Ga naar inhoud

noodv

Lid
 • Aantal items

  161
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door noodv

 1. Bedankt voor de correctie Raycoupe, lijkt me een uitstekend advies zo.
 2. Let goed op met je advies. Dit filter kan prima zijn voor Nederland, maar is in Afrika riskant om te gebruiken. In Afrika is de kans aanwezig dat er virussen in het water zitten en die worden met de Sawyer niet gefilterd, zoals ook in het filmpje wordt aangegeven. Dan moet de Sawyer Point ZeroTWO gekocht worden, die is 180 euro (op Amazon tenminste). In Afrika zou ik zelf niet zo snel in onbekende gebieden water gaan drinken wat niet voor virussen is gefilterd. Je kan dan wel overwegen om water te koken, maar dat is wel wat tijdrovend. Voor drie maanden zou ik misschien er voor kiezen om dan alleen water in de winkel te kopen. Zelfs in de kleinste dorpjes is dit wel te koop. Of natuurlijk de investering doen in een waterfilter wat wel de virussen meepakt, zoals dan de Sawyer Point ZeroTWO of de Katadyn Ceradyn, daar zul je vast iemand aan het eind van je verblijf vast ook wel iemand blij mee kunnen maken.
 3. Ik ga zelf voor langere tijd naar Mali. Er werd mij verteld dat vrijwel alle expats daar werken met de Katadyn drip filter. Daar zitten drie elementen in die filteren en je kunt er vanuit een voorraadtonnetje van 10 liter tappen. Die heb je in 2 versies, de Gravidyn en de Ceradyn. De Gravidyn is sneller, maar na 1 jaar zou je officieel de filters moeten vervangen. Ik weet niet meer precies hoe dat zat, maar ik heb dat destijds uitgezocht. Ik begreep niet waarom iemand eigenlijk de gravidyn zou nemen, want de capaciteit is welliswaar evenhoog als bij de Ceradyn, maar doordat je bij een jaar de filters zou moeten vervangen kun je nooit die max capaciteit realiseren. Ik heb daarover gemaild naar Katadyn, maar nooit reactie gekregen. Ik heb dus de Ceradyn gehaald, hij staat momenteel bij de spullen voor de verscheping, dus ik kan uit praktijkervaring er weinig over zeggen. Maar het is wel het gangbare waterfilter bij veel expats.
 4. Het komt zo af en toe op samenkopen.net voorbij. Groot nadeel is dat het beperkt houdbaar is, anders zou het helemaal top zijn. Ik heb het wel eens gebruikt en ben er erg tevreden over.
 5. Voor de urgente vraag of een poeptransplantatie alleen oraal kan of ook anaal, op youtube staat een prima DIY > Deze site geeft trouwens ook wel wat handige info http://thepowerofpoop.com/epatients/fecal-transplant-instructions/ Ik ken iemand die er veel baat bij heeft gehad. Het schijnt een middel te zijn wat naast bij darmklachten ook veel kan helpen bij het chronisch vermoeidheidssyndroom.
 6. Zelfs na de paardenvleesschandalen denk je dat het wel goed zit met de voedselkwaliteit? Iemand die bij een slachthuis werkte vertelde me dat je niet wil weten hoe de dieren daar geslacht worden en 'geschikt' gemaakt voor consumptie. Gezwellen, zweren e.d. blijft er gewoon in. Echt fris is ons vlees niet. En dan begin ik nog niet wat er in onze andere etenswaren aan verkeerde e-nummers wordt gedrukt (nee, inderdaad, niet alle e-nummers zijn slecht). De voedselkwaliteit is beter dan in heel veel landen, maar dat wil niet zeggen dat het top is. Er is denk ik echter ook nog heel veel onwetendheid bij de consument over wat er allemaal met ons eten gebeurt.
 7. Kan je vertellen waarom? Wat het voor zo'n klein windmolentje opbrengt vind ik het best aardig. Met een molen met normale wieken van dit formaat krijg je niet zoveel opbrengst.
 8. Ik ben geen fan van windmolens, maar werd toch enthousiast van deze innovatie die ik tegenkwam: http://dearchimedes.com/ De Archimedes windmolen is klein (zou gewoon op een dak van een huis kunnen), wekt toch aardig stroom op en is lang niet zo lelijk (mijn smaak). Het lijkt me een mooie aanvulling op zonnepanelen, zodat er ook bij slechter weer nog wat stroom opgewekt wordt. Vanaf 1 juni 2014 worden ze verkocht.
 9. Tja, ik ben zelf de hele week van 8 tot 6 uur niet in huis en dat zijn vaak wel de werktijden van een pakketjesbezorger. Is het eigenlijk een probleem om 2 bezorgdiensten te hebben? Of is dat voor jezelf weer veel meer extra werk? Anders zou het een optie zijn om alle bezorgpakketjes via DPD te laten doen en afhalen. En daarnaast een tweede optie van afhalen bij een servicepunt van DHL (kost ook maar 4 euro). De bezorgdienst van DHL gebruik je dan gewoon niet.
 10. Dit is absoluut een aanrader. Ik vind het superhandig dat als ik thuiskom ik even naar de winkel ga en mijn pakketje ophaal. Niks geen gedoe met weer een dag wachten of speciaal thuis blijven. Een servicepunt is voor denk ik een groot deel van de klanten ideaal.
 11. Een fles Coca Cola zijn de kosten toch niet? Daar zou ik hem een paar dagen in leggen. Dat is voldoende.
 12. @Lovetea, Marseillezeep is ingekocht, dat zal vast binnenkort wel in de prepshop komen.
 13. Als die tweede hechtset in een inkoopactie gaat wil ik zeker meedoen, evt. samen met wat extra naalden en draad. Voor het oefenen zijn hier al verscheidene goede opties genoemd.
 14. Congrats Bolo. Is er toevallig ook nog een tester voor de Goalzero Yeti 1250 nodig?
 15. Als het goed is komt de Marseillezeep binnen afzienbare termijn ook in de prepshop...
 16. Ik weet niet of je al eerder zuurdesembrood geproefd hebt. Anders zal je de smaak de eerste keer waarschijnlijk niet waarderen, het brood is natuurlijk zuur. Daar is na wat ervaring eventueel wel mee te experimenteren door er dingen aan toe te voegen die de smaak positief beïnvloeden.
 17. Ik heb ook de Wonder de Luxe en een andere molen zou ik totaal niet overwegen. Hij is prima vast te zetten zonder dat hij ergens echt ingeschroefd hoeft te worden (je schuift hem over het tafelblad). Voor een leek als mij zelfs motorisch te maken, door een apart bitje op de boormachine te zetten. Er zitten verschillende maalstenen bij waardoor er ook oliehoudende zaden te malen zijn. Bij aankoop van een molen waren er voor mij uiteindelijk twee serieuze opties, de country living en de wonder deluxe. Het lijkt me goed voor degenen die nog een molen willen aanschaffen om deze twee opties goed te onderzoeken.
 18. Het is op zich wel mogelijk bij een lagere temperatuur, maar dan is het van belang om er niet te vroeg al nieuw meel aan toe te voegen. Het is in ieder geval verstandig om te kijken waar in je huis het een vrij constante kamertemperatuur is. Hoeveel langer het kan duren bij een lagere temperatuur durf ik ook niet te zeggen. Het is bij ons toen twee keer mislukt (waarschijnlijk toch te vroeg toegevoegd, maar het is ook weer niet goed om te lang te wachten), en afgelopen zomer is het in 1 keer gelukt.
 19. De belletjes is een goed teken, dat betekent dat er gisting is. Trouwens vrij belangrijk om te zeggen, zeker in de wintertijd: het is cruciaal dat je het op kamertemperatuur hebt. Dus zeker niet te koud, want dan komt het gistingsproces nauwelijks op gang. Bij te warm kan het te snel gaan. Bij ons thuis gaat het daarom zomers makkelijker omdat we normaliter de kachel 's nachts naar 15 graden draaien en dat is eigenlijk te koud om een starter te maken. Vaak gaat het de eerste dagen wel goed, dat er aardig belletjes te zien zijn. Wat altijd even afwachten is, is als je er nieuw meel aan toevoegt. Dan kan het 'uitgaan', doet het dat niet dan is je starter in principe wel geslaagd. Heb je een goede starter dan kan je daarmee vervolgens prima aan de slag voor de broden erna, door elke keer een beetje te bewaren in de koelkast.
 20. Het verbaasde me al dat op de eerste pagina nog nergens therm-a-rest werd genoemd. Een breed scala, van niet al te duur tot best wel prijzig. En logisch natuurlijk dat des te meer je wilt, des te hoger de prijs. Als je op http://www.outdorado.com zoekt op Therm-A-Rest dan zie je het hele scala aan matjes wel, dan is het aan jezelf wat je ervoor over hebt. Ze hebben daar trouwens wel regelmatig aanbiedingen, dat kan de moeite van het wachten waard zijn.
 21. Een dagaanbieding, dus wees er snel bij. Een 24 delig Victorinox zakmes voor 30 euro. http://www.dealdonkey.com/?a_aid=pd&a_bid=0f339218&chan=JAB&data1=JAB
 22. Ik weet niet of de geur ook een issue voor je is. Een open composthoop vlak naast je huis zorgt natuurlijk niet voor de meest prettige geuren de hele dag.
 23. Wellicht dat de meesten het paasweekend al ingevuld hebben. Ik in ieder geval wel. De training zelf klinkt wel top.
 24. Gedroogd zeewier is inderdaad prima verkrijgbaar bij toko's. Mijn garnalen zijn er dol op. De meeste Nederlanders vinden het heel vies. Zelf heb ik het leren eten door een Chinese klasgenoot die het als snoep nam. Het is (logisch) erg zout/zilt. De eerste paar keer moet je je daar over heen zetten. Maar de gebruikelijke reactie die ik bij de eerste keer zag was uitspugen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...