Ga naar inhoud
GENEGEERD

Vlees in blik


Jester
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 193
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

De Masterbeef zo zegt een surinaamse dame in de supermarkt moet je een uur in warm 50-60 graden water leggen, en vervolgens water verversen en weer n half uur, daarna als suddervlees 2 uur op laag vuur sudderen.

 

ik zeg...te veel werk...te veel gedoe, beter je vlees roken en drogen en vacuüm verpakken denk ik, dat is vooraf wel werk...maar als je wil eten kan dat meteen.

 

AH, heeft het, jumbo, deka

Link naar reactie
Share on other sites

Ik ken er toch geen . Zelfs in dat deeltje nl. Waar ik niet ver van af woon heb ik er nog nooit een gezien . @Toef dank u wel

Misschien heeft deze mobiele toko in Terneuzen het. Als je belt vast wel op bestelling.

https://www.facebook.com/LekkerSurinaams/info?tab=overview

Anders moet je noordelijker, naar Goes ofzo, daar kan je het (zeker op bestelling) gewoon kopen

Link naar reactie
Share on other sites

@Lion Ik heb ooit in een Engels programma gezien hoe ze een varken op middeleeuwse wijze in zout lieten drogen. Moet kunnen dus.

Maar weet zo geen recepten en gebruiksaanwijzing. In oktober zijn hier de slacht en oogstfeesten, ik zal er eens naar vragen. Maar misschien weet @Piroska er ook wat van?

 

Ik ben eind volgende week weer terug in Hongarije, ik zal @Piroska eens vragen of ze een gedeelte van haar slacht varkens ook inpekelt. @Geert is trouwens ook aanwezig bij de slacht, misschien weet hij dit ook.

Link naar reactie
Share on other sites

zoutvlees maken, gaat dat alleen met rundvlees of ook met varkensvlees? Ik ken bijvoorbeeld wel zoutvis.

 

Ik ken het alleen met rundvlees, zou je zelf even moeten zoeken op het interweb. Zoute vis ken ik ook ja :)

Link naar reactie
Share on other sites

Vlees in blik?

Wij hebben.:

- kipperagout - veeeeel (lekker door de pasta, eenvoudig, goedkoop, maar lekker en voedzaam)

- runderragout - idem

- corned beef - heeeeel veeeel. - O lekker als basis voor frikaanse Gari. Een top gerecht dat wij minimaal 1 x per week eten. Heel erg eenvoudig te maken, super te bewaren en errug lekkuhr :-)

- knakworsten - heeeel veeel :-) kip en rund - In deeg (zonder gist) gerold en in de pan, of in de chapati oven , maakt een heerlijk worstebroodje, als onderdeel van een maaltijd

- kipsmeerworst (wij eten geen varken, vandaar)

- Beef jerky. (Biltong) . Net ontdekt, erg lekker. Maar helaas kort houdbaar (paar maanden) En niet in blik, maar in zakje.

Link naar reactie
Share on other sites

Vlees in blik geeft me toch rillingen. Het klopt op een of andere manier niet. Thuis eten we niet altijd vlees(al eten we meer dan voorheen met twee jonge zonen/pubers) Maar in geval van (shtf), dan is het volgens mij niet erg moeilijk om het vlees te minderen en/of de diepvries leeg te eten. Bij scouting , weet ik , worden nog al eens pastas gemaakt met smak.(goed getypt ?) En ja het is wel een voordeel om het bij je te hebben maar eerste keuze ... nee.

Wat zijn de voordelen van ingeblikt vlees , dat ik niet weet ?

 

grtz Styx !

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...