Erelijst
Populaire inhoud
Toont inhoud met de hoogste reputatie op 05/02/14 in alle zones
-
Nou vanmiddag interview afgenomen en gelukkig stond @LiselotteDvhN er helemaal voor open:) ondanks dat ik wat zenuwachtig was en hierdoor soms wat minder uit mijn worden kwam heb ik denk ik toch wel kunnen laten zien dat preppers ook hele normale mensen zijn en ik hoop dat de lezers van het artikel dit zullen zien:) Ook wat reclame gemaakt voor het boek van @DickBerts dus ik verwacht een piek in de verkoopcijfers (haha:) ) als iemand trouwens vragen heeft, stel ze gerust:) gr, MP4 punten
-
Kan iemand die meer tijd heeft dan ik vertellen wat er in die drie uur filmpjes staat. Ik snap het niet biologische is gewoon zo min mogelijk gif, antibiotica en andere door de mens gemaakte chemicaliƫn die rommelen met de natuur. Wat mij betreft veel beter dan preventief als bespuiten en vol spuiten. Dat er misbruik gemaakt word is helaas de aard van de mens. Iets biologisch noemen terwijl het niet anders is dan ervoor, maar wel ineens duurder. Iets verkopen verkopen onder de naam biologisch met een keurmerk wat niet bestaat. En zo zullen er legio creatieve misstanden zijn. Dat doet echter niets af aan het gedachtengoed! Koop een bio-kip en een gewone kip, gebruik je smaakpapillen en zeg dan nog eens dat de gewone kip beter is. Overigens lijkt het mij ook heel nuttig als chemische fabrikant om biologisch onderuit te halen...2 punten
-
Beste Wilbert, Je bent op Preppers.nl bezig. Dit is een preppersite. Sommige posts van je zijn net zo dom als op het viva forum waar een topic over de maandelijkse ongemakken gaan zoiets posten als: "Maandelijkse ongemakken? Wat een onzin toch allemaal, jullie verbeelden je gewoon alles, stel je niet aan, ik heb nergens last van !" Dus ipv iedereeen hier aan te raden om je onder de negeerknop te zetten is het mischien beter jezelf af te vragen of je wel op het juiste forum bent terecht gekomen? Prep ze, K a n s2 punten
-
Oude vijlen zijn heel geschikt om zelf een mes te maken, op rommelmarkten kan dikwijls heel goedkoop oude vijlen vinden, Hier probeer ik stap voor stap te tonen hoe te werk te gaan. Om de vijl te kunnen bewerken moet ze eerst onthardt worden, dat doe je door ze te verhitten totdat ze roodgloeiend is en ze gewoon te laten afkoelen. Tip, na een BBQ, vul deze weer op met houtskool, leg de vijl middenin, en laat deze rustig uitbranden en afkoelen, de volgende morgen heb je een vijl die je kan bewerken. Maak je ontwerp van het mes dat je wil maken en slijp de basisvorm uit de vijl, Boor de nodige gaten om later het handvat te bevestigen, extra gaten zijn altijd handig om bij het verlijmen van het handvat extra stevigheid te geven. Het snijvlak of bevel vijl ik altijd volledig met de hand, een set-up als deze is makkelijk zelf te maken en zorgt ervoor dat je steeds onder dezelde hoek vijlt, Nu is basis van het mes klaar, Tijd om het mes te harden, hiervoor moet het mes roodgloeiend verwarmd worden en gekoeld in olie, ik gebruik een handmolentje bevestigd op een buis om het vuur aan te jagen en een magneet om de temperatuur te controleren, als het mes niet meer magnetisch is , is het heet genoeg en kan het gekoeld worden in de olie, Om het metaal te temperen leg je het nadien gewoon in je huishoudoven op 240 gr gedurende een uur, Bij dit mes heb ik de zwarte laag die erop komt bij het koelen in de olie erop gelaten als bescherming tegen roest. voor het bevestigen van het handvat gebruik ik 2 componenten epoxylijm, en ditmaal heb ik in plaats van pennen, inox schroeven door het hout geschroefd, hiermee zal het handvat zeker niet loskomen, En dan is het schuren tot het handvat de vorm naar je smaak heeft, en natuurlijk het mes slijpen tot je het haar van je arm ermee kan afscheren, Bij een mes hoort natuurlijk een sheat, en wederom is het handig om op rommelmarkten uit te kijken naar oude lederen spullen, ik vond deze lederen rugriem voor enkele euros, het leder is ideaal om een sheath van te maken, snij de vorm voor je sheath uit het leder, naai het geheel, en dompel dan je sheath onder in warm water, steek het mes gewikkeld in huishoudfolie in de sheath en nu kan je het natte leder vormen naar het mes, als het droog is zal het de vorm behouden,1 punt
-
Vandaag een bericht in het nieuws waarin te zien is hoe de gemiddelde burger misleid word. Biologisch eten is namelijk niet perse gezonder dan ander voer wat bij de supermarkt in de schappen ligt. Ook superfoods zijn niet gezonder dan andere nootjes of groenten of fruit. Terwijl er een fikse toename is in de aanschaf van dit soort producten (60% volgens bron RTLZ nieuws). Voor de mensen die graag wat meer willen weten over het eten dat wij in onze supermarktschappen vinden... [MODBREAK] Earthlings : http://www.youtube.com/watch?v=0QdW6Wripqc - Niet bestand tegen schokkende beelden of - Indien grote dierenvriend Foxxie out* [MODBREAK] Food inc : http://www.youtube.com/watch?v=FT-2atInmTY En als extraatje Mac Donalds : http://www.youtube.com/results?q=food%20inc&sm=31 punt
-
Okee, was ook maar een brainwave. Van iemand zonder auto etc. Leek me handig om een tuinstart kan en klaar mee te nemen. Oh well Kiemen is inderdaad ook mooi, heb ook een leuk voorraadje liggen van het een en ander.1 punt
-
Mooi en prima idee voor een fantast. Het geschud van een aanhangwagen overleeft een dergelijk tuintje nooit. Bovendien kan je beter een zak aardappelen en een paar zakken rijst in de aanhangwagen gooien dan je emmers met aardappelplanten vervoeren, dat lijkt me net iets handiger. Wil je er snel tussendoor en toch in je eigen voeding voorzien op zeer korte termijn, dan zou je eventueel kunnen denken aan het kiemen van alfalfa. In enkele dagen is dat klaar. Als je aan een grote zak kan komen, heb je voor maaaaaaaaaaanden verse groenten te eten. Zie mijn andere draadje : http://preppers.nl/forum/threads/7811-Werken-aan-onafhankelijkheid-kiemen?highlight=kiemen1 punt
-
Hier een erg goed stuk over biologische eten. Ze behandelen de 5 onderwerpen/mythen: 1. Biologisch eten is onbespoten 2. Biologisch eten is gezonder 3. Koop lokaal, dat is beter voor het milieu 4. Iedereen moet biologisch eten 5. Biologisch eten is lekkerder http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Groene-sprookjes-5-mythen-over-biologisch-eten.htm1 punt
-
Je zat aardig in de buurt, ik kreeg inderdaad kortgeleden toch nog een factuurtje van 35 euro nagezonden.1 punt
-
@phaelin: De lampenolie van de Action ken ik niet, de Farmlight bij de Jumbo is goedkoper. Toch kan ik me niet voorstellen dat het rommel zou zijn. Ik gebruik altijd afgepast water bij m'n rijst, dit scheelt ook wat energie natuurlijk, ipv een volle pan water aan de kook brengen en afgieten. Die 'hooikist' methode van @Stuudje gebruik ik ook vaak op de camping, want dan heb je maar 1 pitje en je wilt toch diverse dingen klaarmaken. Kooktijd is afhankelijk van welke rijst je gebruikt. Als ik de rijst in een handdoek en slaapzak laat garen, hanteer ik ongeveer de helft van de normale kooktijd. Een groentenprutje kun je meteen in de geimproviseerde hooikist zetten, op het moment dat het kookt. Kwestie van een beetje ervaring mee opdoen. Thuis ben ik lui en gebruik die methode eigenlijk nooit. Mijn ervaring met opzetten met koud water is dat de rijst meer de neiging krijgt uit elkaar te vallen. M'n pa heeft hier nog wel eens een handje van, zet hij de rijst alvast op met koud water op een laag pitje, want dan is het alvast gedaan. Tja, dan wordt het snel vrij papperig.1 punt
-
het moet eerst geschreven worden en dan moet ik nog even checken of er nog dingen instaan die bijvoorbeeld niet kloppen en dan word het geplaatst maar ik laat het gelijk weten als het klaar is.1 punt
-
1 punt
-
Als ik het postje zag staan dacht ik wat is dat nu weer . Gaan we ons straks dronken eten ? Geert1 punt
-
Fijn dat het zo goed voor je werkt en je er plezier van hebt. Hij staat ook al een tijdje op m'n lijstje maar het is nogal een aardige uitgaaf voor me. Een mooi initiatief inderdaad ook.1 punt
-
1 punt