Ga naar inhoud

Wilve

Lid
 • Aantal items

  150
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Wilve won de laatste dag op 25 juni 2014

Wilve had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Wilve's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

223

Community reputatie

 1. Je moet geen zout toevoegen hoor! Het is schokkend hoe zout gedroogde tomaten smaken. Eerder wat citroen om de zoute smaak wat af te zwakken...
 2. Internetslimmerds? Ik spreek vloeiend Hongaars en woon er al jaren. Verder ben ik afgehaakt bij 'Hongaren zijn hielenlikkers'. Mensen die een hele bevolking over één kam scheren heb ik niet zo gek veel mee, sorry.
 3. Daar is goed omheen te werken hoor. Je moet inderdaad aarde maken om last van schrikdraad te hebben. Maar dat kan ook prima door draden gepaard te spannen. Min op de ene, plus op de andere. Als je dan beide draden aanraakt is het echt niet lekker. De vonkoverslag is een halve centimeter per 10.000 volt geloof ik. Dus die twee draden moeten bij schrikdraad van 10.000 volt pakweg een centimeter uit elkaar zitten.
 4. In een Europa zonder grenzen, had hij het op den duur niet volgehouden. Paprika's kweken doe je in een warm land. Buiten.
 5. 1 Cent per kilo verdiende? Hij kreeg 1 cent per kilo voor zijn aardappelen! Het was voor hem goedkoper ze in de grond te laten zitten. En inderdaad, ze kosten gewoon een euro in de supermarkt.
 6. Nu is de EU ongelofelijk belangrijk plotseling. We moeten proberen een soort gesloten economie te krijgen, waarin zo min mogelijk van buiten de EU nodig is. De conclusie dat Rusland eten genoeg heeft, enzovoort, vind ik eigenlijk eerlijk gezegd onzinnig. Ze importeren echt geen kip zodat ze hun eigen kip weg kunnen gooien, om maar wat te noemen. Ga er maar van uit dat de gevolgen voor de Russen niet mis zullen zijn. Alles zal zeer duur worden in Rusland. Rusland gaat zich compleet isoleren. Wij niet meer over Russisch grondgebied vliegen? Zij niet meer welkom op onze vliegvelden. Enzovoort. Ze hebben ons minimaal even hard nodig dan wij hen. Alleen dat verrekte gas, daar moeten we heel snel een alternatief voor hebben. de rest is wel te doen. Het ene land zal harder geraakt worden dan het andere. Dus moet de subsidie van Europa maar een tijdje gebruikt worden om dat recht te trekken.
 7. Sigaretten, drank, benzine, alles waar accijnsverschillen in zitten. Sigaretten kosten in de Ukraïne een kwart. Benzine 94 cent. Er is in Hongarije een levendige handel in sigaretten uit de Ukraïne...
 8. Wat dat betreft was het hier in 1989 niet afgelopen natuurlijk. Die verdeel en heers aanpak van de Russen, die buurman die alles aan de partij doorgaf en daarvoor in de plaats af en toe een medaille kreeg, alles zinderde na. Want die buurman woont er nog gewoon. En je moet toch weer verder leven met elkaar. De vooruitgang viel tegen en kwam lang niet zo snel als verwacht. Dezelfde zakkenvullers bleven hun zakken vullen. Het enige verschil was dat het nu kapitalisme heette. In 1988 was de Muur in Berlijn nog niet gevallen toen McDonalds de deuren van haar eerste Hongaarse filiaal in de Régi Posta utca (een zijstraat van de Váci utca) opende. Vier uur in de rij bij de eerste Big Mac, die voor pakweg een weeksalaris of twee te koop was.Het symbool van het vrije westen. En dan valt zo'n ding nog tegen ook zeg... Banken die na de val spontaan en zonder inkomenseisen aanboden 60% van de laag ingeschatte waarde van de woning als lening te verstrekken, zodat je gelijk die kleuren-tv kon halen! En drie jaar later je huis afpakten. Ineens zelf gaan denken, terwijl dat eerder sterk ontraden werd. Politieke partijen, die geleid worden door mensen die eerder de leiding hadden in het Communisme. En geen enkel fris alternatief! Het is niet verwonderlijk dat er zeker nog een generatie overheen gaat voor het hier goed komt.
 9. Als geld niet gelukkig maakt en je realiseert je dat, waarom heb je dan nog 100K+ op de bank? Komt een beetje over als een contradictio in terminis. Overigens vind ik zelf iets achter de hand hebben een erg rustig gevoel, en geen schulden nog rustiger. Ik geef je dus groot gelijk, daar niet van. Maar mij maakt voldoende geld wel gelukkig moet ik zeggen. Of liever gezegd: ik weet dat constant geldgebrek me behoorlijk ongelukkig zou maken.
 10. Iedereen had werk, tja... 'If you pretend to pay me, I pretend to work for you' was de algemene instelling. En werk is ook niet heilig toch? Als wij iedereen weer werk kunnen bezorgen door tractoren af te schaffen, mensen weer met een schop het land laten omspitten en met de hand aardappels te laten rooien, heet dat dan vooruitgang? @Keyser Suze heeft gelijk, het was een dramatisch systeem. Er was helemaal geen CIA voor nodig om het om te laten vallen. Het stond gewoon op instorten en stortte, in 1989 dan ook in. @Dirty Dragons Waarom missen ze dat systeem nog dagelijks in voormalig oostblok landen? Jij spreekt blijkbaar andere mensen dan ik. Hier in Hongarije wordt geweldig graag geklaagd over het huidige systeem, maar er zijn er niet veel die terug willen naar de oude tijd hoor. En die dat wel willen, hebben vaak in dat systeem een hele bedenkelijke rol gespeeld. Er was werk ja. Als je 'putje graven, putje weer dichtgooien' ook werk vindt. Er waren helemaal geen duidelijke regels. Je eigen buurman verraadde je soms ineens als je een keer je beklag deed over het systeem. Je wist nooit wie je kon vertrouwen.
 11. Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Nonkel Jones Ja, vraag dat maar aan de mensen die voor 1989 het genoegen hadden in hun 'invloedssfeer' te leven. Dan weet je ook dat ze niet vertrokken zijn omdat ze toevallig een toegeeflijke bui hadden. De realiteit is dat hun systeem instortte. Het hele concept bleek uiteindelijk onhoudbaar. Naar iets terug willen dat onhoudbaar is gebleken...
 12. Dan woon ik blijkbaar in een dorp met uitsluitend experts, want hier weet iedereen welke paddenstoelen eetbaar zijn en welke niet. Het is veel eenvoudiger dan je denkt. Leken zien zo'n poster met 1000+ verschillende soorten, maar in werkelijkheid zijn die er niet tegelijk. In bepaalde tijden van het jaar komen bepaalde paddenstoelen voor die eetbaar zijn, de rest laat je staan. Zelfs ik durf tegenwoordig het bos in om te zoeken. Twee tot vijf dagen na regen komen ze uit de grond. Het was verleden week de tijd van de rókagomba, vertelde de buurman me. Nederlandse naam zou ik niet weten. Die verwar je echt niet met een andere. Dus je plukt die en verder niks. In Nederland zijn alle soorten beschermd tegenwoordig. Hier plukken we volop.
 13. Wilve

  Taal

  Het is jammer dat Esperanto het nooit heeft gehaald. Het was een briljant idee.
 14. Dat men zo snel dacht dat het de separatisten waren die een raket hadden afgevuurd kwam omdat ze zelf binnen een minuut juichende berichten plaatsten op de Russische verzie van facebook en twitter, dat ze een Ukraïns vliegtuig hadden neergehaald. En die daarna, toen het nieuws doordrong, die berichten als de sodemieter weer weggehaald hebben. Dat de Ukraïne nu het gebied binnenvalt, en niet wacht toch het onderzoek is afgerond, vind ik ook niet zo gek. Ten eerste is de kans nul dat dat onderzoek plaats had kunnen vinden terwijl die dronken separatisten daar de leiding hadden, dus wat veranderd er, ten tweede weten ze inmiddels dat er per dag meer Russische wapens het land binnen komen. Dus wachten betekent een steeds sterker wordende tegenstander.
 15. De prijs van goud en zilver wordt ook door de industrie bepaald. Het zijn grondstoffen. Ik vraag me af of er nog veel grondstoffen gevraagd zullen worden als het fout gaat. Dat geld ook voor goud en zilver. Ik denk wel dat het in die zin veilig is, dat wanneer na de problemen de boel weer op de rit wordt geholpen en weer begint te draaien, het zeker weer geld op brengt. Maar dat doet landbouwgrond ook...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...