Zanshin Geplaatst: 12 juli 2012 Delen Geplaatst: 12 juli 2012 In mijn voerton zit een lading rijst en droge pasta. Moet ik daar nou nog zuurstofabsorbeerders bij doen? Of is, nu de ton luchtdicht is afgesloten, dat niet nodig? Die zakken rijst en pakken pasta staan ten slotte ook zo los in de supermarkt... En zo ja, welke en waar koop ik die? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 12 juli 2012 Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Zorg dat wat je er in steekt luchtdicht verpakt is, dan maakt het niet uit 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Zanshin Geplaatst: 12 juli 2012 Auteur Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Tsja, de rijst zit in een zak (met gaatjes van het verplaatsen), de pasta in kartonnen pakken...dus daar zit wel lucht bij. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
KenpoJJ Geplaatst: 12 juli 2012 Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Je kan in plaats van een zuurstofabsorbeerder ook een CO2 brandblusser een beetje leeg spuiten op een doek totdat je een ijsklont van CO2 hebt. Dan deze klont in je (gevulde) voerton doen en laten smelten (verdampen). CO2 is zwaarder dan lucht en drukt dus de lucht uit je ton. Je kan met een aansteker boven in je ton testen of er nog lucht in zit. Gaat hij uit dan weet je dat de lucht eruit is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Freddy Geplaatst: 12 juli 2012 Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Ik zou wel zuurstof zakjes erin gooien. Anders maak je kans dat de boel gaat schimmelen. Moet je even kijken hoe groot die ton is en daarmee dan uitrekenen hoeveel zakjes je nodig hebt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Zanshin Geplaatst: 12 juli 2012 Auteur Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Oké, maar waar koop ik die dan? Vochtvreters van de Gamma kunnen toch niet de bedoeling zijn? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Freddy Geplaatst: 12 juli 2012 Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Vochtvreters zijn wat anderrs dan zuurstofzakjes. Ik heb mijn zuurstofzakjes bij LDS vandaan. Weet niet of je er iets op tegen hebt om bij de mormoonse kerk wat te bestellen? Die gasten moeten van hun geloof preppen geloof ik 9 euro per 100 zakjes. http://store.lds.org/ 2000 CC per zakje als ik het goed heb. Per 20 liter emmer VOL met rijst is 1 zakje genoeg. Mocht jouw container bijvoorbeeld 100 liter zijn en niet geheel tot de rand toe gevuld, doe er stuk of 10-15 zakjes in. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Zanshin Geplaatst: 12 juli 2012 Auteur Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Ik zou zeggen dat het geen kwaad kan. Maar of het echt nodig is? Ja maar daar gaat het mij nu juist om Of het nodig is, of niet... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Freddy Geplaatst: 12 juli 2012 Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Wat ik zeg, zonder zuurstof kunnen er geen schimmels groeien. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
frank1964 Geplaatst: 12 juli 2012 Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Je kan in plaats van een zuurstofabsorbeerder ook een CO2 brandblusser een beetje leeg spuiten op een doek totdat je een ijsklont van CO2 hebt. Dan deze klont in je (gevulde) voerton doen en laten smelten (verdampen). CO2 is zwaarder dan lucht en drukt dus de lucht uit je ton. Je kan met een aansteker boven in je ton testen of er nog lucht in zit. Gaat hij uit dan weet je dat de lucht eruit is. Sterke tip! Je kunt dus ook een CO2 patroon gebruiken, die vullen zeker een ton. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 12 juli 2012 Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Oxi absorbers, absorberen de zuurstof. Waardoor er uiteindelijk geen zuurstof meer in de de reeds afgesloten emmer zit. Je ziet je emmer ( mits deze luchtdicht is afgesloten) gewoon vacuum trekken. Geen zuurstof is geen overlevingskans voor bacterien/schimmels etc. Je kan ze ook bij http://www.conserva.de kopen. Niet echt goedkoop daar.... Ik zou ze zeer zeker bij grotere hoeveelheden voedsel doen. Voorwaarde is wel dat de verpakking goed is af te sluiten. Maarja dt merk je na een uurtje wel....of je verpakking nog vaccum is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 12 juli 2012 Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Wat ik zeg, zonder zuurstof kunnen er geen schimmels groeien. Je hebt ook Anaerobe schimmels bij mijn weten... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Freddy Geplaatst: 12 juli 2012 Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Je hebt ook Anaerobe schimmels bij mijn weten... Klopt, maar ik denk niet dat die in je emmertje zitten. Anders is het pech Het draait meer om risicobeperking. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 12 juli 2012 Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Schimmels is eigenlijk nog het minste. Vaak zitten er in bulk goederen (tarwe bijvoorbeeld) nog wat zeer klein ongedierte. Dat draai je met oxi absorbers de nek om uiteindelijk. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cardhu Geplaatst: 12 juli 2012 Delen Geplaatst: 12 juli 2012 Het ligt er een beetje aan voor welke termijn je prept. 2-3 jaar? dan is zonder oxygen absorber geen probleem. 4+ jaar? dan zou ik het risico niet nemen en er gewoon zo'n ding (of meer, afhankelijk van je ton) in gooien. Bij de LDS zijn ze inderdaad het goedkoopst. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kimputten Geplaatst: 2 oktober 2012 Delen Geplaatst: 2 oktober 2012 Even een vraag. Als je koopt bij de lds heb je dan veel last van spam. En zijn de oxygen absorber packets de mylar zakken? Er staat 100 Per package. Krijg jeer van 100 voor die negen euro? En hoe moet je het beste voedsel opslaat? Eerst in de zakkeen dan in een ton? Heb je dan per ton een voedsel groep? Dus een ton voor rijst en een ton voor pasta enzovoort. En maak je dan porties in die zakken? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Freddy Geplaatst: 3 oktober 2012 Delen Geplaatst: 3 oktober 2012 Even een vraag. Als je koopt bij de lds heb je dan veel last van spam. En zijn de oxygen absorber packets de mylar zakken? Er staat 100 Per package. Krijg jeer van 100 voor die negen euro? En hoe moet je het beste voedsel opslaat? Eerst in de zakkeen dan in een ton? Heb je dan per ton een voedsel groep? Dus een ton voor rijst en een ton voor pasta enzovoort. En maak je dan porties in die zakken? Ik kreeg nog een brief verzonden achter mijn pakketje aan met de paklijst. Wel relevant dus. Helaas wel met een "Church of jesus christ" logo op de voorkant... De oxygen absorber packets zijn geen mylar zakken, die kan je los kopen. (of als je bedoeld, worden ze verpakt in mylar zakken, dan is het antwoord ook nee. gewoon in doorzichtig plastic) Je krijgt inderdaad 100 voor 9 euro. Verpakken is op porties is meer een voorkeur, hoeft niet. Zelf doe ik gewoon die mylar bags vullen met een kilo of 2-3 rijst/pasta/suiker/zout en als je alle zakken hebt gevuld ze bijna dichtsealen. Klein gaatje openlaten waar door je je oxygen absorber kan stoppen. Dan het laatste gaatje ook dichtsealen. Als je oxygen absorbers over hebt, ook weer insealen. Volgende dag zou je een soort vacuum in de zakken moeten zien, als dat niet zo is: opnieuw doen/beter sealen. Zakken inderdaad in iets sterks doen zoals tonnen of bakken. Laatste tip: in je zak met suiker geen oxygen absorber doen. Dan klontert de hele boel samen. Nog wel bruikbaar hoor, gewoon even flink meppen tot het weer los komt. Maar oxygen absorber is ook niet nodig voor suiker. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Survivalwebshop Geplaatst: 3 oktober 2012 Delen Geplaatst: 3 oktober 2012 Een handwarmer is ook bruikbaar als oxygen absorber (wel duurder per stuk). Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Ulco Geplaatst: 3 oktober 2012 Delen Geplaatst: 3 oktober 2012 Verwacht geen wonderen van de oxygen absorbers. Het zal altijd een beetje helpen en een beetje is beter dan niets. Overweeg eens om je eten vacuum te verpakken, zo gaat er ongeveer 98% van de zuurstof uit de verpakking en is het eten 4x langer houdbaar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast partizan Geplaatst: 3 oktober 2012 Delen Geplaatst: 3 oktober 2012 ik heb het al eens in n ander draadje aangegeven als je goede tonnen of ammo kisten ofzo hebt ,doe dan als ze bijna vol zitten en voor je de deksel erop doet er een waxine lichtje in steek dit aan,deksel erop en je kist/ton trekt vacuum,succes gegarandeerd Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Freddy Geplaatst: 3 oktober 2012 Delen Geplaatst: 3 oktober 2012 ik heb het al eens in n ander draadje aangegeven als je goede tonnen of ammo kisten ofzo hebt ,doe dan als ze bijna vol zitten en voor je de deksel erop doet er een waxine lichtje in steek dit aan,deksel erop en je kist/ton trekt vacuum,succes gegarandeerd Behalve natuurlijk als je je ammokisten gebruikt waarvoor ze gebruikt horen te worden Maar dat zal niemand hebben gok ik. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
odessa1944 Geplaatst: 3 oktober 2012 Delen Geplaatst: 3 oktober 2012 ik heb een paar maanden geleden bij LDS zuurstofabsorbeerders gekocht en vroeg me af hoe goed die dingen nou echt werken. totdat ik een week geleden een paar flessen vulde met rijst en een zuurstofabsorbeerder. een paar dagen later waren de flessen dus echt vacuum getrokken en zelfs vervormd/ingedrukt . het werkt dus echt goed. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 3 oktober 2012 Delen Geplaatst: 3 oktober 2012 je kun rijst, pasta ,meel ed vier dagen in de vriezer leggen,alle ongedier is dan dood, daarna vacuim inpakken. de oxygen absorber doe hun werk.ik prep grote tonen voor lange tijd en gebruik ze altijd. ik heb een mand ratsoen voor 6 +dieren in een ton. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Jalemari Geplaatst: 4 januari 2013 Delen Geplaatst: 4 januari 2013 Zou droogijs ook kunnen werken? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast gebruikersnaam Geplaatst: 4 januari 2013 Delen Geplaatst: 4 januari 2013 je kun rijst, pasta ,meel ed vier dagen in de vriezer leggen,alle ongedier is dan dood, . Menig diertje overleeft een strenge winter, dus of de vriesvakmethode werkelijk werkt Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.