Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

daisy

Lid
 • Aantal items

  240
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

211 Uitstekend

Over daisy

 • Titel
  Survivor

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Friesland
 • Nieuwsbrief
  Ja
 1. Graag: thuralink etgeemeelpuntkom
 2. Na een dag gedeprimeerd te zijn toch maar even een reactie. Veel heb ik niet gepost, wel veel gelezen: uren en uren en uren. Verslaafd ben ik geraakt aan dit forum. Elke dag, elke ochtend en elke avond even kijken en bijlezen, het is straks geen dagelijks ritueel meer. Zo veel geleerd, zo anders gaan leven... Vaste leden zoals Stuudje, Loreen, KS, Geert, Cyberbeer, Raycoupe, Myron Prps (en vele anderen).... zonder dat ik weet hoe jullie eruit zien, of klinken, jullie zijn allemaal eigen karakters geworden in mijn voorstelling. (Bij Stuudje duurde het heel lang voordat ik erachter was of ze man of vrouw was, haha). Het voornemen om naar een SC te gaan, en jullie in real-life te ontmoeten, steeds vooruit geschoven. Te ver blijkt... Ik zal kijken hoe ik op de een of andere manier in contact kan blijven! Iedereen enorm bedankt!!! Met name de inzet van Dr. Prepper en Mr. Gold!!
 3. Voor iedereen werkt weer natuurlijk wat anders. Bij mij was dit boek doorslaggevend: http://www.jangeurtz.nl/boek_de_opluchting.html Omdat ik heel anders tegen roken (of de verslaving) aan ben gaan kijken. Het veranderde voornamelijk mijn denkpatronen. En dat was bij mij het gene waardoor ik het stoppen nooit volhield. Nu vijf jaar verder, nog steeds rookvrij!
 4. Zie ik in mijn buurt zomaar een drijvende tank liggen. Wat een geweldig ding zo'n reddingsboot! Zelfs gestopt om een foto te maken. Eenmaal thuis Google ik op wat meer informatie... en waar kom ik op uit: preppers.nl [ATTACH=CONFIG]19546[/ATTACH]
 5. Ik las dat dezelfde vrouw in 2000 ook al een poging had ondernomen om het parlement een referendum te laten houden. http://nos.nl/artikel/2044778-oostenrijks-parlement-moet-weer-praten-over-eu-exit.html
 6. Al een tijdje volg ik online een jaarcursus Natuurlijk Tuinieren, met invloed van de permacultuurprincipes. Wat ik veel in mijn moestuin probeer toe te passen. Hier raad Frank Anrijs, degene die de cursus geeft, het gebruik toch af. Deze man en zijn ouders hebben ontzettend veel ervaring. Misschien het lezen waard: Een overbemesting door stikstof is de oorzaak van vraat door insecten. Dat houdt dus in dat je niet moet bijmesten met stikstofhoudende meststoffen, in geen enkel geval! Dus niet met organische meststoffen, niet met bloedmeel, maar ook niet met brandnetelthee, compostthee of wat dan ook. Want telkens opnieuw ga je stikstof in te gemakkelijk oplosbare vorm aan te hoge concentraties geven waardoor je vrije aminozuren en dus vraat krijgt..... Lees verder... (Wel heb ik een hekel aan het gebruik van zo'n dwingende titel )
 7. Wat ook lekker is en redelijk vult is een wrap. Bijv. met gerookte zalm, roomkaas en sla. Hier kun je natuurlijk heel veel variaties van maken.
 8. Ze bakken wel anders dan een gewone pannenkoek, ze scheuren snel. Omdraaien doe je het best door een bord omgekeerd op de pannenkoek te leggen. Pan omdraaien zodat de pannenkoek op het bord valt. Daarna van het bord in de pan laten glijden. Dot creme fraiche en wat fruit... hmmmm!
 9. Nee, @Geert dat is natuurlijk met alles zo (behalve met tevreden ). Nou heb ik zelf nooit geloofd in lightproducten enzovoorts. Maar na de docu geniet ik nog meer van de, nu dubbeldikke, roomboter (en zelfgemaakte mayo, nootjes enz) zonder me schuldig te voelen. Want dat vet slecht is, was er bij mij toch onbewust goed ingeprent!
 10. Het is ons aangeleerd dat teveel vet ongezond is.... Laatst heb ik deze documentaire gekeken. Zeker een aanrader! Twee minuten kijken en je wilt de hele documentaire zien: http://www.cerealkillersmovie.com/ Samenvatting: De vader van deze Engelsman krijgt een hartaanval en hij vraagt zich af waarom. Zijn vader is namelijk een sportman, fit, slank, gezond en drinkt nooit. Hij verdiept zich in de manier van eten tegenwoordig. Hij gaat 28 dagen eten waarvan hij nu denkt dat beter is, met heel veel vet. Hij wordt gevolgd door een artsen en de uitkomst is natuurlijk erg leuk. Geniet van gezond, gevarieerd én vet eten! En daar hoort roomboter bij.
 11. Ik vind dit erg interessant: Edison-accu maakt comeback De toekomst van energie is elektrische stroom, daar zijn vrijwel alle wetenschappers het wel over eens. Voor verwarming, verlichting, vervoer blijft energie nodig en de verbranding van fossiele brandstoffen moeten worden afgebouwd, is afgesproken in allerlei verdragen. Maar er is een groot probleem, want stroom is niet rendabel op te slaan. Een mogelijke oplossing lijkt nu al te zijn bedacht in 1901, de Edison-accu, toen populair in de eerste elektrische auto's. Deze Nikkel-ijzer accu's staan opnieuw in de belangstelling van wetenschappers, ze zijn goedkoop, gaan lang mee, zijn niet kapot te krijgen en zijn veilig. Een Nederlandse student deed een belangrijke vinding en is nu met steun van de TU Delft en de European Space Agency (ESA) een startup begonnen om deze ouderwetse nieuwe accu op de markt te brengen. Video 1Vandaag
 12. Haha, hier moest ik gelijk aan denken: [ATTACH=CONFIG]14799[/ATTACH]
 13. Haha, ik heb ook weer heerlijk gelachen. Was alweer een tijdje geleden dat ik hem zag, was dat stukje vergeten
 14. (Ik weet even geen beter plek om deze link te plaatsen.) En man bouwt in zijn eentje Stonehenge na, met 'vergeten' technieken. Oud filmpje, maar heel interessant om te zien, erg leuk! http://www.realfarmacy.com/man-moves-huge-blocks-using-simple-tools-ancient-knowledge/
 15. In totaal staat de teller van de mensen die Ebola hebben nu op bijna 10.000. Het aantal doden staat nu op bijna 4900. http://www.aljazeera.com/news/africa/2014/10/ebola-death-toll-rises-almost-4900-201410233325939609.html
×
×
 • Nieuwe aanmaken...