backschless Geplaatst: 9 juli 2012 Delen Geplaatst: 9 juli 2012 Hier nog een ander recept van confit/rillettes. Eendenbouten of borst met teentje knoflook inwrijven.Zout,peperkorrels en tijm mengen.Bouten met tijmmengsel inwrijven en 24 uur in koelkast laten marineren.Ganzenvet verwarmen tot 180 graden.Eendenbouten of borst schoon wrijven en in ganzenvet leggen,eendenbouten moeten helemaal met ganzenvet bedekt zijn.Eend in 11-2 uur op heel zacht vuur in ganzenvet verwarmen(op 180 graden) tot eend gaar is en vlees van botten valt.Eendenbouten of borst uit pan scheppen.Botten en vel verwijderen en eendenvlees met vork in dunne lange repen trekken.Vlees mengen met enkele eetlepels ganzenvet tot smeu?ge mengsel ontstaat.rillettes in schaal doen en stevig aanduwen.Dun laagje ganzenvet op rillettes schenken(zodat het vlees goed bedekt is).Laten afkoelen.Onder zo′n laagje vet kan rillettes wel 3 weken in de koelkast worden bewaard. maar in weckpotten veel langer. Dit receptuur is iets sneller klaar dan het andere vanwege de hogere temp. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
frank1964 Geplaatst: 10 juli 2012 Delen Geplaatst: 10 juli 2012 ok, thanx, dit zijn wel handige dingen om ook meer vlees in voorraad te hebben, want de knaks en smac komen je ook de neus uit na een tijdje, Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
timberwolf Geplaatst: 10 juli 2012 Delen Geplaatst: 10 juli 2012 Let er wel op dat er geen deuken in je blikken zitten .!! ze gaan dan namelijk eerder roesten !!! ik heb trouwens een kleine vraag waar kun je van die mylar bags halen?? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
backschless Geplaatst: 10 juli 2012 Delen Geplaatst: 10 juli 2012 Let er wel op dat er geen deuken in je blikken zitten .!! ze gaan dan namelijk eerder roesten !!! ik heb trouwens een kleine vraag waar kun je van die mylar bags halen?? Beste Timberwolf, Hier een link met mylar zakken. http://nl.aliexpress.com/wholesale/wholesale-mylar-bags.html Groet. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
timberwolf Geplaatst: 11 juli 2012 Delen Geplaatst: 11 juli 2012 bedankt Backschless voor de link !! THX Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast jolanda Geplaatst: 15 juli 2012 Delen Geplaatst: 15 juli 2012 bloem/meel in plastic invriezen roomboter ook invriezen ik doe het vacuüm en wel Groet jolanda Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
stijn Geplaatst: 15 juli 2012 Delen Geplaatst: 15 juli 2012 bloem/meel in plastic invriezen roomboter ook invriezen ik doe het vacuüm en wel Groet jolanda Hier had ik nog niet aan gedacht Ik weet dat bloem maar een paar jaar houdbaar is , dus in een diepvries infeite langer? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast jolanda Geplaatst: 15 juli 2012 Delen Geplaatst: 15 juli 2012 Hier had ik nog niet aan gedacht Ik weet dat bloem maar een paar jaar houdbaar is , dus in een diepvries infeite langer? De molenaar vertelde het en is logische vooral met warm weer Groet jolanda Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
backschless Geplaatst: 15 juli 2012 Delen Geplaatst: 15 juli 2012 Capucijners blikken van 530 gr uitgelekt houdbaar tot 2017. Boemboe kruiden van improba 0,25 cent per zakje, om je eten smaak te geven 2014 Rio-mare tonijn 80gr nat/52 gr droog 2016 Cocosmelk blik 400ml 2015 Leverpastei (california) 56gr 2015 Bruine bonen 200gr nat/125gr droog 2015 Doperwten/worteltjes 265 gr droog 2015 Tonijn (princes) 106 gr 2016 Anijsblokjes mits droog bewaard heeel lang Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
TyrionLannister Geplaatst: 19 juli 2012 Delen Geplaatst: 19 juli 2012 Bij de Albert Heijn heb je Two Cows Full Cream Milk Powder (melkpoeder) in een busje van 400 gram voor iets meer dan 5 euro. Hiermee kan je 3,1 liter melk maken. Is dat spul lang houdbaar? De "expiry date" is mei 2014. Heb een busje gekocht maar koop pas extra als ik het idee heb dat ik er langer mee kan doen dan 2 jaar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
backschless Geplaatst: 26 juli 2012 Delen Geplaatst: 26 juli 2012 Ik at ven de week pannekoeken en dan doe ik er graag citroensap op en dacht als je citroensap inslaat, is lang houdbaar en kan de smaak goed verzachten van minderlekkere producten en water uit de natuur dat gedesinfecteerd is dat niet altijd zo smakelijk is (heb er ervaring mee). en het lest de dorst. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Preppy Geplaatst: 4 augustus 2012 Delen Geplaatst: 4 augustus 2012 hier een berichtje om je groente en fruit langer houdbaar te houden: http://www.lowtechmagazine.be/2012/03/leven-zonder-koel-en-vrieskast-2-jihyun-ryou.html#more Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
capsi Geplaatst: 7 augustus 2012 Delen Geplaatst: 7 augustus 2012 Je kan alles waar vet in zit slechts beperkt bewaren. Bijvoorbeeld pindakaas, ook in ongeopende pot, blijft maar een jaar goed. Daarna wordt het rans door oxydatie en dat is niet lekker. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Vet#Bederf_van_vet Roomboter, zelfs in de vriezer, wordt al gauw sterk. Sterke boter heeft een misselijkmakend vieze smaak die je nooit meer vergeet. Het blijft overigens in technisch opzicht voedsel dat je kan eten zonder ziek te worden, dat dus weer wel. Vraag is wat je ervoor over hebt om in leven te blijven. Oneindig houdbaar voedsel dat is geraffineerde suiker, snoep van het type hopjes, toffees, babbelaars zonder echte boter. Zie verpakking. Maar dat kan alleen maar als energievoorziening dienen. Er zit niets gezonds in. Hoewel er een minuscule hoeveelheid vet in zit, heb ik ooit weleens 7 jaar van een baal Surinaamse witte rijst gegeten en dat smaakte nog goed. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
capsi Geplaatst: 7 augustus 2012 Delen Geplaatst: 7 augustus 2012 Dat je potten pindakaas (Calvé) maar een jaar kan bewaren weet ik zeker, omdat ik weleens een flink aantal dozen met potten cadeau heb gekregen die ik in de kelder heb gezet, en die bleek al na een jaar niet lekker meer. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
capsi Geplaatst: 7 augustus 2012 Delen Geplaatst: 7 augustus 2012 Ook gekleurde hagelslag voor kinderen blijft eeuwig goed. Ik heb vijf jaar geleden een pak gekocht waar ik af en toe een beetje van gebruik en dat is nog helemaal okee. Droog en tegen ongedierte beschermd opslaan natuurlijk. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
capsi Geplaatst: 7 augustus 2012 Delen Geplaatst: 7 augustus 2012 Bloem kan het leng in komen. Heb ik weleens gehad. Een vergeten pak bloem zag er op het oog goed uit maar er bleken spindraden in te zitten en het had een muffe smaak. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
capsi Geplaatst: 7 augustus 2012 Delen Geplaatst: 7 augustus 2012 Ik veronderstel dat ik in tijd van schaarste geen geld heb voor gas of electriciteit om mijn voedsel te garen. Energie kost ongeveer hetzelfde als voedsel; zo'n 25 euro per week. Ik veronderstel ook dat als er voedselschaarste is, we genoeg voedselbonnen krijgen om in leven te blijven. Want als ze ons laten verrekken, krijgen de politici ook geen stemmen meer om aan de macht te blijven. Voedsel is een van de kleinste kostenposten; ik betaal vele malen meer geld aan huur dan aan voedsel. Als ik op straat sta, heb ik totaal niets meer aan mijn voorraden voedsel. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
lieverhetzekere Geplaatst: 7 augustus 2012 Delen Geplaatst: 7 augustus 2012 Aldi : Sardines in zonnebloemolie met datum 31/12/2016 van Ocean Steamer en MSC keurmerk evengoed (ook wel zo netjes) Markreel in olie met datum 01 06 2017 Met opgegeven houdbaarheidsdatum BBE (best before end , dus nog te eten na deze datum) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
TyrionLannister Geplaatst: 8 augustus 2012 Delen Geplaatst: 8 augustus 2012 Ik veronderstel dat ik in tijd van schaarste geen geld heb voor gas of electriciteit om mijn voedsel te garen. Energie kost ongeveer hetzelfde als voedsel; zo'n 25 euro per week. Ik veronderstel ook dat als er voedselschaarste is, we genoeg voedselbonnen krijgen om in leven te blijven. Want als ze ons laten verrekken, krijgen de politici ook geen stemmen meer om aan de macht te blijven. Voedsel is een van de kleinste kostenposten; ik betaal vele malen meer geld aan huur dan aan voedsel. Als ik op straat sta, heb ik totaal niets meer aan mijn voorraden voedsel. In de VS zijn er al 50 miljoen mensen die een EBT (Electronic Benefits Transfer) kaart hebben waarmee ze voedsel en drank kunnen halen. De politici weten ook dat je een volk niet kan laten verhongeren want dan krijgen ze rellen en opstanden die ze de kop kan kosten. Ze zijn niet meer zo naief als Marie Antoinette die "laat ze maar taart eten" zei toen ze hoorde dat het volk van Parijs geen brood meer had. De lunette van de guillotine stond uiterst bevallig om haar tengere halsje voordat het valmes haar hoofd en romp scheidde. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
BSTS Geplaatst: 26 augustus 2012 Delen Geplaatst: 26 augustus 2012 Dit is een link waarin de warenwet aan voedselbanken een advies geeft betreft welke produkten veilig zijn en hoe je het bederf kan herkennen. http://www.vwa.nl/txmpub/files/?p_file_id=12343 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Hollander Geplaatst: 27 augustus 2012 Delen Geplaatst: 27 augustus 2012 ^^ Die lijst is handig, bedankt! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
BSTS Geplaatst: 27 augustus 2012 Delen Geplaatst: 27 augustus 2012 Bij de Albert Heijn heb je Two Cows Full Cream Milk Powder (melkpoeder) in een busje van 400 gram voor iets meer dan 5 euro. Hiermee kan je 3,1 liter melk maken. Is dat spul lang houdbaar? De "expiry date" is mei 2014. Heb een busje gekocht maar koop pas extra als ik het idee heb dat ik er langer mee kan doen dan 2 jaar. Melk poeder is ontzettend lang houdbaar mits de verpakking nog goed is zou ik er geen moeite mee hebben denk aan jaren na de THT Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 29 augustus 2012 Delen Geplaatst: 29 augustus 2012 uit de toko zouvlees,zoutvis,ed lang houdbaar ook in de hitte.honing is euwwig houdbaar. zelfinblikken in glas potten is ook zeer langhoudbaar. melkpoeder kun je vaccum verpakken. ga na een grote toko. bij de amsterdamse makro heb je een paar, kijk rond ,er is veel meer en andere aanbod dan bij de nl supermarkt.je koop rijst in zakken van 50 kilo. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Hiro Protagonist Geplaatst: 30 augustus 2012 Delen Geplaatst: 30 augustus 2012 Sluit me bij bovenstaande post van Mrs Jones aan. Veel van mijn voorraad komt uit de volgende hoeken: Toko: Grootverpakkingen en veel houdbare goederen (rijstzakken van 50 kg., makkelijk om vlot een voorraad aan te leggen) Groothandel: (soms) voordeel te behalen qua partijen maar sowieso handige (groot)verpakkingen van oa olie, stroop etc Biologische winkel: hebben opmerkelijk veel lang houdbare zaken die je of niet meer tegenkomt in de gewone supermarkt of veel beter verpakt zijn. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mandy Lifeboats Geplaatst: 31 augustus 2012 Delen Geplaatst: 31 augustus 2012 Bakspray met plantaardige olie, in een spuitbus dus. Hoeft zelfs na opening niet in de koelkast omdat de inhoud niet aan de lucht wordt blootgesteld. Leek me handig t.o.v. boter in blik dat na opening en zonder koelkast erg snel zal verguppen m.i. (Dr. Oetker, plusminus 1, 95 per 125 gr. THT ca. 2 jaar na aankoop). Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.