Ga naar inhoud

Byrd

Lid
 • Items

  6
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Byrd's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Reputatie

 1. Als de belangrijkste threads in onze wiki terecht zouden komen, zou je hem dan niet bij de engelse wikipedia erbij kunnen zetten op je eigen machine? ArmageddonOnline.org is trouwens nog een interessante site om te downloaden. (Deze pagina)
 2. Via urbanprepper een verwijzing naar prepperlink.com gevonden. Morgenavond maar eens goed naar kijken.
 3. sorry voor de late reactie, andere zaken gingen voor. @Stuudje, hier zit inderdaad een stuk in, waar ik naar op zoek ben. Grappig eigenlijk, want ik had dat filmpje wel al gezien, alleen stopgezet voordat het belangrijkste gedeelte kwam. @Sam, bekend filmpje, toen ik begon heb ik hem ook gebruikt in 1 van mijn lijstjes. Zeker een goede link. @Communicator, het is niet zozeer hoe te beginnen, maar meer een gestructureerde aanpak ervan. BOB staat al tijd klaar, EDC altijd bij me GHB als ik op de fiets zit. Extra tasje met wat spul op het werk ook. 3 maanden voorraad in huis, 2,5 maand water. Ik had de wiki gezien (lijkt nu trouwens niet te werken, zal wel door de server problemen komen), alleen kreeg ik het gevoel bij de wiki, om ergens in het midden terecht te komen. Het is meer even een pas op de plaats voor mezelf. Thx voor de input trouwens!! Misschien is het probleem meer, dat ik niet wil rondlopen met de vraag in me hoofd of ik iets vergeten ben ... Daarom zoek ik naar een gestructureerd geheel. Gewoon iets wat bij het begin begint en van daaruit verder. Dan kan ik dat wat ik al gedaan heb ernaast leggen en daar waar nodig verbeteringen aanbrengen. En langzaam het wensenlijstje afwerken ;-) Misschien een voorbeeld. Ik zag laatst een goedkope kayak, degelijk en weinig geld. Bij een overstroming zou ik daar goed mee weg kunnen komen. Dus kan hij op het verlanglijstje. Als ik bij het begin zou beginnen, dan kom je bij het risico van een overstroming. Is dit een probleem? Ik woon 15m boven NAP op de 4e verdieping, dus zowel op mijn verdieping als op grondniveau geen probleem, aangezien de meesten van 10m uitgaan als grens. Bij een bug out situatie moet ik over grond die hoger ligt, dus eigenlijk heb ik helemaal geen kayak nodig. Voor nu maar eerst TheUrbanPrepper videos doorspitten.
 4. Ik ben al een tijdje aan het preppen. Wat extra blikken toegevoegd en voorraad naar 2 weken gebracht. Water geregeld. Mooi, dat is klaar. Hmmmz, 2 weken is wat kort, zou eigenlijk een maand moeten zijn, misschien wel langer. Even kijken wat ze bij preppers.nl doen, 3 maanden las ik een aantal keer. Nu is water en voedsel geregeld. Wat heb ik nog meer nodig? Waterfilter, jodium tabletten, met de hand gedreven graanmolen, de juiste zaden voor als ik langer moet overbruggen.... Aaaargh. Even rustig gaan zitten en nadenken. Wat ik eigenlijk nodig heb, is wat meer structuur. Ik kan me niet voorstellen, dat ik daar de enige in ben. Laat ik hier maar kijken. Volgens mij heb ik hier op de wiki ooit zoiets gezien. Hoe te beginnen. Tsja, zo heb ik dat ook gedaan. Dan maar de zoekfunctie testen. Ook dat levert niet op, waar ik naar op zoek ben. Heb ik nu niet goed gekeken of is het er echt niet? Heeft een van jullie hier al iets voor opgezet of geschreven? Ik mis wat aan structuur of logica, voorbeeldlijsten, doelen om naar toe te werken. En dan liefst beginnend bij het begin. Welke risico's zijn er? Zijn het risico's voor mij? Als dit ze zijn, wat moet ik er aan doen, of wat is de grootste gemene deler voor eventuele quick wins. Bijvoorbeeld 3 maanden voedsel, lijkt bij een aantal risico's terug te komen. Water komt eigenlijk altijd op de lijsten voor.... Ik heb al bij wat overheidssites in binnen- en buitenland wat documenten verzameld hierover. Maar voordat ik me daarmee in het strijdgewoel stort, eerst nog een check of ik niet het wiel opnieuw ga uitvinden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...