Ga naar inhoud

Stevan

Lid
 • Aantal items

  20
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Stevan's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Ik heb verschillende firesteels (ze worden allemaal gemaakt in China) van verschillende kwaliteit. Daarnaast heb ik een aansteker in mijn waterdichte survivalkit. Ik heb ook een 'tinderbox' en aan de banden van mijn rugzak heb ik veel stukken binnenband. daarnaast heb ik een zakje om onderweg tinder in te verzamelen. De firepiston neem ik eigenlijk zelden mee. Wel heb ik in het handvat van mijn mes een kom gemaakt (geboord) om als top van een vuurboog te dienen. Daarnaast zit er een vergrootglas in mijn survivalkit en tampons. Behoorlijk wat manieren om vonken te krijgen dus.
 2. Mijn absolute favoriete tekenverwijderaar is de Enetorpet. Kan gewoon aan je sluetelbos en werkt vele malen makkelijker dan een tekentang.
 3. Stevan

  Messen shops

  Het is raar, maar de meeste messen zijn in Duitsland duurder. Ook Duitse messen. Toch komt het voor dat ze modellen verkopen die je in Nederland niet kunt vinden. Als ik een mes wil google ik meestal op naam en kom dan de beste aanbieding wel tegen. Behoorlijk vaak (maar niet altijd) is dat bij http://www.2sharp.nl
 4. Wij hebben Brahma kippen. Die kunnen niet vliegen dus gaas is niet nodig. En heerlijke eitjes!
 5. Mijn BOB bestaat uit een 35 liter rugzak (en in de winter een 45 liter). Verder zou ik gewoon mijn normale kleding dragen met hoofddeksel en als schoenen mijn S3 klasse werkschoenen. Dat zijn net pantoffels met een attitude.
 6. De zoekfunctie heb ik idd niet aan gedacht. Excuses. Maar ik sta wel in voor het mes en het kan nog goedkoper dan bij Hettykat lees ik al wel. Sterker nog. Ik ben degene die Hultafors heeft geïntroduceerd bij Hettykat.
 7. Zoals ik het geleerd heb zijn de uitsparingen in het lemmet voor het aanzetten/ontbramen van de bijmessen en de bijmessen voor het aanzetten/ontbramen van het hoofdblad. Maar deze uitleg stamt uit de tijd dat de kukhri bekendheid kreeg in Nederland door de filmserie 'Sandokan'. Dat is lang geleden en kan natuurlijk gelogen zijn. Overigens vind ik dat de functionaliteit van een kukhri wordt overschat en hanteer zelf veel liever een recht lemmet.
 8. Nederlanders zijn erg slecht voorbereid. Zelf hebben we een pakket in de auto liggen voor noodgevallen.
 9. Er zijn veel goede bijlen en veel slechte. De bijl die ik het meeste en liefst gebruik is een Gransfors Brucks Wildlife Hatchet. Door het relatief rechte snijvlak kan deze in veel gevallen je mes vervangen bij snij-activiteiten zoals bijvoorbeeld feather sticks maken. Een andere die ik vaak gebruik is de Hultafors classic mini hatchet, omdat deze makkelijk plat in de rugzak past (korte steel) en ook geweldig presteert. Thuis heb ik ook grotere bijlen om het zware werk makkelijker te maken, maar ik denk er niet over deze in een rugzak of tas mee te nemen.
 10. 80 pagina's met reacties en ik beken eerlijk dat ik ze niet allemaal gelezen heb. Als verzamelaar ken ik veel messen en ik test ook veel messen. Als bushcraft & survival instructeur gebruik ik vaak messen. In de praktijk blijkt vaak een mes met een lemmetlengte van ongeveer 10 cm. het meest veelzijdig. Natuurlijk is het perfect als je voor elke klus het juiste mes hebt liggen en er ook nog mee weet om te gaan, maar voor velen is dat niet de realiteit. Ook is 1 mes vaak niet voldoende want je hebt je BOB en je GHB en je auto en je schuur en je kelder, etc. Als betaalbare oplossing voor elke prepper zou ik een aantal Hultafors Heavy Duty GK adviseren. Met een prijs van nog geen 10 euro per stuk kun je het meestal wel veroorloven om er twee of een paar te kopen en ze zijn erg sterk en vergevingsgezind. Met vergevingsgezind bedoel ik dan dat ze niet breken of 'chippen' bij elk gevalletje van onoordeelkundig gebruik. Een nadeel voor keukengebruik is dat ze niet roestvrij zijn maar van carbonstaal, maar na een tijdje heb je een 'patina' op het mes en geeft het niet meer af. Deze 'patina' kun je uiteraard ook zelf maken vanaf het begin. Ik ben nu al 2 jaar bezig met het testen van dit mes, naast andere messen, en ik kan nog niets ontdekken waarin het minder presteert. En ik gebruik het zwaar ook voor 'batoning'. Just my 2 cents
 11. Wij zijn druk bezig het gedroogde zeewier te ontdekken. Het is lang houdbaar, hoeft alleen maar te weken en heeft veel vitaminen en mineralen. Een groot nadeel is de prijs. Het is in Nederland relatief duur omdat het zo weinig gebruikt wordt. Om die reden is het zelfs ook moeilijk te vinden. Heeft iemand veel ervaring met (gedroogd) zeewier of kent een voordelige shop of groothandel?
 12. Als ik de reacties zo lees heb ik wel een kleine BOB rugzak. Maar ik kies voor een legerponcho als tarp en de poncholiner als deken. Daarnaast zit er een hangmatje met muskietengaas in. Een wollen deken (KL model) ligt klaar op de BOB rugzak omdat dit tevens een goede bescherming is tegen eventuele vlammen bij het verlaten van het huis.
 13. In de US zijn kleine messen (met een lemmetlengte tot 6 cm.) inmiddels weer toegestaan op de lijnvluchten. Het is te hopen dat Europa deze regels gaat volgen, zodat je een survivalkitje mee kunt nemen in je handbagage. Bij de bagage die in het laadruim gaat kijk ik wel naar de wetgeving van het land waarheen ik reis, maar er gaat altijd wel een mes mee en vaak zelfs meerdere. Nooit problemen mee gehad. Mijn handbagage bestaat wel voor een groot deel uit zaken die ook in mijn BOB zitten.
 14. De beste zelfverdediging bestaat uit sportschoenen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...