Cardhu Geplaatst: 15 november 2012 Delen Geplaatst: 15 november 2012 Ik heb die Patria biscuits ook gevonden! €0,99 per pak maar bij de Em-té (van 300 gram = 1218 kcal!!!) Je euro koopt hier dus veel calorieën! Ik vind ze wel wat "droog", maar de smaak is goed. Jam erop, plakje kaas, leverpastei... Ja, voor mijn SHTF ontbijt helemaal goed gekeurd! THT 10-2013, maar waarschijnlijk wel langer. Klinkt goed, maar heb geen idee hoe deze eruit zien. Zou je misschien een foto kunnen plaatsen? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
eva1986 Geplaatst: 15 november 2012 Delen Geplaatst: 15 november 2012 Op internet gevonden, als je wilt maak ik zaterdag een foto van de biscuits! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
xinix Geplaatst: 15 november 2012 Delen Geplaatst: 15 november 2012 Wat is er mis met een ordinair pak crackers van Wasa. Kijk nav dit onderwerp op het pak en zie dat het tenminste houdbaar is tot 30-9-2013. Verkrijgbaar in diverse smaken, Mijn broodprobleem is opgelost. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 15 november 2012 Delen Geplaatst: 15 november 2012 Klinkt goed, maar heb geen idee hoe deze eruit zien. Zou je misschien een foto kunnen plaatsen? Ik heet wel geen @eva1986 maar wel gevonden op het net: http://pronki.com/product/3957/Patria-Volkoren-Voedingsbiskwie/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
eva1986 Geplaatst: 15 november 2012 Delen Geplaatst: 15 november 2012 Hihi, zelfde gevonden! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cardhu Geplaatst: 15 november 2012 Delen Geplaatst: 15 november 2012 @Mrs.Lotte super en bedankt. Dit had ik nooit gevonden Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 15 november 2012 Delen Geplaatst: 15 november 2012 Op internet gevonden, als je wilt maak ik zaterdag een foto van de biscuits! Wat grappig! twee zielen 1 gedachte... ik postte bijna tegelijk dezelfde foto, maar dan met een linkje erbij waar je het ook kunt bestellen, laat ik dus wel even staan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 15 november 2012 Delen Geplaatst: 15 november 2012 Hihi, zelfde gevonden! Yes..!............... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
eva1986 Geplaatst: 15 november 2012 Delen Geplaatst: 15 november 2012 Ik zou naar de em-te rijden, als je 10 pakken wil kopen, scheelt het al snel 4 euro (ofwel, 4 pakken meer voor hetzelfde geld!) Ik vind eigen versgebakken brood echt het meest luxe stukje van zelfvoorzienendheid, maar deze biscuits zijn praktisch en goedkoop, dus een goede backup! (1=geen, 2=1!) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 15 november 2012 Delen Geplaatst: 15 november 2012 Hee Hollandse Preppers.... Jullie kennen de Dutch Oven toch wel? Daar kan je brood in bakken op een houtvuur. http://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_oven [ATTACH=CONFIG]1615[/ATTACH] Eigenlijk gewoon een gietijzeren pan. Kan ook aan driepoot. Kan je in vuur zetten en gloeiende houtskolen op de deksel doen. Kan je ook een stapel van maken. [ATTACH=CONFIG]1616[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]1617[/ATTACH] Broodrecept, b.v.: http://www.thefreshloaf.com/node/6287/rustic-country-bread-baked-dutch-oven http://www.dutchovencooking.nl/ mmmmm Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
eva1986 Geplaatst: 15 november 2012 Delen Geplaatst: 15 november 2012 Ik heb gewoon een gietijzeren pan, daar kan het ook in! Gietijzer geleid de warmte goed, en verdeelt de warmte ook goed. Werkt prima op BBQ of in een kampvuur! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Amazing Dree Geplaatst: 15 november 2012 Delen Geplaatst: 15 november 2012 Wij zijn maar eens eerst begonnen met zelf te proberen om brood te bakken, ipv naar de bakker te gaan. Uitzoeken waar je het beste je meel kan halen, hoe het proeft, welk gist enz. Het werkt eigenlijk heel leuk, 4 bakblikken inmiddels, en paar keer in de week bakken, en maar uit proberen. Inmiddels al een paar weken zelfgebakken brood, en heerlijk ! Zelfs stokbrood lukt ons nu. Ik ben er achter gekomen, dat je dus makkelijk je dagelijks brood zelf kan bakken. Hopelijk hebben we er iets aan, wanneer de grondstoffen daarvoor goedkoper blijven, dan het brood bij de bakker. Nu eens andere bakmethodes gaan proberen, in een pan enz. Maar dat moet ik nog eens gaan uitzoeken, hoe dat allemaal werkt. Het meel bij de Aldi bevalt ons erg goed, 49 cent per kilo, 2 kilo is ongeveer 3 broden. Afijn, iedereen die dit ook eens gaat proberen, veel succes, en je leert er ontzettend veel van 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Arisaka Geplaatst: 15 november 2012 Delen Geplaatst: 15 november 2012 Heb C1000 crackerbrood op voorraad. Kost slechts 0,35 cent per pak. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 16 november 2012 Delen Geplaatst: 16 november 2012 Wij zijn maar eens eerst begonnen met zelf te proberen om brood te bakken, ipv naar de bakker te gaan. Uitzoeken waar je het beste je meel kan halen, hoe het proeft, welk gist enz. Het werkt eigenlijk heel leuk, 4 bakblikken inmiddels, en paar keer in de week bakken, en maar uit proberen. Inmiddels al een paar weken zelfgebakken brood, en heerlijk ! Zelfs stokbrood lukt ons nu. Ik ben er achter gekomen, dat je dus makkelijk je dagelijks brood zelf kan bakken. Hopelijk hebben we er iets aan, wanneer de grondstoffen daarvoor goedkoper blijven, dan het brood bij de bakker. Nu eens andere bakmethodes gaan proberen, in een pan enz. Maar dat moet ik nog eens gaan uitzoeken, hoe dat allemaal werkt. Het meel bij de Aldi bevalt ons erg goed, 49 cent per kilo, 2 kilo is ongeveer 3 broden. Afijn, iedereen die dit ook eens gaat proberen, veel succes, en je leert er ontzettend veel van Hmmm. Ga ik zeker ook doen! Gelijk eens zo'n gietijzeren pan proberen. Molenaar, we komen eraan! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
BSTS Geplaatst: 16 november 2012 Delen Geplaatst: 16 november 2012 het meel van de lidl is ook erg goed, Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
eva1986 Geplaatst: 16 november 2012 Delen Geplaatst: 16 november 2012 Heb C1000 crackerbrood op voorraad. Kost slechts 0,35 cent per pak. Hoeveel kcal bevat dat? En hoeveel gram is één pak? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Arisaka Geplaatst: 16 november 2012 Delen Geplaatst: 16 november 2012 Zal straks even kijken. Neem er totaal 4 mee naar het werk en heb geen honger verder. En ben toch wel een grote jongen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
puntmuts Geplaatst: 16 november 2012 Delen Geplaatst: 16 november 2012 Ik heb zelf een allergie voor veel granen, waardoor brood ook nu al soms een probleem is. Vooral op vakantie's als brood bakken minder gemakkelijk gaat als thuis. Vorig jaar voor 3 weken brood ingevroren en meegenomen naar een Spaanse camping. Ging wel goed, maar was een heel gedoe om de campingbaas zo gek te krijgen dat hij al mijn brood in de vriezer wilde stoppen. Dit jaar de broden thuis gesneden en gedroogd. Ging perfect! Veel minder gewicht en het is de hele vakantie lekker gebleven. Misschien een tip voor anderen die niet tegen de gewone crackers of zo kunnen. Dit weekend ga ik proberen brood te bakken in een coleman oventje op de houtkachel. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 16 november 2012 Delen Geplaatst: 16 november 2012 Ik heb zelf een allergie voor veel granen, waardoor brood ook nu al soms een probleem is. Vooral op vakantie's als brood bakken minder gemakkelijk gaat als thuis. Vorig jaar voor 3 weken brood ingevroren en meegenomen naar een Spaanse camping. Ging wel goed, maar was een heel gedoe om de campingbaas zo gek te krijgen dat hij al mijn brood in de vriezer wilde stoppen. Dit jaar de broden thuis gesneden en gedroogd. Ging perfect! Veel minder gewicht en het is de hele vakantie lekker gebleven. Misschien een tip voor anderen die niet tegen de gewone crackers of zo kunnen. Dit weekend ga ik proberen brood te bakken in een coleman oventje op de houtkachel. Weet niet of je ook wel eens boekweitmeel gebruikt? Schijnt bijv. bij een glutenallergie ook een goede vervanger te zijn. http://www.voedingscentrum.nl/recepten/recept/boekweitbrood.aspx http://www.voedingscentrum.nl/recepten/recept/boekweitbroodzondergist.aspx Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Piroska Geplaatst: 16 november 2012 Delen Geplaatst: 16 november 2012 Als je brood wilt bewaren, kun je het ook wecken. Je hebt dan geen brandstof meer nodig om te bakken (dat gebeurt vóórdat je het weckt) en het brood blijft maandenlang vers. Hoe doe je dat dan @Prepperdeprep? In plakjes? aangestampt? met water? Ik kan mij hier geen beeld bij vormen, please verklaar je nader :-) Thanks! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cardhu Geplaatst: 16 november 2012 Delen Geplaatst: 16 november 2012 Hoe doe je dat dan @Prepperdeprep? In plakjes? aangestampt? met water? Ik kan mij hier geen beeld bij vormen, please verklaar je nader :-) Thanks! Je bakt dan het brood in de glazen in de oven. Gebruik dan wel de zogenaamde stortglazen (de rechte modellen), anders krijg je het brood er nooit uit. Je snijdt eventuele randen die boven het glas uitsteken eraf en vervolgens weck je het brood. Op deze manier kun je ook cake wecken: ideaal als je onverwachts gasten krijgt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Piroska Geplaatst: 16 november 2012 Delen Geplaatst: 16 november 2012 OK geweldig! Ik ga het proberen, dankje @Cardhu ! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cardhu Geplaatst: 16 november 2012 Delen Geplaatst: 16 november 2012 Graag gedaan. MIsschien een goede tip: probeer het originele weck inmaakboek ergens te vinden. Hij is wel te vinden op Marktplaats Daarin staat echt een schat aan informatie! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
missbir Geplaatst: 16 november 2012 Delen Geplaatst: 16 november 2012 Hey Johnny, Op pagina 5 een antwoord op je vragen.;o) Broodmix uit de supermarkt, (vandaag weer 5 pakken gekocht 0.99 cent bij de jumbo) In geval van SHTF Neem een pedaalemmerzak, daarin de inhoud van je broodmix, 3 dl water en een vitamine c tabletje, dan gist het beter) Dichtknopen en kneden maar. (geen stroom bij shtf voor mixer geen duur water gebruiken voor handjes wassen) Alles goed tot brood gekneed, in theedoek wikkelen en uur laten rijzen. Rechaud (das zoon warmhoudplaatje op een waxine lichtje) 4 grote waxinelichten in de hoeken en de wonderpan erop. In geval van geen wonderpan, de aanwijzingen volgen voor het bakken van brood op waxinelichtjes. De broodmix van vandaag is houdbaar tot augustus 2013. Ik heb ze wel geseald, Jaren houdbaar. !! Tel een brood per dag met je gezin is 99 cent. Is voor mij een aanvaardbare oplossing zonder bakker/broodmalen en gedoe. Mocht je denken wat moet ik ermee gebruik die zooi nooit als er geen shtf komt (whoeaaa) dan kun je altijd nog met je kids dr kleine deegbroodjes van maken en boven een kampvuur roosteren. Hoop dat je hier iets aan hebt. ;o) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 16 november 2012 Delen Geplaatst: 16 november 2012 @Prepperdeprep @Cardhu en @Piroska Ik had ook al een aantal recepten gevonden op Pinterest van o.a. bananabread Maar daar is toch op een andere site weer voor gewaarschuwd dat de houdbaarheid niet zo lang is dan men in eerste instantie dacht..., vanwege het risico op de bacterie: Clostridium botulinum http://extension.missouri.edu/franklin/qfk/08Sept/HomeCannedBreads.shtml Hierin wordt gesteld dat je dus op zijn minst iets moet toevoegen dat de bacteriegroei tegengaat. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.