Ga naar inhoud

RaptorNLD

Lid
 • Aantal items

  260
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door RaptorNLD

 1. Sommige zaken zijn idd kort door de bocht. Gevoelsmatig heb ik het liefst dat ze ze gelijk afknallen, maar dan verlies je ook gelijk het hele principe van een rechtstaat. Maar hoe zie jij dan liever dat ze worden aangepakt? Wil je peace, love and hapiness prediken tegen ze? Wens je veel succes met je bloemen tegen hen.
 2. Wat heeft Parijs hiermee te maken? Rare vergelijking.
 3. De Engelse politie geeft aan dat het een terroristische aanslag was. Sorry, maar dan ben ik er klaar mee. Aanslagen door extreme figuren? Daar mag van mij de doodstraf weer voor worden ingevoerd. En het maakt niets uit of het nou extreem-links, rechts of jihadisten zijn. Geen plaats voor dat soort gasten in deze wereld.
 4. Volgens mij heeft Finca nergens gezegd dat je die zaken niet buiten de diensttijd kan leren. Hij had het over mensen die hun diensttijd niet nuttig en leerzaam vonden en gaf voorbeelden daarvan. Dus eerst even lezen voordat je weer kritiek hebt.
 5. Bedankt voor de tips! @Stuudje, Die drybags ga ik nog even bekijken. @DRD28, die Condor wordt te groot om in de saracen te doen en dan ook nog bij je spullen te komen. Maar het idee vind ik wel aantrekkelijk, qua kleine rugtas in de saracen. In geval van nood die eruit om snel weg te kunnen, maar toch je basics bij je. Die neem ik ook mee.
 6. Vraagje. Ik heb een Saracen. Dat was mijn BOB. Maar vond het uiteindelijk, door grote middengedeelte, een soort stortbak worden waarin je je kapot zoekt als je wat nodig hebt. Hiervoor in de plaats heb ik nu een Condor 3daypack. Veel meer vakken en indeling en daardoor overzichtelijker. Maar kom eigenlijk ruimte te kort. Het gewicht valt reuze mee, 15 kg in totaal. Maar alles zit er nu echt ingepropt. Ik zit er de laatste weken aan te denken om mijn Saracen toch weer te gebruiken als BOB. Maar hoe houden jullie m overzichtelijk? Heb al zitten denken aan van die bagage cubes in verschillende kleuren (afgekeken van the urban prepper). Alle tips zijn welkom.
 7. Goede schoenen, goede sokken en talkpoeder. Tot nu toe geen blaren. Dus voor mij helpt dit.
 8. Ik wist het wel. Ik ben hot! Leuke tip. Ga deze week even bij de Hema bij ons in de buurt kijken.
 9. Nice. Altijd leuk om dit soort dingen te bekijken. Doe je zelf ook weer tips van op. Tips van mijn kant: - Ik mis een kaart. Als je bug out doet is een kompas handig, maar is een kaart net zo belangrijk. Gewoon een bij de ANWB halen. Als je lid bent, kun je ze gratis afhalen. - De hoeveelheid batterijen zou ik minder doen ivm het gewicht. Zoals je al zei, ben je op zoek naar goal zero om batterijen op te laden. Icm een kleine batterijlader en wat reserve oplaadbare batterijen, kom je een heel eind. - Het aluminiumfolie zou je nog van de rol kunnen halen en opvouwen. Anders zou je bijvoorbeeld je batterijen of iets anders in de rol kunnen stoppen om ruimte te besparen. De rol zelf is tenslotte hol. Dit is het eerst dat mij opvalt. Mocht ik nog op iets komen, dan laat ik dat nog weten. Maar leuke BOB. Bedankt voor het delen!
 10. Spreek lekker voor jezelf. Ik heb er niets mee te maken. Heb het dan over Nederlandse overheid. Dat is correct.
 11. Wilde heel verhaal tikken. Maar jouw woorden zeggen alles al. Dus gewoon een dikke +1 van mij.
 12. Is een domme achterhaalde uitspraak van Donner. Trouwens een oud bericht van september 2006.
 13. Alles wat zich zorgen maakt wordt weer weg gezet als schreeuwlelijk, roeptoeters, populisten, etc. Lekker makkelijk. Heb eens respect voor iedereen zijn/haar denkbeelden. Voel mij idd een papagaai. Moet wekelijks weer vragen om elkaar te respecteren. Waarom kan dit niet? Geen respect voor elkaar ofzo?
 14. Nou idd. Ik geniet ook altijd enorm van die avonden en/of dagen. Lekker ouwehoeren, dingen testen en uitzoeken. Goed bezig zijn met de voorbereidingen, maar na afloop zeggen: "Zo, dat was weer gezellig!" Nuttig plezier hebben zullen we maar zeggen. Ik heb zelf een OD 3day pack. Bevalt goed. Maar mijn saracen vond ik toch prettiger dragen. Dus zit nu te twijfelen om toch weer mijn saracen als bob te gaan inrichten en dan een neutrale regenhoes erover te doen ivm de camo. Zit alleen met de indeling. Een saracen wordt al snel een stortbak. Dus waarschijnlijk met wat losse tasjes of zo, diverse kits te maken die makkelijk uit de saracen te pakken zijn als je wat moet hebben. Iemand hier al gestoeid of ideeen?
 15. Blijf het wel opvallend vinden. Als er iemand hier op dit forum zich zorgen maakt om de stroom asielzoekers en de daaruit vloeiende (mogelijke) risico's en problemen, staan er gelijk een paar toetsenbordtijgers klaar om dat belachelijk te maken. Daarin tegen worden de mensen die zich geen zorgen maken, uitgemaakt voor naief. Val elkaar niet telkens aan. Wordt zo langzamerhand ziek van dit gedrag. Iedere dag hetzelfde geneuzel tegen elkaar. Dacht dit forum was gestart voor elkaar?
 16. Hij vraagt zich dit denk ik gewoon af. Ik ook. Dus zo vreemd zijn die vragen niet. We verschillen van mening. Prima, maar niet gelijk zo aanvallend doen. Nergens voor nodig.
 17. Waarom neem je geen simpele poncho van de action e.d.? Zijn dunne kleine dingen. Ga uit van 1x gebruiken. Maar kosten bijna niets. Heb ik ook in de auto liggen en in mijn ghb.
 18. @Simurgh, Hartstikke leuk man! Wist niet wat het zou worden, maar vond het zeer leuk om te kijken/luisteren. De vragen vielen mij ook mee. En je antwoorden waren zeer duidelijk, rustig en doordacht. Top gedaan!
 19. En dan gelijk een poll over het bestaansrecht van jouw reacties? Er zijn genoeg leden hier die de bijdrage van @FincaInSpanje wel waarderen. Ik lees persoonlijk de links wel. En ben daar niet de enige in. Vind je het niets? Ook goed. Sla de topic over. Niemand verplicht je om alles te lezen. Ik sla sommige topics ook over. Ieder zijn ding.
 20. En wij, de werkenden, mogen dit onderhouden. Hup aan het werk met die gasten. Er is voor iedereen wel iets om te doen. Je mag best een tegenprestatie verwachten voor die euro's die iedere maand op je rekening komen. Begrijp mij niet verkeerd. Ik ben blij dat wij een stelsel hebben waar van alles geregeld is in geval van ziekte, ontslag en/of arbeidsongeschiktheid. Maar er wordt nu massaal misbruik van gemaakt. Dus wat mij betreft strenger optreden, zodat het stelsel ook bestaat indien ik of een ander er gebruik van zou moeten maken. Al hoop ik dat voor niemand.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...