Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 10/15/14 in alle zones

  1. Een atoombunker met wat mijnenvelden en een verwarmde slotgracht met piranhas.
    2 punten
  2. Dus in een groot stuk bos in Zweden een langdurige SC houden in zelf gebouwde blokhutten?
    1 punt
  3. Of ie geschikt is om de temperatuur van iemand te meten die je verdenkt van verhoging weet ik niet, maar de laser zal onschadelijk zijn. Anders mag ie niet in NL. Niet in iemand z'n ogen schijnen natuurlijk. Het is een laser om te markeren, dus zal met de temperatuurmeting zelf weinig van doen hebben.
    1 punt
  4. Onze (schuil)kelder. Het raam kan binnenkort volledig worden afgesloten, de trap naar boven is onzichtbaar, komt uit in een kelderkast waar een luik in zit dat op een gewone vloer lijkt. Vier bij vijf meter, muurtjes en dak 20 cm dik. Het kan volledig van de buitenwereld worden afgesloten, we moeten echter nog uitvogelen hoe we het met ademlucht gaan doen. Inmiddels gevuld met aardappelen, uien, wortelen en ander bewaarspul, alsmede een voorraad water in flessen en jerrycans. Stoeltjes er in, tafeltje, boekje erbij....
    1 punt
  5. Hallo @Nienke91, Welkom op dit preppers forum. Je kan hier een schat aan informatie vinden met meer dan 10.000 onderwerpen en meer dan 282.475 berichten kan je hier uren ( eigenlijk dagen zo niet weken ) doorbrengen en als je iets niet weet, is er altijd wel iemand die je op weg kan helpen. Ikzelf ben een stuk wijzer geworden en voel me helemaal thuis op deze site. Er is zoveel informatie te vinden hier dat je tijd te kort komt. Ben ook al aardig verslaafd aan deze site, pas maar op, voor je het weet ben je het ook:o Met vriendelijke groet, Popeye. P.S. Hou jij je ook bezig met het preppen? Zo niet, kijk dan eens op het hieronder staande filmpje. filmpje is gemaakt door Communicator en ook terug te vinden op de wiki pagina.
    1 punt
  6. Over The End gesproken, als je een ludieke actie in je show wilt betrekken, zou je de entree van het theater moeten 'besmetten' met een stof die alleen oplicht in black light. Of laat de koffiejuffrouw in de foyer haar handen daar mee insmeren. Aan het eind van de show zeg je de mensen: "Stel dat er iemand met Ebola in de foyer aan het werk was, kijk dan nu hoe groot de kans is op besmetting". Hup, black light aan en eens zien hoeveel mensen er oplichten. Ik weet niet of dat in jouw plaatje past, maar het zal mensen zeker aan het denken zetten. Charlie
    1 punt
  7. Eerder heb ik het al even aangehaakt, maar nu een visuele handleiding voor het maken van je eigen billtong. Maar eerst een stukje geschiedenis: Nederlanders die aankwamen in de Kaap brachten het recept voor gedroogd vlees mee uit de “oude wereld”. Het conserveren van etenswaar was een echte noodzaak in deze nieuwe kolonie. De opbouw van kuddes nam te veel tijd in beslag. Het jagen op Afrikaanse wild nam veel tijd in beslag en de grote hoeveelheden vlees moesten worden geconserveerd in de pre-koelkast- en vriezertijd. Door het cureren en drogen van het vlees werd het beschermd tegen insecten en bederf in een kort tijdsbestek. De naam biltong komt oorspronkelijk niet uit het Afrikaans maar uit het Nederlands. 'Bil' duidt aan welk deel van het dier ervoor gebruikt is en tong staat voor de vorm; strip of strook. Biltong wordt gemaakt van verschillende vleessoorten. De meestgebruikte zijn rundvlees, koedoevlees, struisvogelvlees. Maar er zijn ook plaatselijke specialiteiten van ezelvlees. Het meest gebruikte deel van het dier dat gebruikt wordt is de lende. De ingrediënten en benodigde materialen - kommen - vijzel - maatbeker - weegschaal - scherp mes (kijk uit voor je vingers) - natuur azijn - basterd suiker - zout - kruiden voor smaak in dit geval peper en chili vlokken - en niet op de foto, mager vlees, zo min mogelijk vet. We gaan beginnen! Het vlees snijden in plakken van een cm dik Dan in stroken van weer een cm dik In een kom een 50/50 verhouding natuur azijn met water. Voor 2 kg vlees ongeveer 750ml azijn en 750ml water. Samen voegen en het gesneden vlees erin doen. Dit meng je 1 minuut en laat het dan 2a3 minuten staan. Hierna giet je het af. Nu neem je 25gr peper korrels en kneust deze in de vijzel. Voeg 25gr zout toe en 25gr basterd suiker en meng dit. In dit geval zit er ook 10 gram chili vlokken bij. Als je geen weegschaal hebt onthoud dat de tijd dat het vlees in het azijn mengsel ligt en de hoeveelheid zout de houdbaarheid verlengen, maar het ook veel zouter maken om te eten. De verhoudingen als hierboven zijn lekker, de houdbaarheid weet ik niet het is op voordat ik er iets zinnigs over kan zeggen. Nu kunnen de kruiden door het vlees vermengt worden. Net zo lang zodat het goed verdeelt is en het vlees lekker ingescrubt is. Hierna leg je het in een schaal om uit te lekken. Minimaal 3 uur, maar kan ook een dag of twee. Dit ligt aan de droog methode in een droog oven is 3 uur uitlekken prima maar als je het wilt ophangen is langer uitlekken beter. Zorg dat je regelmatig het bloed en vocht afgiet of op een rooster laat uitlekken als geen zin hebt er naar om te kijken. Nu test alleen het drogen nog. Dit deed ik altijd in de schuur, ophangen aan haakjes/ijzerdraad en een ventilator er over heen blazen. Dit duurt afhankelijk van de buiten temperatuur 3 tot 8 dagen. Nu met de droog oven, is dit in 24 uur klaar. Deze zitten er nu enkele uren in. Het bewaren ben ik nog niet helemaal uit omdat ik het te snel op eet, maar in een papieren zak met rijst, open aan de buitenlucht op een schaal. Misschien wel een mylar zal met O2 absorber. Dit wil ik wel wel testen, na een jaar openen om te proeven, maar op het antwoord moet je nog even op wachten:rolleyes: Succes en smullen maar. Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...