Erelijst
Populaire inhoud
Toont inhoud met de hoogste reputatie op 06/12/14 in alle zones
-
Echt trots ben ik op mijn vrouwtje dat morgen een boek over voedsel drogen op de markt brengt. Ze heeft er heel lang aan gewerkt, zelf alle foto's gemaakt, getest, geproefd en is al bezig met het nieuwe boek.............. Het Handboek voedsel droger is te koop in de webshop van WECKENonline.com . Voor een impressie volg deze link.2 punten
-
Ik weet niet of het met deze installatie zou lukken maar als je tegen de 96°-97° moet het mogelijk zijn om met deze een benzine generator te doen draaien, altijd handig bij een shtf Ik stook al even voor recreatief gebruik, voor inmaken, ontsmetting, feesje,.. wat ik altijd heb begrepen is dat het methanol gevaar voornamelijk schuilt in A- stoken bij temperaturen lager dan de aangewezen 78 graden en B- het vergisten van pectine welke men terug vind in vruchten ed. Ik stook dan ook enkel op basis van zuivere kristalsuiker en controleer de temperatuur met minstens 2 thermometers. Hier nog een mooi onderbouwd stukje over methanolvorming, http://www.waarwoontwillem.nl/alcoholprut_verstoken.htm2 punten
-
Volgens mij mag je de vis afspoelen en droog deppen ( zoals gezegt ) anders eens een borstel proberen met iets harder haar . Leuk dat jou experiment voor 80% geslaagt is . Al doende leert men . Geert1 punt
-
Vanavond deed ik samen met mijn gezin de smaaktest. Zalm pekelde 1.5 uur, dat was wat te lang voor het dunste gedeelte. Volgende keer hou ik die op 1 uur. Roken op 95°, 35 à 40 min Makreel pekelde ik 1 uur roken op 95° 35 min perfect van smaak Paling pekelde 1 uur roken op 95° 35 min perfect van smaak Haring pekelde 1 uur roken op 95° 35 min perfect van smaak Forel volgens het zelfde recept, die beviel me wat minder maar dat kan mijn persoonlijke smaak zijn. Ik maakte met houtskook een vuurtje aan, gebruikte een aanmaakblokje en zaagsel om alles aan de gang te krijgen. Daarna gooide ik houtschilfers geweekt in rode wijn op de withete houtskool. De buurman kwam ook even proeven en vond de smaak bijzonder lekker. Volgens mij is het vel wel nog aan de paling. Ik heb er in elk geval nog vel vanaf gehaald. De paling is ook mooi samen gebleven. Al bij al was dit een geslaagd experiment. Nog een drietal keer roken en ik krijg het onder de knie. Bedankt @Geert PS. Ik borstelde de zalm af maar die was me nog wat te zout. Mag die ook afgespoeld worden ?1 punt
-
Als je puur suiker (een hexose, C6-suiker) vergist dan krijg je alleen ethanol, de zg. stookwijn. Methanol krijg je alleen bij de vergisting van pentosen (C5-suikers) bv. arabinose en houtsuiker (xylose). Bij de vergisting van natuurlijke producten, bv. zelf bier en wijn maken ontstaan sporen methanol die in het geheel niet gevaarlijk zijn. Ook de vergisting van natuurproducten die Pectine bevatten geven ongevaarlijke hoeveelheden methanol. Er is nog nooit een "hobby-brouwer" vergiftigd met methanol. @vheeswijk1 punt
-
De vis viel een stuk duurder uit dan verwacht. Bovendien kocht ik er natuurlijk veel te veel. Genoeg voor 15 personen, terwijl we met vier zijn. Een beetje overkill vrees ik. Intussen zijn de eerste resultaten beschikbaar. Tijdens het roken werd ik met de volgende moeilijkheden geconfronteerd : - Ik gebruikte houtskool voor het vuur, dat kreeg ik moeilijk aan dus gebruikte ik een aanmaakblokje en een soort ventilator om 't aan te jagen. - De rookschilfers drenkte ik een kwartiertje in rode wijn. - De temperatuur, daarmee moest ik een beetje goochelen, die kon ik uiteindelijk op ongeveer 95° houden. Iets warmer zelfs. - De haringen, makreel en forel vielen van hun haak, dan heb ik ze maar op een rooster gerookt. - De zalm mocht volgens mij nog wel iets meer gegaard zijn, al smaakt hij verrukkelijk. Wat een beetje stoort zijn de zoutrestjes. Ik borstelde 'm af maar misschien moet ik 'm de volgende keer afspoelen ? - De makreel ziet er ok uit al mocht er hij wel nog een beetje meer gerookt zijn. - De palingen zijn verrukkelijk. De foto's : [ATTACH=CONFIG]10864[/ATTACH] Deze zijn niet stevig genoeg en vallen uit elkaar of ik maakte een fout natuurlijk. [ATTACH=CONFIG]10865[/ATTACH] De palingen sneed ik nadien in stukken. Verrukkelijk ! [ATTACH=CONFIG]10866[/ATTACH] Smaakt heeeeeerlijk. [ATTACH=CONFIG]10867[/ATTACH] Zo ziet het er van binnen uit.1 punt
-
1 punt
-
Hoi Geert, Claudia geeft het boek uit in eigen beheer. Dat betekend dat zij alle rechten blijft behouden en wij het zelf verkopen via: www.WECKENonline.com. We wilden het eerst via een uitgever doen maar die bepalen welke kwaliteit papier, kaft, prijs van het boek en je hebt de kans dat ze na een jaar beslissen om geen voorraad aan te houden (wat heel veel gebeurt tegenwoordig) en je boek te dumpen bij een opkoper. Zij bepalen dan ook of er een herdruk komt. We konden het niet eens worden over de kwaliteit van het papier, we vonden de prijs te hoog enz. enz. We verkopen het ook via andere kanalen: verkopers van voedseldroger, natuurwinkels, speciaalzaken zoals biologische winkels, glutenvrije winkels, rawfood winkels enz enz. De meesten van hen zullen het ook verkopen via internet. Het boek is vanaf morgen te koop. EN WIJ ZITTEN IN VLAANDEREN aan de grens en versturen zowel vanuit NL als vanuit BE, Groetjes, Gerrit1 punt
-
Beste Jean en Claudia, Wat een ontzettend mooi boek, ik zal hem zo gelijk bestellen. Zelf droog ik al jaren en mijn kinderen en wijzelf zijn er dol op. Producten van het seizoen drogen en het hele jaar genieten! Nu ben ik niet alleen benieuwd naar de verschillen fruitleren (wat zijn die lekker) die je hebt bedacht, maar vind ook dat deze initiatieven gesteund moeten worden. Ik heb nog een ander idee, maar dat zet ik even op de PM. Met vriendelijke groet, Jeroen1 punt
-
waat @prepass zegt klopt wel vind ik , het zijn de kleine handige tooltjes die weinig kosten en je een hoop werk en tijd kunnen besparen zoals een fretboortje ook dit is een handig tooltje zowel thuis als in je BOB . Ik denk dat het veelal de dingetjes zijn die je eigenlijk mist als je er eentje nodig hebt of niet hebt dit geldt ook voor die handschoenen , ik heb gewoon een paar ouderwetse leren werkhandschoenen en weliswaar zwaar in gewicht maar ze voldoen goed bij het werken met staaldraad , glas ed , ook qua vuurbestendig kunnen ze aardig wat hebben en je kan ze goed repareren . Enkel fijn werk doen ermee zit er niet in . maar naast het hebben van materialen als hardsoldeer en gereedschappen is er kennis van hebben hoe ze te gebruiken ook wel zo handig . Is niet beledigend naar de mensen hier want velen van jullie zullen die kennis wel hebben , maar degenen die dat niet hebben is het slim om je er eens wat in te verdiepen zelfs een eenvoudige glassnijder vereis toch kennis van het hoe te snijden .(zonder dat het breekt ) gr will1 punt
-
Hoi Tanfana, De foto's van het drogen zijn inderdaad heel goed. Ze is wat dat betreft een natuurtalent. Ze pakt de camera en maakt zo wat foto's. Ze gebruikt wel altijd direct zonlicht. Volgens haar is dat veel mooier dan kunstmatig licht. Dank je wel voor het compliment, ik ga het haar zeker zeggen, maar ik moet haar niet teveel ophemelen want ze is nu al zo trots dat ze de hele dag met een glimlach rondloopt. Groetjes, Gerrit1 punt
-
De temperatuur moet je constant op 80 graden houden, dan kun je tot dik in de 90% alcohol maken. De voorloop moet je weggooien inderdaad en de tip van @tothemax door er drop in te gooien werkt prima. Drop erin en in de vriezer en elke paar dagen even lekker schudden. Je krijgt dan een super lekkere dropshot. Als je het alcohol percentage omlaag wilt brengen dan moet je het aanlengen met osmose water (dus geen gewoon water). Het makkelijkst is om de eerste keren gewoon een wodka te maken en nog geen andere dranken als rum en whiskey.1 punt
-
Koop een kilo drop en een beetje anijs en maak een dropshot. Duurt ff voordat het op is gelost. Maar het smaakt zooooo veeeeel beter. Oh neem de 55%. Er zijn evt extracten te krijgen om je eigen dranken op smaak te krijgen, zoals whisky en rum soorten. Koop een klein eikenhouten ton van een ltr of 5 , je kan daar je whisky in laten rijpen... Good luck..1 punt
-
Je zegt niets over hoe je het mengsel hebt gedestilleerd. Temperaturen bijgehouden? Je gistingsproces levert waarschijnlijk bijna geen tot geen methylalcohol op, maar toch moet je hiermee voorzichtig zijn.1 punt
-
Helemaal mee eens. Feit is dat de uitkering instantie beetje moeilijk deed, en al geïrriteerd reageerde dat ik zonder overleg een logo heb ontwikkeld. Ze eisen een omschreven ondernemingsplan en dan gaat mijn uitkering over in een lening. Tja veel veel liever zou ik werk vinden voor 3 of 4 dagen en de resterende tijd gebruiken voor ontwikkeling pitjit en coaching en basupi. Maar ik blijf dagelijks afwijzingen krijgen, dus ik moet en wil iets onderhand. Plus het feit na 30 jaar investeren in vechtsport, dat ik denk ook wel iets te bieden te hebben. Naast mijn uitkering activiteiten ondernemen kan tot verwarring leiden., Vandaar dat ik er voor kies als ik van start ga het in overleg te doen. En ik snap dat ook heel goed van de overheid, ik ben ook erg dankbaar met het vangnet waar ik tot dusver gebruik van heb kunnen maken.1 punt