easy Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Vorig jaar een Wood Stove gekocht om te koken...water heet maken. Nu ben ik op zoek naar een pannenset...alleen heb je die in allerlei soorten en maten. Ik zag dat ze er zijn in Aluminium, Geanodiseerd Alu en RVS. Nu heb ik begrepen dat "gewoon Alu" niet zo'n best idee is i.v.m. Alu afgifte in t voedsel. Maar hoe zit dat met Geanodiseerd Alu? Of gewoon niet voor Alu kiezen maar voor RVS gaan? Ben benieuwd naar jullie meningen... Grt easy. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Niless Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Ik heb niet echt verstand van elk van de materialen, maar ik heb wel het meeste ervaring met RVS pannen in de horeca. Aluminium wordt in de vaatwasser vaak dof en gaat dan afgeven. RVS (zolang je het altijd goed droogt) blijft eeuwig mooi en roestvrij... Ik heb verder geen sterk inhoudelijk onderbouwt verhaal, maar RVS heb ik de beste ervaringen mee (kookte ook het meest fijn vond ik). Tip: goed passende deksels zijn cruciaal! Je kookt met minder vocht, behoud meer smaak en vitaminen (als je je aardappels kookt met de "tot ze net onder water staan"-theorie ben je zo goed als bouillon aan het trekken). Succes! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 1 RVS. 1 Teflon. Geen Alu. RVS mok en RVS fles kunnen ook in het vuur. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 @easy , ik heb echt de ballen verstand van pannen, maar heb rvs thuis op het fornuis en met alu in mijn tas ben ik met elke wandeling in mijn sas.... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
12gauge Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Gietijzer, weegt iets meer maar vrijwel onverwoestbaar bij de makro kun je ze in ieder geval nog kopen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
carismo Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Ik heb een RVS setje met een koperen bodem voor warmtegeleiding voor nog geen 15 euro gekocht en dit bevalt me prima. Heb ook alu canteen cups met een coating en die werken ook prima al werken deze beter op een afstandje van smeulende kolen dan tegenover in de vlammen te zetten Het gene ik absoluut niet meer wil is titatium setjes. Het is een hele opgave om deze schoon te maken:--> door de slechte warmtegeleiding bakt het voedsel vrij makkelijk aan op het hitte-contactpunt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Ik heb iets zeer goedkoops van ik geloof de kruitvat, voldoet prima, en een titanium pannetje vooral voor water. Ik wil er eventueel een Bilycan bij maar dan moet mijn kookset daar wel inpassen. Een van de kooksets. Thuis heb ik grijsgewolkte kletterpannen en plaatstalen koekenpan en een gietijzeren braadpan. Van oma. Doen het nog steeds prima. Geen moderne fratsen hier, dus nooit de behoefte mee te doen met Jamie-Oliverkooksets of de Herman-collectie. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JamHard Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Vorig jaar een Wood Stove gekocht om te koken...water heet maken. Nu ben ik op zoek naar een pannenset...alleen heb je die in allerlei soorten en maten. Ik zag dat ze er zijn in Aluminium, Geanodiseerd Alu en RVS. Nu heb ik begrepen dat "gewoon Alu" niet zo'n best idee is i.v.m. Alu afgifte in t voedsel. Maar hoe zit dat met Geanodiseerd Alu? Of gewoon niet voor Alu kiezen maar voor RVS gaan? Ben benieuwd naar jullie meningen... Grt easy. Toen wij onze woodstove hadden aangeschaft, hadden we de volgende pan erbij gekocht (gepast in de winkel, zodat we zeker waren dat deze er in zou gaan. Tatonka Billy Kettle 1,6 L (rvs) Tevens heb je dan nog wat ruimte om een vuurkitje en wat tondel mee te nemen, overigens past er in de woodstove ook nog een spiritus brandertje;) 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Aluminium het enige voordeel is het gewicht en dat het een goede gelijder is bijna zo goed al koper . Maar als je je het kan veroorloven koop rvs . Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
netuyas Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Wij gebruiken de houtkachel elke dag voor warm water, stoven, opwarmen, warmhouden, sudderen e.d. De pannen die erop gaan zijn heel divers. Ik gebruik het liefts de zware gietijzeren omdat dat de temperatuursverschillen dempt. de waterketel van 7 liter is een RVS uitvoering. voor de gehaktballetjes gewoon een ouderwetse zwarte geemailleerde juspan. Ik zet er ook vaak 's middags al 1 of 2 pannen(rvs met dikke bodem) met water op voor 's avonds de aardappels, groente of pasta, dat scheelt alweer een stuk in het gebruik van de gewone kookplaten:) Kijk eens op rommelmarkten en kringlopen, daar vind je vaak voor een paar euro pannen die al 20-30-40 jaar lang hebben bewezen dat kwaliteit "eeuwig" meegaat Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dr.Prepper Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Plaatstaal! Heerlijk om in te bakken, mag loei en loei heet, en doorstaat alle vormen van abuse Mijn favoriet: TURK. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
f150 Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 We hebben hier drie pannensets - Le Creauset - Dutch Oven - Mauviel De Mauviel pannen blinken uit in warmteoverdracht met 5 laags bodems en hebben perfecte temperatuursbeheersing, maar zijn wel onevenredig duur. Verder kunnen alle pannen in de oven, en de Dutch Ovens ook op open vuur of houtskool. In principe gaan al de pannen mij overleven. RVS en gietijzer: onovertroffen materialen voor pannen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
netuyas Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Plaatstaal! Heerlijk om in te bakken, mag loei en loei heet, en doorstaat alle vormen van abuse Mijn favoriet: Heeee! dat is mijn houtvuur en BBQ pan Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
houthe Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 We hebben hier drie pannensets - Le Creauset - Dutch Oven - Mauviel De Mauviel pannen blinken uit in warmteoverdracht met 5 laags bodems en hebben perfecte temperatuursbeheersing, maar zijn wel onevenredig duur. Verder kunnen alle pannen in de oven, en de Dutch Ovens ook op open vuur of houtskool. In principe gaan al de pannen mij overleven. RVS en gietijzer: onovertroffen materialen voor pannen. wauw die Mauviel pannen zien er mooi uit, maar mag wat kosten zeg. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
easy Geplaatst: 21 januari 2014 Auteur Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Even ter verduidelijking. ..ik heb geen truck met oplegger om alles mee te nemen. ...;-) Het moet in een rugzak passen. .:-D 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Welk kooksysteem heb je? Ik zou deze kopen als ik nu iets nodig heb. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
easy Geplaatst: 21 januari 2014 Auteur Delen Geplaatst: 21 januari 2014 @Stuudje...ik heb een woodgas stove. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
f150 Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Even ter verduidelijking. ..ik heb geen truck met oplegger om alles mee te nemen. ...;-) Het moet in een rugzak passen. .:-D Ok, dat was niet helemaal duidelijk uit je openingspost. Ik loop natuurlijk ook niet met een Dutch Oven van 11kg door IJsland te banjeren. Aluminium voldoet prima voor ons. Ik heb geen ervaring met titanium pannen voor outdoor gebruik, ben ook wel benieuwd naar ervaringen van anderen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 De wild woodgasstove past in de zebra billy can van 14 cm http://www.youtube.com/watch?v=AimA-S1LwC8 (raar filmpje maar je ziet de pan en de stove bij elkaar) Ook de Zebra head 750 ml pan wordt vaak verkocht bij de wild woodgasstove omdat deze in elkaar passen. Beide te zien op http://www.woodgasstove.nl/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JamHard Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Plaatstaal! Heerlijk om in te bakken, mag loei en loei heet, en doorstaat alle vormen van abuse Mijn favoriet: TURK. Deze pan is uitermate sterk,... gerbewoner had deze laten vallen achter zijn auto en vervolgens overheen gereden. De pan was niets aan te zien:p Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnVonSchutz Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Vroeger nam ik altijd alu pannen mee maar omdat deze voor de gezondheid niet al te best zijn ben ik toen over gegaan naar alu pannen met een coating. Mijn ervaring is dat de coating beschadigd en daarna los laat. Daarom neem ik al 10 jaar alleen nog maar RVS pannen en bevallen me prima. Ja ze zijn iets zwaarder maar gaan levenslang mee. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vladimir Geplaatst: 21 januari 2014 Delen Geplaatst: 21 januari 2014 Welk kooksysteem heb je? Ik zou deze kopen als ik nu iets nodig heb. Deze heb ik nog wel tweedehands voor je, lichtgebruikt en onbeschadigd. Ben zelf de laatste tijd ook op onderzoek uit geweest en de non-stick titanium pannen van evernew is het beste wat nu op de markt is. In plaats van een teflon laag hebben ze hier een keramisch laagje gebruikt dus geen probleem bij hogere temperaturen cq geen gif in je eten. Kost wel meteen de hoofdprijs maar dan heb je ook wat. Welke maat/vorm hangt een beetje af van wat je er mee wil gaan doen, maar zeker voor incidenteel gebruik is het makkelijkst iets te nemen waar de WWS in past, en als je dan toch bezig bent zoek er meteen een mok bij die weer in de brander past voor optimale nesting. Heb zelf recent op ebay zoiets gekocht, ook puur titanium maar dan zonder coating. Deze setjes zijn voor rond de 65 inclusief verzending 2e hands te koop in Japan en gaan de rest van je leven mee. Let bij het kopen van titanium wel op of het hier om een pure vorm gaat of om een legering. Snow Peak, Evernew en Vargo gebruiken puur titanium, Lifeventure een alloy waardoor je mogelijk nog andere metalen in je lichaam krijgt behalve TI, zelfde nadeel als bij RVS. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.