Ga naar inhoud

Magellanic

Lid
 • Aantal items

  47
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Magellanic

 1. Goede video, maar volgens mij was het toch echt Jack Nicholson in A Few Good Men
 2. Nou, ik heb ook mijn steentje bijgedragen door de aanschaf van een aantal Philharmonikers :-)
 3. @12gauge: Hier heb ik de goedkoopste gevonden: https://www.solidor.com/nl/suriname-1-ounce-zilveren-munt/
 4. @wodan: precies, ik kan ze nu voor 21,45 (en goedkoper bij meer) vinden terwijl de rest vrijwel overal is uitverkocht voor een extra premium. Ik zou me kunnen voorstellen dat mensen de munt niet mooi zouden vinden, maar puur vanuit een lange termijn gedachte zou het een mooie koop zijn. Misschien dat er een enorm aanbod is?
 5. Ik zie overal dat de premium op Surinaamse munten zo laag is: "Een zilveren Suriname munt weegt 1 troy ounce (31,1 gram) en bevat 999/1000 puur zilver. De munten worden geslagen op LBMA geaccrediteerd zilver met de Good Delivery Status. De European Central Mint garandeert dat elke munt tenminste 99,9% zilver bevat. De munt kent ondanks de bijzonder hoge zuiverheid van 999/1000 toch een lage premium in vergelijking met de Maple Leaf, American Eagle en Philharmoniker." Het lijkt er dus op dat deze munt het meeste zilver (in muntvorm) voor de laagste prijs geeft. Zijn er mensen die desondanks deze munt links laten liggen? Wat is jullie gedachte over deze munt?
 6. Een plausibele verklaring vind ik de beredenering dat mensen na langdurige storing wellicht eerder geneigd zijn fake mails van de desbetreffende instellingen in te zien, op links ervan te klikken of op fake websites bepaalde gevoelige informatie in te voeren.
 7. Vraag voor de mensen die beter bekend zijn met beursgerelateerde zaken. Ik lees vaak dit soort uitspraken: "Het niveau van $30 per ounce is volgens technische analisten een belangrijk steunpunt voor de bullmarkt in zilver." Waar komen deze steunpunten vandaan? Zijn het psychologische grenzen, of hangen hier allerlei triggers aan (stop loss constructies?) die van kracht gaan bij dit soort niveaus?
 8. Zeer interessant artikel, dank! Ik begrijp alleen je volgende opmerking niet (kan het ook niet zo uit het artikel halen) Volgens mij lees ik dat China nu al de grootste klant van Saoedi-Arabie is, en met een stijgende vraag zullen zij dus gewoon lekker blijven verdienen. Ik denk bovendien dat deze olie op dit moment al in Yuan wordt betaald. Of begrijp ik het verkeerd?
 9. De 15e zilveren maple leafs besteld, wordt vandaag geleverd.
 10. Bizar: lees net dit bericht http://silverdoctors.com/cnt-sold-out-of-all-physical-silver/ Terwijl ik in een andere tab de prijs van zilver weer enorm zie vallen, nu ruim onder de 23$ Misschien kan ik een nier verpanden om meer euro's om te zetten in zilver...hm....
 11. Mooi verhaal Kans, er is gewoonweg geen gegarandeerde keuze te maken mbt de keuze voor PM, maar je geeft mooi de situatie weer waarmee ieder voor zich de afweging kan maken. Ik vraag me alleen wel het volgende af: Ik heb hier nog naar zitten zoeken, maar ik kan vrij weinig concrete informatie vinden inzake de kostprijs van zilver in bijvoorbeeld 2012. Ik lees overal dat zilver momenteel als bijproduct naar boven komt (bijvoorbeeld bij kopermijnen), dus logischerwijs zou het dan niet veel moeten kosten lijkt me. En als je dan ook nog de dalende olieprijs (energie) meeneemt, lijkt me dat de kostprijs toch ook aardig laag moet liggen. Heb jij hier nog informatie over gevonden?
 12. Dan vraag ik me toch af wie die 155 ton koopt? Volgens het artikel gaat het om papier goud. Als ik het goed begrijp heeft de CB daar 55 ton van gekocht? En de rest?
 13. Het droogt inderdaad heel hard op. Ik zag hier nog wat direct leverbaar: https://www.hollandgold.nl/zilver-kopen/zilveren-munten/1-troy-ounce-zilver-philharmoniker.html
 14. Ik hoopte op Zerohedge een duidelijk antwoord te vinden, maar dit was de conclusie na analyse van diverse uitspraken: "In other words, nobody has any idea what is going on"
 15. Deze post is voor mij wat te zweverig ingestoken, maar een link naar meer informatie is handig: http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=9318
 16. Compliment ook goed? Fantastisch werk, helemaal top!
 17. Klopt, heb je ook gelijk in, maar dat doet niets af aan mijn sentiment dat ik een betere deal had kunnen hebben ;-) Zolang ik mijn boodschappen nog met fiat geld doet, heeft het voor mij ook nog steeds waarde. En als ik strak de muntjes in mijn hand heb is het leed weer snel vergeten, hahaha.
 18. 7$ maar? Ik dacht dat dat hoger lag, tegen de 18$ ofzo. Zit er dan nog zoveel marge op zilver? Of komen daar nog omsmelt prijzen, etc bovenop? Verder erg interessant filmpje, ik vraag me alleen af of de verhouding 1:65 zilver versus goud terugbrengen naar 1:9 niet ook te maken heeft met de te hoge waarde van goud. Als je die naar beneden brengt, komt de verhouding weer wat beter uit.
 19. 26 USD is toch een support line? Ben zeer benieuwd wat de prijs maandag gaat doen. Had helaas gisteren te vroeg ingekocht, scheelde einde van de dag een euro per munt...
 20. Nou, net wat maple leafs aangeschaft. Zouden volgens de webshop direct leverbaar moeten zijn, dus ik ben benieuwd of ik zsm een verzend bevestiging krijg.
 21. Hahaha, ik kan merken dat ook bij jou de komst van de lente effect heeft ;-)
 22. @Greener: op baren zit toch altijd btw? Koop je die dan inderdaad voor de heb (lekker in de hand), of is dat tevens een echte lange termijn strategie (voordat je een premium op spotprijs + btw terug hebt kan je mogelijk erg lang wachten).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...