Ga naar inhoud

puntmuts

Lid
 • Aantal items

  64
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door puntmuts

 1. Ik heb eens geprobeerd om met de coleman oven brood te bakken op de houtkachel. Wel het brooddeeg in kleine porties verdeeld, ging prima. Het duurde wat langer dan in een gewone over, maar het werd goed brood.
 2. Verschillende merken brengen het op de markt, maar je moet geloof ik, wel rekenen op zo'n 18-20 euro per maand, dus da's best veel. Het kromme in ons systeem is dat je dat zelf moet betalen, ook als het antibioticakuren kan voorkomen, die je wel vergoed krijgt (als je eigen risico is opgebruikt bedoel ik)
 3. En als verzuren door bv vitamine C niet helpt is D-Mannose nog een optie. De E-coli schijnt zich daaraan te hechten (ipv aan de blaaswand) een dan mee uitgeplast te worden. Ik ken een aantal dames die dit preventief gebruiken en al jaren geen blaasontsteking meer hebben, terwijl ze er eerst meerdere per jaar hadden. Maar ja, dan moet je dat wel net geprept hebben.
 4. Nog een toepassing: Mijn partner en ik hebben een paar plekken afgesproken waar we voor elkaar info kunnen achterlaten in geval van een plotselinge bug out, waarbij we allebei op verschillende lokaties zijn. Bijvoorbeeld een thuis en de ander op het werk. Stel alle "normale"communicatiemiddelen werken niet. Hoe vind je je partner dan terug? Je kunt een ontmoetingsplek afspreken, maar misschien is die plek op dat moment ook niet echt veilig om lang te blijven. Dan kun je op die voorafgesproken plek een "briefje"achterlaten voor de ander, wat na een regenbui ook nog leesbaar is...
 5. Prima, die samenvoeging. Ik heb de nieuwe zien liggen. Er waren er op dat moment nog zo'n dertig, maar het was erg druk in de winkel, mede door allerlei andere voordeelakties, oa goedkope wandelschoenen. REn ik was er gisterenochtend vroeg, dus ik weet niet of er nu nog wat over is...
 6. Buitenkansje! Bij de ANWB vestigingen die opnieuw feestelijk openen na de verbouwing, op dit moment is dat bv. in Zeist, is de Lifestraw te koop voor 10 euro.
 7. Vorig jaar heb ik een vriendin gevraagd, zij spreekt Grieks en ging op vakantie naar Griekenland, om wat apothekers en artsen te vragen of ze tekorten hadden aan medicatie. De bedoeling daarvan was om een hulplijntje op te zetten. Hier iedereen vragen om overtollige medicatie, die niet meer gebruikt wordt, maar nog goed is, in te leveren dan te verschepen. Druppel op een gloeiende plaat, maar misschien genoeg om een paar mensen te helpen. Maar toen was de tijd er nog niet rijp voor. De mensen die ze benaderd heeft zeiden dat ze voldoende voorraad hadden. Voelden zich zelfs een beetje beledigd. Als ze dit jaar weer gaat ga ik het nog een keer proberen.
 8. Je hebt van die handige pop-up tenten. Voordeel: heel licht en supersnel op te zetten/op te vouwen. Nadeel: opgevouwen een onhandig rond formaat, maar als je toch een karretje hebt...
 9. Afgelopen week zijn we de bergen in geweest. Mijn bergschoenen, die ik meer dan 30 jaar geleden kreeg van mijn ouders, gingen mankementen vertonen. De schoenmaker had dat snel weer gerepareerd. De bergschoenen van mij partner echter, die pas 8 jaar oud zijn, en er veel flitsender uit zien, hadden ook een probleem: de zool liet los. Onze, overigens creatieve, schoenmaker ziet geen mogelijkheid dat te repareren. De zolen zijn zo gemaakt, dat een onderdeel ervan niet vervangen kan worden. Nieuwe schoenen dus. Dit ter illustratie van jullie voorgaande verhalen.
 10. Leuk dat je het bekeken hebt, Een kwestie van smaak. Ik probeer liever eerst iets wat geen bijwerkingen heeft, als dat niet werkt is er altijd nog de mogelijkheid pillen te nemen.
 11. Ik bedoelde de basisverzekering. Een aanvullende verzekering kun je zelf kiezen en als je absoluut tegen alternatieve of complementaire geneeskunde bent, kun je zo'n aanvullende verzekering niet nemen en dan betaal je er dus ook niet aan mee. Zelf ben ik er juist erg voor, dus ik heb ook een aanvullende verzekering die 't wel vergoedt...
 12. Grappig idee. Ga ik verder onderzoeken. Thanks
 13. Heb je soms een linkje met info over jouw suggestie?
 14. Ik heb er eentje, waarvan ik eigenlijk nog niet weet hoe ie precies werkt, maar met die mooie filmpjes van Dick leer ik steeds bij;) Echt bedoeld voor moeilijke tijden dus, en dan voor eigen gebruik. Maar als ik dan de broek van de buurman kan innemen in ruil voor een doos eieren is dat nooit weg.
 15. Interessant onderwerp. Ik heb er ook over nagedacht, maar vervolgens weer geparkeerd omdat andere prepperacties nog net iets urgenter waren. Wij hebben nl. een put met pomp, maar die is natuurlijk afhankelijk van stroom. Ik zou best zo'n pomp willen hebben, ik ga me er weer eens in verdiepen. Kun je zo'n pomp eigenlijk 's winters ook gebruiken of is ie vorstgevoelig? Onze pomp gaat 's winters altijd naar binnen (in een onverwarmde schuur waarie afgelopen winter dus toch is bevroren ...)
 16. Toch maar even een paar artikelen, voor wat het waard is. Linde, K ea. Are the clinical effects of homeopathy placebo effects? A meta-analysis of placebo-controlled trials Lancet 350: 834-843 Cucherat M. ea Evidence of clinical efficiacy of homeopathy, a meta-analysis of clinical trials. European journal of Clinical Pharmacology, 56: 27-33 Niet zozeer om degenen die moeten braken van homeopathie op andere gedachten te brengen, dat zie ik eigenlijk niet als mijn missie, maar meer om de mensen die dit lezen en niet een duidelijke mening hebben over homeopathie te laten zien dat er twee kanten zijn aan de medaille. Ook homeopahie heeft effecten, ook in grote onderzoeken, zelfs in meta-analyses. En veel regulier medicatie, waarvan we altijd denken dat er geen twijfel is over de werking, blijken toch minder effectief dan gedacht, kijk bijvoorbeeld naar de recente studies over de effecten van antidepressiva. Het is mi niet zo zwart wit als sommigen hier denken, maar dat is mijn overtuiging. En trouwens, homeopathische behandeling wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekering, dus je hoeft niet bang te zijn dat je er via je premie aan meebetaalt!
 17. Gelukt! Grappig, ik maak nog steeds ieder jaar zo'n schema. Eerst kies ik de gewassen die ik wil zaaien en dan neem ik de tijden van zaaien/oogsten over uit het grote moestuinboek van Velt. Ik rouleer de gewassen ook zoals in het Veltboek is beschreven, dus gewassen komen maar 1x in de 6 a 7 jaar terug op een perceel, om ziekten zo min mogelijk kans te geven.
 18. Ik heb deze winter een experiment gedaan. Naast onze tuin loop een diepe sloot met een soort steigertje. Ik ben dit najaar begonnen om 2 a 3 x/wk daar in te springen (na het sporten welliswaar, dus als ik het warm heb) Ik was gewoon benieuwd hoe lang ik dat vol zou kunnen houden. Gisteren was het water 3 graden. Toch erin gesprongen. Lekker fris. Het is niet echt als voorbereiding op koude tijden bedoeld, meer een uitprobeersel. Ik heb het idee dat ik deze winter beter tegen kou kan, maar misschien is dat inbeelding.
 19. Zullen ze op tijd zijn om een plekje onder kerstboom te kunnen krijgen?
 20. Al jaren iedere winter winterbanden, ik vind het heerlijk rijden. Vanochtend ook nog even de sneeuwkettingen in de auto gegooid, er wordt voor morgen weer sneeuw verwacht. Niet dat ik ze ooit in nederland heb gebruikt....
 21. Dank voor je antwoord! Heb je nog een tip hoe ik aan zo'n catalisator kan komen? Heb je die zelf ergens gekocht, of heeft de schoorsteenveger 'm geinstalleerd?
 22. Ik zie dat jij ook bruinkool stookt. Afgelopen weekend was ik in Duitsland en zag daar bruinkoolbriketten. Meteen wat gekocht (4,75 euro voor 25 kg). Gisteren voor het eerst gebruikt. Blijft lekker lang smeulen. Hoe gebruik jij het? Hout en bruinkool gemengd? Of doe je soms alleen bruinkool? En wanneer dan het een of het ander? Ben benieuwd naar je ervaringen. Het was trouwens buiten wel te ruiken dat we bruinkool stookten...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...