Ga naar inhoud

daisy

Lid
 • Aantal items

  250
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Friesland
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

daisy's Achievements

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

248

Community reputatie

 1. Vond deze aflevering best goed. Zelf volg ik veel alternatieve journalisten en wist bijna alles al, maar het is een mooie samenvatting wat er gaande is over de hele wereld.
 2. Bovenstaande filmpje gaat over een oud onderzoek over het gebruik van Chloroquine en Sars-Coronavirussen. ( 6.30 min als je de intro wilt skippen). En deze over een 'studie' naar Chloroquine bij Covid-patienten. (9.45 als je de intro wilt skippen). Del Bigtree is niet neutraal, maar er zit wel interessante info bij.
 3. Klinkt niet verkeerd, maar is het wel haalbaar in de praktijk? Ik werk dus bij 80+ ers in de huishouding, naast ander werk. Hoe moet ik weten wanneer ik besmet ben, aangezien een groot gedeelte asymptomatisch (of pre-symptomatisch) verloopt? Ook is het handig om te weten hoe lang ik daarna nog besmettelijk ben. Stel ik ben na 1-2 weken ziek geweest te zijn, daarna nog 2 weken besmettelijk... die 3-4 weken moet iemand voor mij invallen. In de zorg hier is namelijk al zo'n tekort dat ik NU al geen vervanging kan krijgen, laat staan als er veel mensen tegelijk ziek zijn. Edit: Oeps, drukte per ongeluk op een knop, en hij werd al gepost. Zelf ben ik ook liever sneller hierdoor heen dan het een lange trage zaak te laten worden, als het op een (relatief veilige) manier kan.
 4. Als thuishulp ben ik woest geweest. Toen ik netjes mijn werkgever belde omdat ik keelpijn en snotterig begon te worden, verwachtte ik begrip, vooral ook omdat dat ik niet ziekjes bij een ouder echtpaar wilde gaan werken waarvan de 85-jarige mevrouw ook nog eens astma heeft, maar perplex kreeg ik te horen dat ik er gewoon heen moest. Als dat echtpaar niet wilde dat ik bij hun zou komen moesten ze zelf de thuiszorg maar afbellen...... Dan die medewerkers in de besmette verzorgingshuizen, ik blijf mijn hoofd hier maar schudden, ongelofelijk trieste situatie.
 5. Gisteren begon mijn collega daar ook al over. Ineens herinnerde ik mij dat ik vorige week bij de Lidl dacht: 'Huh, 44 euro voor deze tas boodschappen? Dat is veel.' Daarna heb ik er niet meer bij stilgestaan, tot mijn collega er dus over begon. Ik ben van plan om er vandaag extra op te letten als ik straks mijn wekelijkse boodschappen ga doen.
 6. Slim... in de gemeente Ooststellingwerf hebben artsen een ' hoestpoli' geopend. Mensen die naar hun eigen huisarts bellen met klachten die op Corona kunnen duiden, worden naar 1 huisarts op een aparte lokatie gestuurd, op afspraak. Zo ziet 1 huisarts alle verdachte patiënten (ipv alle huisartsen enkele) in de gemeente, zo wordt het risico voor alle huisartsen beperkt. https://www.omropfryslan.nl/nijs/949082-husdokters-eaststellingwerf-iepenje-spesjale-hoastpoly EDIT: Zoals je kunt lezen is dit geen Fries, maar Stellingwerfs (Foutje, wel Fries!)
 7. https://www.at5.nl/artikelen/200930/118-coronapatienten-op-intensive-care-economische-impact-enorm Ik welk jaar leven we ook alweer?
 8. Twee weken geleden waren mijn man en ik ook niet helemaal fit. Ik keelpijn en verkouden, mijn man een mild grieperig gevoel. Voor het eerst in mijn leven had ik dat mijn smaak veranderde, een heel gekke gewaarwording. Ik vond zelfs water raar/vies smaken. Na 2-3 dagen is mijn smaak trouwens weer helemaal goed gekomen. Toen is las dat dit ook symptomen kunnen zijn keek ik wel even op. Alleen woon ik in het noorden van Nederland waar nog geen gevallen bekend zijn in de omgeving, dus ik twijfel. Een test naar antistoffen zou erg welkom zijn. Ik doe nu boodschappen voor oudere mensen (ik kom niet bij ze binnen), maar het zou mij een veiliger gevoel geven omdat ik nu extra vaak in de supermarkt kom. Al is er nog niks bekend over immuniteit.
 9. Kunnen ze dan geen 3-4 wekenlang een lockdown doen om in die tijd grootschalige ophoging van bedden te realiseren en DAN pas de touwtjes weer laten vieren? Een manier bedenken om alle tekorten aan te pakken, al huren ze een naaibedrijf in om mondkapjes te naaien.... maar iets! Misschien doen ze ook wel dingen op de achtergrond die wij niet weten, maar het voelt zo amateuristisch zo.
 10. Wij hebben onze zoon ook afgemeld op school. Ik zei letterlijk aan de telefoon:' Ik wil onze zoon afmelden i.v.m. het coronavirus'. Ik stond al klaar met argumenten om op eventuele reactie van school te kunnen reageren. Maar het enige wat ik terug kreeg was: "Ja, ik geef het door... en beterschap!" Hahaha , suf... misschien luisterde ze niet echt. Het was een juf die opnam. Ik had op zijn minst wel de vraag verwacht of het om ziekteverschijnselen ging van het coronavirus of vanwege onrust erover, maar niks. Na 5 jaar nu weer terug op het forum. Leuk om weer wat bekende namen terug te zien. Ik ben zo dankbaar voor het feit dat ik door dit forum beter voorbereid ben. En ondanks dat ik al die jaren door mijn familie als 'preppersgekkie' wordt gezien, ik ze wel zover heb gekregen om een kleine voorraad van belangrijke medicijnen aan te leggen. Op deze website zag ik dat mijn medicijnen al in de lijst van tekorten staan: https://farmanco.knmp.nl
 11. Na een dag gedeprimeerd te zijn toch maar even een reactie. Veel heb ik niet gepost, wel veel gelezen: uren en uren en uren. Verslaafd ben ik geraakt aan dit forum. Elke dag, elke ochtend en elke avond even kijken en bijlezen, het is straks geen dagelijks ritueel meer. Zo veel geleerd, zo anders gaan leven... Vaste leden zoals Stuudje, Loreen, KS, Geert, Cyberbeer, Raycoupe, Myron Prps (en vele anderen).... zonder dat ik weet hoe jullie eruit zien, of klinken, jullie zijn allemaal eigen karakters geworden in mijn voorstelling. (Bij Stuudje duurde het heel lang voordat ik erachter was of ze man of vrouw was, haha). Het voornemen om naar een SC te gaan, en jullie in real-life te ontmoeten, steeds vooruit geschoven. Te ver blijkt... Ik zal kijken hoe ik op de een of andere manier in contact kan blijven! Iedereen enorm bedankt!!! Met name de inzet van Dr. Prepper en Mr. Gold!!
 12. Voor iedereen werkt weer natuurlijk wat anders. Bij mij was dit boek doorslaggevend: http://www.jangeurtz.nl/boek_de_opluchting.html Omdat ik heel anders tegen roken (of de verslaving) aan ben gaan kijken. Het veranderde voornamelijk mijn denkpatronen. En dat was bij mij het gene waardoor ik het stoppen nooit volhield. Nu vijf jaar verder, nog steeds rookvrij!
 13. Zie ik in mijn buurt zomaar een drijvende tank liggen. Wat een geweldig ding zo'n reddingsboot! Zelfs gestopt om een foto te maken. Eenmaal thuis Google ik op wat meer informatie... en waar kom ik op uit: preppers.nl
×
×
 • Nieuwe aanmaken...