Ga naar inhoud

slakkenzout

Lid
 • Items

  36
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Gelderland

slakkenzout's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

10

Reputatie

 1. 'Wel bereduur. Komt uit op 4,50 euro per liter.' Jawel, maar er zit dan wel gratis een smaakje aan vast. Het moet natuurlijk wel eet/drinkbaar blijven ;-)
 2. http://www.liff.nl/melkpoeder-goed-voor-totaal-melk-langer-jaar-houdbaar-p-620.html Of modifastproducten, zit meen ik ook veel droog melkeiwit in.
 3. Misschien is dit wat? http://bijzonderspaans.nl/2222/caracoles/
 4. @Simurgh, inderdaad geeft het een behoorlijke energie. Jammer alleen van die ellendige zoethout smaak. Die kilo's tarwe kunnen groen veel meer opbrengen dan gebakken, qua voedingswaardes dan. Zelf geef ik geen zier meer om brood en andere deegproducten. Hebben een slaapverwekkend effect op mij, want meelproducten op zich versuffen nogal. Ik zou wel raad weten met al die kilo's ;-)
 5. Yep, de prijzen volgen vanzelf. Meen dat met mis was met de mais en graanmarkt. De rest zal dan ook volgen, immers zoekt men een alternatief en stijgt de prijs bij alle schaarste. Gewoon niet meer moeilijk doen en af en toe een lekkere meelworm bij de geprepte pasta bakken.
 6. @leidseprepper Heb sinds kort een hennepzakje voor de spruiten. Werkt perfect en zonder schimmelvorming. Zaden voorweken, in de zak en elke dag twee keer bevochtigen. Veel beter dan mijn eerdere pogingen met kastjes en vloeitjes.
 7. De plofkoe kan beter verwerkt worden tot Jerky en kalk kan je makkelijker vinden in gemalen slakkenhuizen (of spruitgroentes). Probleem opgelost.
 8. O wilde trouwens nog iets vragen @Mrs.Lotte; is die kwaliteit voor dieren (in de dierenwinkel) gelijk als producten voor mensen? Of is in dit geval zaad gewoon hetzelfde?
 9. "maar over de werkzaamheid en veiligheid verschillen de meningen' Wat dat aangaat laat ik mij niet zo snel bang maken. Wat voor mij geldt = als ik mij er goed bij voel dan zal het ook wel goed zijn; en anders heb ik pech gehad. Btw bij die website stond wel bij de reactie's een linkje waarbij te zien was hoe bloedcellen voor en na het eten eruit zien; Dat ziet eruit als goed nieuws. Kan mij voorstellen dat niet iedereen er blij mee is als de mensen gezonder worden en eventuele medicijnen kunnen laten staan. Moeten die farmaciemensen zich strakjes door ontslag ook aanmelden bij prepper.nl ;-)
 10. Overigens dat tarwegras is niets anders dan gekiemde tarwezaad. Beetje slimmerik koopt daarom bij de molenaar een zak biologisch(!) zaad. Kan je eventueel ook meel of brood van maken als het groene spul je de keel uithangt!
 11. @The_Communicator Zelf nu voor de tweede keer aan het kweken. Is stuk goedkoper dan kant en klaar bestellen. Vries het in en elke dag eentje oplossen in appelsap. Zo hoef je niet eens meer groente en fruit te kopen en op te slaan!
 12. 'de vraag is dus over het echt zo super is' Je zou het voor de grap eens moeten proberen, als het niet zo super was dan zou ik er niet over beginnen. Een vervanging met alles wat men nodig heeft, maakt dus veel overbodig. Wat ik nog mis is informatie over voedingswaardes, blikvoer en pasta's zijn nogal leeg. Als je namelijk alle vitamines binnen hebt, heb je simpelweg geen hongergevoel meer en hoef je ook niet zoveel te preppen. Soort van preppersminimalisme (misschien een idee voor een nieuw topic?). Plus het maakt je supervitaal en sterk. Iets wat iedereen nodig heeft in moeilijkere tijden.
 13. Ongeveer sinds een half jaar heb ik mij gestord op het wereldje van de superfoods en sportvoeding. Gewoon omdat ik daar nog niet zoveel van wist. Het is al zelfs zover dat ik niet meer zonder de dagelijkse portie superfoods wil of kan. Om de boost aan energie die dat geeft. Nu hebben wij natuurlijk wel de nodige blikken maar als ik over nadenk dan zijn die kwalitatief minderwaardig aan hetzelfde glas tarwegras. Het zou dus een perfecte aanvulling zijn op het minderwaardige blikvoer. Tarwegras bijvoorbeeld staat gelijk staat aan (volgens Google dan) tien kilo fruit en groente per dag. Maw een perfecte vervanging voor de multivitamine. Het is natuurlijk zaak zo gezond en fit mogelijk te blijven. Vitamines en sporen zijn onmisbaar. Daarom zal ik gaan uitbreiden naar de kwaliteitszaken ipv de kwantiteitszaken. Een ander voorbeeld zijn linzen, superfood nr 1 omdat je ze kunt koken en ze bevatten bijna alles wat je nodig hebt. Je kunt ze als spruit/kiem groentevervanging gebruiken, ze hebben een korte kooktijd en onderdrukken het hongergevoel. Ideaal om in het donker toch je verse groente binnen te krijgen. Hebben jullie nog aanvullende tips op mijn onderstaande lijstje? In ieder geval heb ik tot zover op het 'boodschappen' lijstjes staan; Gember Manuka honing Kerriepoeder Linzen Tarwegras Goji bessen gedroogd Inca bessen gedroogd Pompoenzaden Wei zeewierpoeder Maca Hele spelt Rauwe chocoladebonen ....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...