Ga naar inhoud

johnsmit

Lid
 • Aantal items

  48
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

johnsmit's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

42

Community reputatie

 1. te gek, bedankt!!! precies het advies wat ik zocht!
 2. hallo, over een maand vertrek ik naar Kenia om mij daar voor 3 maanden op ontwikkelingswerk in combinatie met het afronden van mijn studie. ik zal daar onder primitieve omstandigheden verblijven (lees: geen gas,elektriciteit of stromend water). nu wil ik voor deze periode gebruik gaan maken van een waterfilter, ik zal wel petflessen met water inkopen maar heb nu nog geen beeld van de beschikbaarheid daarvan en wil dus het zekere voor het onzekere nemen en mij goed voorbereiden met de aanschaf van een waterfilter, ook om infectieziekten (schijnt veel voor te komen) daar te voorkomen. nu is mijn vraag: welk model of welke modellen raden jullie mij aan? m.v.g. John
 3. ik wil hier toch even op inhaken: ik bezit ook een zaklamp die je uit kan schuiven met op de kop een magneet zoals waar @Geert het overheeft, zoals te zien op de bijgevoegde link. ( https://www.google.nl/search?q=uitschuifbare+zaklamp+met+magneet&rlz=1C1CHWA_nlNL612NL612&es_sm=93&tbm=isch&imgil=P2dhLylzfzcJDM%253A%253BYkS6tiGYuetBgM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.demarktbijuthuis.nl%25252Ftelescooplamp&source=iu&pf=m&fir=P2dhLylzfzcJDM%253A%252CYkS6tiGYuetBgM%252C_&usg=__3xqyhM4ZMpeHiAfABSaNMS3wWiM%3D&biw=1366&bih=667&ved=0CFsQyjc&ei=BirZVPT5FcnqOJqDgXg#imgdii=_&imgrc=P2dhLylzfzcJDM%253A%3BYkS6tiGYuetBgM%3Bhttp%253A%252F%252Fstatic.demarktbijuthuis.nl%252FFiles%252F5%252F17000%252F17711%252FProductPhotos%252FMedium%252F131114899.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.demarktbijuthuis.nl%252Ftelescooplamp%3B219%3B190 ) deze zaklamp kan zeker niet als wapen dienen omdat het van erg fragiel materiaal gemaakt is vergelijk met een ouderwetse uitschuifbare radioantenne. ik werk in de beveiliging en ik draag dit zaklampje altijd bij mij, niet om het als een fysiek wapen te gebruiken (hij zou in 1 klap stuk zijn) maar meer als psychologisch wapen, het kan er intimiderend uitzien als je iets pakt wat je uitschuift en lijkt op een illegale wapenstok dit geeft zeker een psychologisch voordeel in geval van gevaar. ik heb dit met een bevriende agent besproken en volgens hem is dit op geen enkele manier strafbaar zolang je er niet mee slaat (mocht je er wel mee slaan zou je vrijwel geen letsel kunnen toebrengen en zou kans op vervolging nog klein zijn). ik snap dat er op dit forum niet over wapens gesproken mag worden maar ik zie het gebruik van dit stukje gereedschap zeker niet als wapen gebruik, mocht ik de forumregels hebben overtreden met deze post dan verzoek ik de moderators deze post te verwijderen maar ik dacht dat deze post voor sommige forumleden misschien best eens waardevol kan zijn, preppen doe je in mijn optiek namelijk ook voor een verhoogd veiligheidsgevoel in het dagelijkse leven.
 4. ga naar roemenie of bulgarije -meer goud -weinig tot geen regelgeving -lage kosten levensondehoud -ruimte zat
 5. slapen en genoeg slaap krijgen is een strijd waar ik iedere week weer mee te maken heb, door mijn werk leef ik 3 a 4 nachten per week 's nachts, de rest van de week moet ik overdag goed functioneren, het gevolg is (was) iedere week een jetlag. ik heb me veel in slaap en slapen verdiept en ik kwam er achter dat mensen vroeger in 2 blokken sliepen van ongeveer 4 uur. sinds ik ook in blokken van ongeveer 4/5 uur ben gaan slapen ben ik van mijn jetlags af. ik denk dat het slapen in blokken ook in een noodsituatie handig kan zijn omdat je kunt kiezen welke momenten van de dag voor jou op dat moment het meest optimaal zijn om rust te nemen. daarom in mijn bob: oordoppen van AH (wasbolletjes) (de watten die er om zitten zijn ook prima voor het aanmaken van vuur) en een bandana om mijn ogen mee te bedekken zodat het lichaam meer melatonine aanmaakt en aan blijft maken waardoor je langer en dieper slaapt (bandana is ook multifunctioneel inzetbaar). Slaap is in mijn optiek toch een belangrijke factor die veel mede-preppers over het hoofd zien, een gemiddeld mens slaapt ongeveer een derde van zn leven en een goede slaap/rust onderhoudt je weerstand en vergroot volgens mij in een meerdaagse noodsituatie zeker je overlevingskansen.
 6. er is geen verschil! daklozen zijn vaak ultieme preppers, ik kom vaak in contact met daklozen en je staat er versteld van hoe inventief ze zijn (op alle fronten), een dakloze ''prept'' de hele dag om zijn leven weer wat aangenamer te maken.
 7. bedankt voor je reactie! het is goed dat je je kennis deeld, maar het ligt dus niet zo zwart/wit. ik gebruik door mijn sportverleden al enige jaren supplementen en heb me uiteraard goed ingelezen in verschillende studies (informatie vergaren in welke zin dan ook is een van mn hobby's). ik gebruik verschillende supplementen en doe dit in overleg met een sportarts. voor mij werkt dit. het is goed dat je even een kanttekening plaatst en hierbij post ik nog even een linkje die wat informatie verschaft. (http://www.magnesiuminformatie.nl/magnesium-en-calcium/). top dat ook jij je inleest, blijven doen! http://www.magnesiuminformatie.nl/magnesium-en-calcium/
 8. ook ik gebruik calcium/magnesium supplementen, ik koop ze bij de action. ik ben het er helemaal mee eens dat dit voor mensen die normaal eten en gezond leven echt overbodig is, maar ik merk zelf gewoon dat ik er met mijn leefstijl (nachtleven) wel baat bij heb. het is dus een afweging van verschillende factoren die voor iedereen persoonlijk is.
 9. artikel van rtvnoord.nl http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=139158 toch typerend dat zulke artikelen steeds vaker verschijnen, voelt men dan toch meer dreiging? of wordt de politiek zich bewuster van de risico's van de wijze waarop wij leven? gr. John Smit
 10. 3 keer daags met cola spoelen, hou dit 3 weken vol dan is je gebit weg!
 11. een watersproeier met een sensor plaatsen een idee?
 12. nog een tip: leer een muziekinstrument te bespelen. op reis in landen waar mensen het niet half zo goed hebben als wij hier in nederland kwam ik er achter hoeveel voordeel het kan hebben een instrument te kunnen bespelen (inkomsten, moraal, persoonlijke ontwikkeling etc.). sindsdien ben ik begonnen met het leren te bespelen van een mondharmonica (handzaam,goedkoop), ik kan het nog lang niet, maar blijf oefenen!!
 13. ik kom in het dagelijkse (lees nachtelijke) leven vaak in aanraking met zwervers/bedelaars en heb met verschillende zwervers daardoor een ''band'' opgebouwd. heb wel eens gevraagd wat ze nu ongeveer verdienen. op een normale dag schijnen ze ongeveer 25 euro per dag bij elkaar te scharrelen en op een feestdag zelf ongeveer 150 euro. dat is toch al snel 750 euro per maand naast hun daklozen uitkering!
 14. hoe groot is de kans? komt tijd, komt raad. steek je tijd, geld en energie in de basic zaken en heb die op orde dan komt de rest vanzelf.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...