JohnVonSchutz Geplaatst: 22 oktober 2012 Delen Geplaatst: 22 oktober 2012 Na aanleiding van een ander draadje, http://preppers.nl/forum/threads/1992-Eten-uit-de-natuur leek het mij weer eens leuk om wat tuinslakken op het menu te zetten. De afgelopen maanden zag ik overal slakken in mijn tuin dus leek het me allemaal niet zo moeilijk. Na een uur tussen de planten en struiken zoeken had ik 1 gevonden. Alsof ze het hadden afgesproken waren ze allemaal vertrokken. Helaas voor hun keek ik onder een boom naar boven. Blijkbaar gaan ze met een naderde winter met ze alle naar hogere plekken om te overwinteren. Niet veel later had ik 15 slakken in een potje. Deze heb ik met de deksel op een kier 4 of 5 dagen laten staan zodat ze hun ontlasting kwijt raken. Vandaag was het dus de grote dag. Helaas door tijdnoot werden het geen 3 manieren van bereiden maar 2. 1) in alu folie en in de openhaard 2) gewoon koken Na een paar dagen in het potje nog even wassen voordat we er iets mee gaan doen. De slakken die in de open haard moeten heb ik folie gedaan met wat ui, olijfolie en italiaanse kruiden. Het pakje heb ik ongeveer 20 minuten in de openhaard gelegd. Jammer genoeg was 20 minuten veel te lang en waren ze allemaal verbrand. (zou Dr. Pepper de onderstaande thumbnail weg kunnen halen, weet niet hoe het moet, thx) 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnVonSchutz Geplaatst: 22 oktober 2012 Auteur Delen Geplaatst: 22 oktober 2012 Dan maar naar nr.2, gewoon koken dus. Na 5 a 6 minuten uit het water gehaald, ik was verbaasd dat er nog zoveel slak in zo'n huisje zit Ik moet eerlijk zeggen dat ze gekookt zonder iets erbij ECHT heel lekker waren. Maar om het toch een beetje culinair te maken heb ik er een geroosterd wit broodje bij gedaan. Overheerlijk en echte aanrader en ga het zeker weer doen. Mocht ik een lekkerder recept vinden laat ik het weten. Eet smakkelijk 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 22 oktober 2012 Delen Geplaatst: 22 oktober 2012 Zo zonde van ze zo in de haard te doen... Als je dat in alu folie doet, doe er dan wat water bij, dan zie je de stoom er uit komen. Geen stoom meer, ben je ze aan het uit drogen en dus verbranden. Als testcase doe je eerst een, lukt dat, dan meerdere... was het je enige eten, was je wel zuiniger geweest. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnVonSchutz Geplaatst: 22 oktober 2012 Auteur Delen Geplaatst: 22 oktober 2012 Ja, helemaal mee eens. De gedachte was dat als ik olie bij zou doen dat het vochtig genoeg zou blijven. Maar ik ga het zeker nog eens proberen maar dan waarschijnlijk met water of en stuk korter. Gelukkig was dit een situatie waarin ik een paar slakken kon verspillen maar de leercurve is enorm Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Greener Geplaatst: 22 oktober 2012 Delen Geplaatst: 22 oktober 2012 En idd als tip aan iedereen, goed koken dan wel bakken. Slakken kunnen parasieten bij zich dragen. Greener (Die het een verdomd stoere maaltijd vind John!) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
slakkenzout Geplaatst: 22 oktober 2012 Delen Geplaatst: 22 oktober 2012 Misschien is dit wat? http://bijzonderspaans.nl/2222/caracoles/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Keyser Suze Geplaatst: 22 oktober 2012 Delen Geplaatst: 22 oktober 2012 Ik heb ze in Spanje gegeten met stukjes spek, samen met slakjes in een pan met knoflook (waarom ruiken die Spanjaarden altijd zo apart?) en the usual kruiden, geweldig! Trouwens erg grappig dit onderwerp, heb gisteren een heuse wijngaardslak uit het parkje gevist, die zit nou met blaadjes sla in een glazen pot ter vermaak van mijn kinders. Morgen zal ik hem weer vrijlaten, ding is zo groot als een pingpong bal Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
zippo Geplaatst: 22 oktober 2012 Delen Geplaatst: 22 oktober 2012 hahaha geweldig..allemaal.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 22 oktober 2012 Delen Geplaatst: 22 oktober 2012 Ik griezel van slakken maar wanneer je ze met champignons maakt vallen ze niet meer zo op, bijv.: http://www.smulweb.nl/recepten/190537/Lumache-con-funghi Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 22 oktober 2012 Delen Geplaatst: 22 oktober 2012 Hmz ik word spontaan weer vegetarier van dit menu, maar t is wel een aanlokkelijk vooruitzicht om op die manier de populatie van (in mijn beleving minstens) 200.000 slakken in mijn achtertuin flink uit te dunnen. Kan dr ook in de achtertuin nog eens n kropje sla fatsoenlijk groeien. #slakkenhaat Goddank ligt mijn moestuin op zandgrond.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vlinder Geplaatst: 22 oktober 2012 Delen Geplaatst: 22 oktober 2012 John waanzinnig stoere actie! Fijn ook dat het dan dus gewoon smaakt! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepperpappa Geplaatst: 22 oktober 2012 Delen Geplaatst: 22 oktober 2012 Na aanleiding van een ander draadje, http://preppers.nl/forum/threads/1992-Eten-uit-de-natuur leek het mij weer eens leuk om wat tuinslakken op het menu te zetten. De afgelopen maanden zag ik overal slakken in mijn tuin dus leek het me allemaal niet zo moeilijk. Na een uur tussen de planten en struiken zoeken had ik 1 gevonden. Alsof ze het hadden afgesproken waren ze allemaal vertrokken. Helaas voor hun keek ik onder een boom naar boven. Blijkbaar gaan ze met een naderde winter met ze alle naar hogere plekken om te overwinteren. Niet veel later had ik 15 slakken in een potje. Deze heb ik met de deksel op een kier 4 of 5 dagen laten staan zodat ze hun ontlasting kwijt raken. Vandaag was het dus de grote dag. Helaas door tijdnoot werden het geen 3 manieren van bereiden maar 2. 1) in alu folie en in de openhaard 2) gewoon koken Ja, dat draadje was van mij dus fantastisch dat je dit gedaan hebt. Vond het wel zielig tijdens het lezen maar weet nu wel dat het te doen is (in geval van nood dan he ) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 23 oktober 2012 Delen Geplaatst: 23 oktober 2012 @JohnVonSchutz @prepperpappa Heb heteerste draadje ook gevolgd en wat meegelezen in de links. Vroeg me af, gaat het nou alleen om de huisjesslakken of ook om de slugs, mijn dikke oranje en bruine huisloze vijanden? Meen me te herinneren wel eens gelezen te hebben dat naaktslakken niet eetbaar zijn of in elk geval heel goor. Toch handig om te weten, just in case er geen linzen en bonen meer te vinden zijn. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
offgrid Geplaatst: 23 oktober 2012 Delen Geplaatst: 23 oktober 2012 Ik heb in Spanje regelmatig slakken gegeten,maar ik wist niet dat die huisjesslak hier ook eetbaar waren.In de tuin van t huis van mn vriendin in Lelystad zitten er wel s wat in de tuin .Ik ga t zeker eens probeeren @leidseprepper;Volgens mij zijn die naaktslakken niet eetbaar(mocht dit wel zo zijn hoor ik t graag)want dat zijn echte vijanden voor de moestuin daar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 23 oktober 2012 Delen Geplaatst: 23 oktober 2012 @offgrid http://www.ikhebeenvraag.be/vraag/15455 De eetbare slakken beschermen zich tegen hun vijanden door middel van hun huisje. Naaktslakken daarentegen beschermen zich door een zeer taaie, dikke huid. Die is beslist oneetbaar - dat is de bedoeling. Of de massa ingewanden daarbinnen eetbaar is, zal je moeten proeven om te weten... Deze vraag werd beantwoord door: Prof. Dr. Luc Bouwens Of ze giftig zijn, daar rept de professor niet over. Maar aanlokkelijk klinkt het niet. Dus toch maar weer verzuipen en doorknippen die krengen, in een poging mn eetbare plantjes te beschermen. En dan dus goed handen wassen, adviseren de experts.. http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/52690/In_levensgevaar_na_eten_rauwe_slak.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
X-11 Geplaatst: 14 november 2012 Delen Geplaatst: 14 november 2012 dit gaan mijn vrouw en kinderen echt niet waarderen als ik dit op het menu zet... het stikt hier echt van de slakken... misschien maar een keer als mama is werken en de kinderen op school zitten. hahaha nog nooit slak gegeten, waar smaakt zoiets naar eigenlijk??? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dreutel Geplaatst: 14 november 2012 Delen Geplaatst: 14 november 2012 hahaha nog nooit slak gegeten, waar smaakt zoiets naar eigenlijk??? Kruidenboter Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
X-11 Geplaatst: 14 november 2012 Delen Geplaatst: 14 november 2012 hahaha oke @Dreutel, ik ga ze binnenkort ook eens proberen... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Hytte Geplaatst: 14 november 2012 Delen Geplaatst: 14 november 2012 Haha... Ik geloof toch dat ze eetbaar zijn, die naakte rakkers!!! http://www.youtube.com/watch?v=WIAaaCQHGzM Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnVonSchutz Geplaatst: 14 november 2012 Auteur Delen Geplaatst: 14 november 2012 waar smaakt zoiets naar eigenlijk??? Moeilijk te vergelijken met iets wat je kent. Ik zou zeggen probeer er eerst een paar gekookt dan heb je de echte slakken smaak. Ik denk dat de volgende keer dat ik ze maak het op de spaanse wijze maak en daar vrouw en kinderen van laat eten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnVonSchutz Geplaatst: 14 november 2012 Auteur Delen Geplaatst: 14 november 2012 Haha... Ik geloof toch dat ze eetbaar zijn, die naakte rakkers!!! http://www.youtube.com/watch?v=WIAaaCQHGzM Hmm, blijkbaar wel dus. Ik zou ze wel 3 dagen niks te eten geven zodat ze schoon zijn van binnen. Eet smakelijk, laat je even weten hoe ze waren Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Hytte Geplaatst: 14 november 2012 Delen Geplaatst: 14 november 2012 Hmm, blijkbaar wel dus. Ik zou ze wel 3 dagen niks te eten geven zodat ze schoon zijn van binnen. Eet smakelijk, laat je even weten hoe ze waren Zal ik zeker doen, maar ook hier geldt het toverwoord: knoflook Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
X-11 Geplaatst: 14 november 2012 Delen Geplaatst: 14 november 2012 Moeilijk te vergelijken met iets wat je kent. Ik zou zeggen probeer er eerst een paar gekookt dan heb je de echte slakken smaak. Ik denk dat de volgende keer dat ik ze maak het op de spaanse wijze maak en daar vrouw en kinderen van laat eten. ach, over kikkerbillen heb ik me ook heen gezet (die zijn trouwens lekker!!!) dus slakken moet me ook wel lukken... mijn zoontje die eet echt alles wat ik m voorzet. proeven doet ie het zowiezo hahaha, mijn dochter gaat waarschijnlijk zitten kijken alsof ik zojuist mijn gehele verstand over de schutting heb gegooid en mijn vrouw kennende zit die hoofdschuddend op de bank hahaha. maar we gaan het proberen! zitten er echt veel hier! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnVonSchutz Geplaatst: 14 november 2012 Auteur Delen Geplaatst: 14 november 2012 Zal ik zeker doen, maar ook hier geldt het toverwoord: knoflook Ja héééél veel. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnVonSchutz Geplaatst: 14 november 2012 Auteur Delen Geplaatst: 14 november 2012 ach, over kikkerbillen heb ik me ook heen gezet (die zijn trouwens lekker!!!) dus slakken moet me ook wel lukken... mijn zoontje die eet echt alles wat ik m voorzet. proeven doet ie het zowiezo hahaha, mijn dochter gaat waarschijnlijk zitten kijken alsof ik zojuist mijn gehele verstand over de schutting heb gegooid en mijn vrouw kennende zit die hoofdschuddend op de bank hahaha. maar we gaan het proberen! zitten er echt veel hier! LOL Ja kikkerbillen zijn inderdaad best lekker alleen een beetje weinig. Mijn jongste eet en proeft ook alles. Zeker als hij met mij mee is dan probeer ik juist dingen zoals planten enzo. Hij heeft alleen een rare tik en dat is dat hij altijd en eigenlijk alleen vissenogen eet. Het liefst hele grote. Als we bij een vis winkel zijn dan kiest hij altijd de vissen met de grootste ogen uit. Je begrijpt wel dat mijn vrouw en ik de eerste keer ook zo iets hadden van; moet dat nou.... Maarja toen ook maar eens de ogen van een forel geprobeerd. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.