Ga naar inhoud

jd1109

Lid
 • Items

  54
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Overal
 • Interesses
  Outdoor survival en wetenschap
 • Beroep
  Student
 • Nieuwsbrief
  Ja

jd1109's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

22

Reputatie

 1. De smaak (van de Segrijnslak ) was goed, maar ik heb het nog niet kunnen vergelijken met andere manieren. Het was een beetje gom-achtig maar niet heel erg. Ik heb de slakken overigens eerst een tijdje in de vriezer gelegd zodat ze in een geïnduceerde winterslaap terecht komen, dan zouden ze er, naar verluid, niets van merken.
 2. Thanks Raycoupe. Ik heb ze eerst 15 min in de pan gezet, uit de huisjes gehaald en daarna weer 35 minuten gekookt in een lekkere bouillon. Dus dat is denk ik wel genoeg .
 3. Ik vroeg me af of iemand weet hoe lang je ze moet koken voordat de parasieten en andere ziektekiemen onschadelijk zijn gemaakt?
 4. Dankje voor de tip, is daar ook veel bosgebied? Heb je daar gekampeerd?
 5. Hallo allemaal, Ik wil morgen richting Denemarken vertrekken om daar te gaan wildkamperen, ik vroeg mij af of iemand ditzelfde weleens heeft gedaan in Denemarken en welke plekken veel mooie natuur bezitten?? Groet!
 6. De hazelnoot bij ons in het park zijn nu al bijna goed, zit al een redelijke noot in . Ook van de bramen al heerlijk gesmuld
 7. jd1109

  Taal

  Hoe meer talen je beheerst hoe beter, gelukkig kan je vaak een mix van een aantal talen op veel plekken wel duidelijk maken. Ik kan naast NL ook Engels, Frans, Spaans SteenkolenDuits, een beetje Latijn, en Grieks kan ik lezen. Zoals Zefanja zegt, de app duolingo, of op je computer op www.duolingo.com kan je heel snel en overzichtelijk een nieuwe taal onder de knie krijgen!
 8. Ik prep voornamelijk om niet meer afhankelijk te hoeven zijn van de mens gemaakte faciliteiten om ons heen, zodat als er iets (geen specifiek scenario) gebeurt dat ik in ieder geval voor mijzelf en misschien nog wat anderen kan zorgen. Btw, @survivalman010 en @Gebruikersnaam, ik heb er vertrouwen in dat aliens bestaan, dat hier leven is ontstaan geeft een vrij grote kans (gezien "the mind boggling amount of planets" die zich in het universum bevinden) dat het ergens anders ook gebeurt... of er technologie bestaat die hen van daar naar hier transporteert, dan moeten ze wel heeeeeeeeeeeel ver zijn, en dan vraag je je af wat ze hier te zoeken hebben tussen ons onontwikkelde zielen .
 9. Wauw, mooie collectie. Wat heeft dat ongeveer gekost als ik vragen mag?
 10. Hopelijk blijft het onder controle. De effecten bij gezonde en jonge mensen zijn volgens het RIVM minder ernstig dan bij Ouderen en kinderen. Sommige hebben het zonder er last van te hebben of herstellen snel zonder veel problemen volgens het CDC. Wel is tot nu toe 30% van de bekende gevallen overleden.
 11. Ik heb een vrij hard hout voor het blokje en de boor. Morgen even kijken of ik een zachter exemplaar kan vinden.
 12. Gaaf zeg , ik ben het nu aan het proberen voor het eerst met een bowdrill. Het gat in m'n blokje wordt superheet, maar hij produceert maar geen kooltje. Ik denk dat ik geen goed hout gebruik voor het blokje.
 13. Bedankt @Wafels, voor de tip! @Gamble, heb jij al eens zo'n pumpdrill gemaakt? Ik ga even kijken of ik zoiets in elkaar kan knutselen .
 14. @Wafels, cattail (lisdodde) is ook in nederland te vinden, evenals de thistle (distel). Wat zijn de firedrill en de pumpdrill trouwens?
 15. Onlangs kwam ik op een mooie tutorial over welke materialen je nodig hebt om een handdrill en vuurbord te maken en wat je moet doen om het vuur aan te krijgen. Hij neemt echt goed de tijd om alles uit te lichten, ik ben erg blij met deze tutorial, vandaar dat ik 'm ook met jullie deel! Hij duurt wel bijna een uur dus....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...