Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Recommended Posts

hahaha heerlijk die kinderen! het feit dat ik gruwel bij de gedachte aan een vissenoog is puur en alleen omdat het mij is aangeleerd... misschien ook maar eens proberen... ga van het voorjaar weer vissen dus dan moeten we dat maar eens proberen...

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

@JohnVonSchutz

 

Jij bent vanaf nu mijn held! +1

 

Geweldige review! Ik heb met een mix van afgrijzen, fascinatie en een enorme glimlach je review gelezen en de foto's daarbij (mensen, reviews met foto's zijn zooo veel leuker! :) ). Wist niet dat "onze" tuinslakken eetbaar waren.

 

Overigens siert het je dat de eerste serie slakken een waardige crematie hebben gekregen! ;)

 

Ik ben benieuwd naar je volgende review!

 

Grt.,

 

JB

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Hmm, blijkbaar wel dus. Ik zou ze wel 3 dagen niks te eten geven zodat ze schoon zijn van binnen. Eet smakelijk, laat je even weten hoe ze waren ;)

 

volgens mij zijn dat niet die vieze oranje dingen die hier in de poort glibberen hoor...

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
volgens mij zijn dat niet die vieze oranje dingen die hier in de poort glibberen hoor...

 

Aah jij hebt het over de Grote wegslak, nee volgens mij waren dit Grote aardslakken oftewel Tijgerslakken.

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Aah jij hebt het over de Grote wegslak, nee volgens mij waren dit Grote aardslakken oftewel Tijgerslakken.

 

zoals mijn dochter zou zeggen: IEUWWWW!!!

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast Riesie

Ik heb dingen gegeten waar een geit van over zijn n.k moet gaan.

Er zijn maar weinig dingen die ik niet eet.

 

DIT IS ER EEN VAN.

 

Sorry hiervoor. Echter mijn vrouw en dochters vinden ze heerlijk

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik vraag mij af over welke slakken je het hebt...er is nogal een verschil... wijngaardslakken, die grote, zijn goed te eten en ik heb wel meerdere recepten voor je... gewone slakken laat ik zelf liever links liggen, maarja als het niet anders kan wil ik ze ook best eten hoor!

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Ik heb dingen gegeten waar een geit van over zijn n.k moet gaan.

Er zijn maar weinig dingen die ik niet eet.

 

DIT IS ER EEN VAN.

 

Sorry hiervoor. Echter mijn vrouw en dochters vinden ze heerlijk

 

Riesie, wat is n.k? sorry ik ben slecht in afkortingen...bedoel je over zijn nek? neuk? Nederlandse Kots? uh... help!

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Riesie, wat is n.k? sorry ik ben slecht in afkortingen...bedoel je over zijn nek? neuk? Nederlandse Kots? uh... help!

 

Ik denk nok, maar weet het niet heel zeker hoor :) Hij lust ook niets haha die Riesie :)

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Ik denk nok, maar weet het niet heel zeker hoor :) Hij lust ook niets haha die Riesie :)

 

ahhh OK nok, dat verklaart alles ;)

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

index.jpeg.afec9d6706b0f0f55c938ad155e1a3da.jpeg

 

 

 

heb ooit eens gelezen over ray mears dat zijn favoriete survivalvoedsel slakken zijn en zijn minst favoriete survivalvoedsel zijn naaktslakken.

naaktslakken zijn eetbaar maar echt heel smerig dus.

 

heb zelf deze zomer vanuit zuid-duitsland 6 hele grote levende weinbergschnecken meegenomen in een pannetje. in mijn tuin uitgezet in de hoop dat ik de komende jaren mijn

eigen escargots kan eten.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Na aanleiding van een ander draadje,

http://preppers.nl/forum/threads/1992-Eten-uit-de-natuur

 

leek het mij weer eens leuk om wat tuinslakken op het menu te zetten.

De afgelopen maanden zag ik overal slakken in mijn tuin dus leek het me allemaal niet zo moeilijk. Na een uur tussen de planten en struiken zoeken had ik 1 gevonden. Alsof ze het hadden afgesproken waren ze allemaal vertrokken. Helaas voor hun keek ik onder een boom naar boven. Blijkbaar gaan ze met een naderde winter met ze alle naar hogere plekken om te overwinteren.

 

Niet veel later had ik 15 slakken in een potje. Deze heb ik met de deksel op een kier 4 of 5 dagen laten staan zodat ze hun ontlasting kwijt raken.

 

Vandaag was het dus de grote dag. Helaas door tijdnoot werden het geen 3 manieren van bereiden maar 2.

 

1) in alu folie en in de openhaard

2) gewoon koken

 

Na een paar dagen in het potje nog even wassen voordat we er iets mee gaan doen.

slakken1.jpg.0a433927de299227781f0f44ee8d10d7.jpg

 

De slakken die in de open haard moeten heb ik folie gedaan met wat ui, olijfolie en italiaanse kruiden.

slakken2.jpg.e4997666ed0bebe4756a48dad2bf52b0.jpg

 

Het pakje heb ik ongeveer 20 minuten in de openhaard gelegd.

slakken3.jpg.f9a699994001d48acb67dd219b16975b.jpg

 

Jammer genoeg was 20 minuten veel te lang en waren ze allemaal verbrand.

slakken4.jpg.be9b1f94510530b974eb9306ae8619e5.jpg

 

(zou Dr. Pepper de onderstaande thumbnail weg kunnen halen, weet niet hoe het moet, thx)

 

Even een "bump" voor dit briljante topic. Ik heb hem net weer lachend zitten lezen!

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnippperen. In kom boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen. Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Slakken laten uitlekken. Slakken in schelpen stoppen en opening royaal bestrijken met kruidenboter. Slakken met opening naar boven op slakkenschaaltje leggen en midden in oven 4 à 5 minuten warm laten worden. Direct serveren met knapperig stokbrood.

 

Openhaard zal al snel boven de 200 °C zijn dus een minuut of 3 max?

 

Ze een paar dagen in een potje laten staan zou ik overigens niet doen voor consumptie, probeer het voor de grap maar eens ;) Ik heb wel eens een tuintje gehad en ging dan op slakkenjacht, als je veel slakken bij elkaar in een potje stopt dan gebeurd er in no-time iets raars. Smerig stinkende smurrie wordt het, alsof ze e.o.a. gif afscheiden als ze bang zijn o.i.d. (geen idee). Ze waren iig allemaal in een half uur tijd dood.

 

Je kan ze wél een paar dagen sla voeren zodat hun darminhoud veilig is gesteld, anders weet je niet wat voor een giftige zooi ze allemaal gegeten hebben.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

ik zou ze pas eten als het echt een SHTF is hoor, toch iets mentaals denk ik.

 

misschien wel een idee om slakken in blik te verkopen met lange THT ideaal prepper food.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

In levensgevaar na eten rauwe slak

 

Een Australiër die een rauwe slak heeft gegeten, is in levensgevaar. De man van 21 at de slak op als onderdeel van een weddenschap. Hij is opgenomen in het ziekenhuis met hersenvliesontsteking. De slak droeg een parasiet bij zich die voorkomt in de uitwerpselen van ratten, die door slakken gegeten worden. De parasiet veroorzaakte de ontsteking bij de Australiër. De ziekte kan niet van mens op mens worden overgedragen. Experts waarschuwen voor het eten van rauwe slakken. Ook zeggen ze dat als je een slak heb aangeraakt, het verstandig is om je handen te wassen.

orgineel stuk

 

maar goed je kunt ook deze gaan kweken de Agaatslak

ook wel genoemd Afrikaanse reuzenslak of op z'n Latijns, de Achatina fulica weet je zeker dat je genoeg vlees hebt ipv 26 ukkies

 

link

 

hamster

ca-giantsnail-wide-20130312093930882272-620x349.jpg.2bdf9216ff3c890d6087c1e93a5a3a9a.jpg

DSC_2375.jpg.f9f905e4fad602bbaa660072e5bdce2c.jpg

DSC_2386.jpg.a303ff15a2e354adfed6aec86793ec03.jpg

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...