt en dat je brood bij de bakker kunt halen dan is preppen een beetje de ver-van-mij-bed-show.
  1 punt
 8. Ik heb in een ander topic al eens gerekend aan het opslaan van energie in water. In de nederlandse situatie met weinig natuurlijk hoogteverschil blijft het beperkt qua mogelijkheden. Elke m3 water (= 1000 liter) die je een meter omhoog brengt bevat genoeg energie om een spaarlamp van 6 watt gedurende een klein half uur te laten branden. Met die energie kun je ook twee vingerhoedjes water aan de kook brengen. Geen indrukwekkende cijfers lijkt mij. Wel indrukwekkend vind ik de getallen waar je op uitkomt als je rekent aan een off grid buffer. Als ik uit ga van 5kWh per dag moet je op 10 meter hoogte een watervoorraad hebben van ca. 180.000 liter die je dagelijks naar beneden laat stromen.
  1 punt
 9. Misschien gewoon negeren? Is mijn aandacht alvast niet waard.
  1 punt
 10. Ik weet niet of we ons hier zo druk om moeten maken. Een semi-Bn'ertje die weer ff een makkelijk stukje schrijft over iets waar ze waarschijnlijk niets van weet. Nou en?
  1 punt
 11. Kan de column nog nergens vinden digitaal, maar wel hoe Leon de Winter over haar denkt. Ze is de partner van de hoofdredacteur en Leon doet wat leuke uitspraken. http://www.telegraaf.nl/binnenland/22127078/__De_Winter_boos_op_Witteman__.html
  1 punt
 12. "Kindness is no weakness... ego is" ... Pendekar Paul..
  1 punt
 13. Ik snap het niet. Men vind hier dat we slaven van de overheid zijn en toch voor de herinvoering van de duenstplicht zijn?!
  1 punt
 14. Hartstikke leuk om te horen KS, ben erg benieuwd wat voor vragen en (LIJPe) reacties je krijgt!
  1 punt
 15. In mijn tijd was "pesten" gebonden aan de locatie. Te weten; school. Als je thuis was, was het klaar. Tuurlijk, je had er nog wel last van, maar je was veilig. Geen pestkoppen meer. Tegenwoordig gaat het pesten veel verder. Via Facebook, Twitter en alle andere social media gaat het 24 uur per dag door. Kinderen worden heden ten dage kapot gemaakt op internet, met alle gevolgen van dien en buiten het wakende oog van leerkrachten en ouders. @Ronin Kogaratsu heeft al eens een heel interessante post geschreven -met bijbehorende filmpjes- over "slachtoffers" en hoe bepaalde mensen een slachtoffer uit een groep pikken. Ik tracht mijn kinderen zo weerbaar mogelijk te maken tegen potentiële pesters. In de eerste instantie verbaal, en in de tweede instantie fysiek. Al op jonge leeftijd hebben wij onze oudste zoon op judo gedaan. Op deze manier raakt hij gewend aan fysiek contact en is hij niet direct geïntimideerd door een "stoeipartij". Laten we wel wezen; we komen allemaal wel eens op feestjes of bijeenkomsten waar geregeld regelrechte "kutkinderen" rondrennen (sorry, heb er geen ander woord voor), die een direct gevolg zijn van een falende opvoeding, andere kinderen terroriseren. Die zitten ook in de klas van uw kinderen, zo ook in die van mij. Onze zoon weet dat hij judo enkel "op de mat" mag gebruiken, maar van ons heeft hij toestemming om zichzelf te verdedigen tegen pestkoppen. Wel moet hij het eerst met zijn mond afdoen (waar hij niet sterk in is) en mag hij pas iets doen als hem iets aangedaan wordt. Hij zal nog geen vlieg kwaad zou doen... EDIT: Post aangepast
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...