Ga naar inhoud

RaptorNLD

Lid
 • Items

  260
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door RaptorNLD

 1. Bedankt voor de tips! @Stuudje, Die drybags ga ik nog even bekijken. @DRD28, die Condor wordt te groot om in de saracen te doen en dan ook nog bij je spullen te komen. Maar het idee vind ik wel aantrekkelijk, qua kleine rugtas in de saracen. In geval van nood die eruit om snel weg te kunnen, maar toch je basics bij je. Die neem ik ook mee.
 2. Vraagje. Ik heb een Saracen. Dat was mijn BOB. Maar vond het uiteindelijk, door grote middengedeelte, een soort stortbak worden waarin je je kapot zoekt als je wat nodig hebt. Hiervoor in de plaats heb ik nu een Condor 3daypack. Veel meer vakken en indeling en daardoor overzichtelijker. Maar kom eigenlijk ruimte te kort. Het gewicht valt reuze mee, 15 kg in totaal. Maar alles zit er nu echt ingepropt. Ik zit er de laatste weken aan te denken om mijn Saracen toch weer te gebruiken als BOB. Maar hoe houden jullie m overzichtelijk? Heb al zitten denken aan van die bagage cubes in verschillende kleuren (afgekeken van the urban prepper). Alle tips zijn welkom.
 3. Goede schoenen, goede sokken en talkpoeder. Tot nu toe geen blaren. Dus voor mij helpt dit.
 4. Ik wist het wel. Ik ben hot! Leuke tip. Ga deze week even bij de Hema bij ons in de buurt kijken.
 5. Nice. Altijd leuk om dit soort dingen te bekijken. Doe je zelf ook weer tips van op. Tips van mijn kant: - Ik mis een kaart. Als je bug out doet is een kompas handig, maar is een kaart net zo belangrijk. Gewoon een bij de ANWB halen. Als je lid bent, kun je ze gratis afhalen. - De hoeveelheid batterijen zou ik minder doen ivm het gewicht. Zoals je al zei, ben je op zoek naar goal zero om batterijen op te laden. Icm een kleine batterijlader en wat reserve oplaadbare batterijen, kom je een heel eind. - Het aluminiumfolie zou je nog van de rol kunnen halen en opvouwen. Anders zou je bijvoorbeeld je batterijen of iets anders in de rol kunnen stoppen om ruimte te besparen. De rol zelf is tenslotte hol. Dit is het eerst dat mij opvalt. Mocht ik nog op iets komen, dan laat ik dat nog weten. Maar leuke BOB. Bedankt voor het delen!
 6. Nou idd. Ik geniet ook altijd enorm van die avonden en/of dagen. Lekker ouwehoeren, dingen testen en uitzoeken. Goed bezig zijn met de voorbereidingen, maar na afloop zeggen: "Zo, dat was weer gezellig!" Nuttig plezier hebben zullen we maar zeggen. Ik heb zelf een OD 3day pack. Bevalt goed. Maar mijn saracen vond ik toch prettiger dragen. Dus zit nu te twijfelen om toch weer mijn saracen als bob te gaan inrichten en dan een neutrale regenhoes erover te doen ivm de camo. Zit alleen met de indeling. Een saracen wordt al snel een stortbak. Dus waarschijnlijk met wat losse tasjes of zo, diverse kits te maken die makkelijk uit de saracen te pakken zijn als je wat moet hebben. Iemand hier al gestoeid of ideeen?
 7. Waarom neem je geen simpele poncho van de action e.d.? Zijn dunne kleine dingen. Ga uit van 1x gebruiken. Maar kosten bijna niets. Heb ik ook in de auto liggen en in mijn ghb.
 8. @Simurgh, Hartstikke leuk man! Wist niet wat het zou worden, maar vond het zeer leuk om te kijken/luisteren. De vragen vielen mij ook mee. En je antwoorden waren zeer duidelijk, rustig en doordacht. Top gedaan!
 9. Zijn inderdaad al meerdere topics over. Als je de zoekfunctie gebruikt, krijg je een hele lijst met topics hier over.
 10. Dat is niet helemaal waar. Ik heb met een gen2+ gelopen. In het pikkedonker op zowel urban als woodland(bos)terreinen. En kon daar perfect mee lopen. Alles was goed te zien. En ook op een wat grotere afstand (ongeveer 200 meter, misschien wat meer) waren ook paxen te onderkennen die tussen de struiken zaten. Natuurlijk is gen3 beter. Maar ook afhankelijk van het merk. Een goede gen2 kan beter zijn dan een slechte gen3.
 11. RaptorNLD

  Stappenplan

  De pakken zijn uitermate geschikt om langere tijd op te slaan. De buitenkant is karton en aan de binnenkant een isolatielaagje. Er staat ongeveer een jaar aan houdbaarheidsdatum op de pakken, maar is makkelijk nog 5 jaar na die datum te drinken. Ze zijn compact, makkelijk te stapelen en niet duur. Dus om een basis aan te leggen, ideaal.
 12. Ben vanmiddag even langs de Lidl geweest en een partij blikken gehaald. Er zijn dus vier verschillende maaltijden. Allen 800 gram per blik. De blikken zijn tenminste houdbaar tot ongeveer juli 2019. Dus heb weer wat voorraad er bij.
 13. Travellunch: instant muesli en een zakje gedroogde appelvlokken. Productiedatum 2010. Twee jaar houdbaar. Dus 3 jaar verder. Was nog gewoon goed. Wel een beetje muf. Maar geen last gehad.
 14. Is een oud filmpje. Kende m al, maar erg leuk om te zien. Laat toch wat goede tips zien.
 15. Ziet er keurig uit. Is inderdaad tussen een GHB en een BOB in. TT is trouwens een goed merk. Kan je weinig verkeerds aan vinden en nog betaalbaar. Bedankt voor je review van je tas!
 16. De banden kunnen uitdrogen. Meestal (niet altijd) zie je dan kleine scheurtjes in het rubber als teken van de uitdroging. De banden onder mijn mobiele BOL in Spanje spuit ik ieder jaar in met siliconenspray en om de paar jaar met een speciale industriele spray om het rubber 'vet'te houden. Slijten doen de banden nauwelijks. Maar let goed op uitdroging. Zoals gezegd, een klapband is dichterbij dan je denkt. En bij twijfel, gewoon vervangen.
 17. Zit in mijn 'mobiele' BOL bij jou in de buurt over drie weken. Mocht shtf gebeuren, kom ik die kant wel op!
 18. Ja klopt. Ze hebben een sateliettelefoon bij zich voor noodgevallen om een evacuatieteam op te roepen. Op naar aflevering 2!
 19. Via de US geattendeerd op een nieuwe survivalserie van History Channel, 'Alone'. 10 mannen worden in een stuk wildernis, apart van elkaar gedropt. Ze hebben 10 items mogen kiezen die hen kunnen helpen om te overleven. Wie het langst overblijft, wint een groot geldbedrag. Niets geacteerd, geen cameraploegen, ze hebben zelf camera's meegekregen om te filmen. Leuk detail: het hele gebied zit vol zwarte beren, cougars en wolven! Heb de eerste aflevering gezien en kan het zeker aanraden! Hierbij de link naar de trailer: https://youtu.be/xZQkH6kxG5M Have fun!
 20. De kwaliteit is minder van het gereedschap. Dat ben ik met je eens. Maar voor huis-tuin en keukengebruik is het voldoende. Ga je echt zware taken doen of reparaties, dan zou ik een bekender merk nemen. Maar voor thuis heb ik ook wat Action gereedschap liggen en dat werkt prima.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...