Ga naar inhoud
GENEGEERD

Soylent


Magellanic
 Share

Recommended Posts

Interessant artikel over iemand die bezig is om in plaats van voedsel te eten, de "ingredienten" van voedsel te combineren tot een enkele shake (hij noemt het Soylent):

 

"I hypothesized that the body doesn't need food itself, merely the chemicals and elements it contains. So, I resolved to embark on an experiment. What if I consumed only the raw ingredients the body uses for energy?"

 

Hier het artikel waarin hij ingaat op zijn experiment: http://robrhinehart.com/?p=298

En hier een overzicht van de samenstelling van Soylent: http://robrhinehart.com/

 

Interessant om te zien of dit op langere termijn gevolgen heeft (het lichaam is tenslotte een complex systeem en er is een grote kans dat we nog lang niet precies begrijpen wat het allemaal nodig heeft).

Voor de voedsel preppers wellicht interessant om te kijken of de ingrediënten los van elkaar voor lange tijd houdbaar zijn.

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Interessante studie, en die film lijkt me ook wel leuk.

 

Het zou voor mij alleen in een noodsituatie interessant zijn om zulke shakes te gaan drinken i.p.v. gewoon eten. Ik eet niet om te leven, ik leef om te eten. Dat is een luxe die ik me momenteel nog kan veroorloven. Eten bereiden en nuttigen is een van mijn grootste hobby's. Desalniettemin inderdaad interessant voor een noodsituatie. Ik denk wel dat hier al veel onderzoek naar is gedaan en dat je het in elk geval een lange tijd kan uithouden.

 

Je kan natuurlijk ook kijken naar astronauten voer en lang geleden ook eens een artikel gelezen over een stel die probeerde op alleen pillen te leven (die slikte wel een gigantisch aantal pillen elke dag en dronken verder alleen thee, kan de bron helaas zo snel even niet vinden). En dan is er nog die guru uit India die zegt dat hij al 68+ jaar niet meer eet en zijn energie uit mediatie opdoet. Ik kan me wel voorstellen dat rustig blijven zitten en de hele dag mediteren het aantal benodigde voedingsstoffen behoorlijk kan beperken.

 

Een van de eerste problemen die je denk ik zal krijgen is dat je bepaalde organen niet of nauwelijks zal gebruiken waarvan ik verwacht dat dat je weerstand niet ten goede komt.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik ben wel benieuwd naar de belasting voor het milieu voor het verkrijgen van de grondstoffen.

Het idee spreekt me wel aan, ik ga deze jongeman wel verder volgen denk ik. Wie weet is het wel wat: een portie soylent voor het ontbijt en lunch, 's avonds een beetje warm eten voor de smaak...

En die film "soylent green" lijkt me ook leuk om een keer te zien

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Heksenboot
Interessante studie, en die film lijkt me ook wel leuk.

 

Het zou voor mij alleen in een noodsituatie interessant zijn om zulke shakes te gaan drinken i.p.v. gewoon eten. Ik eet niet om te leven, ik leef om te eten. Dat is een luxe die ik me momenteel nog kan veroorloven. Eten bereiden en nuttigen is een van mijn grootste hobby's. Desalniettemin inderdaad interessant voor een noodsituatie. Ik denk wel dat hier al veel onderzoek naar is gedaan en dat je het in elk geval een lange tijd kan uithouden.

 

Je kan natuurlijk ook kijken naar astronauten voer en lang geleden ook eens een artikel gelezen over een stel die probeerde op alleen pillen te leven (die slikte wel een gigantisch aantal pillen elke dag en dronken verder alleen thee, kan de bron helaas zo snel even niet vinden). En dan is er nog die guru uit India die zegt dat hij al 68+ jaar niet meer eet en zijn energie uit mediatie opdoet. Ik kan me wel voorstellen dat rustig blijven zitten en de hele dag mediteren het aantal benodigde voedingsstoffen behoorlijk kan beperken.

 

Een van de eerste problemen die je denk ik zal krijgen is dat je bepaalde organen niet of nauwelijks zal gebruiken waarvan ik verwacht dat dat je weerstand niet ten goede komt.

 

Net zoiets als zonlicht eten:

 

http://www.pinklotus.org/Zonstaren.htm

Link naar reactie
Share on other sites

Interessant artikel over iemand die bezig is om in plaats van voedsel te eten, de "ingredienten" van voedsel te combineren tot een enkele shake (hij noemt het Soylent):

 

"I hypothesized that the body doesn't need food itself, merely the chemicals and elements it contains. So, I resolved to embark on an experiment. What if I consumed only the raw ingredients the body uses for energy?"

 

Hier het artikel waarin hij ingaat op zijn experiment: http://robrhinehart.com/?p=298

En hier een overzicht van de samenstelling van Soylent: http://robrhinehart.com/

 

Interessant om te zien of dit op langere termijn gevolgen heeft (het lichaam is tenslotte een complex systeem en er is een grote kans dat we nog lang niet precies begrijpen wat het allemaal nodig heeft).

Voor de voedsel preppers wellicht interessant om te kijken of de ingrediënten los van elkaar voor lange tijd houdbaar zijn.

 

Lijkt me een prachtig project voor bijvoorbeeld @vheeswijk De ultieme prepper-shake lijkt me wel wat; ingrediënten in je shake-beker en klaar. Multivitaminen en whey zijn (mits droog bewaard) superlang houdbaar, weinig gewicht en volume.

 

Uitdaging: maak een boodschappenlijst voor die prepper-shake. Voorwaarden: moet alle (voor zover bekend) benodigde 'stoffen' bevatten om van te kunnen leven, simpel te bereiden zonder lab/verwarmen/apparatuur etc, goedkoop.

Link naar reactie
Share on other sites

Lijkt me een prachtig project voor bijvoorbeeld @vheeswijk De ultieme prepper-shake lijkt me wel wat; ingrediënten in je shake-beker en klaar. Multivitaminen en whey zijn (mits droog bewaard) superlang houdbaar, weinig gewicht en volume.

 

Uitdaging: maak een boodschappenlijst voor die prepper-shake. Voorwaarden: moet alle (voor zover bekend) benodigde 'stoffen' bevatten om van te kunnen leven, simpel te bereiden zonder lab/verwarmen/apparatuur etc, goedkoop.

 

Ha! het lijkt wel of jullie in miijn keuken kunnen kijken, of liever in de garage want in de keuken mag ik geen rommel maken :(. Ik ben inderdaad met iets bezig: De zetmelen (mais-, aardappel-, tarwe- zetmeel) zijn indien zéér droog bewaard ook onbeperkt houdbaar en ik zal hierover t.z.t. berichten. Op het ogenblik ben ik nog bezig DIY-zuurstofvreters te onwikkelen die door iedere niet-chemisch geschoolde prepper kunnen worden gemaakt voor weinig kosten.

 

@vheeswijk (huischemicus)

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Heksenboot
Ha! het lijkt wel of jullie in miijn keuken kunnen kijken, of liever in de garage want in de keuken mag ik geen rommel maken :(. Ik ben inderdaad met iets bezig: De zetmelen (mais-, aardappel-, tarwe- zetmeel) zijn indien zéér droog bewaard ook onbeperkt houdbaar en ik zal hierover t.z.t. berichten. Op het ogenblik ben ik nog bezig DIY-zuurstofvreters te onwikkelen die door iedere niet-chemisch geschoolde prepper kunnen worden gemaakt voor weinig kosten.

 

@vheeswijk (huischemicus)

 

Staalwol ?

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Heksenboot
Jazeker! Staalwol. Had je al eerder gesuggereerd :), @Heksenboot. Ik kan staalwol héél snel aan het roesten krijgen, maar voor het roestproces heb je ook water nodig terwijl je je producten juist zo droog mogelijk wilt bewaren. Dat is (nog) een probleem :confused:, maar ik maak vorderingen!

 

Wolf (huischemicus)

 

Snufje azijn misschien?

Link naar reactie
Share on other sites

Snufje azijn misschien?

@Heksenboot: Azijnzuur zit nu nog in mijn receptuur! Maar het vervliegt na enige tijd. Ik ga nu voor citroenzuur (niet vluchtig). Als chloride-bron gebruik ik nu calciumchloride i.p.v. keukenzout, waarom? Calciumchloride houdt het water vast, nu beschikbaar voor het roest-proces, maar geeft toch een lage luchtvochtigheid i.v.m. de houdbaarheid van voedsel (het is immers een droogmiddel). Verder zit in de receptuur nog een DIY-papierlijm die de receptuur moet fixeren op de staalwolvezel.

 

Toch is de vochtretentie van de receptuur nog onvoldoende. Je kan nu al vochtige producten snel zuurstof-vrij maken, maar ik wil gaan voor droge producten.

 

Wolf

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Heksenboot
@Heksenboot: Azijnzuur zit nu nog in mijn receptuur! Maar het vervliegt na enige tijd. Ik ga nu voor citroenzuur (niet vluchtig). Als chloride-bron gebruik ik nu calciumchloride i.p.v. keukenzout, waarom? Calciumchloride houdt het water vast, nu beschikbaar voor het roest-proces, maar geeft toch een lage luchtvochtigheid i.v.m. de houdbaarheid van voedsel (het is immers een droogmiddel). Verder zit in de receptuur nog een DIY-papierlijm die de receptuur moet fixeren op de staalwolvezel.

 

Toch is de vochtretentie van de receptuur nog onvoldoende. Je kan nu al vochtige producten snel zuurstof-vrij maken, maar ik wil gaan voor droge producten.

 

Wolf

 

Hehe, dat komt wel goed. Even combineren met vochtvreter en je hebt de perfecte prepper-combinatie. Dat chloride is ook goed tegen bacteriën toch?

Link naar reactie
Share on other sites

Hehe, dat komt wel goed. Even combineren met vochtvreter en je hebt de perfecte prepper-combinatie. Dat chloride is ook goed tegen bacteriën toch?

 

Nee! @Heksenboot, Chloride is iets anders dan chloor. Keukenzout bv. is natrium chloride en dat is niet bacteriedodend. Hoewel, ik denk aan stokvis, in héél hoge concentraties keukenzout (pekel) kun je allerlei producten conserveren, maar dit is een ander mechanisme.

Wolf

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Heksenboot
Nee! @Heksenboot, Chloride is iets anders dan chloor. Keukenzout bv. is natrium chloride en dat is niet bacteriedodend. Hoewel, ik denk aan stokvis, in héél hoge concentraties keukenzout (pekel) kun je allerlei producten conserveren, maar dit is een ander mechanisme.

Wolf

 

O ja, natuurlijk. :o

En dat terwijl scheikunde altijd mijn hobby was...

Link naar reactie
Share on other sites

O ja, natuurlijk. :o

En dat terwijl scheikunde altijd mijn hobby was...

 

Nou! Ik kreeg het gevoel dat je in mijn keuken kon kijken :eek:. Eerst Staalwol, dan azijnzuur, allemaal eerste keuzes van mij.

Je heb wel een goed inzicht in de materie!

 

Ik wil ook iets gaan schrijven over het zelf maken van zeer eenvoudige medicijnen en mineralensuppleties die de prepper zelf kan fabrieken in de garage als de SHTF. B.v. Calcium-, magnesium, en Ijzersuppletie. Denk je dat daar genoeg interesse in is?

 

Wolf

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Heksenboot
Nou! Ik kreeg het gevoel dat je in mijn keuken kon kijken :eek:. Eerst Staalwol, dan azijnzuur, allemaal eerste keuzes van mij.

Je heb wel een goed inzicht in de materie!

 

Ik wil ook iets gaan schrijven over het zelf maken van zeer eenvoudige medicijnen en mineralensuppleties die de prepper zelf kan fabrieken in de garage als de SHTF. B.v. Calcium-, magnesium, en Ijzersuppletie. Denk je dat daar genoeg interesse in is?

 

Wolf

 

Ja Wolf, die suppleties zijn zeker interessant. Maar lijkt me moeilijk hee, de goede dosis te bepalen en te bedenken wat je als eerste nodig hebt. Het is zo afhankelijk van het dieet wat je, noodgedwongen, moet volgen. Het is ook mooi om gelijk een lijst te maken, hoe je die suppleties uit de natuur kan halen. Zo uit mijn hoofd, zitten calcium/magnesium/ijzer in brandnetels, maar dat zou ik moeten nakijken.

Dank je voor het compliment. Dat is wel wat, als je dat van een expert krijgt. :)

Link naar reactie
Share on other sites

Ha! het lijkt wel of jullie in miijn keuken kunnen kijken, of liever in de garage want in de keuken mag ik geen rommel maken :(. Ik ben inderdaad met iets bezig: De zetmelen (mais-, aardappel-, tarwe- zetmeel) zijn indien zéér droog bewaard ook onbeperkt houdbaar en ik zal hierover t.z.t. berichten. Op het ogenblik ben ik nog bezig DIY-zuurstofvreters te onwikkelen die door iedere niet-chemisch geschoolde prepper kunnen worden gemaakt voor weinig kosten.

 

@vheeswijk (huischemicus)

 

En weer terug on-topic, ik ben erg blij dat je dit oppakt! Gezien je vorige post duurt het even maar wordt het wachten absoluut beloond. Thanks!

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 years later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...