f150 Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Als je van plan bent een paar dagen off grid te gaan, kan ik je toerbrood aanbevelen. Zelf nemen we dit vrijwel altijd mee als we een meerdaagse trekking maken met het gezin. Het is smaakvol, je hoeft het niet klaar te maken onderweg, het is lang houdbaar en bevat vrijwel alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Doordat het vrijwel geen vocht bevat, is het compact en efficient - 625 gr grof volkorenmeel - 250 gr fijn volkorenmeel - 250 gr griesmeel - 125 gr roggemeel - 1 eetlepel zout - ca 250 gr gedroogd fruit - ca 250 gr noten - 150 gr roomboter - 100 gr honing - 125 gr rietsuiker - ruim een halve liter melk Daarna 15-20 minuten kneden, plat slaan tot ca. 2 dik op een bakblik en een klein uurtje in de oven op 180 graden. Op de foto's: 1. het gedroogde fruit van linksboven tot rechtsonder: appel, papaja, meloen, rozijnen, abrikozen, mango, ananas en vijgen 2. noten, van linksboven tot rechtsonder: ongebrande amandelen, ongebrande cashewnoten, walnoten, bruine hazelnoten, paranoten, pecannoten 3. rietsuiker, honing, zout, tarwemeel, griesmeel, roggemeel, roomboter, tarwebloem 4. de platgeslagen deegklomp op het bakpapier Eén toerbrood bevat ca. 9000 calorieën, dus genoeg voor 3-4 dagen ontbijt en lunch. [ATTACH=CONFIG]10611[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]10612[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]10613[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]10614[/ATTACH] 3 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FKAGB Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Ziet er goed uit! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Dat ziet er verdo... voedzaam uit . Gij het bakken gaat het nog rijzen ? Of krimpt het eerder ? Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
f150 Geplaatst: 1 juni 2014 Auteur Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Dat ziet er verdo... voedzaam uit . Gij het bakken gaat het nog rijzen ? Of krimpt het eerder ? Geert Nee, er zit geen gist of bakpoeder door. Het is de bedoeling dat het compact blijft, net als een muesli reep of roggebrood. Ook krimpen doet het deeg nauwelijks, omdat er net een halve liter liter vloeistof in zit waardoor er nauwelijks iets te verdampen is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Molonneke Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Ziet en goed uit! Wat is het gewicht en de afmetingen van een bereid brood zoals door jou beschreven? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
f150 Geplaatst: 1 juni 2014 Auteur Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Ziet en goed uit! Wat is het gewicht en de afmetingen van een bereid brood zoals door jou beschreven? Het gewicht is ca. 2,5 kg, en de plak is bijna 40x40x2,5 cm. We versnijden de broden altijd tot stukken van ca. 150 gram zodat je ongeveer 20 stukken hebt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Ik ga dit zeker eens bakken . Hoelang bewaar het ? Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
f150 Geplaatst: 1 juni 2014 Auteur Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Ik ga dit zeker eens bakken . Hoelang bewaar het ? Geert Ik bak het meestal 1-2 dagen voor we vertrekken, en is meestal binnen 1 week geconsumeerd. Maar het brood blijft zeker 3-4 weken goed buiten de vriezer. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Lekker bezig @f150 ! Inderdaad ideaal voor een mooie trekking! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
f150 Geplaatst: 1 juni 2014 Auteur Delen Geplaatst: 1 juni 2014 En een eerder behaald resultaat: [ATTACH=CONFIG]10615[/ATTACH] Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Wauw, dat is nog eens een flinke caloriebom. Moeten we een keertje op een SC bakken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Highway Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 boeiend, ziet er uit als koek en gaat er in als koek! deze ga ik eens uit proberen! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Lovetea Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Dit ga ik ook zeker uit proberen!Ziet er lekker uit zeg! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Keyser Suze Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Ik weet het: Lembas! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Wafels Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 @f150 Ziet erg goed en lekker uit ook havermout aan een brood deeg toegevoegd verhoogd de energie waarde , de truc van dit soort broden is het fruit levert de snelle energie terwijl met name de rogge en de noten (waarvan walnoten zover als ik weet de meeste calorien heeft )de energie levert voor de langere tijd gr will Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vladimir Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Ziet er lekker uit, wel zonde dat het hele brood minder voedingswaarde bevat dan een koekje? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
f150 Geplaatst: 1 juni 2014 Auteur Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Ziet er lekker uit, wel zonde dat het hele brood minder voedingswaarde bevat dan een koekje? gemakshalve gebruikt vrijwel iedereen de eenheid calorieën, en niet kcal. Of zoals het eigenlijk zou moeten: in joules. Een brood bevat dus ± 37 656 000 joules. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vladimir Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 gemakshalve gebruikt vrijwel iedereen de eenheid calorieën, en niet kcal. Of zoals het eigenlijk zou moeten: in joules. Een brood bevat dus ± 37 656 000 joules. In Amerika wel, hier hebben we het over Kcal Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
MyronPrps Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 binnenkort maar even maken:) erg bedankt Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Range Geplaatst: 1 juni 2014 Delen Geplaatst: 1 juni 2014 Yummie! Dat ziet er goed uit zeg sow! *Bookmarked deze pagina* Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
the_holyman Geplaatst: 2 juni 2014 Delen Geplaatst: 2 juni 2014 In eerste instantie, een hele mooie post. Maar mijn vraag is, okay, het blijft 3 weken goed. Maar mag je na week 1 al naar de tandarts vanwege afgebroken kiezen/tanden? Of blijft het nog redelijk 'bedwingbaar'? Greetz Holy Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.