Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 02/06/13 in alle zones

  1. Dear National Geographic, (Wow! I am actually talking to National Geographic! I am so excited!). Anyway, thank you for posting here (by the way, you should change your name in to INTERNATIONAL Geographic, I mean, you guys are all over the place, right? It kind of gives a “ring” to it as well. Not some local station, but really, like, you know, INTERNATIONALLY! Great idea huh? Man, I am full of ideas, I just might send you an e-mail or two with some great ideas I had!). In all honesty, when somebody from the press posts here, I usually start to bitch and wine about their first post. You know, they write this uninspired two sentence bullshit story and expect us all to have our picture taken with all our cans of green pea soup (woopsy, almost wrote “pee” there! LOL). In addition, I mostly complain about their grammar. In this case, you “mowed the grass away before my feet” (your English is quite good! But I guess it helps when you were born there… You know, I am always amazed how 3-year olds in the UK speak English! I mean, I wish my kids could. “Take an example to those English kids!” I tell them! “They speak English so well, and you don’t!” Damnit!”. Don’t worry, I only do this with my eldest! LOL! She is three…). But, you were asking for Dutch preppers because of your international show (see! International! Change the name, trust me on this one.) We all LOVE National Geographic here (by the way, when is “Shark Week”? I love sharkweek, but then again, I LOVE sharks. They are eloquent, beautiful but yet deadly. I don’t like “Seconds from disaster”. You know, with the plane crashes and all that? How the hell is one going to prep for that?). Sorry, I just seem to keep drifting of here. Please “see it through the fingers”, I am soooo excited that NATGEO is here (by the way, do you get that often? That people mix up you guys with Discovery Channel? Man, I get that a lot. You know the logo helps, the little itty bitty one in the upright corner of the TV, that was a brilliant idea!).You know, I really hope someone here will rise up and talks to you. Maybe you could elaborate some more on your plans and the format? Or is it pretty much identical to the first series in the UK? You know, us preppers are a strange breed. "We have to look further then our nose long is". It’s an old Dutch proverb, but very true. I mean, if you don’t look further then your nose long is, you wouldn’t see much right? Right! Anyway, thank you for reading the above verbal (no, WRITTEN) diarrhea (LOL, that word always makes me laugh!) and good luck on your quest in finding a Dutch prepper. Faithfully yours, Johnny Bravo P.S.: If you do change your name to INTERnational Geographic, I want 10% of the earnings. Okay, 5% (damn, you are a tough negotiator!) P.P.S.: Nope… Bullocks, I forgot, never mind… P.P.P.S: Remembered again! The above is just goofing around, please don’t be offended. Remember, you are the guys that brought us Doomsday Preppers! Or was that Discovery Channell….? Nah, pretty sure it was you guys. And still, some of those peeps are scary as hell...
    2 punten
  2. Nou die hoeveelheden zijn nogal een "overkill" in drogend vermogen. Vier zakjes per 10 kg (dus 8 bij 20 bij gedroogd fruit moeten wel voldoende zijn). Ze moeten wel verdeeld zijn over de gehele massa. Het vocht moet wel kunnen diffunderen naar de droogpunten. Deze mogen niet te ver weg zijn, anders duurt het te lang. Gelukkig is Bison vochtvreter erg goedkoop in en grote hoeveelheden verkrijgbaar. Nog een paar opmerkingen over dit overigens zéér nuttige draadje: Er zijn aerobe (zuurstof-minnende) en anaerobe micro-organismen (onafhankelijk van zuurstof). Beide organismen hebben echter water nodig om te leven. De rol van een goed droogmiddel in geprept voedsel wordt alom onderschat en die van een zuurstof-adsorber wordt overschat. Exo-biologen stellen terecht dat op andere planeten géén leven mogelijk is als water ontbreekt of slechts in sporen aanwezig is. Onttrek al het water en al het (bacterieel) leven is dood. Voorbeeld: TBC kun je overdragen met een vochtige handdoek maar niet met een droge handdoek. Zelfs zuurstof staat dan "buitenspel" omdat water toch nodig is voor anaeroob leven. Goed droog bewaren is dus een pré-requisiet voor de prepper. Waarom dan die opwinding over zuurstof-adsorbers (ander draadje)? Wel, sommige voedsel-producten bevatten stoffen die ook "zonder leven" door zuurstof achteruit kunnen gaan. Vooral de anti-oxydanten (zuurstof-vreters) , zoals de naam al zegt, zijn heel belangrijk in de voeding. Vandaar dat ik bij gedroogd fruit een hogere "dosis" aanbeveel dan bij rijst en macaroni. Deze bevatten nl de zeer nuttige anti-oxydanten. Bij gedroogd fruit zou ik dan wél de toevoeging van zuurstof-adsorbers aanbevelen, naast het droogmiddel, om deze goed te bewaren. Terwille van de anti-oxydanten. Bij witte rijst en macaroni zijn zuurstof-adsorbers volkomen overbodig als je goed heel droog bewaart.
    2 punten
  3. Een dag op rantsoen Met dank aan @12gauge heb ik gisteren de hele dag mogen genieten van het gevechtsrantsoen. In de ochtend heb ik hem open gemaakt en ik moet zeggen ik was erg benieuwd wat er in zat met name door de rare omschrijving. Misschien is er een (ex)militair die hier iets over kan zeggen, maar in mijn 24 uur heb ik ontbijt, lunch en avondeten, niet alleen de eerste twee. De inhoud: Voor mij was het tijd voor het ontbijt: 5 crackers, vruchten jam en een glas poeder siroop. De crackers houden het midden tussen volken crackers en volkoren koekjes, zijn smakelijk, maar wel droog. De vruchten jam smaakte prima. En de poeder siroop is precies isostar. Tussen het ontbijt en de lunch heb ik een kopje tomaten soep genomen. De soep is net als de cup a soep. De lunch: 5 crackers, pruimen jam, Ardennen paté en chocomel. De jam was weer prima, het is net als in een hotel zeg maar. De paté smaakte prima. Chocomel vind ik zelf niet echt lekker, maar daar hou ik toch al niet van. Tussendoor: Oploskoffie, tja...Oploskoffie En nog een kopje thee Tenslotte het diner: Een kopje champignon soep, kopje bouillon met extra zout. 5 crackers met drie soorten paté. Er was ook nog 4 kruiden mix, maar ik heb geen idee wat ik ermee moest doen. (Konijn vangen) Tenslotte in de avond nog een potje thee met een reepje chocola: Conclusie: je komt er de dag makkelijk mee door, er zat nog meer snoep in, kauwgom, tandenstokers en melkpoeder(voor de koffie, er kan geen melk mee gemaakt worden, dit heb ik geprobeerd). Honger heb ik niet gehad, maar het zijn wel veel plonzen warm water, iets meer siroop poeder en minder thee/koffie had leuk geweest. Vooral ook omdat je constant water moet koken, dit is een heel arbeidsintensief rantsoen als je het mij vraagt.
    1 punt
  4. voor de tuinman,diyzelfer, huizen bouwer, jagger, lees ook een keer , mother earth. trouwens voor wie het nog niet kenden is backwood home magazine mijn favo.
    1 punt
  5. Ik heb dit gevonden: http://www.sierrapotomac.org/W_Needham/IndianStrawberry_080617.htm (Schijnaardbei = Potentilla indica = Indian strawberry).
    1 punt
  6. 1 punt
  7. Is dit een indirekte poging om te zeggen dat de mens de grootste bedreiging voor deze aardkloot is? We zijn zo inteligent dat de vraag is: gaat de natuur eerder ingrijpen of zijn we de natuur te slim af en doet de mensheid zichzelf de das om.. Hoe triest dat de hoogst ontwikkelde soort zo weinig wijsheid bezit........... Ik geloof er niet in, maar ik zou heel graag willen zien dat de mensen die andere levens ondergewaardeerd zien aan persoonlijk gewin, of persoonlijk gewin boven een leefbare planeet zetten, zich nog eens mogen verantwoorden aan iets of iemand en welke straf daar tegenover zal staan? Prep ze, Kans
    1 punt
  8. Ik weet niet hoe oud jouw kinderen zijn, zoals ook in de review van de lifestraw staat kan mijn zoontje van drie het niet. Maar als je zelf eerst hem vol zuigt, dan kan een kind van die er wel uit drinken. Het is namelijk de waterkolom omhoog zuigen wat zwaar gaat, het drinken zelf kan een drie jaar oud kind wel. Groetjes
    1 punt
  9. Je kunt een compressor overal op laten draaien, zelfs op bananenschillen als het moet zijn en ten tweede kun je zelfs tot over de 200bar met handpompen bereiken.
    1 punt
  10. Is het mes wel met 1 hand te openen? Ik heb deze aan mijn dochter gegeven voor dr verjaardag, met gravering. Mooi mesje hoor. Buck 327 Nobleman Ti Greetz, B0nk
    1 punt
  11. [MOD] Boys ON TOPIC graag en ga nu niet grenzen lopen opzoeken maar hou het gewoon normaal en LEGAAL.
    1 punt
  12. precies, met een bezem houd je ook een huis schoon.
    1 punt
  13. Ik heb een voorkeur voor onverslijtbare dingen, en kom dan vaak terecht bij spullen uit grootmoeders tijd. Zo gebruik ik een fluitketel, i.p.v. een snelkoker die kan gaan lekken en daarna weggegooid moet worden.
    1 punt
  14. Al 12 jaar geen TV, goed voor mijn nachtrust. Geen auto, fiets is goed genoeg, en conditie redelijk. Ik kwam erachter dat mijn spullen mij gingen bezitten, dus een hoop eruit gegooid. Lekker leeg huis, rustig voor het oog, goed voor het huishouden, en helemaal Feng Shui. Als het even kan geef ik wat meer uit voor kwaliteit, maar dat is tegenwoordig niet makkelijk. Zelfs duurkoop is goedkoop. En inderdaad, herstellen tot het uit elkaar valt. Het nieuwste van het nieuwste? Laat anderen eerst maar tegen de ontwerpfouten aanlopen, voor ik het aanschaf. Heb toch wel gelachen om de touchscreen mobs.
    1 punt
  15. Daar zeg je weer een waar ding, Mrs Jones. En het fnuikende is, dat we al decennia lang maar gepusht worden om daar aan mee te doen: consumeren, kopen, vernieuwen etc. Ik weet nog, dat toen ik een klein ventje was, dingen die je had, die had je voor het leven. Ging er iets kapot, dan werd het hersteld. Net zolang tot er niets meer te herstellen viel. En de meeste apparaten gingen niet zomaar stuk, men bouwde de dingen ook voor het leven. Tegenwoordig wordt alles gemaakt voor een bepaalde levensduur, meestal uit te drukken in maanden. Verder loont repareren niet meer, want dat is vaak duurder dan nieuwe aanschaf. En dan al die shit die bedacht en geproduceerd wordt, waar dan nog een markt voor gevonden moet worden. Rotzooi. Het is ook helemaal niet raar meer dat je nu een radiootje koopt voor € 5,- en bij na 3 weken geeft'ie de geest. Ach, het was ook maar 5 euro, pleur weg dat ding.
    1 punt
  16. Precies, perfect prepspul, tht gewoon vergeten. Koop echter liever tweede persing ECHTE olijfolie, dan goedkope zogenaamde Extra Vierge eerste persing. Dankzij EU regelgeving mag je dit al op een fles plakken als er 51% echte eerste persing in zit. Hopelijk is de rest dan aangevuld met tweede persing, maar vaak ook met goedkope zonnebloemolie. Bij de turkse winkels en toko's kunnen grote blikken krijgen met 10 liter. Dat is echt spul en goed te betalen. Door het blik is het perfect houdbaar. Dat olijfolie niet goed tegen verhitting zou kunnen, zoals gezegd in dit draadje, is onzin. Er zijn nog betere olie's om in te bakken, maar olijfolie scoort erg goed. Het kan zelfs goed tegen verhitting en is een van de weinige olieen die je kunt verwarmen tot 160 C en weer afkoelen, zonder kwaliteits verlies (Extra Vierge wordt dan natuurlijk bruin, 't zelfde als de tweede, warme persing). 't Wordt al duizenden jaren voor allerlei doeleinden gebruikt. Cosmetica, smeermiddel, bakken en braden, olie voor in de lamp, preserveren van hout en dan vergeet ik er nog een bult.
    1 punt
  17. Bedankt Gemini, zodra ik weer bij Hanos ben ga ik kijken. @Mrs.Lotte Is dat werkelijk zo makkelijk te maken? Kan dat ook in bijvoorbeeld glazen potten van bonen? Of moet je het echt wecken?
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...