Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 08/29/24 in alle zones

  1. Ik heb vorig jaar een flinke voorraad petroleum ingeslagen. Wel van een wat duurder “geurloos” merk. En me door de ‘petroleumboer’ laten vertellen, dat petroleum van de betere soort heel lang (jaren) goed blijft, mits goed opgeslagen: koel en donker. In oudere petroleum vindt een soort reactie plaats waardoor er bezinksel/slijm in de petroleum komt. Door oudere petroleum door een hele fijne zeef (oude panty werd mij aangeraden) te halen voordat je het in de brandstoftank van je kachel doet, voorkom je problemen. Nogmaals; dit is mij verteld door een ‘petroleumboer’ en ik ga ervan uit dat hij weet waar hij het over heeft.
    1 punt
  2. Wil ook wat meer leren over hoe je uit de natuur kan eten. Omdat ik paddenstoelen lastig vind omdat blijkbaar veel soorten op elkaar lijken en je hier dus heel voorzichtig moet zijn ziek ik meer naar andere dingen. Fruit en planten lijkt me al wat makkelijker maar wil ik nog wel wat meer over weten. Hoe smerig ik die slakken er ook uit vind zien ben ik toch getriggerd om ze eens te proberen. Ook hoor ik wel eens wat over wormen. Hebben jullie die wel eens op?
    1 punt
  3. Toepasselijk filmpje over urbanfood. Met dit natte weer lopen de rivierkreeftjes over de stoep in Amsterdam. http://www.dichtbij.nl/amsterdam-centrum/regio/artikel/2388907/amsterdamse-grachten-vol-met-rivierkreeftjesaspx.aspx
    1 punt
  4. Ik vind het niet zo zeer zielig ze op te eten, maar ze moeten wel blijven leven onder redelijke omstandigheden. Offtopic: Een slak is natuurlijk de ultieme prepper. Hij heeft altijd zijn huisje bij zich. Behalve dan een naaktslak, die kun je vergelijken met een dakloze (flauw).
    1 punt
  5. Jeremia. Wijngaardslakken, ok, maar toch geen andere. Vergeet de lookboter niet.
    1 punt
  6. Ja eentje in de frituur,wat geen succes was, en eentje heb ik opnieuw gekookt maar dan in een bouillon.
    1 punt
  7. In principe zijn ook naaktslakken eetbaar (zelf nooit geprobeerd), maar door de dikke huid zijn die erg taai. Een bushcraft expert zei ooit dat slakken zijn meest favoriete maaltje was en naaktslakken z'n minst favoriete eten. De slak die je in het filmpje zo mooi over zijn hand ziet kruipen (en er twee van in de pan gaan), dat zijn segrijnslakken, ook wel kleine wijngaardslakken genoemd. Dat zijn de lekkerste. Ik stopte ze weleens in de oven, met knoflook/kruidenboter. Dat dubbele koken heb ik nooit gedaan, want dan worden ze toch wat taaier, maar is wel erg veilig want slakken kunnen vervelende parasieten huisvesten.
    1 punt
  8. haha cool man handig filmpie, zeker die 24 uur reinigingstijd..heb jij ze na het koken gebakken ofzo?
    1 punt
  9. @prepperpappa - jep heb ik gedaan... en ben 1 keer er zeer ziek van geworden... dus als je het wil doen moet je echt een boekje halen met eetbareplanten.. help echt veel en kan je leven redden... ook kun je recepten opzoeken om te kijken hoe je bepaalde dingen schoom moet maken en op welke menier ze het lekkerst zijn....
    1 punt
  10. In de streek in Frankrijk waar mijn Bolletje staat is het nu het seizoen van de schimmels. Toen ik er pas was plukte de postbode nog even een eekhoorntjesbrood naast de Bol en glimlachte hartelijk. Moet er maar weer gauw heen gaan en plukken. (Wel met de locals, ik hou ze niet uit elkaar...) Greener
    1 punt
  11. Ik meende ooit te hebben gehoord dat de cantharel op de rode lijst stond in NL, maar hier vind ik hem niet terug: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Rode_lijst_(paddenstoelen_A_t/m_E)
    1 punt
  12. Ik heb al een heleboel "rare" dingen gegeten maar het vreemdste was kikkerdril.(eiwit) Net een rauw ei. dus zout meenemen:D
    1 punt
  13. Ik zou het ook niet weten, maar volgens mij is de globale regel dat het bod niet aangetast moet worden. Daarbij heb ik en ik denk velen met mij geleerd uit voorzorg van elke paddestoel af te blijven of je hem nu denkt te herkennen of niet. Het is pas sinds een paar jaar dat ik daar langzaam opener voor probeer te staan, echter is het een hardnekkige gedachte dus zal ik eerst een cursus of iets willen voordat ik zal gaan plukken. Ik wil graag overleven, niet 'die trying'.
    1 punt
  14. Daar wacht ik niet eens voor tot SHTF. In de zomer houden m'n beste vriendinnen en ik altijd een 'crayfish-day' (we zijn niet zo van barbeknoeien, en visvegetarisch enzo). Gaan we 's ochtends/smiddags met een kruisnetje rivierkreeftjes vangen uit de sloot. En dan 's avonds een grote pan op een houtvuurtje. Paar hele uien erin, allerlei kruiden erbij, en dan de kreeftjes met een oud frituurding erin hangen. Turks brood met kruidenboter erbij. Kruidig Italiaans wijntje erbij.
    1 punt
  15. Een kastanje soepje met zevenblad en brandnetel. Wat je best doet om te preppen is elk seizoen naar buiten gaan en zoeken naar eetbare planten en net zoals de dieren in de herfst noten ed inzamelen want shtf in de winter is niet zo simpel. Leer je buurt kennen in elke situatie dus ook bij sneeuw. SHTF heeft meer kans om plaats te vinden in de winter. Waterleiding bevroren, kapot gevroren bovenleiding elektriciteit. enz.
    1 punt
  16. @JohnVonSchutz hahaha ja ik ken het die vliegen smaken niet al te best maarja alle beetjes helpen he ik heb zelf ook van alles geprobeert, zeewier,krekels, meelwormen, bessen, noten, vis een poging tot gedaan maar krijg ze nooit goed schoon.
    1 punt
  17. Ja hoor ik heb tuinslakken gegeten en vroeger van de grote vette kruissspinnen tot groot ongenoegen van mijn ouders maar ook varens, paar soorten zeewier, hazelworm, lisdode, zoetwater kreeften, bessen, bloemen, noten,vissen en een paar onbedoelde muggen en vliegen. Het gebeurd wel eens dat ik met mijn mond open op de motor zit en dan weet je niet wat je tegen komt. Slakken uit je tuin kan je prima eten Je moet ze eerst vangen en dan 2 á 3 dagen geen eten geven zodat ze alle ontlasting kwijt zijn. ff een paar linkjes http://www.foodlog.nl/artikel/culinair_ontdekt_tuinslak/ http://gordonramsaysrecipes.com/03/eating-snails-from-the-garden/
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...