Ga naar inhoud

Molonneke

Lid niveau 2
 • Aantal items

  588
 • Registratiedatum

 • Dagen gewonnen

  5

Alles dat geplaatst werd door Molonneke

 1. Molonneke

  m2 tuin

  Interessant @Greener, ik moet je eerlijk bekennen dat ik er nog niet van had gehoord, kweken onder TL-licht. Kun je eens een foto posten van hoe zo'n opstelling eruit ziet? En kun je aangeven hoeveel Kwh jouw opstelling aan stroom verbruikt?
 2. Ik moet zeggen dat ik op de lijn van @Geert zit. Tussen de regels van je verhaal door lees ik dat je dit totaal onderschat. Goud zoeken is extreem geromantiseerd, ik snap dat helemaal. Lees eens wat gedichten van Robert W. Service, die ze ook wel de "bard of the Yukon" noemen. Daarvan gaat ook mijn hart in vuur en vlam staan. Maar nu de realiteit. Goud zoeken is loodzwaar werk. Slechts weinigen die het proberen, slagen. Daarnaast kun je wel zeggen dat je er niet rijk van hoeft te worden en alleen maar rond wil komen, maar wie zegt dat dat lukt? Zat gasten die een half jaar lang op een karig rantsoen 14 uur per dag maken en nog steeds zo diep in de schulden zitten dat ze er vermoedelijk nooit meer uit komen. Tip: als je het toch wilt proberen, kijk dan eerst eens of je gewoon "gratis" kan meehelpen bij een mining-operation. Vraag gewoon kost en inwoning zodat er voor je wordt gezorgd, in ruil voor jouw arbeid. En als je een job hebt, kom je ook makkelijker Canada of Amerika in. Als het je na drie maanden nog steeds bevalt, kun je altijd nog voor jezelf beginnen.
 3. Heel knap gedaan @tom666! Heel gaaf.
 4. Ik zal hem niet gebruiken, maar kudo's voor het uitproberen en heel goed dat ook dergelijke zaken hier hun welverdiende aandacht krijgen.
 5. Ben nu ook benieuwd naar deze jas. @Simurgh, is het een idee om deze jas op te nemen in het assortiment?
 6. Als ik een hoed droeg, nam ik hem af. Erg, erg mooi. Graag een volledig verhaal van hoe lang je hier over hebt gedaan, waar je de benodigdheden hebt gekocht, of je hier voor hebt geleerd, etc.
 7. Geen pallets. Dat zijn die houten dingen waar je meubels van kunt maken op fikkie mee kunt stoken. Pellets met een 'e' of BB's, zoals @RaptorNLD ook al zei.
 8. Ziet er prachtig uit @tom666, hou ons op de hoogte!
 9. Yo, @Raycoupe, stop gewoon man. Je weet wel, omdat je het kan. Mind over body enzo. Succes!
 10. Ze eisen de doodstraf Finca: http://nos.nl/artikel/716051-moordenaar-van-agent-vs-gepakt.html NRC weet overigens te melden dat het een "prepper" was, "(iemand die zich heel uitgebreid voorbereidt op een noodsituatie)". We staan er weer mooi op! http://www.nrc.nl/nieuws/2014/10/31/moordenaar-agent-in-vs-na-klopjacht-van-zeven-weken-gepakt/
 11. Lijkt me nu nog niet waterdicht, of in ieder geval niet permanent. Waarom leg je er niet een stuk landbouwplastic onder of een oud tarpje? Daaroverheen grond en bladeren en je zit geramd!
 12. Doet me een beetje denken aan m'n eerste post hier: http://preppers.nl/forum/threads/7428-Drie-Dwaze-Dagen…?highlight=drie+dwaze+dagen
 13. Toe maar @Simurgh, er zijn dagen bij dat ik niet zo'n prettige dame aan huis krijg! ;-)
 14. Goeie review @Greener. Vraag: hoe houdt de schoen zich als je bijvoorbeeld door hoog, nat gras loopt? Of langs een waterkant? Of heb je hem daar niet op getest (omdat je daar andere schoenen voor hebt)? Ik vraag het omdat ik eigenlijk op zoek ben naar een goeie allrounder, en zoals jij het beschrijft valt deze schoen behoorlijk in de categorie 'desert boots', wat eigenlijk niet geschikt is voor natte vegetatie.
 15. @GALUH, anders stel je jezelf eerst even voor in het daarvoor bedoelde topic.
 16. Dank voor de reacties. @prepass, dit raakt natuurlijk wel aan de kern van mijn vraag: als je prept voor een chemische ramp, maar je hebt zelf geen detectie-apparatuur, wacht je dan gewoon totdat de sirene begint te loeien of totdat je iets over de radio oid hoort? Ben je tegen die tijd niet te laat?
 17. Jeetje, wat een topic. Hoe langer het wordt en hoe meer mensen reageren, hoe moeilijker de keus voor mij is. Ik ben inmiddels wel op het punt aangekomen dat ik geen geld meer wil stoppen in dumpstore-gasmaskers. Maar dan. Dräger, MSA of Spasciani, dat werk. Lijkt me goed spul, maar zonder speciale kleding ben je alsnog nergens, en in het geval van blootstelling aan gassen of stoffen moet je je ook nog volledig kunnen reinigen. En dan is er nog het verhaal van Nazdrovje, wat de hele exercitie van het kopen van en oefenen met gasmaskers weer enigszins onzinnig doet lijken, omdat je wanneer je ze nodig hebt alsnog de lul bent vanwege de microscopische lekken. Vragen aan de (naar ik begrijp) bezitters van gasmaskers @Nazdrovje, @prepass, @f150, @Simurgh, @Dr.Prepper en @Greener: - Hoe schatten jullie het risico van de "microscopische lekken" in? Houden jullie hier bewust rekening mee of niet? - Hebben jullie behalve gasmaskers en filters ook allemaal beschermende kleding en manieren om jezelf volledig te ontsmetten na blootstelling, en in hoeverre achten jullie dit noodzakelijk? - Wat is een goede richtlijn om aan te houden als het aan komt op reservefilters? Preppen jullie wat gasmaksers betreft alleen op "tijd genoeg om weg te komen"? - Detectie. Wat als je een gasmasker nodig hebt, maar het niet weet? Valt hier ook voor te preppen en zo ja, hoe? Ik begrijp dat ik momenteel veel vraag en heb er een hekel aan alleen maar te "consumeren", maar zie mijn gerichte vragen als een waardering van expertise en ervaring die ik op dit vlak nu eenmaal volledig ontbeer. Een soms warrige discussie op het forum levert ook niet altijd duidelijkheid. Elk antwoord op mijn vragen wordt hogelijk gewaardeerd.
 18. Hoe was de shipping en bezorging van de rugzak?
 19. Goed dat je het iig eerlijk toegeeft. Tip van iemand die geen last heeft van een fobie: je bent net zozeer het slachtoffer van je irrationele angst als dat je jezelf toestaat dat te zijn. Dus de volgende keer dat je een spinnenbeest ziet: ga staan, repeteer hardop de frase yea though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil (met galmende stem, omdat dat cool klinkt) terwijl je naar de krantenbak loopt, het exemplaar van zaterdag pakt (extra dik want bijlages enzo) en het mormel met een doodsmak je behang in slaat. De euforie die zich van je meester zal maken na deze enorme persoonlijke overwinning zal zoeter smaken dan een pot honing van @Bijenman! (geintje. Maar wel heel zoet!)
 20. Blijkbaar wil je dat wel, Creske. Vervelend dit te moeten zeggen, maar uit het bovenstaande blijkt duidelijk dat je leven ernstig op negatieve wijze wordt beinvloed door je arachnofobie. Tegelijkertijd blijkt uit je verhaal dat je weigert professionele hulp te zoeken voor een probleem waarvan je heel goed weet dat het niet binnen de grenzen van het "normale" valt. Dit klinkt mij in de oren als het verhaal van iemand die een muur wil metselen maar geen specie wil gebruiken.
 21. Geniaal topic, dit. Ik beb ook geinteresseerd in het inmaken van groenten en eventueel andere zaken. Ik heb echter een vraag waarop ik nog geen antwoord heb gelezen: Is het niet zo dat, vanwege het bewerkelijke proces met de lange kooktijden, alle vitaminen verdwijnen en de geweckte waar veel minder rijk is aan vitamines? @Aeron?
 22. Interessant draadje zeg ik als alleseter. Hier valt voor mij nog een hoop te winnen. Ik ben pas zeer recent van junkfood afgestapt. Ik eet veel vlees en krijg een hoop dierlijke eiwitten binnen, maar daartegenover staat dat ik bijna geen suiker consumeer, afgezien van standaard aanwezige suikers. Mijn bezwaar tegen niet-dierlijk broodbeleg is dan ook dat het zo suikerrijk is: appelstroop, pasta, honing, jam: het staat allemaal stijf van de suikers die in mijn optiek een grote veroorzaker zijn van de ware diabetes-epidemie in de westerse wereld en ook een reden voor dalende testosteronspiegels. Dat brengt me op mijn bezwaren tegen soy-based producten: vaak GMO, maar ook zonder dat zitten er pseudo-oestrogenen in die desastreuse gevolgen hebben voor het lichaam. In landen als China en Japan is de inname van soy het hoogst, en beide landen lijden onder een achterlijk laag geboortecijfer. Er zijn zelfs onderzoeken die uitwijzen dat veel mensen uit die contreien het liefst helemaal nooit meer sex hebben. Ik vermoed daar toch een (deels) oorzakelijk verband, en hoe me verre van zaken die een libido verlagen. Niet zozeer omdat ik gek ben op seks (dat ben ik!) maar ook omdat het belang van van testosteron voor het lichaam in mijn optiek erg wordt onderschat. Vraag aan de veggie's/vegans hier: hoe zit het met jullie suikerinname en hoe voorkomen jullie een lage testosteronspiegels?
 23. Eens @FincaInSpanje, maar hij schrijft toch net dat het wel betaalbaar moet blijven! ;-)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...