Ga naar inhoud

puntmuts

Lid
 • Aantal items

  64
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

puntmuts's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

47

Community reputatie

 1. Ik heb eens geprobeerd om met de coleman oven brood te bakken op de houtkachel. Wel het brooddeeg in kleine porties verdeeld, ging prima. Het duurde wat langer dan in een gewone over, maar het werd goed brood.
 2. Deze al gezien? In tijden van media oorlog lijkt het me goed om zo'n interview op beide manieren te bekijken. hij kan de waarheid spreken, hij kan ook niet de waarheid spreken....
 3. Ik moet zeggen dat die vraag mij vorige week in de VS ook wel heeft bezig gehouden. Als eerste optie dacht ik: hopen dat Canada het net iets langer uithoudt, over land naar Canada zien te komen en van daar terug vliegen. En als tweede optie had ik mijn hoop gesteld op bootverkeer, mogelijk dat er toch nog wel wat uitvaart. Ben je wel lang onderweg, maar ja, als je maar thuis komt... Wat ik ook kwetsbaar vond in de VS: ik ben in nederland iemand die prept voor bug-in. Veel eten, water etc op voorraad. Nou had ik wel wat dingen meegenomen naar de Vs, waterfilter en zo, maar het voelde toch veel kwetsbaarder daar dan thuis met mijn volle kelder....
 4. Verschillende merken brengen het op de markt, maar je moet geloof ik, wel rekenen op zo'n 18-20 euro per maand, dus da's best veel. Het kromme in ons systeem is dat je dat zelf moet betalen, ook als het antibioticakuren kan voorkomen, die je wel vergoed krijgt (als je eigen risico is opgebruikt bedoel ik)
 5. En als verzuren door bv vitamine C niet helpt is D-Mannose nog een optie. De E-coli schijnt zich daaraan te hechten (ipv aan de blaaswand) een dan mee uitgeplast te worden. Ik ken een aantal dames die dit preventief gebruiken en al jaren geen blaasontsteking meer hebben, terwijl ze er eerst meerdere per jaar hadden. Maar ja, dan moet je dat wel net geprept hebben.
 6. He, da's grappig, ik ben adventurer geworden en heb nu dezelfde status als Dick Berts! (Ja, ik weet het wel, hij is pas net weer terug....)
 7. Net terug uit Washington (nog levend in een andere tijdzone) Enkele observaties: De mensen op de straat zijn erg ongerust, onzeker waar dit naar toe gaat, iedereen heeft het er over. Men ervaart de situatie nu als ernstiger dan bij eerdere shutdowns vanwege de grote schuldenberg. Veel tv zenders roepen op om te gaan preppen, gewoon in de nieuwsuitzendingen. Bordjes dat iets dicht is vanwege de shutdown hangen op de meest absurde plaatsen, bijvoorbeeld bij de ingang van een klein parkje van een paar 100 m2 waar mensen doorheen lopen om naar de metro te komen. Niemand trekt zich van dat bordje iets aan, iedereen loopt gewoon door. Aangezien de ambtenaren gewoon doorbetaald gaan worden maakt eea de indruk van een toneelstukje met vooralsnog weinig praktische consequenties (voedselbanken draaien ook gewoon door). Mijn vraag is: waar gaat dit nou eigenlijk echt over? Wat gebeurt er achter de schermen? Wat zien we niet, omdat we ons op het uiterlijke toneelstukje focussen?
 8. Nog een toepassing: Mijn partner en ik hebben een paar plekken afgesproken waar we voor elkaar info kunnen achterlaten in geval van een plotselinge bug out, waarbij we allebei op verschillende lokaties zijn. Bijvoorbeeld een thuis en de ander op het werk. Stel alle "normale"communicatiemiddelen werken niet. Hoe vind je je partner dan terug? Je kunt een ontmoetingsplek afspreken, maar misschien is die plek op dat moment ook niet echt veilig om lang te blijven. Dan kun je op die voorafgesproken plek een "briefje"achterlaten voor de ander, wat na een regenbui ook nog leesbaar is...
 9. Prima, die samenvoeging. Ik heb de nieuwe zien liggen. Er waren er op dat moment nog zo'n dertig, maar het was erg druk in de winkel, mede door allerlei andere voordeelakties, oa goedkope wandelschoenen. REn ik was er gisterenochtend vroeg, dus ik weet niet of er nu nog wat over is...
 10. Buitenkansje! Bij de ANWB vestigingen die opnieuw feestelijk openen na de verbouwing, op dit moment is dat bv. in Zeist, is de Lifestraw te koop voor 10 euro.
 11. Vorig jaar heb ik een vriendin gevraagd, zij spreekt Grieks en ging op vakantie naar Griekenland, om wat apothekers en artsen te vragen of ze tekorten hadden aan medicatie. De bedoeling daarvan was om een hulplijntje op te zetten. Hier iedereen vragen om overtollige medicatie, die niet meer gebruikt wordt, maar nog goed is, in te leveren dan te verschepen. Druppel op een gloeiende plaat, maar misschien genoeg om een paar mensen te helpen. Maar toen was de tijd er nog niet rijp voor. De mensen die ze benaderd heeft zeiden dat ze voldoende voorraad hadden. Voelden zich zelfs een beetje beledigd. Als ze dit jaar weer gaat ga ik het nog een keer proberen.
 12. Je hebt van die handige pop-up tenten. Voordeel: heel licht en supersnel op te zetten/op te vouwen. Nadeel: opgevouwen een onhandig rond formaat, maar als je toch een karretje hebt...
 13. Afgelopen week zijn we de bergen in geweest. Mijn bergschoenen, die ik meer dan 30 jaar geleden kreeg van mijn ouders, gingen mankementen vertonen. De schoenmaker had dat snel weer gerepareerd. De bergschoenen van mij partner echter, die pas 8 jaar oud zijn, en er veel flitsender uit zien, hadden ook een probleem: de zool liet los. Onze, overigens creatieve, schoenmaker ziet geen mogelijkheid dat te repareren. De zolen zijn zo gemaakt, dat een onderdeel ervan niet vervangen kan worden. Nieuwe schoenen dus. Dit ter illustratie van jullie voorgaande verhalen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...