Ga naar inhoud
GENEGEERD

Nogmaals voorstellen.


Kaetje

Aanbevolen berichten

Omdat dit stukje van het forum toch een stukje persoonlijker kan gaan worden hierbij vast mijn voorzet.

 

Hallo allemaal. Ik zal ook even een korte inleiding geven van mijn vooraf gaande leven.

 

Ik ben 41 en vader van 2 jongens (5 en 7). Ik zie mezelf als een outdoor mens. Ik was als kind al veel te vinden aan de waterkant en in de bossen en voel me daar op mijn gemak.

Toen ik 13 was ben ik mijn eerste survival/kampeer tripjes gaan doen in Kortenhoef, dat heb ik 3 jaar gedaan waarna ik een survival cursus ben gaan doen in Schotland.

Eenmaal terug gekomen begon het echte outdoor gevoel. In de jaren daarna ben ik regelmatig naar de Ardennen gegaan waar ik diverse trips heb gedaan. Allen van ongeveer 5/6 dagen. Na een verblijf in de US heb ik de draad van survivalen in de ardennen voortgezet. Door mijn drukke gezinsleven ben ik niet meer in staat om het zelfde aantal dagen te gaan als vroegen dus hou ik het nu bij 2/3 dagen. Ik probeer dan telkens een onbekend deel van survival maar ook rond om het huis ben ik altijd wel bezig met dingen survival gerelateerd.

 

Ik denk dat mijn behoefte aan survival voortkomt uit het gevoel van toekomstige onzekerheid, iets wat ik al op zeer jonge leeftijd had. Mede hierdoor ben ik al heel lang dingen aan het verzamelen die mij bij het overleven kunnen helpen alleen nu heeft het een naam gekregen namelijk "preppen"

 

Ik werk in amsterdam als motormonteur, maar in mijn vrije tijd kook ik graag en speel ik zo nu een dan een pc spelletje. En niet te vergeten mijn 2 jongens, de preppers van de toekomst .

 

Grt,

 

JV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik haak in, hopelijk volgt de rest ook.

 

Ik ben 30, single en man. In m'n jeugd ruim 10 jaar op scouting gezeten en daar allerlei outdoor zaken geleerd. Bijvoorbeeld torens en veldkeukens pionieren, bruggen bouwen. Kaart, kompas en routetechnieken. Omgaan met bijlen, messen, vuur maken en koken op hout/gas. Tenten opzetten (van 1p tot die grote legertenten). En natuurlijk hiken met bepakking.

 

Paar jaar niets met scouting/outdoor gedaan maar sinds een jaar of 5 geleden weer begonnen met het verzamelen van gear, via review sites op amerikaanse survivallist sites beland en daar met preppers in aanraking gekomen. Uiteindelijk met een stel NL forumleden op dit forum beland toen deze startte begin 2012. Afgelopen 10jr allerlei opleidingen, banen, vrijwilligerswerk gedaan dus een brede interesse/kennis. Momenteel bezig met het starten v/e eigen bedrijf (niet prepper-gerelateerd) met een compagnon, daar hoop ik op korte termijn van te kunnen gaan leven. Daarnaast weer begonnen met sporten en ik probeer zuinig/efficiënt/milieubewust te leven.

 

Mijn behoefte om te preppen komt deels door m'n achtergrond bij scouting (ik wil me kunnen redden in de natuur), deels door m'n brede interesse (oa allerlei films, docu's, websites, boeken gelezen over survival/preppen en gerelateerde onderwerpen) en deels door m'n geloof.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet single, niet samenwonend. Moeder van 3. In mijn jeugd getriggerd door de hoofdmeester die ons leerde kompas schieten en dan ons ook in een groepje van vier echt dropte in een Belgisch bos. Hij heeft ons veel survival dingen geleerd op kinderniveau dan. In mijn tienertijd was het grote sas handboek een van mijn lievelingsboeken en toen ik eenmaal kinderen had gekregen stond mijn hele bijkeuken vol met voorraden omdat ik bang was dat we zonder eten kwamen te zitten als ik bv ineens mijn werk zou verliezen. En dat was in de goede tijden.

Daar komt mijn behoefte om te preppen vandaan en dat wordt met deze economie alleen maar erger. Ik prep dan ook voor als er een hyperinflatie komt.

 

Er zijn naast het preppen nog megaveel dingen die ik wil doen en die ik wil leren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan ik ook maar. 48 jaar, vader van 4 inmiddels volwassen zonen. Als kind een echt buitenmens en nog altijd voel ik me in de natuur het beste, met toppunt de bergen en de kust.

Ik ben niet bewust bezig geweest met outdoor of scouting, daar het me door mijn werk veelal aan tijd ontbroken heeft. Wel heb ik al vanaf kind het idee dat ik nog mee ga maken dat de wereld zoals ik die ken gaat verdwijnen. Ik heb me daar altijd wel op voorbereid, een soort mind-set zeg maar met voorbereidingen.

Vanuit interesse en zeker met behulp van het SAS boek, heb ik mezelf wel wat handigheden aangeleerd, maar wil dit geen skills noemen. Waar anderen zich oefenen in het maken van vuurbogen, prep ik gewoon extra aanstekers en lucifers en heb ik mijn magnesium strijker als het nodig is. Je zult mij niet snel 2 stokkjes over elkaar zien wrijven;)

Wat ik wel een skill durf te noemen is mijn oplossingsgericht denken. In tegenstelling tot veel mensen die kijken naar hoe vervelend iets is en naar wat er allemaal fout gaat, kijk ik graag naar de oplossingen en naar wat goed gaat. Lijfspreuk is dan ook, waar je niet dood van gaat maakt je sterker en weer wat geleerd.

Door mijn werk ben ik heel intensief in aanraking met mensen, ook op dieper emotioneel niveau. Juist hierdoor heb ik het vertrouwen dat wanneer SHTF, er zeker mensen zullen zijn die ook hun beste been voor zullen zetten en niet iedereen in een plunderende moordende maniak veranderd., zoals zo vaak beschreven wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha andere Utrechtse preppers,

Ik ben 52, vrouw, samenwonend, geen kinderen. Ook van kinds af aan graag buiten, in de bossen of langs het water. Ongeveer 10 jaar geleden, we woonden toen in de binnenstad van Utrecht, kreeg ik ontzettend de behoefte om buiten de stad te gaan wonen, een tuin te hebben en meer natuur om me heen. Dat is gelukt. Inmiddels wonen we buiten de stad en heb ik een moestuintje, wat fruitbomen en voldoende bos in de buurt voor heel veel brandhout. De houtkachel brandt lekker terwijl ik dit zit te typen. Sinds een paar jaar heb ik de overtuiging dat er de komende tijd iets mis zal gaan, of dat een economische ineenstorting is, of een overstroming, ik weet het niet, van alles is mogelijk, maar het voelt niet goed. Sinds kort volg ik de preppersite. Heb vandaag het boekje van Dick Berts met de post thuis gekregen. Vooralsnog leg ik me nu toe op hoe we het thuis een poosje kunnen volhouden als het mis gaat. Dus voorraden aanleggen, waterfilter ed. Ik ben vooral goed in dingen die met eten te maken hebben: groenten verbouwen, welke planten/bessen/bloemen/paddestoelen ed kun je wel/niet eten, welke planten hebben geneeskrachtige werking ed. Ik probeer ook een beetje in kaart te brengen waar ik eetbare dingen kan vinden in mijn eigen omgeving. En mocht het misgaan, dan lijkt het me heel waardevol om contact te hebben met andere preppers in de buurt. Tot die tijd hoop ik veel van jullie te leren en als ik iets kan aandragen, dan doe ik dat graag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo iedereen, ook ik zal er dan maar even aan moeten geloven :rolleyes:

 

17 jaar, en ik prep nu een jaar of 2/2,5 al. Ik heb een vriendin en woon samen met mijn ouders en broer van 24. Ik heb eigenlijk jaren lang al een interesse in rampen en verstoringen van het leven zoals we gewend zijn. Die interesse heeft er voor gezorgd dat ik wat boeken ben gaan lezen, en die boeken hebben er op hun plaats weer voor gezorgd dat ik wat concrete stappen in de richting van zelfredzaamheid ben gaan nemen. Ik heb alle aspecten voor de eerste 2 maanden inmiddels wel voor mijn gezin en vriendin voor mekaar, waarbij ik dan ook nog het een en ander voor andere dierbaren kan doen. Er is maar een heel selecte groep van familie die weet van onze preps, en dat wil ik ook graag zo houden natuurlijk. Mijn vriendin zou zoals ze zelf zegt niet uit zichzelf voorbereidingen nemen op een ramp, maar vind het wel leuk dat ik het doe en accepteert dit dan ook volledig en helpt zo nu en dan een handje. Voor haar verjaardag bijvoorbeeld geef ik haar dan een slaapzak, luchtbuks of zakmes, en dat vindt ze nog super ook, dus ik mag wel van geluk spreken! :)

Ik heb ongeveer sinds een half jaar ook mijn moeder volledig 'on board' met preppen dus die komt regelmatig thuis met wat handige dingetjes uit de supermarkt. Mijn hobbies zijn Preppen, schieten, dit forum, wildkamperen, survivalen, wandelen door de natuur, hardlopen en films kijken. Ik bereid me niet voor op een specifiel scenario, maar probeer voor zoveel mogelijk scenario's de nodige voor mekaar te hebben. Ik hoop later een mooie boerderij te kunnen kopen in een rustig stukje van Nederland, waarschijnlijk buiten de provincie Utrecht. Ik hoop dat ik niks vergeten ben maar anders post ik dat later nog wel. :D

 

Sureiscool

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allemaal,

 

Ik zag ineens de Utrecht groep staan... ja daar moet ik dan wel bij he?!

 

Ik zal me ook even uitgebreid voorstellen. ik ben 31 jaar, vader van een dochter van 6 en een zoon van 2 en mijn vrouw is momenteel 18 weken zwanger... verder hebben we twee honden, een kruising mechelse herder en sinds een week een chihuahau pup. eigenlijk ben ik al zolang ik me kan herinneren gek op het buitenleven. als kleine jongen was ik altijd in het bos te vinden en voelde en voel me daar nog steeds het meest op mijn gemak. eigenlijk ben ik nooit echt workshops of cursussen gaan volgen. wel heb ik bij de landmacht gezeten en daar leer je natuurlijk ook wel het een en ander. Op het moment vind ik skills erg belangrijk. ik zou zo niet durven zeggen welke skills ik heb, maar zelfverdediging is er in ieder geval 1 van. sinds dat ik vader ben houdt het me wel steeds vaker bezig dat we erg afhankelijk zijn van allerlei externe factoren. daarop wil ik mij en mijn gezin voorbereiden. Mijn dochter heeft nu de leeftijd dat ze mee kan het bos in, daar kan ik naast mijn eigen skills opbouwen, ook haar skills meegeven. sinds kort ben ik bij dit forum gekomen, puur omdat ik wil leren en meer mensen wil horen die net zo denken als ik (ben ik me omgeving één van de weinige die denkt zoals ik doe...). kennis is macht denk ik altijd maar. en hoe meer ik weet en leer des te weerbaarder ik ben tegen gevaar van buitenaf. het moment dat ik me ben gaan verdiepen in preppen is eigenlijk het moment geweest dat ik mensen in Haïti zag na een verschrikkelijke ramp. de hulpverlening kwam moeizaam om niet op gang en mensen zag je op tv huilend op de brokstukken van hun huizen zitten, weken nadat het allemaal was gebeurd. mensen vielen elkaar aan bij de vrachtwagens met voedsel, omdat men verging van de honger... ik vond dit raar, omdat men aan de rand van het bos woonde en aan zee. vlees, vis en voedsel in overvloed dacht ik zo. maar deze mensen waren zo in shock dat ze niks meer deden. ik denk dat als ik mijn vaardigheden train, dat ik eerder zal terug vallen op deze vaardigheden.

Eenmaal hier op het forum ben ik mijn plannen duidelijker gaan bekijken en ipv als eerste optie een BOL te hebben, ben ik overgestapt en is die BOL (ergens ver weg in een bos) een back-up geworden. Nu gaat het eigenlijk pas echt beginnen... ik moet een voorraad aan gaan leggen en me gaan bedenken wat ik allemaal nodig heb in case of SHTF. binnenkort wil ik een fornuis-project starten en kijken of ik zelf van een metalen ton, een kookfornuis kan maken die op hout werkt... en ondertussen een lijst maken van goederen die we willen inslaan en daarnaast onze vaardigheden bijspijkeren... Momenteel ben ik herstellende van een operatie aan mijn voet, dus ik kan het bos niet in (en herfst is echt mijn favoriete tijd!!! :( ) maar zodra ik dit weer kan, dan pakken we de camera mee, en gaan we oefenen. ook wil ik het hele fornuis project opnemen en dan op Youtube (op een nog te starten kanaal) plaatsen... wie kennis heeft moet kennis delen vindt ik immers...

wat kan ik verder vertellen, tja momenteel gedwongen full-time huisvader... dat geeft me veel tijd om na te denken over het preppen en plannen op te zetten en heerlijk met de kinderen bezig te zijn! Mijn hobbys zijn heel afgezaagd mijn gezin, preppen, wandelen, vechtsport en daarbij wil ik survival en bushcraft er ook onderzetten al ben ik daar toch nog niet helemaal aan toe gekomen... zodra mijn voet weer in orde is dan ga ik ook conditioneel trainen... dat wordt denk ik nog wel eens over het hoofd gezien. maar fitheid is niet alleen erg hulpzaam bij een SHTF scenario, het helpt je ook om dingen mentaal te overwinnen :)

Ik hoop dat ik nog heel lang plezier kan hebben op het forum!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Beste Utreggers,

 

Ik ben John a.k.a. Learned Bear.

In het kort:

Vader van een dochter.

Vriend voor velen en vijand voor onrecht(vaardigen).

Vakman in de zin van dat ik mij specialiseer in het organiseren van groepen mensen en droom analyse.

Verdieping zoek ik in allerlei hoeken: van Paulo Coelho tot Jung tot Keltisch gedachtengoed.

 

Preppen doe ik sinds Y2K. Toen had ik alleen wat blikjes knakworst, een bivakmuts en een koevoet. Ondertussen ben ik wat verder. Een echte crisis komt mijns inziens echter bijna altijd uit onverwachte hoek. Daar kun je je nauwelijks op voorbereiden. Ik houd zaken daarom vooral basaal, simpel en flexibel. Een stevige mindset is voor mij van het allergrootste belang.

 

Utreggers aller wijken en dorpen, verenigt u!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...
  • 1 maand later...

Hai,

 

Moeder van 2 uit LeidscheRijn. Was vroeger wel een scharrelkind, maar altijd meer met fantasiespel bezig dan met dingen die in survival situaties echt nuttig zijn. Op mijn interesse voor pijl en boog daargelaten. Helaas schoten die pijlen van mijn opa niet zo recht....

Helaas ben ik de afgelopen 15 jaar steeds minder in de natuur te vinden.

Mijn skills bestaan uit nachtblindheid, een neiging om mijn enkels te verstuiken en angst voor spinnen.

Maar... ik blijf wel altijd koelbloedig. Zolang er geen spinnen zijn....

 

Onze prepplannen zijn met name gericht op weg uit NL en zelfvoorzienend worden, met mogelijkheid om off the grid te kunnen. Maar alles wat we in NL al kunnen leren is mooi meegenomen, en wellicht dat ik toch ergens een hidden skill heb die jullie nog niet hebben?

 

Kaetje

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...