Ga naar inhoud

Guinan

Lid
 • Items

  50
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Guinan's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

13

Reputatie

 1. Als je het eerst vacuum-gezogen verpakt (ik gebruik zelf een "Food Saver"), kan het niet vochtig worden, tenzij je het een jaar in de vriezer laat liggen
 2. Meel is ook niet al te lang houdbaar. Wél ongemalen granen, die zijn (goed verpakt) eeuwen houdbaar. Dan heb je wel een (elektrische- of hand-) molen nodig, online te vinden.
 3. Bedoel je dat je het voedsel éérst vacuum verpakt en dán in het blik opbergt..., of is er een mogelijkheid om het blik zelf vacuum te trekken?
 4. @ Kans Welkom bij de "droog-club"! ;-) Wat heel erg handig is (als je alle groenten en fruit al hebt gedroogd), rijst, pasta maar ook bruine, witte bonen, spliterwten enz eerst koken en dán drogen. Dan hoeft het later alleen nog maar te wellen in heet water. Gedroogde rijst en pasta doe ik met heet water 2 min in de magnetron en klaar, net zo goed te eten als vers gekookt. Bonen moet ik zelf ook nog proberen. Het lijkt omslachtig maar alles neemt veel minder ruimte in dan de ingeblikte of geweckte varianten. Have fun!! :-)
 5. Héé... dát is goed nieuws! Laat ik nou zo'n kilozak hebben staan! Ooit gekocht om tarwegras van te maken, maar de poedeervorm smaakte al zó goor dat ik het nooit gezaaid heb. Daar zullen m'n mannekes blij mee zijn, bedankt voor de tip!!
 6. Volgens alles wat ik erover heb gelezen, is het drogen van voedsel nog het minst schadelijk voor voedingsstoffen, met uitzondering van Vitamine C, dat vermindert wél iets. Daarboven is het goedkoper (na het droogproces géén electriciteitskosten meer zoals bij invriezen) en enorm ruimtebesparend. Ik heb b.v. ook een grooote pan gekruide (verse) tomatensaus gemaakt toen de tomaten zowat wéggegeven werden bij de Lidl, alles gedroogd en gemalen en nu heb ik een paar potten snel-klaar tomatensaus voor pasta, alleen heet water toevoegen en roeren. Ook had ik champignons gedroogd, die een beetje taai bleven, die heb ik in de koffiemolen gedaan en dat strooi ik nu als smaakmaker overal doorheen. Ik zou alleen een extra keuken kunnen gebruiken voor al die potten die ik er nu bij heb, hahaha....
 7. Over "snelkook" pasta gesproken... Ik heb een Sedona Dehydrator (voedseldroger) en heb onlangs iets uitgeprobeerd. Ik heb gekookte macaroni, gekookte rijst en geraspte en geblancheerde aardappelen gedroogd. Wegen vóór en ná het drogen zodat je weet hoeveel water er weer bij moet. Vervolgens alle 3 weer "tot leven gewekt" in heet water - voor de snelheid 2 minuten in de magnetron- , werkt perfect! En veel goedkoper dan de kant-en-klare snelkook produkten. Ik gebruik het nu ook als ik haast heb, maar ik ga een voorraadje aanleggen en in Mylar zakken verpakken als voorraad. De geraspte aardappelen kan je als Rösti gebruiken of als de Amerikaanse "Hashbrowns" bij het ontbijt. Volgende keer gaar ik de aardappelen in de oven (poffen) en afkoelen vóór het raspen, dan hoef ik niet zo te klieren met kokend water en ijswater. Aardappelen kan je ook in schijfjes drogen, heb ik eens geprobeerd, 3 minuten gekookt, in ijskoud water en toen gedroogd, maar die kreeg ik niet weer goed zacht. Ga ik ook weer es proberen met gepofte aardappelen, misschien gaat het dan beter.
 8. Als deze actie is afgelopen wanneer je dit leest, bij AH is schoonmaakazijn van Euroshopper ergens in de 30+ cent per liter, nog ietsje goedkoper dus dan deze aanbieding van Action.
 9. Aiii.... lief van je, maar m'n auto heeft het net voor de Kerst begeven, dus afhalen wordt niks, helaas.
 10. Ik wil graag mylarzakken bestellen bij lds - dat zijn de goedkoopste - maar ik ben in m'n uppie en kom van m'n levensdagen niet door 250 zakken heen. Is er iemand die ze heeft besteld of nog wil bestellen en 100 zakken aan + absorbers aan mij wil overdoen?
 11. Voor wie een "food dehydrator" bezit, pasta, maar ook rijst, kan worden gekookt en dan gedroogd en in een weckpot mét oxygenabsorber worden bewaard. Dan hoeft het alleen in water te worden geweld en opgewarmd.
 12. Goedkope sealers kan je niet gebruiken voor mylar, die branden door, mylar is véél zwaarder dan het plastic waar die dingen voor gemaakt zijn. In plaats daarvan worden de oxygan absorbers gebruikt. Die trekken de zuurstof uit de verpakking ná het sealen. Om gelijktijdig te sealen én vacuum te trekken heb je een flink dúre sealer nodig, vandaar dat de meesten de oxygen absorbers gebruiken.
 13. Ik heb deze gekocht: http://www.amazon.co.uk/Digital-Food-Dryer-Dehydrator-temperature/dp/B008MPBK8G/ref=pd_cp_kh_1 Ervaring heb ik er nog niet mee, ben pas deze week begonnen. Mijn ideaal zou zijn de 'Sedona': http://www.marmelot.com/marmelot/voedsel-droog-machines-c-59.html?language=nl&osCsid=4af038ebc9b8ed6d883af26d95f25663 maar die is me veel te duur. Voorlopig met deze eerst wat ervaring op doen en wie weet... in de toekomst misschien de Sedona?
 14. Deze week bij AH voor € 1,50 een kilozak diepvries sperciebonen gekocht (goed voor 5 porties groente) en gedroogd in mijn food dehydrator. Er blijft 90 gram (!) van over, wat past in de kleine maat ziplock zak. Even 1:1 in warm water wellen en ze zijn weer 'vers'. 5 courgettes idem dito, past nu ook in zo'n zakje en weegt 73 gram. Nu nog wat mylar bags een oxygen absorbers en stouwen maar - alles wat in de aanbieding is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...