Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

daisy

Lid
 • Aantal items

  245
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

232 Uitstekend

Over daisy

 • Titel
  Survivor

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Friesland
 • Nieuwsbrief
  Ja
 1. Slim... in de gemeente Ooststellingwerf hebben artsen een ' hoestpoli' geopend. Mensen die naar hun eigen huisarts bellen met klachten die op Corona kunnen duiden, worden naar 1 huisarts op een aparte lokatie gestuurd, op afspraak. Zo ziet 1 huisarts alle verdachte patiënten (ipv alle huisartsen enkele) in de gemeente, zo wordt het risico voor alle huisartsen beperkt. https://www.omropfryslan.nl/nijs/949082-husdokters-eaststellingwerf-iepenje-spesjale-hoastpoly EDIT: Zoals je kunt lezen is dit geen Fries, maar Stellingwerfs (Foutje, wel Fries!)
 2. https://www.at5.nl/artikelen/200930/118-coronapatienten-op-intensive-care-economische-impact-enorm Ik welk jaar leven we ook alweer?
 3. Twee weken geleden waren mijn man en ik ook niet helemaal fit. Ik keelpijn en verkouden, mijn man een mild grieperig gevoel. Voor het eerst in mijn leven had ik dat mijn smaak veranderde, een heel gekke gewaarwording. Ik vond zelfs water raar/vies smaken. Na 2-3 dagen is mijn smaak trouwens weer helemaal goed gekomen. Toen is las dat dit ook symptomen kunnen zijn keek ik wel even op. Alleen woon ik in het noorden van Nederland waar nog geen gevallen bekend zijn in de omgeving, dus ik twijfel. Een test naar antistoffen zou erg welkom zijn. Ik doe nu boodschappen voor oudere mensen (ik kom niet bij ze binnen), maar het zou mij een veiliger gevoel geven omdat ik nu extra vaak in de supermarkt kom. Al is er nog niks bekend over immuniteit.
 4. Kunnen ze dan geen 3-4 wekenlang een lockdown doen om in die tijd grootschalige ophoging van bedden te realiseren en DAN pas de touwtjes weer laten vieren? Een manier bedenken om alle tekorten aan te pakken, al huren ze een naaibedrijf in om mondkapjes te naaien.... maar iets! Misschien doen ze ook wel dingen op de achtergrond die wij niet weten, maar het voelt zo amateuristisch zo.
 5. Wij hebben onze zoon ook afgemeld op school. Ik zei letterlijk aan de telefoon:' Ik wil onze zoon afmelden i.v.m. het coronavirus'. Ik stond al klaar met argumenten om op eventuele reactie van school te kunnen reageren. Maar het enige wat ik terug kreeg was: "Ja, ik geef het door... en beterschap!" Hahaha , suf... misschien luisterde ze niet echt. Het was een juf die opnam. Ik had op zijn minst wel de vraag verwacht of het om ziekteverschijnselen ging van het coronavirus of vanwege onrust erover, maar niks. Na 5 jaar nu weer terug op het forum. Leuk om weer wat bekende namen terug te zien. Ik ben zo dankbaar voor het feit dat ik door dit forum beter voorbereid ben. En ondanks dat ik al die jaren door mijn familie als 'preppersgekkie' wordt gezien, ik ze wel zover heb gekregen om een kleine voorraad van belangrijke medicijnen aan te leggen. Op deze website zag ik dat mijn medicijnen al in de lijst van tekorten staan: https://farmanco.knmp.nl
 6. Graag: thuralink etgeemeelpuntkom
 7. Na een dag gedeprimeerd te zijn toch maar even een reactie. Veel heb ik niet gepost, wel veel gelezen: uren en uren en uren. Verslaafd ben ik geraakt aan dit forum. Elke dag, elke ochtend en elke avond even kijken en bijlezen, het is straks geen dagelijks ritueel meer. Zo veel geleerd, zo anders gaan leven... Vaste leden zoals Stuudje, Loreen, KS, Geert, Cyberbeer, Raycoupe, Myron Prps (en vele anderen).... zonder dat ik weet hoe jullie eruit zien, of klinken, jullie zijn allemaal eigen karakters geworden in mijn voorstelling. (Bij Stuudje duurde het heel lang voordat ik erachter was of ze man of vrouw was, haha). Het voornemen om naar een SC te gaan, en jullie in real-life te ontmoeten, steeds vooruit geschoven. Te ver blijkt... Ik zal kijken hoe ik op de een of andere manier in contact kan blijven! Iedereen enorm bedankt!!! Met name de inzet van Dr. Prepper en Mr. Gold!!
 8. Voor iedereen werkt weer natuurlijk wat anders. Bij mij was dit boek doorslaggevend: http://www.jangeurtz.nl/boek_de_opluchting.html Omdat ik heel anders tegen roken (of de verslaving) aan ben gaan kijken. Het veranderde voornamelijk mijn denkpatronen. En dat was bij mij het gene waardoor ik het stoppen nooit volhield. Nu vijf jaar verder, nog steeds rookvrij!
 9. Zie ik in mijn buurt zomaar een drijvende tank liggen. Wat een geweldig ding zo'n reddingsboot! Zelfs gestopt om een foto te maken. Eenmaal thuis Google ik op wat meer informatie... en waar kom ik op uit: preppers.nl [ATTACH=CONFIG]19546[/ATTACH]
 10. Ik las dat dezelfde vrouw in 2000 ook al een poging had ondernomen om het parlement een referendum te laten houden. http://nos.nl/artikel/2044778-oostenrijks-parlement-moet-weer-praten-over-eu-exit.html
 11. Al een tijdje volg ik online een jaarcursus Natuurlijk Tuinieren, met invloed van de permacultuurprincipes. Wat ik veel in mijn moestuin probeer toe te passen. Hier raad Frank Anrijs, degene die de cursus geeft, het gebruik toch af. Deze man en zijn ouders hebben ontzettend veel ervaring. Misschien het lezen waard: Een overbemesting door stikstof is de oorzaak van vraat door insecten. Dat houdt dus in dat je niet moet bijmesten met stikstofhoudende meststoffen, in geen enkel geval! Dus niet met organische meststoffen, niet met bloedmeel, maar ook niet met brandnetelthee, compostthee of wat dan ook. Want telkens opnieuw ga je stikstof in te gemakkelijk oplosbare vorm aan te hoge concentraties geven waardoor je vrije aminozuren en dus vraat krijgt..... Lees verder... (Wel heb ik een hekel aan het gebruik van zo'n dwingende titel )
 12. Wat ook lekker is en redelijk vult is een wrap. Bijv. met gerookte zalm, roomkaas en sla. Hier kun je natuurlijk heel veel variaties van maken.
 13. Ze bakken wel anders dan een gewone pannenkoek, ze scheuren snel. Omdraaien doe je het best door een bord omgekeerd op de pannenkoek te leggen. Pan omdraaien zodat de pannenkoek op het bord valt. Daarna van het bord in de pan laten glijden. Dot creme fraiche en wat fruit... hmmmm!
 14. Nee, @Geert dat is natuurlijk met alles zo (behalve met tevreden ). Nou heb ik zelf nooit geloofd in lightproducten enzovoorts. Maar na de docu geniet ik nog meer van de, nu dubbeldikke, roomboter (en zelfgemaakte mayo, nootjes enz) zonder me schuldig te voelen. Want dat vet slecht is, was er bij mij toch onbewust goed ingeprent!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...