Ga naar inhoud

capsi

Lid
 • Aantal items

  12
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

capsi's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Ik heb weleens snijbiet geteeld op het balkon; ik had alle balustradebakken vol staan met de 15 cm lange spinazie-achtige bladeren en ik moet zeggen; er was niet tegenop te eten. Je hebt natuurlijk wel aardappelen nodig of anders: pureepoeder. Snijbiet smaakt wat gronderig maar het is wel heel erg gezond.
 2. Je moet natuurlijk ook insecticiden in voorraad hebben anders storten alle rupsen, wantsen en taxuskevers uit de buurt zich zich op jouw paar groene sprietjes.
 3. Ziet er mooi uit, die gietijzeren pan. Helaas is het me nog nooit gelukt er iets in te stoven zonder dat het eten aangebrand ging vastzitten op de bodem. De eerste poffertjespan was van gietijzer. Ik heb de eerste lading poffertjes er nooit uit kunnen krijgen. En toen een gietijzeren wok. Halverwege moest ik het deel eruit redden wat nog niet aangebrand was. Ikzelf ben meer van de (keramische) anti-aanbakpannen.
 4. Ik bedoel overigens zoiets met waterfiltesetjes: http://nl.odemagazine.com/exchange/21007/hightech_theezakje_redt_miljoenen_levens Deze uitvinding is nieteens heel erg recent.
 5. Met chaos is niemand gebaat, dus het ligt voor de hand dat het volk kalm wordt gehouden met brood en spelen. Ik ben het overigens met je eens dat de gekozenen niet luisteren naar hun kiezers en dat hoeft kennelijk ook niet; de volgende keer stemt men toch weer op dezelfde lui omdat men goedgelovig en bang is. Een bang mens kiest voor de status quo en niet voor verandering. Pas als men niets meer te verliezen heeft probeert men het anders. De oude kliek echter heeft alles in handen, de netwerken, de mannetjes, het overzicht, de geldbronnen en zal vroeg of laat, als men moegestreden is, de teugels weer grijpen.
 6. Ik vermoed en geloof dat de moderniteit alle nood zal verslaan. Is er bijvoorbeeld nergens schoon water meer, dan geeft de overheid een opdracht aan een technisch bedrijf om vijf miljoen setjes waterfilteraar te produceren, desnoods in Griekenland of Spanje. En voilà; er is weer water. En als niemand meer een computer kan kopen, voilà, er worden 15 miljoen supergoedkope ipadjes besteld, volledig draaiend op zonne-energie. Maar goed, we zullen zien.
 7. Ik ben een beetje halfslachtige prepper; ik geloof eigenlijk niet dat de overheid ons laat sterven van de honger op straat. En gesteld dat de overheid dat toch zou doen, hoe lang zou het duren voor ik alle buren uit de hele straat op bezoek zou krijgen, bedelend om voedsel? En zeg dan maar eens nee. Maar goed, normaliter heb ik altijd voor meer dan een maand aan mondvoorraad. Dat heb ik onlangs uitgebreid naar drie maanden. Ik heb vooral op de calorieën gelet, en dan zijn de pinda/notenmixen, in 350 grams zak, ongeveer voldoende voor één dag. Ik heb daar voor één maand van gekocht, en dan voor nóg een maand aan muesli, candybars, chocola, appelstroop, honing enz. Dus ik heb voor drie maanden (ruim) te eten. Ik heb trouwens ook nog vitamine c gekocht tegen de scheurbuik. Verder ben ik vooral non-food aan het preppen, onder het motto: wat ik al heb gekocht hoef ik niet meer te kopen. En dan ga ik voor minstens tien jaar. Zeeppoeder, tandpasta, deo, shampoo. Zelfs verf, behang en nieuwe gordijnen. Electronica ligt wat moeilijker; die veroudert zó snel dat dat weggegooid geld zou zijn. Idem met kleding; die ziet er heel snel gedateerd uit.
 8. Ik veronderstel dat ik in tijd van schaarste geen geld heb voor gas of electriciteit om mijn voedsel te garen. Energie kost ongeveer hetzelfde als voedsel; zo'n 25 euro per week. Ik veronderstel ook dat als er voedselschaarste is, we genoeg voedselbonnen krijgen om in leven te blijven. Want als ze ons laten verrekken, krijgen de politici ook geen stemmen meer om aan de macht te blijven. Voedsel is een van de kleinste kostenposten; ik betaal vele malen meer geld aan huur dan aan voedsel. Als ik op straat sta, heb ik totaal niets meer aan mijn voorraden voedsel.
 9. Bloem kan het leng in komen. Heb ik weleens gehad. Een vergeten pak bloem zag er op het oog goed uit maar er bleken spindraden in te zitten en het had een muffe smaak.
 10. Ook gekleurde hagelslag voor kinderen blijft eeuwig goed. Ik heb vijf jaar geleden een pak gekocht waar ik af en toe een beetje van gebruik en dat is nog helemaal okee. Droog en tegen ongedierte beschermd opslaan natuurlijk.
 11. Dat je potten pindakaas (Calvé) maar een jaar kan bewaren weet ik zeker, omdat ik weleens een flink aantal dozen met potten cadeau heb gekregen die ik in de kelder heb gezet, en die bleek al na een jaar niet lekker meer.
 12. Je kan alles waar vet in zit slechts beperkt bewaren. Bijvoorbeeld pindakaas, ook in ongeopende pot, blijft maar een jaar goed. Daarna wordt het rans door oxydatie en dat is niet lekker. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Vet#Bederf_van_vet Roomboter, zelfs in de vriezer, wordt al gauw sterk. Sterke boter heeft een misselijkmakend vieze smaak die je nooit meer vergeet. Het blijft overigens in technisch opzicht voedsel dat je kan eten zonder ziek te worden, dat dus weer wel. Vraag is wat je ervoor over hebt om in leven te blijven. Oneindig houdbaar voedsel dat is geraffineerde suiker, snoep van het type hopjes, toffees, babbelaars zonder echte boter. Zie verpakking. Maar dat kan alleen maar als energievoorziening dienen. Er zit niets gezonds in. Hoewel er een minuscule hoeveelheid vet in zit, heb ik ooit weleens 7 jaar van een baal Surinaamse witte rijst gegeten en dat smaakte nog goed.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...