Ga naar inhoud

noodv

Lid
 • Aantal items

  161
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door noodv

 1. Ik woon in een land waar volop malaria is en ken daardoor genoeg mensen die meer dan tien jaar lang elke dag hydroxychloroquine geslikt hebben. Dit is een van de meest verstrekte medicijnen ter wereld. Ja natuurlijk is er een officiële lijst met bijwerkingen maar in de praktijk komen die nauwelijks voor en al helemaal niet als je het middel maar 5 dagen gebruikt. De bijwerking van het niet nemen, namelijk een veel ernstigere vorm van Covid-19, vind ik veel ernstiger. Ik weet wel zeker dat ik dit middel neem als ik ziek mocht worden. De berichten vanuit officiële instanties over bijwerkingen lijkt me meer een vorm om mensen in bedwang te houden, want het is een grote fout dat dit middel nog niet overal in Nederland verkrijgbaar is voor zieken. Alle tests tot nu toe zijn bijzonder positief over het effect van hydroxychloroquine.
 2. Heel erg bedankt voor deze link. Ik verblijf in West-Afrika. Genoeg hydroxchloroqine voorhanden (al zijn de prijzen plots fors gestegen), maar ik wilde graag de onderbouwing en de juiste dosis. Dit rapport geeft dat perfect aan. BID staat voor 2x per dag. Dus een initiële dosis van 400mg, 12 uur later 400 mg en dan elke 12 uur 200mg. En dus inderdaad beginnen voordat het ernstig is (mild or moderate, no o2). Dus het is blijkbaar niet verstandig te wachten tot je saturatielevel al laag is en je eigenlijk zuurstof nodig zou hebben, dan ben je te laat. Consider start hydroxychloroquine (Plaquenil®) IF NO CONTRAINDICATION • 400 mg at suspicion/diagnosis; • 400 mg 12 h later • Followed by 200 mg BID up to Day 5 NB: stop hydroxychloroquine if follow-up at home If no hydroxychloroquine available, consider chloroquine base 600 mg (10mg/kg) at diagnosis and 300mg (5 mg/kg) 12 h later, followed by 300 mg (5 mg/kg) BID up to Day 5 or chloroquine phosphate 1000mg at diagnosis and 500mg 12h later, followed by 300mg BID up to day
 3. Bedankt voor de correctie Raycoupe, lijkt me een uitstekend advies zo.
 4. Let goed op met je advies. Dit filter kan prima zijn voor Nederland, maar is in Afrika riskant om te gebruiken. In Afrika is de kans aanwezig dat er virussen in het water zitten en die worden met de Sawyer niet gefilterd, zoals ook in het filmpje wordt aangegeven. Dan moet de Sawyer Point ZeroTWO gekocht worden, die is 180 euro (op Amazon tenminste). In Afrika zou ik zelf niet zo snel in onbekende gebieden water gaan drinken wat niet voor virussen is gefilterd. Je kan dan wel overwegen om water te koken, maar dat is wel wat tijdrovend. Voor drie maanden zou ik misschien er voor kiezen om dan alleen water in de winkel te kopen. Zelfs in de kleinste dorpjes is dit wel te koop. Of natuurlijk de investering doen in een waterfilter wat wel de virussen meepakt, zoals dan de Sawyer Point ZeroTWO of de Katadyn Ceradyn, daar zul je vast iemand aan het eind van je verblijf vast ook wel iemand blij mee kunnen maken.
 5. Ik ga zelf voor langere tijd naar Mali. Er werd mij verteld dat vrijwel alle expats daar werken met de Katadyn drip filter. Daar zitten drie elementen in die filteren en je kunt er vanuit een voorraadtonnetje van 10 liter tappen. Die heb je in 2 versies, de Gravidyn en de Ceradyn. De Gravidyn is sneller, maar na 1 jaar zou je officieel de filters moeten vervangen. Ik weet niet meer precies hoe dat zat, maar ik heb dat destijds uitgezocht. Ik begreep niet waarom iemand eigenlijk de gravidyn zou nemen, want de capaciteit is welliswaar evenhoog als bij de Ceradyn, maar doordat je bij een jaar de filters zou moeten vervangen kun je nooit die max capaciteit realiseren. Ik heb daarover gemaild naar Katadyn, maar nooit reactie gekregen. Ik heb dus de Ceradyn gehaald, hij staat momenteel bij de spullen voor de verscheping, dus ik kan uit praktijkervaring er weinig over zeggen. Maar het is wel het gangbare waterfilter bij veel expats.
 6. Het komt zo af en toe op samenkopen.net voorbij. Groot nadeel is dat het beperkt houdbaar is, anders zou het helemaal top zijn. Ik heb het wel eens gebruikt en ben er erg tevreden over.
 7. Voor de urgente vraag of een poeptransplantatie alleen oraal kan of ook anaal, op youtube staat een prima DIY > Deze site geeft trouwens ook wel wat handige info http://thepowerofpoop.com/epatients/fecal-transplant-instructions/ Ik ken iemand die er veel baat bij heeft gehad. Het schijnt een middel te zijn wat naast bij darmklachten ook veel kan helpen bij het chronisch vermoeidheidssyndroom.
 8. Nogmaals, veel overtrokken reacties. Op diverse plekken kan je de volgende info vinden: 'Zo lang iemand geen ziekteverschijnselen heeft (koorts, bloedingen, diarree), is hij/zij niet besmettelijk voor anderen'. Reken maar dat deze mensen zo gauw als ze een hoofdpijntje voelen of koorts hebben echt gelijk naar het ziekenhuis gaan. Die mensen hebben zich ingezet om Ebola te bestrijden, dan ga je niet helpen het hier te verbreiden. Maar als ze zich kerngezond voelen kunnen ze het niet eens verspreiden. Er is dan dus ook geen reden om ze te isoleren. Al wilde zo iemand van mij naast me gaan wonen, van harte welkom.
 9. Laten we voorop stellen dat deze mannen helden zijn, waarop we trots mogen zijn. Het is maar al te makkelijk te zeggen dat er van alles tegen Ebola moet gebeuren. Zij zijn echter degenen die daadwerkelijk, met gevaar voor eigen leven, zich hebben ingezet. En dit onder stressvolle omstandigheden, met gebrek aan allerlei middelen, etc. Als ze dan vervolgens terugkomen moeten we ze hier als paria's behandelen? Dit zijn de mensen die er juist voor zorgen dat wij hier in Europa geen ebola krijgen. En de risico's op overdracht bij terugkeer worden juist erg geminimaliseerd. Weet je uberhaupt waar en hoeveel mensen er nu door Nederland lopen die in Congo of één van de omringende landen zijn geweest in de afgelopen maanden? De petitie komt op mij over als een pavlov reactie en niet gebaseerd op goed onderzoek hoe Ebola echt wordt overgedragen en hoe Artsen zonder Grenzen (die echt wel de kunde heeft om dit goed in te schatten) uberhaupt de risico's geminimaliseerd heeft.
 10. Zelfs na de paardenvleesschandalen denk je dat het wel goed zit met de voedselkwaliteit? Iemand die bij een slachthuis werkte vertelde me dat je niet wil weten hoe de dieren daar geslacht worden en 'geschikt' gemaakt voor consumptie. Gezwellen, zweren e.d. blijft er gewoon in. Echt fris is ons vlees niet. En dan begin ik nog niet wat er in onze andere etenswaren aan verkeerde e-nummers wordt gedrukt (nee, inderdaad, niet alle e-nummers zijn slecht). De voedselkwaliteit is beter dan in heel veel landen, maar dat wil niet zeggen dat het top is. Er is denk ik echter ook nog heel veel onwetendheid bij de consument over wat er allemaal met ons eten gebeurt.
 11. Deze mensen hebben, zoals eerder genoemd, bewust gekozen om de BTW van de investering in zonnepanelen terug te vragen. De consequentie daarvan is dat je ook daarna aangiftes moet doen. Ze hoeven ook niet bij de KvK geregistreerd staan. De eerste keer, voor de teruggaaf, hoef je je alleen bij de belastingdienst als btw-plichtige te registreren. Je dient de btw-aangifte in van de aanschaf en krijgt dan de BTW terug over de aanschaf (kan toch al gauw zo'n 6 a 700 euro zijn of meer). Daarna moet je elk kwartaal (of met een beetje mazzel per jaar, dat durf ik niet te zeggen) een hele beknopte aangifte doen die onder de door Charlie genoemde Kleine Ondernemers Regeling valt en waarbij je per saldo nul hebt te betalen. Na tien jaar kan je dit circus stop zetten. Dit wordt op diverse plekken op internet ook uitgelegd, als men het vervolgens niet doet, moet men niet verrast zijn over de consequenties. Er zullen ook aanmaningen ontvangen zijn waarschijnlijk. Al is de boete in deze gevallen wel buiten proportie.
 12. Kan je vertellen waarom? Wat het voor zo'n klein windmolentje opbrengt vind ik het best aardig. Met een molen met normale wieken van dit formaat krijg je niet zoveel opbrengst.
 13. Ik ben geen fan van windmolens, maar werd toch enthousiast van deze innovatie die ik tegenkwam: http://dearchimedes.com/ De Archimedes windmolen is klein (zou gewoon op een dak van een huis kunnen), wekt toch aardig stroom op en is lang niet zo lelijk (mijn smaak). Het lijkt me een mooie aanvulling op zonnepanelen, zodat er ook bij slechter weer nog wat stroom opgewekt wordt. Vanaf 1 juni 2014 worden ze verkocht.
 14. Tja, ik ben zelf de hele week van 8 tot 6 uur niet in huis en dat zijn vaak wel de werktijden van een pakketjesbezorger. Is het eigenlijk een probleem om 2 bezorgdiensten te hebben? Of is dat voor jezelf weer veel meer extra werk? Anders zou het een optie zijn om alle bezorgpakketjes via DPD te laten doen en afhalen. En daarnaast een tweede optie van afhalen bij een servicepunt van DHL (kost ook maar 4 euro). De bezorgdienst van DHL gebruik je dan gewoon niet.
 15. Dit is absoluut een aanrader. Ik vind het superhandig dat als ik thuiskom ik even naar de winkel ga en mijn pakketje ophaal. Niks geen gedoe met weer een dag wachten of speciaal thuis blijven. Een servicepunt is voor denk ik een groot deel van de klanten ideaal.
 16. Een fles Coca Cola zijn de kosten toch niet? Daar zou ik hem een paar dagen in leggen. Dat is voldoende.
 17. @Lovetea, Marseillezeep is ingekocht, dat zal vast binnenkort wel in de prepshop komen.
 18. Als die tweede hechtset in een inkoopactie gaat wil ik zeker meedoen, evt. samen met wat extra naalden en draad. Voor het oefenen zijn hier al verscheidene goede opties genoemd.
 19. Congrats Bolo. Is er toevallig ook nog een tester voor de Goalzero Yeti 1250 nodig?
 20. Ik ben laat met reageren, maar beter ooit dan nooit. Er is een mooie munt binnengekomen, meer dan uitstekend verpakt, in een mooi doosje. Een goede verzendservice die het niet bij de buren afgeeft, en bij niet thuis is alles prima met een telefoontje te regelen. @Hollandgold.nl hartelijk bedankt!
 21. Als het goed is komt de Marseillezeep binnen afzienbare termijn ook in de prepshop...
 22. Allemaal erg bedankt voor de felicitaties. De prijsvragen vind ik zelf al erg leuk. Maar nu was het de laatste dagen helemaal spannend nu het aardig dicht in de buurt kwam. Vandaag de hele dag op pad, en eenmaal thuis geconstateerd dat ik gewonnen had. Joechei! Geen gouden munt, maar deze zilveren munt zal ook heel bijzonder zijn, de echte op preppers.nl gewonnen zilveren munt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...