Communicator Geplaatst: 23 oktober 2015 Delen Geplaatst: 23 oktober 2015 Als fervent vleeseter schrik ik hier best wel van! Asbest en sigaretten staan ook op die lijst. Is dan het risico net zo groot? Hoe kan je er dan voor zorgen dat het vlees wat je in huis haalt, vrij is van deze chemicaliën, en dergelijke? Waar moet je dan op letten. Dit bericht rijst veel vragen op voor mij. Verwerkt vlees is vlees dat is geconserveerd door het te roken, te drogen, te zouten of door er conserveringsmiddelen aan toe te voegen. Het gaat bijvoorbeeld om salami, ham, bacon en rookworst. Ook hamburgers en gehakt vallen onder die categorie als ze zijn geconserveerd met zout of chemische additieven. Nu met link! http://www.nu.nl/eten-en-drinken/4150804/who-wil-verwerkt-vlees-lijst-kankerverwekkende-stoffen.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Bla Bla Geplaatst: 23 oktober 2015 Delen Geplaatst: 23 oktober 2015 In veel verwerkte vleessoorten als worsten ed zitten inderdaad veel stoffen die er niet in hoeven. Of deze kankerverwekkend zijn durf ik niet te zeggen. Ik weet wel dat goede vleeswaren van een goede slager in ieder geval minder stoffen bevat. Beste is natuurlijk je gehele vleesproductie tot aan consumptie in eigen hand te hebben. Dan weet je precies wat er allemaal word gebruikt. Helaas is dat voor velen niet mogelijk, waaronder ons. Ondanks ik wel de blijde boodschap mag verkondigen dat de vleesconsumptie hier een heel stuk verzelfstandigd gaat worden. Mijn man heeft na jaren weer contact met een van zijn ooms die ruim 50 jaar ambachtelijk slager was en alleen maar gal spuit op de huidige vleesindustrie. Mijn man gaat het vak van hem leren en mag zelfs alle machines hebben die hij nog heeft staan. Volgende maand word het eerste varken verwerkt. Ieders de helft en er word helemaal niets verspild. Volgende stap is kijken of wij ergens eigen grotere dieren kunnen gaan houden want helaas kan dat niet in een rijtjeswoning Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 23 oktober 2015 Delen Geplaatst: 23 oktober 2015 Ja, het risico is zo groot. Bewerkt vlees is vaak troep. Voor info kijk deze Horizon documentaire van Michael Mosley: Should i eat meat? Gewoon geen bewerkt vlees kopen en eten. Wat minder vaak vlees eten. En verder als je vlees koopt, biologisch vlees kopen. Liefst rechtstreeks via de boer of betrouwbare slager. Of via koopeenkoe.nl Enne, ik ben geen vegetariër, zal ik ook nooit worden, ik geniet van een stukje vlees, af en toe, en goed vlees. Dus ik heb mezelf wel geleerd om op de andere dagen ook lekkere vegetarische gerechten te maken. En vervangers zoals bietenburgers of kikkererwtenburgers(ook wel bekend als falafel) Die burgers maak ik wel zelf want ook die vegetarische vervangers uit de winkel zitten vol troep. En juist die troep wil ik ontwijken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 23 oktober 2015 Delen Geplaatst: 23 oktober 2015 Ik kan een artikel wat ik maanden geleden las even niet terug vinden, maar ook die had een soortgelijke strekking. Het was een onderzoek naar de reden waarom en of rood vlees kankerverwekkend is en de uitkomst was dat het niet lag aan het rode vlees zelf, maar de conservering ervan, het pekelen met met nitrietzouten en roken waardoor PAK's op het vlees komen. Zelf mijd ik al jaren bewerkt vlees want je wilt niet weten wat voor bagger ze er allemaal doorheen gooien om de kostprijs te drukken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 23 oktober 2015 Delen Geplaatst: 23 oktober 2015 Ja, het risico is zo groot. Bewerkt vlees is vaak troep. Voor info kijk deze Horizon documentaire van Michael Mosley: Should i eat meat? Gewoon geen bewerkt vlees kopen en eten. Wat minder vaak vlees eten. En verder als je vlees koopt, biologisch vlees kopen. Liefst rechtstreeks via de boer of betrouwbare slager. Of via koopeenkoe.nl Enne, ik ben geen vegetariër, zal ik ook nooit worden, ik geniet van een stukje vlees, af en toe, en goed vlees. Dus ik heb mezelf wel geleerd om op de andere dagen ook lekkere vegetarische gerechten te maken. En vervangers zoals bietenburgers of kikkererwtenburgers(ook wel bekend als falafel) Die burgers maak ik wel zelf want ook die vegetarische vervangers uit de winkel zitten vol troep. En juist die troep wil ik ontwijken. Bewerkt vlees is zeker niet goed. En niet te veel is zeker goed. Zo heb ik door een verkeersongeval maar 1 nier over. Jaarlijks doe ik controle van mijn bloed. Vorig jaar had ik een te hoog creatine gehalte. Toen ik zei aan de dr dat ik makkelijk 5braadworsten of 3 biefstukken enz of te veel eieren at per keer moest ik gaan minderen. Ik ben dit gaan doen en de resultaten zijn verbluffend. Het creatine gehalte in mijn bloed is op 6 maanden gehalveerd enkel door verstandig met vlees om te springen. Dus niet te veel (zoals alle lekkere dingen ) is de boodschap. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 26 oktober 2015 Delen Geplaatst: 26 oktober 2015 Vandaag in radioprogramma DitIsDeDag. De Wereld Gezondheidsorganisatie van de VN zegt niet 'vlees eten is slecht' maar 'te veel vlees eten is slecht'. Dit zegt hoofdredacteur Dick Veerman van de online krant Foodlog in reactie op het bericht dat bewerkt vlees net zo kankerverwekkend is voor mensen als asbest. Veerman noemt deze conclusie en het bericht dat rood vlees 'mogelijk kankerverwekkend is' erg hard aangezet. 'Alle eenzijdige eetpatronen zijn slecht. Waar het op aankomt is dat we gevarieerd eten'. Helemaal stoppen met vlees eten hoeft dus niet, zegt de Foodlog-oprichter. Radiofragment Het officiele WHO onderzoek in The Lancet Het officiele persbericht van de WHO. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JD81 Geplaatst: 26 oktober 2015 Delen Geplaatst: 26 oktober 2015 Het is elke keer wat anders en ik begin het een beetje beu te worden dat gezeik Vandaag is het vlees morgen zijn het de aardappelen en het groente uit blik. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 26 oktober 2015 Delen Geplaatst: 26 oktober 2015 Vleesverwerkende bedrijven wereldwijd verwerpen resultaten WHO-studie De producenten benadrukken dat het vlees slechts één van de zowat 940 producten is die door de Wereldgezondheidsorganisatie als waarschijnlijk kankerverwekkend worden beschouwd. En ja, al het andere is ook slecht. Dingen die zowel je beschermen tegen kanker,als kanker veroorzaken. [ATTACH=CONFIG]21413[/ATTACH] Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
QuickFix Geplaatst: 27 oktober 2015 Delen Geplaatst: 27 oktober 2015 Mijn oma zei vroeger al: "Overal waar "Te" voor staat is niet goed"; had ze toch gelijk. Het goede mens is bijna vier jaar geleden overleden op 93 jarige leeftijd; niet aan kanker, maar gewoon aan ouderdom. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Supervivere Geplaatst: 27 oktober 2015 Delen Geplaatst: 27 oktober 2015 Ik weet niet of er een idee achter zit, maar Foodwatch komt met nog meer... http://nos.nl/artikel/2065312-voedselverpakkingen-geven-mogelijk-kankerverwekkende-stoffen-af.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 27 oktober 2015 Delen Geplaatst: 27 oktober 2015 Ik weet niet of er een idee achter zit, maar Foodwatch komt met nog meer... Tuurlijk is er meer.... het idee van Foodwatch (en Foodlog) is onder andere bovenop de misstanden en rariteiten in de voedselindustrie zitten. Deze Voedselwaakhond reikt jaarlijkse een prijs uit voor degene die het best de boel op het verkeerde been zet, met oa campagnes tegen misleidende marketing, voedselschandalen,TTIP http://www.foodwatch.org/nl/foodwatchnl-de-voedselwaakhond/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
SantinoD Geplaatst: 27 oktober 2015 Delen Geplaatst: 27 oktober 2015 Dan mag dat allemaal wel zo zijn, maar ik blijf doorgaan met gehaktballen, bacon en een broodje ham/kaas Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Marc67NL Geplaatst: 27 oktober 2015 Delen Geplaatst: 27 oktober 2015 Het is een feit: So processed meat has been classified as carcinogenic. Here’s what you need to know. No, you don’t have to quit bacon. As of today, the World Health Organisation has officially classified processed meat as "carcinogenic", alongside such notorious substances as tobacco, arsenic, and pesticides. The decision was made by the International Agency of Research into Cancer (IARC), based on a review of 800 studies from around the world that found "sufficient evidence in humans that the consumption of processed meat causes colorectal cancer". Bron: Sceince Alert. (Met goede uitleg over wat het nu precies betekent voor je voorliefde voor vlees). Overigens: Vegetarian hot dogs found to contain traces of meat and human DNA. Kinda defeats the purpose. A new DNA analysis of hot dogs and sausages in the US has revealed a few harsh realities about everyone's favourite street food. Not least, the fact that 10 percent of the vegetarian mock-meat products tested actually contained meat. Bron: Sceince Alert. No, It’s Not a Hoax: Hot Dogs Actually Tested Positive for Human DNA. If you’ve ever chosen the prosaic American classic at a grill out, you’ve likely suffered the snarky query: “You really gonna eat that? Do you have any idea what they put in hot dogs?!” While insect parts, eyeballs, and that one oddly unidentifiable hard bit might cross your mind, any suggestion a hot dog contains human DNA likely sounds facetious. It shouldn’t. An astonishing 14.4% of samples tested for “The Hot Dog Report” by Clear Food — which provides molecular analysis of commonly purchased food brands — were euphemistically labeled “problematic.” According to the report: “Clear Food found human DNA in 2% of the samples, and in 2/3rds of the vegetarian samples.” That’s not all. If you’re vegetarian or you have dietary constraints for religious or ethical reasons, it’s important you know just how little labeling matters: – “10% of vegetarian products contained meat.” Bron: Anti Media. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 27 oktober 2015 Delen Geplaatst: 27 oktober 2015 Nieuwe-schijf-van-vijf-moet-angst-vlees-wegnemen. Consumenten hebben voor een verstandige keuze over hun eten meer nodig dan ,,angstverhalen over vlees''. Daarom komt het Voedingscentrum binnenkort met een nieuwe schijf van vijf. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 27 oktober 2015 Delen Geplaatst: 27 oktober 2015 Het is een feit: Bron: Sceince Alert. (Met goede uitleg over wat het nu precies betekent voor je voorliefde voor vlees). Overigens: Bron: Sceince Alert. Bron: Anti Media. Human DNA was found in 2 percent of the samples, which doesn't mean that there were traces of human meat in the sausages, but simply that there was some kind of contamination, so that could be through a stray hair or skin cells, or potentially even saliva. Bron, zie link Science Alert hierboven. Schokkender is dat in vegetarische hotdogs wel gewoon vlees is aangetroffen en niet alleen "contaminations"/verontreinigingen, wat natuurlijk snel optreedt als je dezelfde machines gebruikt voor veggie en vlees hotdogs. Hier zouden gewoon zeer stevige boetes voor moeten komen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 27 oktober 2015 Delen Geplaatst: 27 oktober 2015 Voedselverpakkingen-geven-mogelijk-kankerverwekkende-stoffen-af Veelgebruikte voedingsmiddelen als rijst, pasta, cornflakes en hagelslag bevatten vaak mogelijk kankerverwekkende stoffen. Vooral gerecyclede verpakkingen laten resten van de stoffen achter in de voedingsmiddelen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
quiqsilver Geplaatst: 27 oktober 2015 Delen Geplaatst: 27 oktober 2015 Op geenstijl.nl staat nu een leuk stukje wat de hele "verhoogde kans"massa hysterie in een ander perspectief zet. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/10/van_bacon_krijg_dus_je_helemaa.html Quiq Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 27 oktober 2015 Delen Geplaatst: 27 oktober 2015 Goed-wetenschapsnieuws-brengen-het-zal-de-media-worst-zijn Onwetendheid of clickbait? Een aantal nieuwsmedia legden dat verschil wel uit in het bericht, maar lieten er een onjuiste kop boven staan. Begrepen ze het niet? Vonden ze het ingewikkeld om een genuanceerde kop te formuleren? Of is clickbait in dit digitale tijdperk belangrijker dan juiste informatie brengen? Eerlijk is eerlijk: het is niet allemaal de schuld van de media. Ook de WHO valt wat te verwijten. En dat is dat ze in het persbericht stelden: ‘The experts concluded that each 50 gram portion of processed meat eaten daily increases the risk of colorectal cancer by 18%.’ Zo medisch nieuws rapporteren is malicieuze bangmakerij. Wie graag ham en salami op zijn boterhammen eet en ’s avonds boerenkool met rookworst, gaat na zo’n nieuwsbericht bij wijze van spreken de muziek al uitzoeken voor de begrafenis. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
InfernoSis Geplaatst: 27 oktober 2015 Delen Geplaatst: 27 oktober 2015 Artikel gaat over Amerika, maar ik vermoed dat het voor een groot deel ook voor hier geldt. http://www.nytimes.com/2015/03/31/upshot/red-meat-is-not-the-enemy.html?_r=0 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 29 oktober 2015 Delen Geplaatst: 29 oktober 2015 Ik vind dit onderzoek wel heel bijzonder om te posten....rood vlees, worst? "The incidence of colorectal cancer was higher in vegetarians than in meat eaters." http://ajcn.nutrition.org/content/early/2009/03/11/ajcn.2009.26736M.abstract Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 3 november 2015 Delen Geplaatst: 3 november 2015 Lubach legt het nog een keer uit. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Multitool Geplaatst: 9 november 2015 Delen Geplaatst: 9 november 2015 Ik wilde net hetzelfde filmpje posten Stuudje. Deze man spreekt tenminste de waarheid. Heel veel mensen geloven maar alles wat de media hen verteld. En als je de media moet geloven krijg je al kanker als je nog maar naar vlees durft te kijken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.