Ga naar inhoud

Wiener68

Lid
 • Aantal items

  59
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Wiener68

 1. Dit laatste is bij mij ook heeeeel erg bekend. En uitleggen heeft geen zin want ik krijg toch altijd te horen: 'stel je niet aan' en 'wat denk je dat er gaat gebeuren'.
 2. Ik ben hem ook maar gebruiken zodat je hem/haar/het leert kennen. Hij zou eigenlijk 2 a 3 cm langer moeten zijn dan komt'ie in de buurt van lekker ding!
 3. @keyzer Suse, Dank je. Ik ga even een oude binnenband opsnorren. Ik dacht zelf aan tape erom heen. Hierbij een 'vreemde' vraag: nml, wie gebruikt zijn preppermes thuis als snijmes. Ik denk daarover, maar er is iets wat mij weerhoudt om deze te gebruiken. Mss het gevoel dat het zonde is (vreemd, weet ik) ook omdat ik een oaar goede messen heb. Maar aan de andere zijsnede. Als het nodig is, gebruik je dat mes toch gewoon.
 4. Ik heb nu een Arrow mes wat helemaal van staal/metaal is. Ik zou er nog wel een bij willen hebben, eentje voor voedsel en eentje om te hakken in hout e.d. Ziet er mooi uit. De nadelen vind ik: hij is helemaal van staal, handvat had wel van kunststof oid mogen zijn. Kan ik zelf wel wat op vinden. Het handvat had minimaal een centimeter langer mogen zijn voor comfort. Totale lengte is 21 cm, handvat is 11 cm (iets te kort) en de rest is voor het snij-,hak- en andere bijkomstigheden. Hier is een foto te vinden. Ik weet niet of dit is toegestaan maar ik kan er geen foto van plaatsen. http://securitystuff.nl/images/Arrow%20mes.jpg.
 5. Okee, duidelijk is dat als het Amerikaans is dat het dan "geweldig" is. Ga ik iig ff checken op YT. Dank.
 6. Morgenavond komt America's Blackout op National Geographic om 21.00 uur. Ik weet niet wat je ervan kan verwachten maar lijkt me heel handig om te weten wat je moet doen en vooral wat je niet moet doen. Be prepared. Btw, bij ons in Utrecht is in sommige delen de straatverlichting uit. Inmiddels opgelost maar zag er vreemd uit (niet).
 7. Kan je ze niet aanschaffen en verstoppen tot shtf?
 8. Ik vraag me af of er onder de Utrechters ooit een keer een meeting zit aan te komen. De enige keer waarvan ik het wist was tijdens de voorbereiding van mijn broers huwelijksfeest. En daarna heb ik er niks meer over gehoord. Het lijkt me leuk en handig om ervaringen en kennis te krijgen. Niet via het web maar face to face. Gr, niels
 9. Ik vind het ook belangrijk om te weten, maar ik zou het niet kunnen ondanks dat ik een prepper ben. Maar ieder heeft zijn eigen specialisaties.
 10. Ik was ook al bezig maar, waar haal je die sluitingen? Als ik die heb, heb ik alweer een andere hobby, naast muziek maken. Sorry, heb ik al gevonden. Diverse maten dus keus genoeg.
 11. Ik heb ook wel interesse in zo'n setje, maar in mijn geval moet het draagbaar zijn, ik heb geen auto dus moet ik het op de fiets met aanhangertje of lopend.
 12. Ik heb nog niks, maar ik ben druk bezig om info te zoeken wat het beste bij mij past.
 13. Mijn EDC is tevens mijn BOB. Omdat je er niet zeker van kan zijn dat als je s ochtends weg gaat, dat er s middags iets gebeurt is waardoor je je huis (tijdelijk) niet (meer) in kan/mag. Ik heb er in: extra kleren, lamp, twee soorten touw, duck tape, paracetamol, flesje water (op werk leeg drinken en als je weg gaat vullen zodat het water fris blijft) extra telefoon, handoek, tandpasta en tandenborstel, en een oplaadbare scheerapparaat, naaigaren, lucifers en een aansteker. Ik moet er nog wat bij doen maar dit heb ik in mijn EDC/BOB zitten. Misschien overdreven, maar ik woon in een oud huis en vorig jaar hebben ze in flats in Utrecht asbest gevonden en ze gaan onderzoeken of dit ook hier het geval is. Ik moet nog een multitool hebben maar ik ben er nog niet uit welke geschikst is voor mij. Daarnaast wil ik er nog een simpele filmcamera bij hebben en nachtkijker. Je weet maar nooit. En diverse opladers.
 14. Mijn sterkste punt is beveiligen. Ik heb 1 paar linker handen, blauwe vingers, ik kan haren knippen en diverse vechtsporten gedaan. Ik zit nu te twijfelen over kickboksen en krav maga.
 15. Even voor de duidelijkheid, loop maar eens een week rond door je woonplaats en kijk om je heen hoe vaak dit gebeurt. Auto neerzetten, apnaar de bakker, geld pinnen, noem het maar op en dan zie hoe onvoorzichtig men is wat betreft iemands heilige koe. @wodan. Dat bedoel ik, aan de ene kant is hun mentaliteit dat als naar hun wagen kijkt worden ze aggresief en aan de andere kant geven ze niks om hun auto.
 16. Ik wil er een keer bij zijn. Deze week ben ik druk bezig met vrijgezellenfeestje van mijn broer. Ben ik te laat?
 17. Gewoon de eerste de beste auto pakken, ik zie regelmatig automobilisten ff iets doen buiten hun auto (krantje halen) met sleutels erin motor draaiende houden. Instappen, stukkie rijden. Naar je huis toe en dan je spullen inladen.
 18. Ik woon lekker centraal en kan dus echt geen kant op wanneer de shtf.
 19. Nog een utregger in hart en vaat. Ik ben Niels en erg beginnend prepper. Ik ben alleenstaand, geen kinderen (wel als ik in de spiegel kijk), 44, uitzendkracht op/in een postkamer. Ik kan niks en bijna alles is te leren. Woon vlakbij de watertoren. Moet genoeg zijn. Wie volgt?
 20. De volgende keer (het liefst voor de 21e, en anders heeft het geen zin;-) wil ik erbij zijn.
 21. Ik heb inmiddels een firesteel, maaaaaare hoe werkt' ie? Ikke nie begrijp (blondt)
 22. Ik ben ook maar een beginnende budget prepper heb ik niet zoveel. 1 led lamp 2 2x 6 meter touw 3 survival kit met o.a mesje en firesteel (weet nog niet hoe dat werkt maar dat komt wel.) 4 watten 5 lucifers en aansteker 6 scheerapparaat wat door een mede prepper Cyberbeer was vermeld. Ik moet hem nog binnenkrijgen. Ik heb de 10 niet gehaald, snif
 23. Ik zou wel willen maar ik ben bezet waar ik niet onderuit kan, helaas.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...