Ga naar inhoud

the_holyman

Lid
  • Items

    183
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door the_holyman

  1. Aangezien ik deze vraag hier niet eerder heb gesteld en ik hierin nogal een budgetprepper ben.... Standaard in de auto een bijl van de lidl en de boogzaag... 2x gebruikt.. en weer daarna terug in het plastic. (nadat ik ze had geolied). bijl heeft een kuntstof steel... Ik kan er weinig van zeggen. Het werkt.. breekt (nog) niet, en heb er nu 2 boompjes mee bewerkt. (100cm omtrek). Maar ik heb ook weinig referentiemateriaal.. de bijltjes die ik hiervoor had (en nog steeds heb liggen in de garage) zijn houten stelen, no-name bij cranenbroek vandaan, en die werken ook.... Greetz Holy.
  2. Aangezien ik 2 zusjes heb, die regelmatig festivals bezoeken... Heb ik voor aankomend jaar een kado, wat ook nog echt functioneel is. ipv doe maar een douglas bon. Greetz Holy.
  3. Net gezocht op nieuwsgroepen en is te downloaden. Voor noppes. Alleen 608 dagen geleden gepost, dus wel een payserver nodig. Greetz Holy. http://binsearch.info/?q=where+there+is+no+doctor&max=100&adv_age=1100&server=
  4. Als er meerdere zijn... Mijn zusje is altijd een zeikerd geweest.. en heeft haar grote broer met enige penisnijd bekeken.. Als ik haar met dit item gelukkig kan maken. Nu uitproberen, en later voor festivals.... Dan graag.. En ja ik hoor haar uit.. en zal een uitgebreid verslag maken... (ze zit al met festivalhand omhoog naast me). Greetz Holy.
  5. Ik ben er zelf ook mee bezig geweest, Maar het is voor mij iets te gevaarlijk zonder een buffervat. Je moet namelijk bedenken, dat 1 liter water ongeveer 1600 liter stoom oplevert. Vroeger moest zo'n systeem ook eigenlijk gekeurd worden door het stoomwezen. https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=stoomwet+houtkachel Ik zag voor mijn situatie geen mogelijkheid om dit te doen. Greetz en succes, Holy.
  6. Nog opvolgend op mijn eerste reaguursel op dit topic Als ik "Media en Entertainment Management job van druten" intoets op het orakel google, zie ik teveel. Als je een beetje ingelezen bent op dit forum, zal je zien, waarom dat er niet zoveel mensen positief op jullie vraag reageren. (op dit forum dan) zoek eens op opsec (hint hint) Greetz Holy.
  7. Ik snap ze wel, die mensen doen ook maar een hbo opleiding waarin ze in dat semester een opdracht moeten vervullen. (ik ook ieder semester, maar gelukkig een heel andere tak van sport) Maar als je zoiets wil doen, binnen een prepper community zal je toch eerst wat credits moeten opbouwen. Dat doe je niet in 9 weken en zeker niet met zo'n plomptverloren vraag. En als er op dit forum al een speciaal topic gewijd is aan school en media opdrachten, zou ik mezelf eens achter de oren krabben. Hmmmm is dit wel een goed idee. Misschien is het beter en sneller om een "man bijt kat" episode in elkaar te draaien. Echte malloten heb je genoeg. Zoals mijn Marokkaanse collega altijd zegt: " Allah of God moet van gekken houden, hij heeft er al zoveel van gemaakt. " Succes met dit semester en met het voorbereiden op je volgende project, in ieder geval. Greetz Holy.
  8. Een tactical vest is handig, met eventueel een molle systeem. Dit kan je onder je jas dragen zonder op te vallen met een grote rugtas. Je kan hier een groot aantal items kwijt, qua zakken en andere bevestigingsmogelijkheden. Dit soort vesten, moet je gewoon uitproberen bij de dump of een shop, en niet zomaar iets vanaf het internet kopen. Er is heel wat rotzooi namelijk te koop. Ik heb nog zo'n visgraatmodel, dus lekker dun en ademend, maar je kan ineens 5 kilo items meenemen zonder dat het zichtbaar is. Mocht je toch nog een rugzak mee willen nemen, is dit geen bezwaar omdat dan de banden over elkaar heen gaan. In mijn geval dan. Dus evt passen met je eigen rugzakje.. Greetz Holy.
  9. Het is in ieder geval een betere invalshoek, dan hier plomptverloren een vraag neer te gooien van ik heb een project (film, school etc.) en wil graag eens preppers interviewen a la doomsday preppers. Het is zakelijk, duidelijke achtergrond info. Zonder schreeuwerig te worden. En met een duidelijke stelling, wat de overheid zegt en beloofd is niet voldoende. Je zal zelf pro actief moeten zijn. Voor het geval dat, en laten we hopen dat het niet nodig is. Chapeaux. Greetz Holy.
  10. Dat idee is aardig, alleen heeft de wet een andere kijk hier op. Dat heet namelijk natrekking. De eigenaar van de grond, wordt automatisch eigenaar van de opstallen die hier opgebouwd zijn en worden. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Natrekking en verder het burgerlijk wetboek. Wat wel kan is dat je het vruchtgebruik hiervan krijgt na het opleveren van de stalling/opstal. Maar wel allemaal via een notaris regelen, anders heb je helemaal niets. Greetz Holy,
  11. Mijn oma die had zo'n dnr ketting, en gelukkig hebben ze zich er aan gehouden. Voor mij staat knip en klaar vast. Mocht ik er klaar mee zijn, laat ik wel een plakplaatje zetten... (zou niet de eerste zijn.. lol). Wat het tofste zou zijn.. als je in de stoel ligt voor zo'n plakplaatje dat er dan zoiets gebeurd. Dat wordt een rel voor de nabestaande... Maar gelukkig weten mij familieleden wel wat ik zou willen.. Dus geen ketting, maar een plakplaatje.. Kunnen ze nooit meer omheen. Greetz Holy. p.s. Verder vind ik het een geweldige uitvinding zo'n defribilator. En mocht er geen eentje in de buurt zijn... 2 metalen kandelaars, ducttape en een draad met een stekker in het stopcontact... Eerst klappen om het rustig te krijgen, daarna om het weer op gang te krijgen.... The McGyver style...
  12. Beste @lewieke, het is een oplossing. Maar naar mijn idee een noodoplossing. Ik ben nu bezig om mijn 12 volt systeem hier werkbaar te maken. Ik had nog een mooie zonnecel liggen 12v 20w, en heb via via een aantal droge tractie accu's kunnen regelen a 67ah. Dus dan kan heel de zomer hier mijn paneeltje laden, en kan ik de rest van de winter mijn 12v ledjes laten branden. En verder heb ik vanuit de auto wereld een partij 12v accesoires op de kop kunnen tikken. zoals usb laders en telefoonladers en een laptoplader. Dit is ideaal op elkaar aan te sluiten zonder dat je teveel verlies draait op omvormers. (btw ik weet dat mijn paneeltje weinig voorstelt, maar het is nu een start) Greetz Holy.
  13. Kopen is een ding... Maar dan. Ik snap dat het gevoelig ligt bij een hoop mensen. Maar je kan dan beter een vereniging of een stichting uit de grond stampen. Stichting of vereniging wordt opgericht. Daar heeft men leden van. De leden dragen contributie bij, en kan men eventuele betalingen doen. Sorry, maar ik heb meerdere projecten zo gezien. En zo zien stranden. Uiteindelijk degene die het stuk land op zijn naam heeft staan, heeft het nakijken en de rotzooi ervan. Of nog veel erger, mensen betalen er aan mee, en het blijkt uiteindelijk weer te zijn verkocht. Want ja, de medebetalers, waren geen eigenaren. Ik wil best meedoen met dit soort plannen, maar het moet wel gestructureerd zijn. Anders kom je van een koude kermis misschien thuis. Greetz... (een door schade en schande wijs geworden) Holy.
  14. Lijkt me heel simpel, Die kinderen moeten meehelpen op de hun boerderij. Maar ze zullen tijd over hebben, die ze normaal zouden gebruiken voor een krantenwijk (of iets dergelijks in NL.) Laat zij dan de veestal onderhouden, onder toeziend oog van pa. Mocht er wat aan de hand zijn, kan je altijd nog telefonisch contact onderhouden. Maar dit is alleen mogelijk, als je goed contact hebt met je buren. Nogmaals je moet telefonisch dan kunnen vertrouwen op wat er wordt doorgegeven. Investeer eerst in je buren. Dan kan je wat, als je langdurig niet op je locatie bent. Greetz Holy.
  15. @krystle Dat lijkt me een heel goed plan, en het mooiste zou zijn. Als je de veestapel lokaal op die van de buren aanpast, maar met totaal andere voorouders. Dus van 20 dorpen verderop of uit nederland. Want dit geeft een mooie diversiteit aan de genen, en geeft jou weer de luxe dat jouw mannetjes-beest de boel kan bevruchten, maar als je een dametjes-beest heb, dat zij evt de kinderen verder op kunnen fokken. En geeft voor je buren weer extra vers bloed in de veestapel. zie wiki gregor mendel Greetz Holy.
  16. @krystle Nu wil ik geen boeman zijn, maar als de shtf er is. Zou ik me eerder zorgen maken om er zelf te komen dan met de vraag: " Hoe krijg ik mijn veestal daar?" Dit omdat je mogelijkerwijs heel veel obstakels tegen komt, die je normaal al bijna niet kan overzien. Danwel overwinnen. Hoe zou je dit willen doen met een aanhangwagen vol met vee, over een weg die niet meer doorrijdt, omdat er blokkades zijn. (opzettelijk, danwel niet) Ik denk dat je beter hele goede vrienden met je lokale buren kan worden. En daar vee wegzet tegen een redelijke vergoeding, of dat je vraagt of als je mogelijkerwijs emigreert een stuk van zijn veestapel kan overnemen. Dit heeft namelijk een tweeledig karakter. Je hebt goed zakelijk contact met je buren, en zij zullen je dan ten aller tijden ondersteunen tegen een courante/coulante vergoeding. En mogelijk zullen ze je erf een stuk beter in de gaten houden. Ik zelf zou dus persoonlijk nooit zo'n stuk normaal willen rijden met een veestapel, laat staan met een shtf. (Dit bovenstaande is puur mijn eigen mening, en mag zekers overheen gepiest worden) Greetz Holy.
  17. Dit is alleen om ons binnen de E.U. te beschermen voor rare ziektes etc. Alle dierlijke producten die binnenkomen moeten voorzien zijn van een zogenoemd GPC (grens passage certificaat) en daarbij hoort de bijbehorende keuring van een keuringsarts/veearts. Ik heb het ook niet verzonnen, maar vroegah, toen ik nog bij de douane werkte, heb ik meegemaakt dat er geprobeerd werd om hele rare containers Nederland binnen te krijgen. Zoals bevroren garnalen, waarbij ze vergeten waren om de container aan te sluiten. Na 3 weken op zee, is de inhoud niet meer bevroren. En ik stond er naast. Maar ook vlees, waarbij de trossen met maden ingevroren zaten. Ik snap dat je het niet leuk vind, maar er zijn al te veel schandalen. Lees vlees voor niet humane consumptie geschikt, geschikt gemaakt voor humane consumptie. Etc. etc. Greetz Holy
  18. Lekker.... Volgende week maar eens uitproberen...
  19. @Sjonnie... Ik wilde het eerst met mijn vader doen, omdat ik iets leuks wil doen met zijn 67e verjaardag etc.... Maar als het om puberale opdrachten gaat... Hierbij de volgende link... I'm the man.. i'm the man.. i'm the man.. ;-)
  20. @noah-7 Ik heb de toegang tot een uv lamp. Zou deze niet voor betere uitharding zorgen? Of is dit niet uitgeprobeerd. Greetz HOly.
  21. Dankjewel.. Ga ik zeker uitproberen, want we zitten hier nog wel eens met fruit wat niet helemaal wil.
  22. the_holyman

    Carbage run

    De meeste van ons zijn redelijk ingesleten in hun routines... Ik ook.. Daarom heb ik mij voorgenomen om mee te doen met de Carbage run. Dat betekent voor mij 5000 km met een auto die eigenlijk niet te vertrouwen is een run maken. Of de brommer run.. dat is dan wat minder kilometers. Het betreft wel, een uitputtingsslag tussen mens en machine.... (waarbij de machine al is afgeschreven). Waarschijnlijk krijg ik niemand hiervandaan mee zo gek om mee te doen.. Maar ik zou graag met gelijkgestemden hierover willen brainstormen... wat wel en wat niet.. Greetz Holy
  23. @jens, Als je de zak leeg hebt, de stop er niet op doen, en even laten drogen ondersteboven... Kan er ook geen legionella in komen...
  24. Ik denk eerder dat je moet beginnen bij de tas.... is deze hufterproof... passen mijn spullen erin... en valt hij niet te veel op. Dan heb je een ultrabook, die past er sowieso in, en extra beschermen met sleeve... en heb je dan nog steeds voldoende ruimte? etc. etc.. prio, is tas, dan je spullen. Verder.... ultra's zijn altijd cool... werken lang, lange standbytijd, licht gewicht.... Dat zijn belangrijke zaken aangaande lappies.. Greetz Holy.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...