Ga naar inhoud

noodv

Lid
 • Aantal items

  161
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

noodv's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

113

Community reputatie

 1. Bedankt voor de correctie Raycoupe, lijkt me een uitstekend advies zo.
 2. Let goed op met je advies. Dit filter kan prima zijn voor Nederland, maar is in Afrika riskant om te gebruiken. In Afrika is de kans aanwezig dat er virussen in het water zitten en die worden met de Sawyer niet gefilterd, zoals ook in het filmpje wordt aangegeven. Dan moet de Sawyer Point ZeroTWO gekocht worden, die is 180 euro (op Amazon tenminste). In Afrika zou ik zelf niet zo snel in onbekende gebieden water gaan drinken wat niet voor virussen is gefilterd. Je kan dan wel overwegen om water te koken, maar dat is wel wat tijdrovend. Voor drie maanden zou ik misschien er voor kiezen om dan alleen water in de winkel te kopen. Zelfs in de kleinste dorpjes is dit wel te koop. Of natuurlijk de investering doen in een waterfilter wat wel de virussen meepakt, zoals dan de Sawyer Point ZeroTWO of de Katadyn Ceradyn, daar zul je vast iemand aan het eind van je verblijf vast ook wel iemand blij mee kunnen maken.
 3. Ik ga zelf voor langere tijd naar Mali. Er werd mij verteld dat vrijwel alle expats daar werken met de Katadyn drip filter. Daar zitten drie elementen in die filteren en je kunt er vanuit een voorraadtonnetje van 10 liter tappen. Die heb je in 2 versies, de Gravidyn en de Ceradyn. De Gravidyn is sneller, maar na 1 jaar zou je officieel de filters moeten vervangen. Ik weet niet meer precies hoe dat zat, maar ik heb dat destijds uitgezocht. Ik begreep niet waarom iemand eigenlijk de gravidyn zou nemen, want de capaciteit is welliswaar evenhoog als bij de Ceradyn, maar doordat je bij een jaar de filters zou moeten vervangen kun je nooit die max capaciteit realiseren. Ik heb daarover gemaild naar Katadyn, maar nooit reactie gekregen. Ik heb dus de Ceradyn gehaald, hij staat momenteel bij de spullen voor de verscheping, dus ik kan uit praktijkervaring er weinig over zeggen. Maar het is wel het gangbare waterfilter bij veel expats.
 4. Het komt zo af en toe op samenkopen.net voorbij. Groot nadeel is dat het beperkt houdbaar is, anders zou het helemaal top zijn. Ik heb het wel eens gebruikt en ben er erg tevreden over.
 5. Voor de urgente vraag of een poeptransplantatie alleen oraal kan of ook anaal, op youtube staat een prima DIY > Deze site geeft trouwens ook wel wat handige info http://thepowerofpoop.com/epatients/fecal-transplant-instructions/ Ik ken iemand die er veel baat bij heeft gehad. Het schijnt een middel te zijn wat naast bij darmklachten ook veel kan helpen bij het chronisch vermoeidheidssyndroom.
 6. Zelfs na de paardenvleesschandalen denk je dat het wel goed zit met de voedselkwaliteit? Iemand die bij een slachthuis werkte vertelde me dat je niet wil weten hoe de dieren daar geslacht worden en 'geschikt' gemaakt voor consumptie. Gezwellen, zweren e.d. blijft er gewoon in. Echt fris is ons vlees niet. En dan begin ik nog niet wat er in onze andere etenswaren aan verkeerde e-nummers wordt gedrukt (nee, inderdaad, niet alle e-nummers zijn slecht). De voedselkwaliteit is beter dan in heel veel landen, maar dat wil niet zeggen dat het top is. Er is denk ik echter ook nog heel veel onwetendheid bij de consument over wat er allemaal met ons eten gebeurt.
 7. Kan je vertellen waarom? Wat het voor zo'n klein windmolentje opbrengt vind ik het best aardig. Met een molen met normale wieken van dit formaat krijg je niet zoveel opbrengst.
 8. Ik ben geen fan van windmolens, maar werd toch enthousiast van deze innovatie die ik tegenkwam: http://dearchimedes.com/ De Archimedes windmolen is klein (zou gewoon op een dak van een huis kunnen), wekt toch aardig stroom op en is lang niet zo lelijk (mijn smaak). Het lijkt me een mooie aanvulling op zonnepanelen, zodat er ook bij slechter weer nog wat stroom opgewekt wordt. Vanaf 1 juni 2014 worden ze verkocht.
 9. Tja, ik ben zelf de hele week van 8 tot 6 uur niet in huis en dat zijn vaak wel de werktijden van een pakketjesbezorger. Is het eigenlijk een probleem om 2 bezorgdiensten te hebben? Of is dat voor jezelf weer veel meer extra werk? Anders zou het een optie zijn om alle bezorgpakketjes via DPD te laten doen en afhalen. En daarnaast een tweede optie van afhalen bij een servicepunt van DHL (kost ook maar 4 euro). De bezorgdienst van DHL gebruik je dan gewoon niet.
 10. Dit is absoluut een aanrader. Ik vind het superhandig dat als ik thuiskom ik even naar de winkel ga en mijn pakketje ophaal. Niks geen gedoe met weer een dag wachten of speciaal thuis blijven. Een servicepunt is voor denk ik een groot deel van de klanten ideaal.
 11. Een fles Coca Cola zijn de kosten toch niet? Daar zou ik hem een paar dagen in leggen. Dat is voldoende.
 12. @Lovetea, Marseillezeep is ingekocht, dat zal vast binnenkort wel in de prepshop komen.
 13. Als die tweede hechtset in een inkoopactie gaat wil ik zeker meedoen, evt. samen met wat extra naalden en draad. Voor het oefenen zijn hier al verscheidene goede opties genoemd.
 14. Congrats Bolo. Is er toevallig ook nog een tester voor de Goalzero Yeti 1250 nodig?
 15. Als het goed is komt de Marseillezeep binnen afzienbare termijn ook in de prepshop...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...