Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 01/10/20 in alle zones

  1. Omdat we meerdere woningen, veel opstallen en land hebben, wordt er best intensief gebruik gemaakt van het gereedschap. Inmiddels is vrijwel al het elektrische gereedschap dat frequent wordt gebruikt van uitsluitend Makita spul, 18/36V (decoupeerzaag, haakse slijper, accuboren, accuslaghamer, nietmachine, tacker, boorhamer(!) en bosmaaier. Met 6 accu's en twee laders kun je eigenlijk altijd door. De degradatie van de accu's valt erg mee; na 3-4 jaar kan ik er eigenlijk nog niets van merken. Een goede accu is een groot deel van de nieuwprijs van het accu-aangedreven handgereedschap. Heb je die eenmaal, is de prijs voor het apparaat gelijkwaardig aan de 230V uitgevoerde gereedschappen. Elektrisch (230V) zijn nog een Makita kettingzaag, afkortzaag en invalcircelzaag. Voor een aantal 'zwaardere' klussen hebben we helaas nog te dealen met benzine aangedreven gereedschappen (kettingzaag, veegmachine, houtversnipperaar en een zware bosmaaier).
    4 punten
  2. Mijn eerste apparaten waren van Bosch. 1998 kocht ik een klopboormachine, die doet het nog steeds. De slijptol uit dezelfde aankoop periode gaf een tijd terug de geest, vandaar dat ik nu wat nieuws heb gekocht. Aangezien ik toch goede ervaringen hoor over het accugereedschap en ook de levensduur ga ik dan toch ook langzaam omschakelen naar accu ipv snoer. En wat @f150 zegt, gewoon een hoop accu’s en paar laders erbij zodat je niet stil komt te vallen.
    3 punten
  3. Accu gereedschap anders dan boormachines werken dus prima, ook na bijv. 5 jaar nog steeds? Of ben je dan inmiddels al weer verplicht om een aantal nieuwe accu’s te kopen en die zijn ook niet goedkoop? Zelf gebruik ik enkel nog merken van Aldi en Lidl, de Topcraft en Parkside apparaten. Vind de prijs kwaliteitverhouding prima en hebben me nog niet in de steek gelaten. Is het de prijs waard van de duurdere merken als je een gemiddeld actieve hobbyklusser bent i.p.v. een beroeps?
    2 punten
  4. Het viel mij tijdens de verbouwing van mijn huis op, dat professionals in de bouw tegenwoordig alles met accu hebben. Zelfs de 35 mm ankergaten in 't beton werden met accumachines geboord. Allemaal Makita spul, met kennelijk universele, uitwisselbare accu's. Als hobbyist ben ik blij met een snoertje, dan doet m'n cirkelzaag het tenminste als ik hem na jaren weer eens uit de kast haal.
    2 punten
  5. Mijn voorkeur is verschoven van Makita naar Metabo en zit ik voor 80% op accu. @FincaInSpanje Dat je voor het zware gereedschap een draadje moet hebben is een paar jaar geleden al achterhaald. Enige nadeel is het prijskaartje maar dat heb ik er graag voor over gezien alle ellende met verlengkabels ed.
    2 punten
  6. Ik heb al jaren veel gereedschap op accu en heb het afgelopen jaar veel vernieuwd naar een ander merk. De Lithium accu's zijn beter, sterker en laden sneller op. Uiteraard koop ik alles van hetzelfde merk en ook nog eens twee keer, sommige tools drie keer. Dit gaat dan weer 3-5 jaar mee of tot er technisch weer aanzienlijke verbeteringen zijn. Voor het zware werk kun je eigenlijk niet af met accu gereedschap, dan heb je echt elektrische of motorische tools nodig.
    2 punten
  7. Hey iedereen, hier wat links naar wat populaire youtube kanalen waar je altijd wel wat nuttige tips kan vinden. Canadian Prepper: https://www.youtube.com/user/CanadianPrepper33 prepper princess: https://www.youtube.com/channel/UCWLJvbNiv5GTOIK1K9o1TMg City Prepping: https://www.youtube.com/channel/UCmb2QRAjdnkse21CtxAQ-cA PREPSTEADERS: https://www.youtube.com/channel/UC2v8xZo6zTLytkBkDbjqhmQ Tinyhouse Prepper: https://www.youtube.com/channel/UCXA05MlE6HicYcKkQ9jNCpQ preppernurse: https://www.youtube.com/user/preppernurse1 Waarschijnlijk zijn deze links jullie niet onbekend, en ik wil zeker niet zeggen dat ik achter deze kanalen sta en hun inhoud, maar ze hebben soms wel goeie info ivm prepping.
    1 punt
  8. Beste preppers, Al tientallen jaren gebruik ik en vele van jullie vast ook wel een hoop elektrisch gereedschap. In het verleden was elektrisch gereedschap altijd voorzien van een snoer met stekker, totdat de eerste accuboormachines kwamen. Buitengewoon fijne apparaten om mee te werken en als je kijkt wat voor een kracht de accuboormachines van nu hebben, super gewoon. Momenteel is er nog weinig aan elektrisch gereedschap wat niet te krijgen is met een accu en slim gedaan, ook fijn voor ons is, dat van hetzelfde merk machine het accupak onderling verwisselbaar is. En toch...kocht ik vanmiddag een nieuwe kleine slijptol, met een snoer/stekker, terwijl ik ook best een accuslijper had kunnen kiezen. Als jullie nu nieuw elektrisch gereedschap aanschaffen, naar welk merk gaat dan de voorkeur uit en valt de keuze dan op iets met accu's of toch die met de ouderwetse stekker er aan?
    1 punt
  9. Bijzonder om te zien dat de CIA in haar nieuwssectie haar medewerkers adviseert om een Go-Bag (hun term) en een Emergency Action Plan te maken: https://www.cia.gov/n ews-information/blog/2019/ask-molly-nov-20-2019.html Leuk om de overeenkomsten en verschillen te zien ten opzicht van de BOB's die hier op het forum worden besproken. Er wordt zelfs aangeraden om meerdere Go-Bags te maken en deze op verschillende plaatsen beschikbaar te hebben: "... multiple go-bags scattered throughout the house, vehicles and your workplace..." ?
    1 punt
  10. Ik heb mijn elektrisch gereedschap van Bosch professional en ben er zeker heel tevreden mee. Veel op accu zowel 12v als 18v. In het verleden andere merken gehad maar blijf nu toch bij Bosch omdat alles uit wisselbaar is en ik als uitbreiding een losse body kan kopen. Ook denk ik dat men zich niet moet blindstaren op de voltages, 18v is vaak super maar een 12v serie doet voor veel werkzaamheden niet onder, en het is vaak compacter in gebruik en beter betaalbaar. Veel merken hebben daarom ook een hele mooie 12v serie waar je een compleet huis mee kan bouwen.
    1 punt
  11. Vind my self reliance op youtube ook een aanrader verder ook de journal of the yurt series van dave canterbury op YT. Vind dat soort series erg leerzaam vaak.
    1 punt
  12. Mijn tip zou toch Makita zijn. Niet al te duur en geweldige kwaliteit. dat ik naar Metabo ben overgestapt kwam omdat ik dit als (mooi) cadeau kreeg. Makita accupacks bevatten ook de beste 18650 batterijen die er bestaan dus dat zegt al wat. Wil je niet teveel uitgeven ben ik recent een brushless Makita kloon tegen gekomen die net zo duur is als Lidl spul alleen een stuk beter is. Klikkerdeklik (Ook een van mijn favoriete YT kanalen maar dat terzijde) Graag gedaan ?
    1 punt
  13. Aldi/Lidl spul is niet slecht als je er niet als professional van afhankelijk bent. Lidl is zelfs gewoon de economische serie van Bosch. En gaat het kapot, dan heb je voor een paar tientjes nieuw.
    1 punt
  14. Zwaar werk met snoer, al de rest op accu van Dewalt (meeste keuze modellen, beter prijzen enz dan Makita, Bosch, Milwauke en ander bekende namen ) Je koopt best een volledige combo in promo, dan zaken apart, dat laatste komt veel duurder uit. Tegenwoordig zijn de motoren zonder koolstofborstels de beste.
    1 punt
  15. @wandering neone als je een BOB samen steld om vlug te kunnen nemen bv bij brand of een gas lek snelle evacuatie. Is het niet nodig dat daar een bijl een machete of visgerief in zit en meer van die zaken. Ik noem dat de zondag BOB. Al gaat die van mij ook al flink wegen.
    1 punt
  16. Renault Master waren hele goede bussen met ook goede motoren ( i.i.g. ) de vroegere modellen. Lekker rechthoekig ook nog, perfect om te betimmeren voor camper gebruik Hoe die bussen van de afgelopen 10 jaar zijn, geen idee. Motorisch verwacht ik dat dat wel goed zit, maar al die elektronica/sensoren etc. van tegenwoordig, ongeacht het merk wagen is en blijft het gevoelig voor storingen en zelf kan je daar ook niks meer aan doen zowat. Naar de garage en aan de computer om uit te lezen en zelfs dan komen ze nog wel eens niet uit.
    1 punt
  17. Een Renault Master gehad en dat was mijn beste bus ooit met meer dan 1000 000 km op de teller moeten afscheid nemen
    1 punt
  18. Mercedes heeft het grote voordeel dat hoe oud een wagen ook is je kan altijd aan onderdelen komen, ook tweedehands op de sloop. Volgen zeggen blijft Mercedes ook de hele oude onderdelen maken, dat kan een heel groot voordeel geven. We hadden een overbuurman (hij werkte voor een bekend reparatie en berging bedrijf) die kwam kijken toen ik onze tweede busje aan het isoleren was, hij wilde ook een bus ombouwen tot camper en wou een Fiat kopen want de vonden ze nooit met pech onderweg, ja dat kan zijn persoonlijke ervaring zijn dus hoeveel waarde je daar aan moet hechten weet ik niet, maar camper verhuurbedrijven bieden vaak campers aan op fiat basis, misschien ook om de betrouwbaarheid. Zelf hebben wij zestien jaar een T3-campertje gehad, zelf geheel gerestaureerd en behalve de nieuwe motor, haast alles vernieuwd en extreem geperfectioneerd We hebben er in een betere tijd 8Ton mee gereden, met de zelfde motor die tot het eind heel zuinig bleef. Toch verkocht en weer opnieuw begonnen door een T5 busje te laten ombouwen tot campertje. Door gebrek aan pingels niet een duurdere Mercedes 4x4 bus of 4x4 Fiat gekocht. Heel veel belangrijke info is ook te vinden op Nederlands grootste Camper forum, ander kan je dingen gaan doen waar je later spijt van krijgt. Deze tip mogen jullie alleen gebruiken als je hier vol op aanwezig blijven Geintje?? Ik had eerst ook wel gedacht om een oude SRV met elektrische motor te kopen en om te bouwen tot camper en het hele dak vol te bouwen met lichtpanelen om behoorlijk zelf redzaam te zijn, ze waren ook belastingvrij wegens beperkte de snelheid. Ook heb ik wel gedacht om een schade bus te kopen geheel te strippen om het vervolgen naar een groot verzinkbedrijf te brengen, te laten ontroesten en ontverven tot geheel blank en dan te laten zwaar verzinken en dan weer geheel weer opbouwen en er een camper van te maken.
    1 punt
  19. Goeie overwegingen @PrepperSjors. Een buscamper biedt je veel voordelen. Budget is bijna altijd leidend, maar een Euro 5 (of 6 natuurlijk) gaat bijna onmisbaar worden als je t.z.t. je camper niet alleen wilt gebruiken om naar de Zweedse bossen te rijden. Zelf hebben we vorige maand in Duitsland een (nieuw model) Sprinter besteld, de 2.2l, 120kW Euro VI, 4x4 automaat met gear reductie voor ombouw naar camper. Niet onbelangrijk vond ik ook de breedte - met 200 cm blijf je goed mobiel, ook in verstedelijkt gebied. Aan de buitenkant werken we het sober af - wel een reservewiel/trekhaak maar geen grote raampartijen of zonnescherm. Van binnen draait alles op autarkie: 93 liter dieseltank, Truma verwarming en vorstbescherming, 2x 100Ah Li-ion, 300Wp zonnepanelen op dak, ruim 100 liter water en dito waste water tanks.
    1 punt
  20. Ik ken ook mensen die geen SC's bezoeken en hun kop onder het maaiveld houden, maar die wel 1 op 1 of soms in klein comité afspreken met andere preppers. Of contact via PM of email. Dat kan ik iedere "prepper" aanbevelen. Persoonlijk contact is toch anders dan het geleuter op een forum. Denk ook aan kennisoverdracht en samenwerking, dat werkt het beste face to face. Mijn vrouw (geen prepper, wel hamsteraar) is 2x op een SC geweest en inmiddels kent ze een aantal preppers redelijk tot goed. Op de SC's zag ze 75% idioten, Nu ze een aantal mensen beter kent en het "preppen" beter begrijpt ziet ze nog maar 25% idioten, waarvan ik er één ben.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...