Erelijst
Populaire inhoud
Toont inhoud met de hoogste reputatie op 03/18/14 in alle zones
-
Klimaatverandering bedreigt drinkwater De kwaliteit van water dat wordt gebruikt om drinkwater van te maken, wordt bedreigd door het veranderende klimaat. Dat meldde het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) dinsdag. Door veranderingen in het klimaat kan het voor langere tijd erg droog zijn in Nederland. Rivieren stromen daardoor minder en dat verergert de invloed van lozingen op het oppervlaktewater. De vervuiling uit die lozingen wordt dan namelijk minder snel verdund. Volgens het RIVM zou het dan ook goed zijn om lozingen vooral toe te staan tijdens nattere periodes of de normen voor de hoeveelheid vervuiling in het water aan te scherpen, of bij droogte water te laten stromen vanuit de ene in de andere rivier. Zo kan er bijvoorbeeld water vanuit de Waal naar de Maas en de Lek worden geleid. Ook uitgebreide zuivering van rioolwater zou helpen. De zuiveringsinstallaties lozen het gezuiverde rioolwater uiteindelijk namelijk ook op het oppervlaktewater. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu laat in een reactie weten dat het weet dat er extra maatregelen nodig zijn in verband met klimaatverandering. Het RIVM-rapport wordt gebruikt bij de beleidskeuzes van de komende jaren. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, stemt het ministerie die keuzes telkens af op de daadwerkelijke klimaatontwikkelingen, aldus een woordvoerster. Dit jaar moet er meer duidelijk worden welke maatregelen het kabinet gaat nemen. In Nederland wordt in totaal zo'n 40 procent van het drinkwater geproduceerd vanuit het oppervlaktewater.1 punt
-
http://link.marktplaats.nl/m782780546 Hier wordt gereclameerd met stuntprijzen... Prijs 39,95 Normaal 51,95! Wilt u er meerdere? Zelfs op deze prijzen geven wij korting! Neem hiervoor contact met ons op! Specifications: Frequency Range: 136-174 / 400-480MHz Dual-Band Display, Dual Freq. Display, Dual-Standby Output Power: 4 /1Watts 99 Channels LED Flashlight Large LCD Display High/Low RF Power Switchable Emergency Alert Low Battery Alert Battery Saver Time-out Timer Keypad Lock Monitor Channel Channel Step: 5/6.25/10/12.5/20/25KHz Is dit echt een belachelijk lage prijs, of kan het nog goedkoper....1 punt
-
Eerder heb ik het al even aangehaakt, maar nu een visuele handleiding voor het maken van je eigen billtong. Maar eerst een stukje geschiedenis: Nederlanders die aankwamen in de Kaap brachten het recept voor gedroogd vlees mee uit de oude wereld. Het conserveren van etenswaar was een echte noodzaak in deze nieuwe kolonie. De opbouw van kuddes nam te veel tijd in beslag. Het jagen op Afrikaanse wild nam veel tijd in beslag en de grote hoeveelheden vlees moesten worden geconserveerd in de pre-koelkast- en vriezertijd. Door het cureren en drogen van het vlees werd het beschermd tegen insecten en bederf in een kort tijdsbestek. De naam biltong komt oorspronkelijk niet uit het Afrikaans maar uit het Nederlands. 'Bil' duidt aan welk deel van het dier ervoor gebruikt is en tong staat voor de vorm; strip of strook. Biltong wordt gemaakt van verschillende vleessoorten. De meestgebruikte zijn rundvlees, koedoevlees, struisvogelvlees. Maar er zijn ook plaatselijke specialiteiten van ezelvlees. Het meest gebruikte deel van het dier dat gebruikt wordt is de lende. De ingrediënten en benodigde materialen - kommen - vijzel - maatbeker - weegschaal - scherp mes (kijk uit voor je vingers) - natuur azijn - basterd suiker - zout - kruiden voor smaak in dit geval peper en chili vlokken - en niet op de foto, mager vlees, zo min mogelijk vet. We gaan beginnen! Het vlees snijden in plakken van een cm dik Dan in stroken van weer een cm dik In een kom een 50/50 verhouding natuur azijn met water. Voor 2 kg vlees ongeveer 750ml azijn en 750ml water. Samen voegen en het gesneden vlees erin doen. Dit meng je 1 minuut en laat het dan 2a3 minuten staan. Hierna giet je het af. Nu neem je 25gr peper korrels en kneust deze in de vijzel. Voeg 25gr zout toe en 25gr basterd suiker en meng dit. In dit geval zit er ook 10 gram chili vlokken bij. Als je geen weegschaal hebt onthoud dat de tijd dat het vlees in het azijn mengsel ligt en de hoeveelheid zout de houdbaarheid verlengen, maar het ook veel zouter maken om te eten. De verhoudingen als hierboven zijn lekker, de houdbaarheid weet ik niet het is op voordat ik er iets zinnigs over kan zeggen. Nu kunnen de kruiden door het vlees vermengt worden. Net zo lang zodat het goed verdeelt is en het vlees lekker ingescrubt is. Hierna leg je het in een schaal om uit te lekken. Minimaal 3 uur, maar kan ook een dag of twee. Dit ligt aan de droog methode in een droog oven is 3 uur uitlekken prima maar als je het wilt ophangen is langer uitlekken beter. Zorg dat je regelmatig het bloed en vocht afgiet of op een rooster laat uitlekken als geen zin hebt er naar om te kijken. Nu test alleen het drogen nog. Dit deed ik altijd in de schuur, ophangen aan haakjes/ijzerdraad en een ventilator er over heen blazen. Dit duurt afhankelijk van de buiten temperatuur 3 tot 8 dagen. Nu met de droog oven, is dit in 24 uur klaar. Deze zitten er nu enkele uren in. Het bewaren ben ik nog niet helemaal uit omdat ik het te snel op eet, maar in een papieren zak met rijst, open aan de buitenlucht op een schaal. Misschien wel een mylar zal met O2 absorber. Dit wil ik wel wel testen, na een jaar openen om te proeven, maar op het antwoord moet je nog even op wachten:rolleyes: Succes en smullen maar. Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk1 punt
-
Als ik rook doe ik het als volgt . Ik graaf een geul in de grond ongeveer 3m lang . De gleuf moet in de windrichting zijn gegraven . Die dek ik af met metalen platen . Aan de éne kant zet ik mijn ton (2 . 60liter vaten boven elkaar ) Aan de ander kant van de geul maak ik vuur . Waarop ik dan vochtig zaagsel doe en vuur kruiden . De wind blaast de rook door het kanaal wat sterk afkoelt . Volgens mij is dat koud roken . Vlug een schets gemaakt . Ik hoop dat je er wat aan hebt Geert1 punt
-
Geeft niks! Nu heeft @Geert Tenminste ook wat! Als ik ook maar de mysteryseeds krijg, die lijken mij zo leuk1 punt
-
Dat is weird... ik sta ook op 20.30 en VOOR Geert, of ben ik de enige die dat ziet omdat mijn PC dat zo aangeeft? edit, al gun ik ze Geert natuurlijk van harte!1 punt
-
eindelijk!! Kamer: stop gebruik neonicotinoïden in Nederland 18-03-2014 Tweede Kamer wil een Nederlands totaalverbod op bestrijdingsmiddelen die neonicotinoïden bevatten : https://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/8262/bijengif-verboden-na-moties-pvdd De Europese maatregelen laten echter het grootste deel van het neonicotinoïden-gebruik ongemoeid: maar liefst 80% blijft in Nederland buiten schot. Dat terwijl ons land in de top-3 staat van landen met het hoogste gifgebruik in de landbouw en de bijensterfte hier uitzonderlijk hoog is. De Partij voor de Dieren heeft er daarom bij staatssecretaris Dijksma op aangedrongen dit bijengif nationaal verder aan banden te leggen. De staatssecretaris weigerde en wilde het laten bij de Europese regels. De Kamer dwingt Dijksma vandaag om toch verdergaande maatregelen te nemen. Een meerderheid van PvdA, SP, GroenLinks, D66, 50+ en PVV schaarde zich achter twee moties van Esther Ouwehand, waardoor het verbod in Nederland voor álle neonicotinoïden (en een vergelijkbaar middel, fipronil) moet gaan gelden. Dat is niet alleen belangrijk voor het voortbestaan van de bij en andere bestuivers, maar het is bovendien van groot belang voor de volksgezondheid. Wetenschappers wijzen op de gevaren van neonicotinoïden voor de gezondheid van mensen.1 punt
-
Nog 1 uur en dan kunnen jullie reageren. Ik hoop op veel reacties want @Greener heeft hier wel veel energie ingestopt en het zijn ook best wel bijzondere tomaten.1 punt
-
Ray, het is gewoon te koop voor net geen 50 op MP. http://www.marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/overige-hobby-en-vrije-tijd/m766874493-tabaksmolen-tabak-molen-huis-tuin-keuken-zelf-tabak-snijden.html1 punt
-
Water toevoegen, tent opblazen,laten uitharden en hupsakee, je hebt een brandbestendige, sterke shelter voor langere periode. (levensduur is 10 jaar) Ideetje: kuil graven en daarin opblazen, na uitharden bedekken met een laagje zand of grasplaggen en je hebt een heel mooie, verborgen BOL. http://www.froot.nl/posttype/froot/een-opblaasbare-tent-van-beton/1 punt
-
Met deze solarwekker heb je nooit meer het probleem dat die door stroomprobleem niet werkt. Wordt opgeladen met zonlicht. Energiezuinig en SHFT-proof.1 punt
-
Eergisteren de tabak gesneden met een keukenmes. 't Worden geen sliertjes zoals een normaal pakje sjag, meer pijptabak achtig. Vriend van me heeft er al een sjaggie van gedraaid en vond het heel anders dan z'n normale sjag, maar wel lekker. Zelf zit ik nog met de griep, dus probeer het wel als ik weer wat ruik o.a.1 punt
-
Eens met @houthe , uiteindelijk gaan wij daar weer voor mogen betalen in de vorm van belasting of iets dergelijks.1 punt
-
Ik noem spullen altijd 'kampeerspullen'. De buren weten dat we elk jaar kamperen.1 punt