Ga naar inhoud

Magellanic

Lid
 • Aantal items

  47
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Magellanic's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

11

Community reputatie

 1. Goede video, maar volgens mij was het toch echt Jack Nicholson in A Few Good Men
 2. Nou, ik heb ook mijn steentje bijgedragen door de aanschaf van een aantal Philharmonikers :-)
 3. @12gauge: Hier heb ik de goedkoopste gevonden: https://www.solidor.com/nl/suriname-1-ounce-zilveren-munt/
 4. @wodan: precies, ik kan ze nu voor 21,45 (en goedkoper bij meer) vinden terwijl de rest vrijwel overal is uitverkocht voor een extra premium. Ik zou me kunnen voorstellen dat mensen de munt niet mooi zouden vinden, maar puur vanuit een lange termijn gedachte zou het een mooie koop zijn. Misschien dat er een enorm aanbod is?
 5. Ik zie overal dat de premium op Surinaamse munten zo laag is: "Een zilveren Suriname munt weegt 1 troy ounce (31,1 gram) en bevat 999/1000 puur zilver. De munten worden geslagen op LBMA geaccrediteerd zilver met de Good Delivery Status. De European Central Mint garandeert dat elke munt tenminste 99,9% zilver bevat. De munt kent ondanks de bijzonder hoge zuiverheid van 999/1000 toch een lage premium in vergelijking met de Maple Leaf, American Eagle en Philharmoniker." Het lijkt er dus op dat deze munt het meeste zilver (in muntvorm) voor de laagste prijs geeft. Zijn er mensen die desondanks deze munt links laten liggen? Wat is jullie gedachte over deze munt?
 6. Een plausibele verklaring vind ik de beredenering dat mensen na langdurige storing wellicht eerder geneigd zijn fake mails van de desbetreffende instellingen in te zien, op links ervan te klikken of op fake websites bepaalde gevoelige informatie in te voeren.
 7. Vraag voor de mensen die beter bekend zijn met beursgerelateerde zaken. Ik lees vaak dit soort uitspraken: "Het niveau van $30 per ounce is volgens technische analisten een belangrijk steunpunt voor de bullmarkt in zilver." Waar komen deze steunpunten vandaan? Zijn het psychologische grenzen, of hangen hier allerlei triggers aan (stop loss constructies?) die van kracht gaan bij dit soort niveaus?
 8. Zeer interessant artikel, dank! Ik begrijp alleen je volgende opmerking niet (kan het ook niet zo uit het artikel halen) Volgens mij lees ik dat China nu al de grootste klant van Saoedi-Arabie is, en met een stijgende vraag zullen zij dus gewoon lekker blijven verdienen. Ik denk bovendien dat deze olie op dit moment al in Yuan wordt betaald. Of begrijp ik het verkeerd?
 9. De 15e zilveren maple leafs besteld, wordt vandaag geleverd.
 10. Bizar: lees net dit bericht http://silverdoctors.com/cnt-sold-out-of-all-physical-silver/ Terwijl ik in een andere tab de prijs van zilver weer enorm zie vallen, nu ruim onder de 23$ Misschien kan ik een nier verpanden om meer euro's om te zetten in zilver...hm....
 11. Mooi verhaal Kans, er is gewoonweg geen gegarandeerde keuze te maken mbt de keuze voor PM, maar je geeft mooi de situatie weer waarmee ieder voor zich de afweging kan maken. Ik vraag me alleen wel het volgende af: Ik heb hier nog naar zitten zoeken, maar ik kan vrij weinig concrete informatie vinden inzake de kostprijs van zilver in bijvoorbeeld 2012. Ik lees overal dat zilver momenteel als bijproduct naar boven komt (bijvoorbeeld bij kopermijnen), dus logischerwijs zou het dan niet veel moeten kosten lijkt me. En als je dan ook nog de dalende olieprijs (energie) meeneemt, lijkt me dat de kostprijs toch ook aardig laag moet liggen. Heb jij hier nog informatie over gevonden?
 12. Dan vraag ik me toch af wie die 155 ton koopt? Volgens het artikel gaat het om papier goud. Als ik het goed begrijp heeft de CB daar 55 ton van gekocht? En de rest?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...