Ga naar inhoud

daisy

Lid niveau 2
 • Aantal items

  250
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door daisy

 1. Als thuishulp ben ik woest geweest. Toen ik netjes mijn werkgever belde omdat ik keelpijn en snotterig begon te worden, verwachtte ik begrip, vooral ook omdat dat ik niet ziekjes bij een ouder echtpaar wilde gaan werken waarvan de 85-jarige mevrouw ook nog eens astma heeft, maar perplex kreeg ik te horen dat ik er gewoon heen moest. Als dat echtpaar niet wilde dat ik bij hun zou komen moesten ze zelf de thuiszorg maar afbellen...... Dan die medewerkers in de besmette verzorgingshuizen, ik blijf mijn hoofd hier maar schudden, ongelofelijk trieste situatie.
 2. Gisteren begon mijn collega daar ook al over. Ineens herinnerde ik mij dat ik vorige week bij de Lidl dacht: 'Huh, 44 euro voor deze tas boodschappen? Dat is veel.' Daarna heb ik er niet meer bij stilgestaan, tot mijn collega er dus over begon. Ik ben van plan om er vandaag extra op te letten als ik straks mijn wekelijkse boodschappen ga doen.
 3. Slim... in de gemeente Ooststellingwerf hebben artsen een ' hoestpoli' geopend. Mensen die naar hun eigen huisarts bellen met klachten die op Corona kunnen duiden, worden naar 1 huisarts op een aparte lokatie gestuurd, op afspraak. Zo ziet 1 huisarts alle verdachte patiënten (ipv alle huisartsen enkele) in de gemeente, zo wordt het risico voor alle huisartsen beperkt. https://www.omropfryslan.nl/nijs/949082-husdokters-eaststellingwerf-iepenje-spesjale-hoastpoly EDIT: Zoals je kunt lezen is dit geen Fries, maar Stellingwerfs (Foutje, wel Fries!)
 4. https://www.at5.nl/artikelen/200930/118-coronapatienten-op-intensive-care-economische-impact-enorm Ik welk jaar leven we ook alweer?
 5. Twee weken geleden waren mijn man en ik ook niet helemaal fit. Ik keelpijn en verkouden, mijn man een mild grieperig gevoel. Voor het eerst in mijn leven had ik dat mijn smaak veranderde, een heel gekke gewaarwording. Ik vond zelfs water raar/vies smaken. Na 2-3 dagen is mijn smaak trouwens weer helemaal goed gekomen. Toen is las dat dit ook symptomen kunnen zijn keek ik wel even op. Alleen woon ik in het noorden van Nederland waar nog geen gevallen bekend zijn in de omgeving, dus ik twijfel. Een test naar antistoffen zou erg welkom zijn. Ik doe nu boodschappen voor oudere mensen (ik kom niet bij ze binnen), maar het zou mij een veiliger gevoel geven omdat ik nu extra vaak in de supermarkt kom. Al is er nog niks bekend over immuniteit.
 6. Kunnen ze dan geen 3-4 wekenlang een lockdown doen om in die tijd grootschalige ophoging van bedden te realiseren en DAN pas de touwtjes weer laten vieren? Een manier bedenken om alle tekorten aan te pakken, al huren ze een naaibedrijf in om mondkapjes te naaien.... maar iets! Misschien doen ze ook wel dingen op de achtergrond die wij niet weten, maar het voelt zo amateuristisch zo.
 7. Wij hebben onze zoon ook afgemeld op school. Ik zei letterlijk aan de telefoon:' Ik wil onze zoon afmelden i.v.m. het coronavirus'. Ik stond al klaar met argumenten om op eventuele reactie van school te kunnen reageren. Maar het enige wat ik terug kreeg was: "Ja, ik geef het door... en beterschap!" Hahaha , suf... misschien luisterde ze niet echt. Het was een juf die opnam. Ik had op zijn minst wel de vraag verwacht of het om ziekteverschijnselen ging van het coronavirus of vanwege onrust erover, maar niks. Na 5 jaar nu weer terug op het forum. Leuk om weer wat bekende namen terug te zien. Ik ben zo dankbaar voor het feit dat ik door dit forum beter voorbereid ben. En ondanks dat ik al die jaren door mijn familie als 'preppersgekkie' wordt gezien, ik ze wel zover heb gekregen om een kleine voorraad van belangrijke medicijnen aan te leggen. Op deze website zag ik dat mijn medicijnen al in de lijst van tekorten staan: https://farmanco.knmp.nl
 8. Na een dag gedeprimeerd te zijn toch maar even een reactie. Veel heb ik niet gepost, wel veel gelezen: uren en uren en uren. Verslaafd ben ik geraakt aan dit forum. Elke dag, elke ochtend en elke avond even kijken en bijlezen, het is straks geen dagelijks ritueel meer. Zo veel geleerd, zo anders gaan leven... Vaste leden zoals Stuudje, Loreen, KS, Geert, Cyberbeer, Raycoupe, Myron Prps (en vele anderen).... zonder dat ik weet hoe jullie eruit zien, of klinken, jullie zijn allemaal eigen karakters geworden in mijn voorstelling. (Bij Stuudje duurde het heel lang voordat ik erachter was of ze man of vrouw was, haha). Het voornemen om naar een SC te gaan, en jullie in real-life te ontmoeten, steeds vooruit geschoven. Te ver blijkt... Ik zal kijken hoe ik op de een of andere manier in contact kan blijven! Iedereen enorm bedankt!!! Met name de inzet van Dr. Prepper en Mr. Gold!!
 9. Voor iedereen werkt weer natuurlijk wat anders. Bij mij was dit boek doorslaggevend: http://www.jangeurtz.nl/boek_de_opluchting.html Omdat ik heel anders tegen roken (of de verslaving) aan ben gaan kijken. Het veranderde voornamelijk mijn denkpatronen. En dat was bij mij het gene waardoor ik het stoppen nooit volhield. Nu vijf jaar verder, nog steeds rookvrij!
 10. Zie ik in mijn buurt zomaar een drijvende tank liggen. Wat een geweldig ding zo'n reddingsboot! Zelfs gestopt om een foto te maken. Eenmaal thuis Google ik op wat meer informatie... en waar kom ik op uit: preppers.nl
 11. Ik las dat dezelfde vrouw in 2000 ook al een poging had ondernomen om het parlement een referendum te laten houden. http://nos.nl/artikel/2044778-oostenrijks-parlement-moet-weer-praten-over-eu-exit.html
 12. Al een tijdje volg ik online een jaarcursus Natuurlijk Tuinieren, met invloed van de permacultuurprincipes. Wat ik veel in mijn moestuin probeer toe te passen. Hier raad Frank Anrijs, degene die de cursus geeft, het gebruik toch af. Deze man en zijn ouders hebben ontzettend veel ervaring. Misschien het lezen waard: Een overbemesting door stikstof is de oorzaak van vraat door insecten. Dat houdt dus in dat je niet moet bijmesten met stikstofhoudende meststoffen, in geen enkel geval! Dus niet met organische meststoffen, niet met bloedmeel, maar ook niet met brandnetelthee, compostthee of wat dan ook. Want telkens opnieuw ga je stikstof in te gemakkelijk oplosbare vorm aan te hoge concentraties geven waardoor je vrije aminozuren en dus vraat krijgt..... Lees verder... (Wel heb ik een hekel aan het gebruik van zo'n dwingende titel )
 13. Wat ook lekker is en redelijk vult is een wrap. Bijv. met gerookte zalm, roomkaas en sla. Hier kun je natuurlijk heel veel variaties van maken.
 14. Ze bakken wel anders dan een gewone pannenkoek, ze scheuren snel. Omdraaien doe je het best door een bord omgekeerd op de pannenkoek te leggen. Pan omdraaien zodat de pannenkoek op het bord valt. Daarna van het bord in de pan laten glijden. Dot creme fraiche en wat fruit... hmmmm!
 15. Nee, @Geert dat is natuurlijk met alles zo (behalve met tevreden ). Nou heb ik zelf nooit geloofd in lightproducten enzovoorts. Maar na de docu geniet ik nog meer van de, nu dubbeldikke, roomboter (en zelfgemaakte mayo, nootjes enz) zonder me schuldig te voelen. Want dat vet slecht is, was er bij mij toch onbewust goed ingeprent!
 16. Het is ons aangeleerd dat teveel vet ongezond is.... Laatst heb ik deze documentaire gekeken. Zeker een aanrader! Twee minuten kijken en je wilt de hele documentaire zien: http://www.cerealkillersmovie.com/ Samenvatting: De vader van deze Engelsman krijgt een hartaanval en hij vraagt zich af waarom. Zijn vader is namelijk een sportman, fit, slank, gezond en drinkt nooit. Hij verdiept zich in de manier van eten tegenwoordig. Hij gaat 28 dagen eten waarvan hij nu denkt dat beter is, met heel veel vet. Hij wordt gevolgd door een artsen en de uitkomst is natuurlijk erg leuk. Geniet van gezond, gevarieerd én vet eten! En daar hoort roomboter bij.
 17. Ik vind dit erg interessant: Edison-accu maakt comeback De toekomst van energie is elektrische stroom, daar zijn vrijwel alle wetenschappers het wel over eens. Voor verwarming, verlichting, vervoer blijft energie nodig en de verbranding van fossiele brandstoffen moeten worden afgebouwd, is afgesproken in allerlei verdragen. Maar er is een groot probleem, want stroom is niet rendabel op te slaan. Een mogelijke oplossing lijkt nu al te zijn bedacht in 1901, de Edison-accu, toen populair in de eerste elektrische auto's. Deze Nikkel-ijzer accu's staan opnieuw in de belangstelling van wetenschappers, ze zijn goedkoop, gaan lang mee, zijn niet kapot te krijgen en zijn veilig. Een Nederlandse student deed een belangrijke vinding en is nu met steun van de TU Delft en de European Space Agency (ESA) een startup begonnen om deze ouderwetse nieuwe accu op de markt te brengen. Video 1Vandaag
 18. Haha, ik heb ook weer heerlijk gelachen. Was alweer een tijdje geleden dat ik hem zag, was dat stukje vergeten
 19. (Ik weet even geen beter plek om deze link te plaatsen.) En man bouwt in zijn eentje Stonehenge na, met 'vergeten' technieken. Oud filmpje, maar heel interessant om te zien, erg leuk! http://www.realfarmacy.com/man-moves-huge-blocks-using-simple-tools-ancient-knowledge/
 20. In totaal staat de teller van de mensen die Ebola hebben nu op bijna 10.000. Het aantal doden staat nu op bijna 4900. http://www.aljazeera.com/news/africa/2014/10/ebola-death-toll-rises-almost-4900-201410233325939609.html
 21. Vind ik een beetje rare reactie @Stuudje, die ik niet helemaal begrijp. Wat doe je in de metro? Nou, reizen. Naar je werk/school/familie, net als in de bus of trein, die ook bomvol kunnen zitten. Heel veel mensen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. Niet alles is te vervangen door een fiets/lopen.
 22. Waar ik bang voor ben is dat het een heel lange slepende kwestie zal worden, waardoor je niet thuis kan blijven. Wat als iemand met ebola overgeeft in een overvolle metro? Dat is toch niet zo'n vergezochte tafereel? Degene weet niet dat hij ebola heeft en daar komen ze na 1-2 dagen achter. Er zullen door het voorval in de metro enkele mensen bemet raken, maar je kan nooit precies achterhalen wie. In die metro kunnen zo maar mensen zitten die de tv/kranten niet kunnen bereiken, zoals buitenlanders of mensen die onze taal niet spreken. Die mensen zullen hun ziekteverschijnselen ook niet direct aan ebola linken. Mochten zij ziek worden dan zullen zij weer familieleden/artsen in gevaar brengen. Enz... Eén zo'n voorval zou al voor heel veel paniek zorgen. Met onze voorzieningen ZOU het in te dammen kunnen zijn. Tot het volgende voorval. Dit zou maanden en maanden zo door kunnen gaan. Zo lang kun je niet wegblijven van je werk, je kinderen niet weghouden van school. Dus iedereen zou een klein/groot risico gaan lopen... dat ligt aan je persoonlijke woon- en werksituatie. Ik probeer het niet somber in te zien. (Hier thuis zullen wij ook bijvoorbeeld geen pakken aanschaffen, ik zie het nut daar totaal ook niet van in. Voor een Bug-in preppen we wel, maar of dat in deze situatie zin heeft?) Maar als ik de situatie in de USA zie, dan is het moeilijk om optimistisch te blijven. Zo ontzettend veel fouten die zulke trieste gevolgen hebben... ik houd mijn hart vast!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...