Ga naar inhoud
GENEGEERD

Dick Berts in de NTS serie "Nederland in zeven overstromingen".


Gast DickBerts

Aanbevolen berichten

Gast DickBerts

Beste collega preppers. Vanaf 13 december 2013 zendt de NTS de zevendelige serie "Nederland in zeven overstromingen" uit. Aan de laatste aflevering -die over de ergst denkbare overstroming gaat- heb ik meegewerkt als prepper. Ik weet nog niet wanneer deze aflevering uitgezonden wordt, dat horen jullie nog. Ik heb de uitzendingen uiteraard ook nog niet gezien, maar het zou me niet verbazen als het erg goed wordt.

 

Tegelijkertijd organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, een van mijn favoriete musea, een expositie over hetzelfde onderwerp. Ik kreeg net een telefoontje, omdat ze daarbij ook teksten van mij willen gebruiken. Dat is prima natuurlijk. De tentoonstelling schijnt al helemaal voorbereid te zijn, maar ik heb alsnog met spoed aangeboden, om die aan te vullen met wat watersnood-prep spullen uit mijn verzameling.

 

Nee, ik om geen aandacht tekort. En nee, ik ben geen prep-goeroe. Maar ik ben altijd weer super blij, als ik via de media een steentje kan bijdragen aan het preppen in Nederland.

 

Met hartelijke groet,

 

Dick

 

http://www.zuiderzeemuseum.nl/nl/454/tentoonstellingen/nederland-in-7-overstromingen--de-zuiderzee/?id=2837

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 115
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Gast DickBerts

Dank je f150. Een goed moment om ook nog even http://www.ahn.nl in herinnering te brengen. Daar vind je een postcode tool. Toets je postcode in en je vindt de hoogte ten opzichte van het NAP. Een goede stormvloed komt meer dan 3,5 meter boven NAP. Maar dat krijg je nooit helemaal voor je kiezen. Voordat de badkuip West-Nederland vol is gelopen, is de stormvloed al weer voorbij. Ga uit van de hoogte die http://www.ahn.nl geeft en tel daar anderhalve meter bovenop en je weet of je tijdig moet vluchten, of dat je het droog houdt op zolder.

 

Het kon wel eens heel erg lang duren, voordat je gered wordt bij een watersnood. Al het water om je heen is zout geworden, dus heb je weinig meer aan je waterfilter. Je overleving hangt dus vooral af van de hoeveelheid zoet water die je naar zolder weet te brengen. Volgens het waterleidingbedrijf PWN is de kans groot, dat het water het nog wel eventjes blijft doen als de dijken doorgaan. Eerste storingsreactie moet dus ook zijn: water opslaan en omhoog ermee! Je waterfilter is wel bruikbaar om water dat je omhoog hebt gebracht en dat te lang staat, weer 'vers' te krijgen. Tot zover de belangrijkste watersnood tips.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de echte informatievreters op dit forum, hier een paar honderd publicaties over waterbeheer en overstromingen. Onderzoek naar kansen, risico's, kosten, oplossingen, simulaties, stappenplannen, evacuaties enzovoort. Waarom zit er maar 24 uur in een dag!

http://www.hkv.nl/publications.asp?id=0&pid=3426&mid=3433

 

Er ligt daar een enorme schat aan onderzoek publiek beschikbaar. Voor samenvattingen hou ik me aanbevolen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zout water kun je drinkbaar maken door ontzilting. Koken en de neergeslagen waterdamp opvangen of dmv omgekeerde osmose.

 

Toegegeven, het duurt lang voor je drinkbaar water hebt en het kost veel energie/brandstof. Maar het is te doen.

 

Op zon energie kan ook:

http://www.futuras.nl/pot-en-zon-maken-zout-water-drinkbaar/2384

 

Dure oplossing:

http://www.qvist.nl/survivor-06-ontzilter.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

Via internet is het te volgen . Het is overigens de NTS. Hier de trailer:

 

het uitzendschema en de link naar de omroep.

 

Ah bedankt voor de link !

Ziet er interessant uit!

 

Hopelijk kan ik het inderdaad via internet volgen, want meestal krijg ik de melding dat ik het niet kan bekijken, omdat ik niet in Nederland woon. Frustrerend! :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah bedankt voor de link !

Ziet er interessant uit!

 

Hopelijk kan ik het inderdaad via internet volgen, want meestal krijg ik de melding dat ik het niet kan bekijken, omdat ik niet in Nederland woon. Frustrerend! :p

 

Mochten ze in Hilversum moeilijk doen omdat je in het buitenland woont en uitzending gemist wilt kijken, kun je dat ook via een proxy server doen. Hier kun je meer informatie vinden:

http://vpnservice.nl/online-video-on-demand/uitzending-gemist-kijken-buitenland/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast DickBerts

Nog even een nabrander. Zie me nou niet als iemand die zichzelf interessant vindt of die aandacht tekort komt, want dat is niet zo, maar als een idealistische prepper die het preppen wil promoten. Ik ben al zo ontiegelijk veel met mijn klus in de media geweest, dat het natuurlijk steeds moeilijker wordt om nog een keer op tv te verschijnen. De media raken op je uitgekeken! En terecht. Wat dat betreft hoop ik nog steeds op een opvolger. Maar ik kan het niet helpen, dat ik toch ook wel een beetje blij ben met deze uitzending en dat ik denk, ik heb het weer geflikt. Het preppen is weer in beeld! hg Dick.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast DickBerts
In 1953 stond het water tot 1km van mijn ouderlijk huis . Zegt mijn moeder altijd . Dus het kan Vlaanderen ook treffen .

 

Geert

 

Ik dacht dat Nederlands water door de Belgische douane tegengehouden werd??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot
NTS... Is dat Nederland 1, 2 of 3? Anders kan ik het hier in het verre verre Vlaanderen niet ontvangen :(

 

Even geduld en er komt een uitzending gemist op internet. Die ga ik ook kijken. Want ik kan hier helemaal niets ontvangen.

(geen t.v. :))

 

Ben benieuwd DB.

Zuiderzeemuseum trekt ook weer. Heel mooi museum, sowieso een aanrader.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast DickBerts

Nabrander 2; zul je net zien. Alle ogen gericht op de VS en de bankencrisis. Gebeurt daar niks en gaan bij ons de dijken door! Zo is het leven. Wat dat betreft is dit best even een goed draadje :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@DickBerts ja die duinen bij jou stellen ook niet veel voor ;) maar goed ik schuil zogenaamd binnen de westfrieze omringdijk..

 

en ja zuiderzeemuseum is erg mooi! misschien een leuke tip om met lichtjesavond in Enkhuizen (dan is het zuiderzeemuseum ook altijd vrij toegang) zelf daar te gaan staan met noodverlichting en ander lamp geweld, je hebt er genoeg :p

 

p.s. komt die superoverstroming van 1287 nog aan bod?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat goed van je Dick! Hopelijk opent het dan weer wat ogen van een aantal mensen.

 

Voor diegenen die alvast wat meer willen lezen over overstromingsrisico's:

 

Het Deltaprogramma: Een 'aantal' van onze dijken voldoet niet aan de normen:

Nederland is opgedeeld in dijkringen: gebieden die beschermd worden tegen hoogwater door primaire waterkeringen zoals dijken en duinen. In de regio Rijnmond-Drechtsteden zijn dat de dijkringen Zuid-Holland Nieuwe Waterweg Oost, Lopiker- en Krimpenerwaard en Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Op een aantal plekken voldoen de dijken niet aan de huidige normen. Voor een aantal dijkringen blijkt dat het beschermingsniveau nadere aandacht vraagt. Bovendien is er sprake van bodemdaling, waar de bodem uit veengrond is opgebouwd.

 

Bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/deltaprogramma/deelprogramma-s/deelprogramma-rijnmond-drechtsteden/aanleiding-deelprogramma-rijnmond-drechtsteden

 

Meer info over water en veiligheid: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/water-en-veiligheid/watersnood-en-wateroverlast

 

Maar de waterschappen waarschuwden ook al eerder dat veel dijken niet meer aan de veiligheidsnormen voldoen, zie dit filmpje

http://nos.nl/video/332855-waterschappen-veiligheidseisen-dijken-verouderd.html

 

Welke bedreigingen zijn er voor dijken en duinen: http://www.enwinfo.nl/asp/content.asp?DocumentID=4

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...