Ga naar inhoud

Wilve

Lid
 • Aantal items

  150
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Wilve

 1. Je moet geen zout toevoegen hoor! Het is schokkend hoe zout gedroogde tomaten smaken. Eerder wat citroen om de zoute smaak wat af te zwakken...
 2. Daar is goed omheen te werken hoor. Je moet inderdaad aarde maken om last van schrikdraad te hebben. Maar dat kan ook prima door draden gepaard te spannen. Min op de ene, plus op de andere. Als je dan beide draden aanraakt is het echt niet lekker. De vonkoverslag is een halve centimeter per 10.000 volt geloof ik. Dus die twee draden moeten bij schrikdraad van 10.000 volt pakweg een centimeter uit elkaar zitten.
 3. Dan woon ik blijkbaar in een dorp met uitsluitend experts, want hier weet iedereen welke paddenstoelen eetbaar zijn en welke niet. Het is veel eenvoudiger dan je denkt. Leken zien zo'n poster met 1000+ verschillende soorten, maar in werkelijkheid zijn die er niet tegelijk. In bepaalde tijden van het jaar komen bepaalde paddenstoelen voor die eetbaar zijn, de rest laat je staan. Zelfs ik durf tegenwoordig het bos in om te zoeken. Twee tot vijf dagen na regen komen ze uit de grond. Het was verleden week de tijd van de r├│kagomba, vertelde de buurman me. Nederlandse naam zou ik niet weten. Die verwar je echt niet met een andere. Dus je plukt die en verder niks. In Nederland zijn alle soorten beschermd tegenwoordig. Hier plukken we volop.
 4. Wilve

  Taal

  Het is jammer dat Esperanto het nooit heeft gehaald. Het was een briljant idee.
 5. Ja, maar die hebben weinig inbreng meer als de boel in elkaar klapt. Je moet er ook nu niet mee over straat gaan lopen, maar voor nood... Ik heb hier twee gual band Baofeng portofoontjes, 4 watt maximaal, gekocht via ebay voor 80 euro samen. Die hebben zomaar 10 kilometer bereik. Alle functies zitten er op, je kan er repeaters mee aansturen, je kan het ding zelf als repeater laten werken. Ik vind het erg veel voor weinig geld. Ik heb er wel een langere spriet opgezet, de originele gaf erg weinig versterking, maar nu zijn ze prima. Ik ben wel zendamateur overigens, maar daar nou niet bepaald religieus over of zo. Van mij mag iedereen zijn gang gaan. Net buiten de amateurband is geen mens die je hoort.
 6. Van mij mag alles wat dat betreft.
 7. En softwarematig te unlocken lees ik net op internet.
 8. Hier las ik dat de prijs straks zal verdubbelen. Die 150 dollar is bij voor-inschrijving. http://www.bright.nl/gotenna-geen-bereik-geen-probleem Voor dat geld heb je twee hele mooie vhf/uhf portofoons.
 9. Grappig, ik heb ook een Mitsubitshi L200, maar dan met turbo. Die auto is trouwens binnen enkele minuten op bedrijfstemperatuur is me opgevallen, dus erg lang hoef je niet op diesel te rijden voor je kunt overschakelen. Wat zat er dan in jouw hoofdtank? Gewone diesel? Of juist andersom, een tweede tank inbouwen voor gewone diesel en de zonnebloemolie in de hoofdtank? In dat laatste geval is het denk ik raadzaam de diameter van de leidingen nog een beetje te vergroten?
 10. Een Lupo 3L slikt alles. En rijdt ook nog eens 1 op 33. http://www.3lvrienden.nl/
 11. Leuke website. Ook ik heb best veel ervaring in lockpicken en ik zie het als een sport. De klopsleutel is een veel groter gevaar dan een lockpick setje. Het is gewoon een kick als je bezig bent met iets dat enkel en alleen gemaakt is om jou te weerstaan, en dan ineens ' klik' hoor. Het begrijpen van wat er daarbinnen gebeurt is gewoon leuk. Dan zijn er tal van ontwikkelingen, als gevolg van lockpicking ervaringen, neem nu mushroom pennen die kantelen voor ze op het goede punt zijn. Als je ook die klik kan laten zeggen... Dat is gewoon te gek. Ik heb er vroeger wel eens aan gedacht om sloten en inbraakbeveiliging te gaan leveren, gewoon huis aan huis. Aanbellen: Dag mevrouw, wij verkopen inbraakwerend materiaal. Zij: Niet nodig hoor, we hebben prima sloten. Jij: doet u de deur even dicht dan? Dan laat ik u zien dat ik zonder enige schade binnen afzienbare tijd bij u binnen sta. Als je dat doet in door inbraak geteisterde buurten, en je legt uit dat de verzekering nul komma nul vergoed als er geen sporen van inbraak zijn... Prima handel denk ik. Je ebook is trouwens niet te downloaden. Kan ook zijn omdat ik het vanuit Hongarije probeer.
 12. Wilve

  m2 tuin

  Probeer die autobandenmethode eens voor het telen van aardappels op een klein oppervlak. dat gaat meer dan geweldig.
 13. Een zacht stuk uitzoeken? Nee joh, dat stort gegarandeerd in. Elke wijnkelder (ik heb er ook een) is in de rotsen uitgehouwen hier. In mijn wijnkelder in Eger is het zomer en winter 12 graden. Op zich lijkt het me ook interessant er een huis omheen te ontwikkelen. Dat de zon die 12 graden opwarmt naar een comfortabele temperatuur in de winter, Dat de grot je huis koelt in de zomer. Maar eenvoudig lijkt me dat helemaal niet. Niet ver hier vandaan zijn huizen die op die manier werken. Dit is een hele oude foto van een dergelijk huis.
 14. Dat is het grootste probleem, je loopt dan niet in je eentje in de bossen. Er hoeven maar 10 andere mensen te besluiten om in het bos te gaan lopen en op takjes te trappen en er is geen wild meer te bekennen. Overleven in het bos is leuk en aardig, maar je moet wel alleen zijn. En als iedereen met een jachtgeweer voor het bos kiest en op alles gaat lopen schieten wat beweegt... Het platteland is denk ik de beste plek. Daar is eten en ruimte. Amsterdammers gingen in de oorlog ook op de fiets naar Friesland om eten te halen.
 15. Maar waarom ga je er van uit dat je kippen in het donker naar binnen gaan? Die van ons zitten gewoon op de trap naar het huis, vinden ze ook prima. Als we thuis komen moeten we ze optillen en naar het hok dragen...
 16. Je kan denk ik beter je zendmachtiging halen. Dan kan je gewoon zo'n vierbander van 50 watt in huis zetten of in de auto bouwen. Bovendien kun je dan gebruik maken van repeaters en dergelijke. Er zijn tegenwoordig allerlei leuke features, zoals echolink, waarbij je tegen een repeater zegt dat hij je door moet schakelen met een repeater in Nederland bijvoorbeeld. Daarmee wordt het mogelijk vanuit Hongarije met een portofoontje met Nederland te praten. Volgens mij wordt het examen steeds gemakkelijker en de mogelijkheden worden steeds groter. Dit omdat de belangstelling afneemt. Ik heb een Hongaarse zendmachtiging, mijn call is HA6WAV, lekkere tongbreker voor de Hongaren, want de letter W bestaat in Hongarije niet...
 17. Ik heb zelfs ergens een boekje over koken op de motor: Een houtkachel is een prima idee, een bootkachel is misschien wat kleiner er praktischer. Deze Taylors brand op diesel en hang je ergens aan de muur:
 18. Voedsel koken op de motor bespaart ook veel. Dat deed ik op de lange ritten naar Hongarije en terug ook. Afbakbrood vullen met kaas en ham, in de folie vak boven de uitlaat en je ruikt binnen vanzelf dat het klaar is. Vis gaat ook geweldig. Kan je niet een deel van je koelvloeistof naar binnen leiden om een radiator op te warmen? In beide gevallen werkt het natuurlijk alleen als je rijdt... Ik heb nog nooit een auto gezien met warmtecollectoren op het dak, maar in principe zou dat ook moeten kunnen. Kun je zowel je interieur mee verwarmen als een kleine boiler met consumptie-water. http://www.wikihow.com/Cook-Food-on-Your-Car's-Engine
 19. Dan moet de auto niet kapot gaan Piroska. En er niet te veel in rijden... Maar verder heb je gelijk. met 5 a 600 euro leef je als God in Hongarije hier. Met name de vaste lasten, die je in Nederland meestal de nekslag geven, zijn hier heel goed in de hand te houden.
 20. Volgens mij zit hier een exploitatie plicht op. Dat is wel vaker in Duitsland. Je koopt het, met de verplichting om het te exploiteren. Dat is een echte instinker. Want ergens mogen bouwen of ergens moeten bouwen is nogal een verschil natuurlijk.
 21. Sneeuw, winter, die kas blijft gewoon staan. Aan de buizen kan ik gemakkelijk gaan hangen, zo sterk zijn ze.
 22. Tabaksbladeren werken prima tegen bloedluis.
 23. Pieken van -35 zijn niet ongewoon hoor, bij ons in Hongarije. Een meter sneeuw ook niet. Niks aan de hand.
 24. Dit soort voederbakken gaan langer mee dan een week hoor: En dit soort waterbakken ook: Maar in de regel zijn de buren heel gewillig als jij zegt dat ze, in ruil voor het voeren van de kippen, de eieren mogen houden. Kippen zijn van zichzelf enorm goed geïsoleerd trouwens. die hebben drie keer de dikte veren om zich heen als jij in je dekbed hebt hoor. Maak het hok niet te groot en je hebt nergens last van. Ik heb zo'n hok in de tuin, maar dan wat groter: Ze leggen de eieren keurig in het leghok. Perfect hok voor een paar kippen. Wel wat troep in het hok leggen, boomstammetje of zo, ze moeten zich niet vervelen.
 25. Normaal gesproken roept nu een moderator 'zullen we on topic blijven?'
×
×
 • Nieuwe aanmaken...