Ga naar inhoud

puntmuts

Lid
 • Items

  64
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

puntmuts's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

47

Reputatie

 1. Ik heb eens geprobeerd om met de coleman oven brood te bakken op de houtkachel. Wel het brooddeeg in kleine porties verdeeld, ging prima. Het duurde wat langer dan in een gewone over, maar het werd goed brood.
 2. Verschillende merken brengen het op de markt, maar je moet geloof ik, wel rekenen op zo'n 18-20 euro per maand, dus da's best veel. Het kromme in ons systeem is dat je dat zelf moet betalen, ook als het antibioticakuren kan voorkomen, die je wel vergoed krijgt (als je eigen risico is opgebruikt bedoel ik)
 3. En als verzuren door bv vitamine C niet helpt is D-Mannose nog een optie. De E-coli schijnt zich daaraan te hechten (ipv aan de blaaswand) een dan mee uitgeplast te worden. Ik ken een aantal dames die dit preventief gebruiken en al jaren geen blaasontsteking meer hebben, terwijl ze er eerst meerdere per jaar hadden. Maar ja, dan moet je dat wel net geprept hebben.
 4. Nog een toepassing: Mijn partner en ik hebben een paar plekken afgesproken waar we voor elkaar info kunnen achterlaten in geval van een plotselinge bug out, waarbij we allebei op verschillende lokaties zijn. Bijvoorbeeld een thuis en de ander op het werk. Stel alle "normale"communicatiemiddelen werken niet. Hoe vind je je partner dan terug? Je kunt een ontmoetingsplek afspreken, maar misschien is die plek op dat moment ook niet echt veilig om lang te blijven. Dan kun je op die voorafgesproken plek een "briefje"achterlaten voor de ander, wat na een regenbui ook nog leesbaar is...
 5. Prima, die samenvoeging. Ik heb de nieuwe zien liggen. Er waren er op dat moment nog zo'n dertig, maar het was erg druk in de winkel, mede door allerlei andere voordeelakties, oa goedkope wandelschoenen. REn ik was er gisterenochtend vroeg, dus ik weet niet of er nu nog wat over is...
 6. Buitenkansje! Bij de ANWB vestigingen die opnieuw feestelijk openen na de verbouwing, op dit moment is dat bv. in Zeist, is de Lifestraw te koop voor 10 euro.
 7. Vorig jaar heb ik een vriendin gevraagd, zij spreekt Grieks en ging op vakantie naar Griekenland, om wat apothekers en artsen te vragen of ze tekorten hadden aan medicatie. De bedoeling daarvan was om een hulplijntje op te zetten. Hier iedereen vragen om overtollige medicatie, die niet meer gebruikt wordt, maar nog goed is, in te leveren dan te verschepen. Druppel op een gloeiende plaat, maar misschien genoeg om een paar mensen te helpen. Maar toen was de tijd er nog niet rijp voor. De mensen die ze benaderd heeft zeiden dat ze voldoende voorraad hadden. Voelden zich zelfs een beetje beledigd. Als ze dit jaar weer gaat ga ik het nog een keer proberen.
 8. Je hebt van die handige pop-up tenten. Voordeel: heel licht en supersnel op te zetten/op te vouwen. Nadeel: opgevouwen een onhandig rond formaat, maar als je toch een karretje hebt...
 9. Afgelopen week zijn we de bergen in geweest. Mijn bergschoenen, die ik meer dan 30 jaar geleden kreeg van mijn ouders, gingen mankementen vertonen. De schoenmaker had dat snel weer gerepareerd. De bergschoenen van mij partner echter, die pas 8 jaar oud zijn, en er veel flitsender uit zien, hadden ook een probleem: de zool liet los. Onze, overigens creatieve, schoenmaker ziet geen mogelijkheid dat te repareren. De zolen zijn zo gemaakt, dat een onderdeel ervan niet vervangen kan worden. Nieuwe schoenen dus. Dit ter illustratie van jullie voorgaande verhalen.
 10. Leuk dat je het bekeken hebt, Een kwestie van smaak. Ik probeer liever eerst iets wat geen bijwerkingen heeft, als dat niet werkt is er altijd nog de mogelijkheid pillen te nemen.
 11. Ik bedoelde de basisverzekering. Een aanvullende verzekering kun je zelf kiezen en als je absoluut tegen alternatieve of complementaire geneeskunde bent, kun je zo'n aanvullende verzekering niet nemen en dan betaal je er dus ook niet aan mee. Zelf ben ik er juist erg voor, dus ik heb ook een aanvullende verzekering die 't wel vergoedt...
 12. Grappig idee. Ga ik verder onderzoeken. Thanks
 13. Heb je soms een linkje met info over jouw suggestie?
 14. Ik heb er eentje, waarvan ik eigenlijk nog niet weet hoe ie precies werkt, maar met die mooie filmpjes van Dick leer ik steeds bij;) Echt bedoeld voor moeilijke tijden dus, en dan voor eigen gebruik. Maar als ik dan de broek van de buurman kan innemen in ruil voor een doos eieren is dat nooit weg.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...