Ga naar inhoud

Wiener68

Lid
 • Aantal items

  59
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Utrecht
 • Nieuwsbrief
  Ja

Wiener68's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

10

Community reputatie

 1. Dit laatste is bij mij ook heeeeel erg bekend. En uitleggen heeft geen zin want ik krijg toch altijd te horen: 'stel je niet aan' en 'wat denk je dat er gaat gebeuren'.
 2. Ik ben hem ook maar gebruiken zodat je hem/haar/het leert kennen. Hij zou eigenlijk 2 a 3 cm langer moeten zijn dan komt'ie in de buurt van lekker ding!
 3. @keyzer Suse, Dank je. Ik ga even een oude binnenband opsnorren. Ik dacht zelf aan tape erom heen. Hierbij een 'vreemde' vraag: nml, wie gebruikt zijn preppermes thuis als snijmes. Ik denk daarover, maar er is iets wat mij weerhoudt om deze te gebruiken. Mss het gevoel dat het zonde is (vreemd, weet ik) ook omdat ik een oaar goede messen heb. Maar aan de andere zijsnede. Als het nodig is, gebruik je dat mes toch gewoon.
 4. Ik heb nu een Arrow mes wat helemaal van staal/metaal is. Ik zou er nog wel een bij willen hebben, eentje voor voedsel en eentje om te hakken in hout e.d. Ziet er mooi uit. De nadelen vind ik: hij is helemaal van staal, handvat had wel van kunststof oid mogen zijn. Kan ik zelf wel wat op vinden. Het handvat had minimaal een centimeter langer mogen zijn voor comfort. Totale lengte is 21 cm, handvat is 11 cm (iets te kort) en de rest is voor het snij-,hak- en andere bijkomstigheden. Hier is een foto te vinden. Ik weet niet of dit is toegestaan maar ik kan er geen foto van plaatsen. http://securitystuff.nl/images/Arrow%20mes.jpg.
 5. Okee, duidelijk is dat als het Amerikaans is dat het dan "geweldig" is. Ga ik iig ff checken op YT. Dank.
 6. Morgenavond komt America's Blackout op National Geographic om 21.00 uur. Ik weet niet wat je ervan kan verwachten maar lijkt me heel handig om te weten wat je moet doen en vooral wat je niet moet doen. Be prepared. Btw, bij ons in Utrecht is in sommige delen de straatverlichting uit. Inmiddels opgelost maar zag er vreemd uit (niet).
 7. Kan je ze niet aanschaffen en verstoppen tot shtf?
 8. Ik vraag me af of er onder de Utrechters ooit een keer een meeting zit aan te komen. De enige keer waarvan ik het wist was tijdens de voorbereiding van mijn broers huwelijksfeest. En daarna heb ik er niks meer over gehoord. Het lijkt me leuk en handig om ervaringen en kennis te krijgen. Niet via het web maar face to face. Gr, niels
 9. Ik vind het ook belangrijk om te weten, maar ik zou het niet kunnen ondanks dat ik een prepper ben. Maar ieder heeft zijn eigen specialisaties.
 10. Ik was ook al bezig maar, waar haal je die sluitingen? Als ik die heb, heb ik alweer een andere hobby, naast muziek maken. Sorry, heb ik al gevonden. Diverse maten dus keus genoeg.
 11. Ik heb ook wel interesse in zo'n setje, maar in mijn geval moet het draagbaar zijn, ik heb geen auto dus moet ik het op de fiets met aanhangertje of lopend.
 12. Ik heb nog niks, maar ik ben druk bezig om info te zoeken wat het beste bij mij past.
 13. Mijn EDC is tevens mijn BOB. Omdat je er niet zeker van kan zijn dat als je s ochtends weg gaat, dat er s middags iets gebeurt is waardoor je je huis (tijdelijk) niet (meer) in kan/mag. Ik heb er in: extra kleren, lamp, twee soorten touw, duck tape, paracetamol, flesje water (op werk leeg drinken en als je weg gaat vullen zodat het water fris blijft) extra telefoon, handoek, tandpasta en tandenborstel, en een oplaadbare scheerapparaat, naaigaren, lucifers en een aansteker. Ik moet er nog wat bij doen maar dit heb ik in mijn EDC/BOB zitten. Misschien overdreven, maar ik woon in een oud huis en vorig jaar hebben ze in flats in Utrecht asbest gevonden en ze gaan onderzoeken of dit ook hier het geval is. Ik moet nog een multitool hebben maar ik ben er nog niet uit welke geschikst is voor mij. Daarnaast wil ik er nog een simpele filmcamera bij hebben en nachtkijker. Je weet maar nooit. En diverse opladers.
 14. Mijn sterkste punt is beveiligen. Ik heb 1 paar linker handen, blauwe vingers, ik kan haren knippen en diverse vechtsporten gedaan. Ik zit nu te twijfelen over kickboksen en krav maga.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...