Ga naar inhoud

Gemini

Lid niveau 2
  • Items

    152
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Nieuwsbrief
    Ja

Gemini's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

76

Reputatie

  1. Zoals @OBL-Rien ongeveer al zei mission impossible. Een remedie : geen bits versturen wat ook weer informatie is..Verhuis naar een andere planeet zou een oplossing kunnen zijn. Zolang je binnen de perkjes blijft en je kopje niet teveel boven het maaiveld uitsteekt kan je communiceren tot je een ons weegt .Hou er wel rekening mee in de tijd van de cloud, dat alles eeuwig kan worden bewaard. Trust me : tor of wat voor shit dan ook, het is gekraakt door de veiligheidsdiensten of ze hebben de sleutel van de server(ruimte) .Als ze het nog niet zouden hebben is het een kwestie van belang en tijd , middelen zijn irrelevant. Dus gewoon afspreken op de hei lukt ook niet meer ongezien ,want er hangen zoveel satellieten (en tegenwoordig dmv drones)dat 'ze' de gaten van je knopen kunnen tellen..
  2. Reddingsvlot (bijvoorkeur Zodiac) Droogoven NATO prikkeldraad Gaasmatten/Betonijzer Puntstuk/water pomp zijn wat grote dingen nog op de lijst..
  3. Ik weet niet of het al geplaatst is maar here we go : The Impending Collapse of the World Economy (Full Documentary) https://www.youtube.com/watch?v=TRp-xaxHoX0 Er worden aannemelijke oplossingen aangedragen, die deze hele crisis-shit uiteindelijk kunnen oplossen ..
  4. Ik krijg de wiki niet te zien .. Alleen dit Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 mei 2014 om 13:23. De inhoud is beschikbaar onder de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen.
  5. Hier vind je een leuk klein IOS appje zodat je snel en makkelijk kunt zien of je voorraad wel zo lang mee gaat als je denkt: http://www.speisekammer-app.de
  6. Bananen-chips zoet of zout, gedroogde ananas en mango, biltong/jerky,bifi worstjes oid. blikken geroosterde amandelen en cashews, muesli-repen.
  7. Hoho,niets aangeraden ,wel genoemd wat ik zoal meesleep en ja ik ben een voorstander van testen ,maar stevig alu folie heeft bekende eigenschappen?
  8. @elloco999 Toptips inderdaad van de rvs fles of mok om in te koken ga ik es ff veranderen en een filtertje kan ook geen kwaad.. Yep, de edc verandert bijna per dag ,want als ik ff boodschappen doe sleep ik andere spullen mee dan wanneer ik onderweg ben. Dus zoals @appelflapje een zeer complete set meeneemt ,kan dan wel elke dag. @DeltaFox heeft gelijk als tie roept dat EDC eigenlijk alleen je sleutels(fluitje,victorinox rambler,olight), portemonnaie(fresnellens en plasticzak,victorinox quattro) mobiel(smartphone) zijn. Maar meestal, bijna elke dag dat ik onderweg ben , heb ik de tas etc. bij me. @Raycoupe : eerlijk gezegd moet ik dat alu ding ook nog testen en inderdaad dat plastic ruitje zie ik ook het nut niet van in eigenlijk.
  9. Hey @elloco999 ; dankjewel !! Banklijn komt van Ebay(US) ,de alu kookzak lag bij bij de bbq afdeling van Jumbo. Als ik op pad ben heb ik meestal mijn rugzak bij me 22L met daarin onder andere(qua relevantie op preppen) een mylar folie noodshelter en idem slaapzak, wat waxinelichtjes in plastic zak extra full size aansteker, pennen,stiften 2x1 L gevulde plastic flessen water en een Swisstool + Eetdc(zie boven) en dus altijd het DP1 kompas als het koud is extra chemische handpad warmers zijden handschoentjes:cool: .
  10. Is er hier een dokter in de zaal ?? Zo ja doc. graag een overzichtje met must have ,nice to have and optioneel? Uiteraard zoveel mogelijk receptvrij maar evt ook voorgeschreven meds .. Ik wil dit (waarschijnlijk net als vele preppers met mij) zsm op orde gaan krijgen ivm de geopolitieke ontwikkelingen .. Alvast bedankt !!! Martin.
  11. Mijn EDC-tje : ja idd ik heb goed naar de EDC van @elloco999 gekeken : De Maxpedition Volta met 2 Aluminium Musketon haken om hem flexibel aan de riem te rijgen.(kan hem rustig de hele dag meenemen als ik ga hiken. In het tasje: banklijn 250 pond wenger sak mini bic waterzak 1L stevige alu kookzak pleisters watervast schrijfpapier waterzuiveringspillen 10x shampoo brillen doekjes in het blikje: condoom natdoekje kfc tampon draadzaag ijzerdraad fresnellens watervaste luizepote met strijker druivensuiker in pedaalemmerzak gewikkeld naaisetje met ingeregen!!! naalden met ijzergaren wit en zwart(probeer het maar eens als het waait) vissetje 3x kant en klaar +reserve haakjes +visdraad pollootje met ong.1 meter ducttape eromheen grote naalden 2x pen die schrijve ken paperclip 20 Euri: ET phone home.. ontbreken nog : Kompas(heb een Recta altijd vast aan mijn rugtas maar mini versie moet nog uit het verre oosten komen en ik moet de stormvaste verjaardagskaarsen lightstick en firesteel ook nog bekomen . Voor de rest denk ik redelijk compleet. Graag uw op en aanmerkingen ten bate van verbetering ??
  12. Hiermee kan ik zo goed als elk gerecht verschalken zo lang als er nog geen teotwawki heeft plaats gevonden.
  13. Japans busje:Toyota hi-ace of een Suzuki Carry klein maar ruim en tjiep.
  14. Er is een verschil tussen ons kikkerlandje en de US en Zuideuropse staten vergeet dat niet.. In la bella Italia zijn al sinds decennia dit soort kampen aan de rand van de grote steden , dat had/heeft en oa te maken met het Italiaanse immigratiebeid. De US heeft in de verste verte niet zo'n sociaal vangnet als Nederland. Je moet het in Nederland op dit moment wel erg bont maken of eigenlijk bijna als keuze zo te gaan wonen. Ik mis op het forum vaak de benodigde nuance en sociaal geografisch inzicht wat nodig is om dit fenomeen te beoordelen.. Tel je zegeningen Hollanders en koop een waterfilter, zorg voor een noodvoorrraadje eten. Als je onder NAP woont kan een reddingsvlotje ook geen kwaad. Over en uit, Martin.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...